اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور + وکیل تضمینی و متخصص

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

کپی اسناد و مدارک ارائه شده به دیوان عالی کشور نیز باید به صورت کپی برابر اصل به لایحه ای که برای اعاده دادخواهی تنظیم کرده و تحویل می دهید پیوست شود.

فرجه قانونی برای اعاده دادرسی دیوان عالی کشور چقدر است؟

بر خلاف دیوان عدالت اداری که فقط بیست روز پس از ابلاغ حکم قطعی برای اعاده دادرسی به شما فرصت می دهد؛ اعاده دادرسی کیفری دیوان عالی کشور دارای فرجه قانونی و محدودیت زمانی نمی باشد. به این معنا که هرزمان شخص محکوم علیه و یا وکیل رسمی و قانونی وی می توانند اقدام به اعاده دادرسی در این دیوان نمایند.

فقط باید به این نکته دقت کنید که اگر از جهتی اقدام به اعاده دادرسی کردید و رد شد؛ نمی توانید دوباره از همان جهت اقدام به این کار نمایید. علاوه بر آن، دقت نمایید که فقط زمانی می توانید اقدام به اعاده دادرسی نمایید که حکم قطعی صادر و ابلاغ شده باشد و پیش از آن زمان، شما نمی توانید اعاده دادرسی کنید. البته اعاده دادرسی و اعتراض به حکم قطعی صادر شده، منوط به اجرای آن حکم نمی باشد و شما می توانید بلافاصله پس از صدور و ابلاغ حکم قطعی اقدام به اعاده دادرسی نمایید.

دادخواست اعاده دادرسی دیوان عالی کشور را به کجا باید تحویل داد؟

دیوان عالی کشور در تهران مرکز اصلی رسیدگی به اعاده دادرسی می باشد. بر همین اساس، افرادی که تقاضای اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور دارند؛ باید یا به صورت مستقیم و یا از طریق وکیل رسمی و قانونی خود، دادخواست اعاده دادرسی را به دبیرخانه دیوان عالی کشور تقدیم نموده و رسید تحویل بگیرند. دبیرخانه دیوان عالی کشور در استان تهران، شهر تهران، خیابان خیام، مقابل خیابان بهشت، طبقه زیرزمین می باشد.

دبیرخانه دیوان عالی کشور به صراحت اعلام نموده که درخواست هایی را که به این آدرس پست شوند نمی پذیرد و بایگانی می نماید. برای همین باید به صورت مستقیم ( خودتان و یا وکیل شما) برای تحویل دادخواست مراجعه نمایید.

در چه مواردی می توان اقدام به اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور نمود؟

به استناد مصوبه قانون آیین دادرسی کیفری در سال ۱۳۹۲، ماده ۴۷۴، در هفت مورد و جهت می توانید اقدام به اعاده دادرسی نمایید. جهت و دلیل اعاده دادرسی باید دقت بررسی شده و به صورت واضح در لایحه دادخواستتان قید شود. این هفت جهت عبارتند از:

بند الف

در صورتی که کسی برای قتل ( عمد، شبه عمد یا غیر عمد) محکوم شود و بعد مشخص شود شخصی که مقتول تلقی شده سالم بوده یا جان سالم به در برده است.

بند ب

در صورتی که چند نفر برای جرمی محکوم شوند و مشخص شود که فقط توسط یک نفر انجام گرفته است. در چنین شرایطی، وکلای همه محکومین می توانند اقدام به اعاده دادرسی نمایند.

بند پ

اگر دو حکم که در یک موضوع واحد به دو متهم داده شده اند به نوعی دارای تضاد و تناقض باشند؛ بدون این که دلیل موجه قانونی برای این تعارض وجود داشته باشد. در شرایطی که این تعارض موجب محکوم یا بیگناه شناخته شدن یکی از دو فرد باشد؛ هریک از این دو فرد می توانند با در دست داشتن هر دو دادنامه اقدام به اعاده دادرسی نمایند.

بند ت

اگر برای یک فرد در یک اتهام دادنامه های متفاوتی صادر شود که در یکی بیگناه و در دیگری گناهکار شناخته شود؛ خود محکوم علیه یا وکیل رسمی و قانونی وی می تواند اقدام به اعاده دادرسی نماید. ارائه هر دو دادنامه به صورت ضمیمه به لایحه تقاضا اعاده دادرسی الزامی می باشد.

بند ث

در صورتی که دادنامه با استناد به مدارک و یا شهادت کذب و نادرست یا اسناد جعل شده صادر شود و کذب یا جعلی بودن آن ها در دادگاه دیگری به اثباث برسد؛ می توان به حکم پیشین اعتراض کرده و اقدام به اعاده دادرسی نمود.

بند ج

در صورتی که پس از صادر شدن حکم قطعی دادگاه، مدارک و مستندات جدیدی پیدا شوند که می توانند تغییراتی در حکم ایجاد کرده یا آن را به کلی باطل کنند و موجب اثبات بی گناهی شخص محکوم گردند؛ می توان اقدام به اعاده دادرسی نمود. جالب است بدانید که عمده موارد اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور از این نوع می باشد.

بند چ

در شرایطی که عملی که شخص محکوم علیه مرتکب شده است مصداق جرم نباشد و یا مجازاتی که در حکم صادر شده بیش تر از مجازات مقرر قانونی باشد؛ می توان اعاده دادرسی نمود.

چرا برای اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور نیاز به مراجعه به وکیل تضمینی و متخصص داریم؟

از نظر قانونی شما می توانید راسا و بدون مراجعه به وکیل نیز اقدام به اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور نمایید. اما بد نیست بدانید که اکثرا در مواردی که محکوم علیه راسا و بدون کمک حرفه ای اقدام به اعتراض به حکم و اعاده دادرسی می کند؛ راه به جایی نمی برد.

یک وکیل متخصص اعاده دادرسی دیوان عالی چه کار می کند؟

مراجعه به یک وکیل تضمینی و متخصص می تواند روند اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور را برایتان بهبود بخشیده و تسریع کند. با مراجعه به یک وکیل باتجربه، اول از همه می توانید از او مشاوره بگیرید تا با روند کار آشنا شوید؛ سوالاتی که در ذهن دارید بپرسید و نکات لازم را یاد بگیرید. علاوه بر آن، یک وکیل کاربلد و متخصص می تواند لایحه دادخواست اعاده دادرسی را به بهترین نحو برایتان بنویسد تا به بهترین نتایج دست یابید. وکیل شما می تواند روند پیشروی پرونده را به نیابت از شما پیگیری کرده و حتی به جای شما در جلسات دادگاه شرکت کند. به علاوه، یک وکیل حرفه ای در اعاده دادرسی دیوان عالی کشور پس از قطعی شدن حکم برحسن اجرای آن نظارت خواهد کرد.

یک وکیل تضمینی و متخصص اعاده دادرسی دیوان عالی چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟

یک وکیل خوب برای این کار باید باتجربه، کاربلد و متخصص باشد. به علاوه، در حل پرونده های مشابه سابقه درخشانی داشته و از روابط اجتماعی و قدرت مدیریت عالی برخوردار باشد. علاوه بر آن، یک وکیل خوب باید در دسترس باشد و صادق، دلسوز، وقت شناس و سخت کوش نیز باشد.

*با مراجعه به مجموعه حقوقی وکلای پایتخت می توانید بهترین وکلای زبده در زمینه اعاده دادرسی دیوان عالی را پیدا کنید. وکلای مجموعه وکلای پایتخت همگی با تجربه، مسئولیت پذیر و منظم می باشند تا حصول نتیجه عالی همراهتان خواهند بود.*

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان