اعتراض به آراء قطعی سازمان تعزیرات حکومتی

اعتراض-به-آراء-قطعی-سازمان-تعزیرات-حکومتی-

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

اعتراض-به-آراء-قطعی-سازمان-تعزیرات-حکومتی-
اعتراض-به-آراء-قطعی-سازمان-تعزیرات-حکومتی-

سازمان تعزیرات حکومتی یک سازمان دولتی زیر نظر وزارت دادگستری ایران است که به عنوان یک مرجع اختصاصی رسیدگی به تخلفات اقتصادی، صنفی وبهداشتی و تخلفات قاچاق کالا و ارز و تخلفات مترتب بر اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها می‌پردازد.

کسانی که می‌خواهند شکایت خود را در این سازمان ثبت و پیگیری نمایند، می‌توانند به آدرس www.t135.ir  مراجعه نمایند و یا با شماره تماس  ۱۳۵ تماس حاصل نمایند و یا به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۰۱۳۵  اعلام شکایت کنند. مطابق ماده ۷۲ قانون نظام صنفی حداکثر ظرف دو هفته بایستی به پرونده  در مرحله بدوی رسیدگی شود و شعب تجدیدنظر نیز باید ظرف یک ماه از زمان تحویل پرونده رسیدگی و رای نهایی صادر نمایند. با توجه به این که آرای صادره در مرحله بدوی غیرقطعی است امکان اعتراض به آن مطابق قوانین و مقررات می‌باشد.

 

 امکان اعتراض به آرای قطعی سازمان تعزیرات حکومتی

به آرای قطعی صادره در سازمان تعزیرات حکومتی نیز می‌توان اعتراض کرد که البته آرای صادره در خصوص قاچاق کالا و ارز از این قاعده مستثنی می‌باشند. مطابق ماده ۲۳ آئین‌نامه سازمان آرای قعطی قابل طرح در شعبه عالی سازمان می ‌باشند.هم‌چنین می توان از آرای قطعی در دیوان عدالت اداری نیز شکایت کرد و چنانچه هم‌زمان رای صادره در شعبه عالی نیز مطرح باشد این امر مانع از طرح آن در دیوان عدالت اداری نیست.

زمانی که رای صادره در دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار می‌گیرد چنانچه دارای اشکالات شکلی و ماهوی موثر باشد با ذکر این ایرادات پرونده به شعبه صادره کننده رای اعاده می‌شود که ضمن برطرف کردن آن ایرادات نسبت به صدور مجدد رای اقدام نماید. و اگر ایراد وارده به صلاحیت شعبه تعزیرات باشد، دیوان عدالت اداری آن را به شعبه صادره کننده اعاده می‌نماید و آن شعبه ملزم به صدور قرار عدم صلاحیت است و بایستی پرونده را به شعبه صالح ارسال نماید و آن شعبه مکلف به رسیدگی و صدور رای می‌باشد.

 

وکیل متخصص تعزیرات حکومتی

با توجه به  این طرح دعوا در سازمان تعزیرات حکومتی و پیگیری و دفاع از آن امری تخصصی می‌باشد،نیازمند حضور وکیل تخصصی در این زمینه است که منجر به پیروزی در این دعاوی گردد. موسسه حقوقی وکلای پایتخت  دارای بهترین وکلای متخصص در زمینه طرح دعاوی در سازمان تعزیرات حکومتی و اعتراض به آرای این سازمان در دیوان عدالت اداری می‌باشد که می‌توانید با بهره‌مندی از خدمات مشاوره و وکالت این وکلای متخصص شانس پیروزی خود را در این دعاوی افزایش دهید.

هیات عمومی دیوان عدالت اداری در ۱۳/۸/۸۰ رای وحدت رویه ۲۵۲ را صادر کرده است و طبق آن صراحتا بر صلاحیت شعب دیوان عدالت اداری در رسیدگی به اعتراض از آراء قطعی تعزیرات حکومتی تصریح نموده است. قانون نظام صنفی کشور بر قابلیت اعتراض به آراء صادره از شعبه های تعزیرات در دیوان عدالت اداری تصریح می نماید. این امر طبق تبصره ۸ ماده ۷۲ قانون نظام صنفی کشور پیش بینی شده است که البته در این خصوص استثنایی وجود دارد.

رسیدگی اعتراض به رای تعزیرات و صدور آرا، بعد از استماع دفاعیات متهم خواهد بود. اعتراض به تعزیرات به صورت حضوری یا ارسال لایحه صورت می پذیرد. در صورتی که متهم بعد از اخطار از ناحیه شعبه رسیدگی کننده در ده روز از تاریخ ابلاغ اخطاریه در وقت مقرر حضور پیدا نکند یا لایحه ای ارسال ندارد غیاباً در مورد او رسیدگی خواهد شد.

آراء صادره از شعب تعزیرات حکومتی در مورد پرونده‌های قاچاق ارز و  کالا ، قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری نمی باشد. البته نا گفته نماند که این پرونده ها قابل اعتراض درسایر مراجع قضایی هم نمی باشند.چنان‌چه نهاد های دولتی به آرای قطعی شعب تعزیرات اعتراض داشته باشند، درصلاحیت دادگاه های عمومی می باشد.

مهلت زمان اعتراض به آرای قطعی شعب تعزیرات در دیوان عدالت اداری

طبق تبصره ۲ ماده  ۱۶ آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، مهلت دادن دادخواست برای افراد داخل کشور۳ ماه از تاریخ قطعیت رای می باشد وهمچنین برای افراد خارج از کشور۶ ماه از تاریخ قطعیت آرا است. مراجع مربوط مکلف اند در رای خود تصریح نمایند. رای یا تصمیم آن ها ظرف مدت مزبور در دیوان قابل اعتراض می باشد.

اکثر آرای صادره ۲ مرحله ای هستند. آرای مرحله بدوی، قابل اعتراض در مرحله تجدید نظر می باشد و آرای تجدید نظر که معمولا قطعیست و قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری می باشد.

آیا در صورت طرح موضوع در شعبه عالی،  دیوان عدالت اداری می تواند رسیدگی کند؟

طبق ماده ۲۳ آیین نامه، آرای قطعی قابل طرح در شعبه عالی سازمان می باشند. دیوان عدالت اداری به شکایت از آرای قطعی رسیدگی می نماید و دارای مهلت مقرر قانونی می باشد. درصورتی که استماع شکایت منوط به تعیین تکلیف از ناحیه مراجع عالی است. این امر ممکن است منتهی به انقضای مهلت شود و شکایت غیر قابل استماع تشخیص شود. لذا صرف مطرح بودن موضوع در مراجع عالی مانع از صلاحیت دیوان عدالت به رسیدگی نخواهد بود.

نحوه رسیدگی در شعب دیوان عدالت اداری

نحوه رسیدگی در شعب دیوان عدالت اداری در ماده ۶۳ آئین دادرسی دیوان عدالت اداری تشریح شده می باشد. رسیدگی در دیوان عدالت اداری از ۲ بعد ماهوی و شکلی مورد بررسی قرار می گیرد.چنان چه آرای مورد شکایت از لحاظ شکلی و ماهوی ایراد موثری نداشته باشد، آرای مورد اعتراض را ابرام نام گذاری کرده اند. چنانچه در آرای مورد شکایت ایراد غیر موثری ملاحظه کند،  بعد از اصلاح، رای را ابرام می نماید.

ممکن است شعبات دیوان رای مورد شکایت را واجد ایراد شکلی و ماهوی موثر بدانند که دراین صورت با ذکر ایرادها، پرونده را برای رسیدگی مجدد به تعزیرات اعاده می کند. در این حالت، باید موارد ایراد به شعب سازمان اعلام گردد. سپس پرونده برای رسیدگی دوباره به شعبه صادر کننده رای مورد اعتراض ارجاع می شود. شعبه دکر شده باید مطابق دستور شعبه دیوان نسبت به رفع نقض یا ایرادات اعلامی اقدام کند. شاید ایراد شعبه دیوان، ایراد به صلاحیت شعبه تعزیرات بوده باشد که دراین صورت شعبه تعزیرات مکلف به صدور قرار عدم صلاحیت می باشد و میباید نسبت به ارسال پرونده به مرجع صالح اقدام نماید. پس از ارجاع پرونده به شعبات صادر کننده آرای آن شعبه ایرادات را رفع و نسبت به صدور رای مجدد اقدام می نماید.

رای اخیر صادر شده از شعبه تعزیرات امکان طرح مجدد در دیوان عدالت اداری را دارد. در صورت اعتراض هر یک از طرفین دعوی به رای، پرونده به همان شعبات رسیدگی کننده قبلی در دیوان ارجاع می شود. چنان چه شعبه دیوان رای صادره را مغایر با قانون تشخیص بدهد و خود مبادرت به صدور رای ماهوی می نماید.

اعتراض به جریمه تعزیرات

مطابق ماده ۲۲ آیین نامه سازمان تعزیرات حکومتی، اعتراض به تعزیرات شعبات بدوی در دعاوی تعزیرات حکومتی در مواردی که مجازات پیش بینی شده برای آن در قانون برای هر بار تا سقف ۱ میلیون ريال جریمه باشد قطعی و از ناحیه محکوم علیه نسبت به مازاد آن قابل تجدید نظرخواهی می باشد. همینطور تبصره الحاقی ۱۱/۰۶/۱۳۷۴ آیین نامه اعتراض به رای تعزیرات مقرر داشته‌است : “هر گاه محکوم علیه و یا روسای سازمان تعزیرات حکومتی و بازرسی و نظارت، آرای قطعی شعب تعزیرات را خلاف قانون بدانند می‌توانند با ذکر دلیل از وزیر دادگستری تقاضای رسیدگی مجدد کند.

اعتراض به حکم تعزیرات حکومتی

چنان چه وزیر دادگستری تقاضا را وارد تشخیص بدهد و یا رأسآً اعتراض به تعزیرات را غیر قانونی بداند پرونده را جهت رسیدگی به شعبه عالی تجدید نظر که در مرکز تشکیل می شود ارجاع داده خواهد داد. رأی این شعبه قطعی می باشد و اقدامات موضوع این تبصره مانع اجرای حکم تجدیدنظر اعتراض به رای تعزیرات خواسته نخواهد گشت.“

اعتراض به رای سازمان تعزیرات حکومت

در دعاوی اعتراض به آرای تعزیرات اشخاص زیر حق تجدید نظرخواهی از آرای شعب بدوی را دارند:

  • شاکی خصوصی پرونده در صورت برائت متهم از گناه
  • عضوهای کمیسیون هماهنگی امور تعزیرات در استان و شهرستان مربوط
  • رئیسان سازمان‌های تعزیرات حکومتی و بازرسی و نظارت
  • وزیر دادگستری براساس تبصره ماده ۲۳ آیین‌نامه سازمان تعزیرات حکومت

اعتراض به تعزیرات

آرای قابل تجدید نظر در اعتراض به تعزیرات حکومتی با محاکم دادگستری متفاوت می باشد و صرفاً آرا در شعب بدوی تعزیرات حکومتی در خصوص جریمه نقدی اعتراض به تعزیرات قابل تجدیدنظر می باشند؛ در سایر موارد از جمله تعطیلی محل کسب، نصب پارچه و قطع سهمیه و… آیین نامه مسکوت است. در این خصوص ۲ نظر وجود دارد. عده‌ای معتقدند با توجه به سکوت آیین نامه و با توجه به اصل بر قطعیت آرای در محاکم عمومی دادگستری صرفاً آرای شعبات بدوی در مواردی که مجازات مقرر قانونی بیش از ۱ میلیون ريال باشد، اعتراض به رای تعزیرات قابل تجدید نظر خواهی می باشد. نظر دیگر این می باشد که به جهت رعایت حقوق محکوم علیه و رعایت اصل تفسیر قوانین و مقررات به نفع متهم خوب است اصل را بر قابل تجدیدنظر بودن آرا قرار بدهیم. چرا که در مواردی نصب یک پارچه حتی برای یک روز برای یک فرد کاسب، از مجازات جزای نقدی بیش از ۱ میلیون ريال هم شدیدتر است.

اعتراض به رای تعزیرات حکومتی

نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی در دعاوی تعزیرات به این صورت می باشد که الزامی به ابطال تمبر یا پرداخت هزینه تجدید نظرخواهی نمی باشد و تجدیدن ظرخواه می‌تواند اعتراض خود را بصورت یک لایحه یا درخواست بدون رعایت تشریفات مذکور تقدیم نماید.

مهلت اعتراض به رای تعزیرات برای محکوم علیه و شاکی ۱۰ روز بعد از تاریخ ابلاغ و نسبت به اعضای کمیسیون هماهنگی امور تعزیرات و رئیسان سازمان های تعزیرات حکومتی و بازرسی و نظارت تا ۳ ماه پس از تاریخ صدور حکم می باشد. شعبه تجدید نظر در دعاوی اعتراض به تعزیرات حکومتی با حضور یک رئیس و دو نفر عضو تشکیل می گردند جلسه شعبه با حضور دو نفر رسمیت یافته و آراء با دو رأی موافق، معتبر و لازم‌الاجراء خواهدبود. محکوم‌علیه می تواند درخواست اعتراض به رای تعزیرات حکومتی خود را به دفتر شعبه صادر کننده رأی ارائه نماید و دفتر شعبه آن را ثبت و رسیدی مشتمل بر نام تجدید نظرخواه و طرف دعوای اعتراض به تعزیرات او و تاریخ تسلیم و شماره ثبت به تقدیم کننده دهد. تاریخ ثبت وصول، تاریخ تجدید نظرخواهی محسوب می‌شود. دفتر شعبه بدوی درخواست را تکمیل می‌نماید و مدیر دفتر شعبه بدوی ظرف مدت ۲ روز پرونده را درصورتی که یک شعبه تجدید نظر وجود داشته باشد به همان شعبه، در غیر این صورت شعبه اول، پرونده اعتراض به آرای تعزیرات را به یکی از شعب تجدید نظر ارجاع می دهد. در صورتی که متقاضی تجدید نظر درخواست خود را خارج از مهلت مقرر قانونی تقدیم کرده باشد ارسال پرونده به شعبه تجدید  نظر فاقد وجاهت قانونی می باشد.

نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی

اعتراض به آرای تعزیرات به دلیل تخصصی بودن موضوع و قوانین و مقررات و آیین نامه‌های مربوط به سازمان تعزیرات حکومتی نیازمند داشتن وکیل تعزیرات حکومتی است. موسسه حقوقی بین المللی دادپویان حامی با بهره گیری از وکلای متخصص در زمینه دعاوی اعتراض به رای تعزیرات آماده ارائه خدمات تخصصی خویش در حوزه دعاوی تعزیرات حکومتی، اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، تهیه و تنظیم لایحه در دعاوی تعزیراتی و مشاوره حقوقی تخصصی می باشد. جهت بهره مندی از این خدمات می توانید با موسسه حقوقی وکلای پایتخت حامی تماس حاصل فرمائید.

کمیسیون مرکزی تعزیرات متشکل شده است از

الف)  معاون وزیر در جایگاه رئیس کمیسیون

ب) نماینده دادستان کل از سمت دادسرای انقلاب

پ) معاون برنامه ریزی وزارت کشور

ت) معاون وزارت اطلاعات

ث)  معاون امور مالیاتی وزارت اقتصاد و دارایی کشور

ج) به نمایندگی از وزارت بازرگانی، مدیرعامل سازمان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان

د)نماینده معاون وزارت خانه مرتبط باتخلف

جلسات این کمیسیون با حضور ۵ عضو رسمی می باشد و احکام و آرا صادره در کمیسیون مرکزی باید با ۴ رای اعضا اعتبار ‌یابد. این کمیسیون با بررسی نوع تخلف و سابقه متخلف در تعزیرات، نسبت به صدور حکم اقدام می‌ کند.

چطور می شود اعتراض به رای تعزیرات در دیوان عدالت اداری را مطرح نمود؟

رسیدگی به اعتراض های نسبت به احکام صادره از سوی کمیسیون های تعزیرات در حوزه اختیارات و صلاحیت دیوان عدالت اداریست. برای اعتراض به ارای تعزیرات در دیوان عدالت اداری، باید دادخواست اعتراض به ضمیمه مدارک و دلایل اعتراض را در مهلت مقرر به شعب دیوان تسلیم نمود. دیوان عدالت اداری مرجع تخصصی قضائی می باشد و برای رسیدگی به اعتراضات و شکایات اشخاص در رابطه با عملکرد و تصمیمات کارکنان و مقامات دولتی که برخلاف شرع یا قانون صورت گرفته باشد. ارائه درخواست اعتراض به رای تعزیرات در دیوان عدالت اداری امری تخصصیست که باید اشخاص پیش از اقدام برای اولین مرحله از وکیل متخصص دیوان عدالت اداری راهنمایی‌ های لازم را دریافت کنید. مهلت تعیین شده برای طرح اعتراض به رای تعزیرات در دیوان عدالت اداری برای اشخاصی که در ایران اقامت دارند، ۳ ماه و برای اشخاصی که مقیم ایران نیستند، ۶ ماه است.

شعبه رسیدگی کننده دیوان عدالت اداری، می‌ تواند طرفین را برای ارائه توضیحات دعوت نماید. در رسیدگی به اعتراض به رای تعزیرات به دلیل این که یکی از طرفین دعوی سازمان تعزیرات می باشد، این سازمان باید یک نماینده برای حضور در جلسه برای ادای توضیح ارسال نماید.

استناد به چه دلایلی در دادخواست منجر به رسیدگی اعتراض به آرای تعزیرات در دیوان عدالت اداری خواهد گشت؟

درخواست اعتراض به آرای تعزیرات در دیوان عدالت اداری در اصطلاح فرجام خواهی نامیده می‌ شود. اعتراض به رای تعزیرات در دیوان عدالت اداری در صورتی مورد رسیدگی قرار می گیرد که حکم صادره در کمیسیون تعزیرات برخلاف شرع یا قانون، یا با نقض قانون صادر شده‌باشد. وجود هر نوع تعارض مشخص با قوانین مصوب و شرع کشور ایران و ارایه دلایل مستدل بر این امر از سوی شاکی موجب رسیدگی اعتراض به رای تعزیرات در دیوان عدالت اداری خواهدبود.

اگر اجرای حکم صادره از سوی کمیسیون تعزیرات حکومتی باعث ایجاد خسارت و آسیب سنگین و غیر قابل جبران گردد، ذی نفع می تواند ضمن دادخواست یا پس از اعتراض به رای تعزیرات در دیوان عدالت اداری، تقاضای صادر کردن دستور موقت فوری کند. دستور موقت تاثیری در اصل دعوی نداشته و در صورت رد دادخواست اصلی یا ابطال یا اسقاط شکایت، دستور موقت نیز لغو می‌ گردد.

بعد از بررسی دادخواست اعتراض، شعبه رسیدگی کننده نسبت به تایید یا رد حکم صادره در کمیسیون مرکزی تصمیم ‌گیری می ‌نماید. چنان چه تصمیمات مرجع قبلی در موضوع مورد شکایت منجر به ضایع شدن حقوق اشخاص شده‌باشد، شعبه رسیدگی کننده رای را نقض یا نسبت به لغو تاثیرات موضوع مورد شکایت اقدام می ‌کند. در مواردی شعبه رسیدگی کننده طرف شکایت که موجب ایراد خسارت شده را به جبران آن ملزم می  ‌نماید.

موسسه وکلای پایتخت با وکیلان متخصص در اعتراض به رای تعزیرات در دیوان عدالت اداری، بهترین راه حل برای اشخاصی می باشد که قصد دارند به دنبال حقوق قانونی خود بروند و نیازمند دانش و تجربیات حقوقی افراد متخصص می باشند. وکیل دیوان عدالت اداری در مجموعه حقوقی وکلای پایتخت شخصی با سابقه درخشان در زمینه اعتراض به رای تعزیرات در دیوان عدالت اداری و دیگر مسائل مرتبط با دیوان است. در صورت نیاز به مشاوره حقوقی می توانید از طریق مراجعه حضوری، تماس تلفنی و یا پیام به صورت آنلاین با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان