اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری + وکیل تضمینی و متخصص

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

برای اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری چه باید کرد؟ آیا برای دادرسی در دیوان عدالت اداری نیاز به وکیل داریم؟ چگونه می توانیم یک وکیل تضمینی و متخصص برای اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری پیدا کنیم؟ اگر شما هم درگیر یک مورد حقوقی مربوط به دیوان عدالت اداری هستید؛ این سوالات و دیگر سوالات مشابه ممکن است به ذهن شما نیز خطور کنند. امروز قرار است که با هم به این سوالات پاسخ دهیم و ابهامات ذهن شما را در خصوص اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری برطرف کنیم. در صورتی که به دنبال جواب این پرسش ها هستید یا قصد مراجعه به دیوان عدالت اداری و اعاده دادرسی دارید؛ با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری شامل چه مواردی می باشد؟

هنگامی که حکم قطعی در خصوص پرونده ای در دیوان عدالت اداری صادر شد؛ شما می توانید از طریق اعاده دادرسی به این حکم اعتراض کنید. قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ماه ۹۸ تا ۱۰۶ را به توضیح موارد مهم در خصوص اعاده دادرسی در این دیوان اختصاص داده است.

یکی از اولین سوالاتی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که آیا می توان به حکم قطعی صادر شده توسط دیوان عدالت اداری در مورد پرونده شما از طریق اعاده دادرسی اعتراض کرد یا خیر؟ ماده ۹۸ این قانون، به این پرسش شما پاسخ می دهد. به استناد آن چه در این ماده ذکر شده، موارد قابل اعتراض با اعاده دادرسی عبارتند از:

الف. در صورتی که حکم خارج از موضوع طرح شکایت صادر شود. به این معنا که شخص شاکی از چیز دیگری شکایت کرده و حکم به موضوع دیگری صادر شود.

ب. حکم صادر شده از شکایتِ ارائه شده توسط شاکی گسترده تر باشد. به عنوان مثال، شاکی در مورد حقوق یک سال خود شکایت کرده باشد و حکم در خصوص حقوق دو سال یا بیش تر صادر شود.

ج. در صورتی که در حکم صادر شده توسط دیوان تضاد وجود داشته باشد. مثلا با وجود این که دلایل و مستندات ارائه شده توسط شخص شاکی ناکافی تلقی شده؛ حکم به نفع او صادر شود.

د. در صورتی که حکمی که در مورد یک پرونده صادر می شود؛ با حکمی که برای پرونده ای با مورد مشابه صادر شده دارای تفاوت ها فاحش و به نوعی تعارض باشد و دلیل قانونی موجهی برای این تعارض وجود نداشته باشد.

ر. در صورتی که مستندات و مدارک ارائه شده که حکم بر اساس آن ها صادر شده؛ جعلی یا فاقد اعتبار بوده و غیرقابل استناد باشند.

ز. در صورت دستیابی به مدارک، مستندات و دلایلی که می تواند حکم صادر شده را عوض کند یا تغییراتی در آن ایجاد کند.

فرآیند اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری چگونه است؟

یکی از اولین چیزهایی که باید پیش از مراجعه به دیوان عدالت اداری برای اعاده دادرسی باید بدانید؛ این است که فرآیند اعاده دادرسی در این دیوان به چه صورت بوده و شامل چه مراحلی می باشد. داشتن اطلاعات کافی در این زمینه به شما کمک خواهد کرد تا روند کار را سریع تر و راحت تر طی نمایید و در وقت و انرژی صرفه جویی کنید.

بر اساس قانون تشکیلات و آیین دادرسی در این دیوان، مهم ترین شرایطی که هنگام طرح کردن درخواست برای اعاده دادرسی در این دیوان باید به دقت رعایت شوند؛ به شرح زیر می باشند:

الف. شرایط تقدیم دادخواست به دیوان عدالت اداری

براساس آنچه در ماده ۱۰۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی در دیوان عدالت اداری ذکر شده، دادخواست مربوط به اعاده دادرسی در این دیوان باید با رعایت تمامی مواد مرتبط با دادخواست و با ذکر واضح جهتی که باعث اعاده دادرسی شده، برای رسیدگی های مقتضی تقدیم شعبه مربوطه دیوان عدالت اداری ( که همان شعبه صادر کننده رای می باشد) گردد.

ب. پرداخت کردن هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری

در ماده ۱۰۱ این قانون به این نکته اشاره شده است که هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری در واقع همان هزینه مورد پرداخت برای تقدیم نمودن دادخواست به شعبه های تجدیدنظر این دیوان می باشد و شاکی ملزم به پرداخت هزینه دیگری در این مرحله نمی باشد.

ج. ارائه کردن مستندات و مدارک مربوط به دادخواست به دیوان عدالت اداری

هنگامی که می خواهید دادخواست اعاده دادرسی خود را به دیوان عدالت اداری ارائه کنید؛ باید مدارک و مستندات کافی و محکمه پسندی نیزبه همراه آن به این دیوان ارائه دهید تا ادعای شما را قوت بخشیده و صحت آن را اثبات کنند. به همراه داشتن مدارک و مستندات کافی و قابل استناد برای ضمیمه کردن در پرونده از ضروریات روند اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری محسوب می شود. اگر نتوانید مستندات و مدارک کافی ارائه دهید؛ دادخواست شما در این دیوان پذیرفته نخواهد شد؛ چرا که صرفا در حد یک ادعا می باشد.

د. دقت به طرح تقاضا در فرجه قانونی

هنگام تقدیم دادخواست اعاده دادرسی به دیوان عدالت اداری، یکی از موارد مهمی که باید مد نظر داشته باشید دقت به طرح تقاضا در فرجه قانونی می باشد. به استناد آن چه که در ماده۹۹ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ذکر شده، فرصت و فرجه قانونی برای طرح این تقاضا و اعاده دادرسی بیست روز می باشد. در نتیجه، از زمانی که ابلاغ انجام شد، دو طرف پرونده بیست روز زمان دارند تا اقدامات مقتضی را در این زمینه انجام دهند و وقتی این فرجه به انتها برسد؛ دادخواست ارائه شده به این دیوان دیگر پذیرفته نخواهد شد.

آیا برای اعاده دادرسی نیاز به وکیل داریم؟

یکی از پرسش های بسیار پرتکرار هنگام اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری این است که آیا برای طرح  این تقاضا و اعاده دادرسی نیاز به وکیل داریم یا این که می توانیم این کار را خودمان انجام دهیم؟ حقیقت این است که هیچ اجباری برای مراجعه به وکیل برای اعاده دادرسی در این دیوان وجود ندارد و شما می توانید خود اقدام به طرح تقاضا نمایید. اما این که آیا انجام این کار بدون مشورت با وکیل کار درستی است یا خیر، یک موضوع جداست.

عدم وجود تجربه و تخصص کافی

اکثر ما تجربه و تخصص کافی در موارد حقوقی نداریم و در نتیجه ممکن است با قوانین تشکیلات و دادرسی دیوان عدالت اداری و بند و تبصره های آن نیز آشنایی کافی نداریم. به علاوه، این کار نیازمند پیگیری مداوم می باشد و وقت و انرژی زیادی را می طلبد. در نتیجه، اکثر ما با توجه به مشغله هایی که داریم زمان و انرژی کافی برای پیگیری درست این کار را نداریم. بنابراین، رسیدگی به این موارد بدون کمک و راهنمایی حرفه ای منطقی به نظر نمی رسد.

هیجانات و احساسات مختلف

از سوی دیگر، رسیدگی به پرونده دیوان عدالت اداری مربوط به خودمان احتمالا هیجانات و احساسات زیادی را در ما برانگیخته خواهد کرد. به خصوص وقتی که حکم قطعی صادر شده باشد؛ اضطراب ها و استرس های زیادی بر ما مستولی خواهد شد. احساساتی از قبیل ناراحتی، نگرانی، خشم و… می تواند اختیار ما را در دست گرفته و مانع از این شود که ما منطقی و درست فکر کنیم. در چنین شرایطی، ممکن است تصمیماتی بگیریم که نه تنها سودی برای ما نداشته باشند؛ بلکه به ضررمان تمام شوند. برای جلوگیری از وقوع چنین مواردی، ما نیاز به مراجعه به یک وکیل متخصص و تضمینی در زمینه رسیدگی به اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری داریم.

چرا برای اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری نیاز به یک وکیل متخصص و تضمینی داریم؟

یک وکیل متخصص و تضمینی می تواند در اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری کمک بزرگی برای شما محسوب شود. یک وکیل متخصص با زیر و بم های قانون آشنایی کامل دارد و به راحتی می تواند شما را برای رسیدن به نتیجه مطلوب راهنمایی کند. مشاوره گرفتن از یک وکیل متخصص می تواند شما را از استرس و اضطراب دور کند و ابهامات شما را در مورد پرونده به طور کامل رفع نماید.

وکیلی که تجربه بالا و سابقه درخشانی در این کار داشته باشد؛ پرونده های زیادی مشابه پرونده شما را دیده و بررسی کرده است و در نتیجه تحت تاثیر هیجانات آنی قرار نمی گیرد. علاوه بر آن، تجربه وی کمک می کند تا در کمترین زمان و با صرف کمترین هزینه بهترین نتیجه ممکن را بگیرد. در نتیجه، مراجعه به یک وکیل متخصص و تضمینی برای اعاده دادرسی در این دیوان بسیار مهم و حیاتی بوده و می تواند تاثیر مستقیم روی نتایج پرونده شما داشته باشد.

ویژگی های یک وکیل متخصص و تضمینی برای اعاده دادرسی

برای این که بتوانید یک وکیل خوب برای اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری انتخاب کنید؛ باید پیش از هرچیز با ویژگی ها و خصوصیات یک وکیل متخصص و تضمینی برای این کار آشنا باشید. یک وکیل خوب برای این منظور باید تخصص و سابقه درخشان، تجربه بالا و رزومه عالی داشته باشد. علاوه بر آن، یک وکیل باید منظم، وقت شناس، مدیر و مدبر، زیرک و ریزبین باشد.

یک وکیل متخصص و تضمینی برای اعاده دادرسی باید یک شنونده و یک مشاور عالی باشد تا بتواند به حرفهای شاکی، متشاکی، شاهدها و… گوش داده و نکات مهم را استخراج کند. به علاوه، یک وکیل خوب باید با اعتماد به نفس بوده و دارای پشتکار عالی باشد.

*اگر به دنبال یک وکیل متخصص و تضمینی برای اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری هستید؛ کافی است به مجموعه وکلای پایتخت مراجعه کنید. وکلای مجرب و متخصص با رزومه عالی را در مجموعه وکلای پایتخت خواهید یافت.*

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان