اعتراض به اعمال مجازات اداری

اعتراض-به-اعمال-مجازات-اداری

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

قصد داریم در این مقاله به بیان تخلفات اداری و نحوه رسیدگی و اعمال مجازات برای تخلفات بپردازیم، و شیوه های اعتراض به تصمیمیات و آرای صادر شده از مراجع صالح رسیدگی کننده به تخلفات اداری را مورد بررسی قرار دهیم.

تخلفاتی که در سطح ادارات و ارگان های دولتی به تخلفات اداری مشهور هستند، شامل مواردی می شوند که فرد شاغل در دستگاه دولتی برای انجام وظایف و امورات محوله موظف به رعایت آنها است، هرگونه اهمال، کم کاری و یا عدم انجام وظایف قانونی طبق دستورالعمل و مقررات سازمان متبوع فرد، تخلف اداری محسوب می شود.

تشخیص و رسیدگی به تخلف اداری صورت گرفته در سازمان ها و یا ادارات مختلف، توسط مراجع ذی صلاح در این امور انجام می گیرد و از یک رویه کلی و واحد قانونی استفاده می گردد، هرچند که ممکن است مراجع رسیدگی در هر سازمان و … مختص به سازمان مربوطه باشد، اما رویه رسیدگی و اعمال قانون یکی است.

هیات های بدوی رسیدگی به تخلفات اداری طبق قانون در هر سازمان قرار دارند، و هیات های تجدید نظر برای رسیدگی در مرکز اصلی سازمان ها و یا وزارتخانه ها قرار دارند، وجود هیات های مذکور در مراکز سازمان ها و یا در استان ها با توجه به نیاز و با تشخیص هیات عالی نظارت انجام می گیرد.

نکته : لازم به ذکر است برخی از دستگاه های مستقل دولتی مانند: سازمان برنامه و بودجه، سازمان تربیت و بدنی، کمیته امداد امام خمینی و …. می توانند در صورتی که نیاز مبرم به تشکیل هیات های تجدید نظر داشته باشند در مراکز خود هیات های متعدد تجدید نظر را تشکیل دهند.

دستگاه های دولتی چنانچه در مراکز استان ها واحد هایی از سازمان متبوع را دارا باشند، می توانند اقدام به تشکیل هیات های بدوی برای رسیدگی به تخلفات اداری در این مراکز بنمایند. رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان هر استان چنانچه هیات بدوی رسیدگی در استان محل کار آنان تشکیل نشده است، با کسب اجازه از وزیر و یا عالی ترین مقام اجرایی سازمان، رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان در هیات های بدوی تشکیل شده در استان دیگر مورد رسیدگی قرار می گیرند.

نکته : هیات های تجدید نظر و بدوی رسیدگی کننده به تخلفات اداری در هر کدام از سازمان ها و یا ادارات دولتی،  می توانند برای سهولت در امر رسیدگی از یک گروه تحقیق استفاده نمایند. گروه تحقیقی که در هیات بدوی فعال بوده است و اقدام به تحقیق نموده است، نمی تواند در هیات تجدید نظر هم اقدام به تحقیق نماید.

هیات های رسیدگی کننده به تخلفات اداری موظف هستند، اتهامات منتصب به را به صورت کتبی به کارمند مربوطه اعلام نمایند. مهلت قانونی برای بیان دفاعیات کارمندان در این راستا ۱۰ روز می باشد، چنانچه کارمند در مهلت مقرر به هر دلیلی نتواند دفاعیات لازم را ارائه نماید، می تواند تقاضای تمدید مهلت نماید و هیات مذکور می تواند تا ۵ روز به مهلت قانونی برای ابراز دفاعیات اضافه نماید.

نکته : رسیدگی به پرونده تخلفات اداری کارمند پس از تکمیل شدن پرونده صورت می گیرد، حضور متهم در جلسه رسیدگی با تشخیص هیات رسیدگی کننده است، چنانچه کارمند درخواست کتبی خود را مبنی بر حضور در جلسه رسیدگی تقدیم نماید، هیات رسیدگی کننده موظف است تا یک بار کارمند را در جلسه رسیدگی دعوت نماید.

هیات های رسیدگی به تخلفات اداری ( بدوی یا تجدید نظر ) آرای صادر خود را به واحد های کارگزینی و یا واحد های مشابه ارسال می نمایند. واحد های مذکور موظف هستند تا آراء و تصمیمات هیات های رسیدگی کننده را ظرف مدت ۳۰ روز از صدور رای و تصمیمات، به کارمند ابلاغ نموده و مدارک معتبر ابلاغیه را به هیات ارجاع نمایند.

نکته  : کلیه هیات های رسیدگی کننده به تخلفات اداری موظف هستند در صورتی که رای صادره از جانب آنها قطعی شد، در پایان آرای قطعی خود امکان اعتراض و شکایت را در مهلت قانونی یک ماه برای کارمند در دیوان عدالت اداری قید نمایند.

نکته : فوت متهم در جریان رسیدگی موجب توقف رسیدگی در هیات های رسیدگی کننده به تخلفات اداری می شود، و در مواردی که کارمند محکوم شده در برخی از شرایط مندرج در قانون در اثنای تحمل مجازات های تعیین شده برای تخلفات اداری باشد، و در این مدت فوت نماید در این خصوص وضعیت استخدامی و فعالیت کارمند فوت شده به حالت قبل از تعیین مجازات برای تخلفات اداری بر می گردد.

با توجه به مطالب ارائه شده امکان اعتراض به مجازات های تعیین شده، برای تخلفات اداری برای کارمندان در هر وضعیت استخدامی فراهم است، در مواردی که به رای هیات بدوی معترض باشند می توانند در هیات های تجدید نظر درخواست رسیدگی نمایند. آرای قطعی شده هیات های بدوی و تجدید نظر رسیدگی به تخلفات اداری تا مدت ۳۰ روز قابل اعتراض و شکایت در دیوان عدالت اداری است.

در پاره ای از موارد و با تصریح قانون گذار، امکان اعتراض و شکایت از برخی از آرای قطعی شده هیات های بدوی و تجدید نظر، در هیات عالی نظارت امکان پذیر خواهد بود.

گروه وکلای پایتخت به عنوان بهترین وکلای متخصص و باسابقه در زمینه اعتراض و شکایت در دیوان عدالت اداری شناخته می شوند، اعتماد به کارگروه وکلای پایتخت کسب نتیجه مطلوب را برایتان به همراه خواهد داشت.

گروه وکلای پایتخت به صورت کاملا” تضمینی امورات مربوط به شکایت از آرای هیات های رسیدگی کننده به تخلفات اداری را در دیوان عدالت اداری پیگیری می نماید. کسب موفقیت در گرو اعتماد شما به گروه وکلای پایتخت می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان