اعتراض به تشخیص اراضی ملی+وکیل تضمینی و متخصص+شماره تماس

اعتراض به تشخیص اراضی ملی

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

براساس قانون دولت عرصه و اعیان کلیه جنگل‌ها و مراتع و بیشه‌های طبیعی و اراضی جنگلی کشور جز اموال وانفال عمومی محسوب کرده است مگرتوده‌های جنگلی محاط در زمین‌های زراعی ودرمحدوده مالکیت رسمی اشخاص واقع شده باشد و اینکه قبل ازتصویب قانون ملی شدن جنگل ها در سال ۱۳۴۱  اشخاص اراضی را تصرف و سند مالکیت گرفته باشند .

نکته : اراضی ملی واقع در خارج محدوده شهری در اختیار اداره منابع طبیعی واراضی  داخل محدوده  وحریم شهری دراختیار سازمان مسکن و شهرسازی قرارمی گیرد.

جهت بهره برداری مالکین باید طبق قوانین ومقررات عمومی قانون جنگل ها و مراتع اقدام نمایند . 

معیاروملاک اصلی وشاخص تشخیص اراضی ملی ازمستثنیات ، سابقه ی احیای زمین می باشد وسازمان منابع طبیعی با بررسی سابقه وسنجش موقعیت مراتع واراضی با ملاک های تعیین شده درقانون و به شیوه به شرح زیربا صدور برگ تشخیص، ملی بودن تمام و بخشی از اراضی را اعلام می نماید .

  • تهیه نقشه یا کروکی اراضی منطقه 
  • تحقیقات محلی  ازمطلعین و معتمدین و همجواران درخصوص اراضی منطقه 
  • تعیین قدمت مستحدثات موجود 
  • تهیه و تنظیم گزارش و اظهارنظردر خصوص منطقه و ارائه آن به سازمان مربوطه 
  • استعلام سوابق اراضی منطقه واحراز آخرین وضعیت ثبتی آن اراضی از اداره ثبت اسناد و مدارک استعلام وجود  سابقه ثبت نسق زراعی از اداره کشاورزی 
  • صدور برگ تشخیص وبیان نظر نهایی برمبنای تحقیقات انجام شده وادله ومدارک و اسناد ومستندات جمع آوری شده 

برگ تشخيص صادره  به مالکین واشخاص ذینفع  با قید  وضع طبيعي منابع ملی ، مشخصات ثبتي ، نسق زراعی ، محل وقوع ، حدود و مساحت منطقه مورد بازديد و مستثنيات براساس قانون ملی شدن جنگلها با استعلام از مراجع ذی ربط ، ابلاغ می شود و برمبنای آن به نفع دولت از آنها سلب مالکیت می شود 

براساس قانون مرجع رسیدگی به اعتراضات  تشخیص ملی بودن اراضی تا قبل از سال ۱۳۹۴ هبات ماده واحده تعیین تکلیف اراضی اختلافی موضوع اجرای ماده ۵۶ قانون جنگل ها و مراتع که با ریاست  جهاد سازندگی ومتشکل از مسئولان  زیر می باشد و از بعد سال ۱۳۹۴ شعب ویژه محاکم دادگستری صالح به رسیدگی  می باشند و اشخاص ذی نفع می توانند ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ اعتراض خود را مستدل و مستند به مراجع صالح تقدیم نمایند. 

  • اداره كشاورزی
  • اداره جنگلداري
  • عضو هيأت واگذاري زمين
  • قاضي دادگستری
  • دو نفر از اعضاء شورای اسلامي روستا يا عشاير محل مربوطه حسب مورد
  • نکته : در صورتی که اراضی داخل در طرح هادی روستاها باشد جهت استماع دعوا علاوه براقامه دغوا به طرفیت  اداره منابع طبیعی ،  بنیاد مسکن را نیز طرف دعوا قرار داد .

اشخاص ذی نفع می توانند ظرف ۳ ماه ارتاریخ ابلاغ آرای صادره ،اعتراض خود را با تقدیم دادخواست ازطریق سایت دیوان عدالت اداری به نشانی sajed.divan-edalat.ir  دردیوان عدالت اداری مطرح نمایند . 

عمده ترین شرایطی که اراضی جز مستثنیات اراضی ملی محسوب می شود وموجب نقض رای وابطال برگ تشخیص صادره می شود : 

  • اراضی در منطقه معروف به زمین زارعی وکشاورزی واقع شده  باشد یا به اراضی دیم مرسوم باشند و واقع دراراضی مزروعی منطقه یا روستا باشد.
  • اراضی در حوزه آبیاری ( رودخانه ، چاه – چشمه – قنات) واقع شده باشد. 
  • اراضی دارای شیب تند و نامتعارف نباشد جهت عملیات زراعت و آبیاری آماده و مسطح شده باشد
  • زمین تحجیرشده باشد ( دور زمین سنگ چینی ، وجود توده سنگها ، کندن نهردور زمین )
  • وجود آثار جوی های منشعب ازرودخانه ها و قنوات یا چشمه ودرختان کهن سال در مسیر جوی های قدیمی اطراف اراضی و پوشش های گیاهی مرتع چند ساله وآثار زراعت ، شخم و شیار و قطعه بندی و کرت بندی دراراضی وجود داشته باشد. 
  • احداث و وجود آثار ساخت و بناهای خانه باغ،کومه ،گاش دامداری، آب انبار
  • مشاهده آثاراحیای اراضی در عکسهای هوائی محل توسط استرئوسکوپ

از آن پس در نظام‌ حقوقی کشور ما ، اراضی ملی منصرف به آن قسم اراضی شدند که دارای پوشش جنگل ، و همچنین مرتع خودرو باشند . مرجع صالح ( یعنی ادارات منابع طبیعی شهرستان ها که زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی می باشد ) ، در راستای اجرا نمودن این قانون با بررسی کردن سنجش موقعیت و سابقه ، یک محدوده مشخص از اراضی را با معیار های از پیش تعیین شده و مشخص ، به عنوان اراضی ملی ( تمام یا بخشی از آن محدوده ) اعلام می‌ کند .

عمل مذکور در فوق ، از طریق صادر کردن برگی به نام ، برگ تشخیص ، صورت می گیرد و در اثر این تشخیص ، بر اساس ماده ۱ قانون ملی شدن جنگل های کشور ، از مالکان یا متصرفان این اراضی ، به نفع دولت سلب مالکیت می گردد . که در واقع همین تشخیص ، آغاز اعتراض و طرح دعوایی تحت عنوان اعتراض به تشخیص اراضی ملی ، می شود . به این خاطر که عمومات قانونی ملی شدن جنگل ها از جانب این قانون و یا حتی قوانین دیگر ، با مستثنیاتی مواجه می باشد و به طور معمول نیز ، دعوای معترضین حول این ادعا که این اراضی در زمره مستثنیات دین می باشند ، شکل می گیرد .

دعوای اعتراض به تشخیص اراضی ملی ، از جهت اصل ارکان با دیگر دعاوی حقوقی ، مشترک می باشد . اما آن چه که موجب این پیچیدگی است کثرت اشخاص حقوقی و حقیقی می باشد که می توانند به عنوان خوانده و یا خواهان دعوا ، قرار بگیرند .گذر سالیان زیادی از زمان ملی اعلام شدن اراضی جنگلی و همچنین مراتع از جانب قانونگذار ، و گسترش یافتن محدوده شهر ها و تغییر کردن وضعیت اراضی نیز ، بر پیچیدگی این امر می افزاید . با آن که ارکان دعوای مذکور ثابت و مشابه با دعاوی دیگر‌ حقوقی می باشد ، ولی آن چه که موجب پیچیدگی و نو بودن این دعوا می باشد ، محتوای خاص و همچنین ، ارکان آن است که باعث شده اینک از لحاظ کمی ، حجم بسیار زیادی از دعاوی حقوقی را شامل شود .

مرجع صالح برای رسیدگی به اعتراض به تشخیص اراضی ملی

مرجع صالح ، به منظور رسیدگی نمودن بدوی به اعتراضات بر تشخیص ملی بودن ، در ابتدا هیات ۷ نفره ای به نام هیات ماده واحده قانون تعیین تکلیف اراضی اختلافی موضوع اجرای ماده پنجاه و شش قانون جنگل ها و مراتع ۱۳۶۷ بود ، که به موجب قانونی با همین عنوان ، تشکیل شد . و تا یک سال بعد از لازم الاجرا شدن قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی در بیست و سوم و تیر ماه ۱۳۸۹ ، و به تصریح تبصره ۱ ماده ۹ این قانون ، هیات مذکور در فوق صلاحیت رسیدگی کردن به اعتراضات را داشت ، اما بعد از آن به حکم مقرر در تبصره ۱ ماده ۹ ، رسیدگی کردن به اعتراضات در صلاحیت شعب ویژه ای قرار گرفت که ، از سوی رییس قوه قضائیه ایجاد می شوند . لذا ، اینک در مراجع قضاوتی فعلی کشور ، مرجع صالح به منظور رسیدگی کردن به اعتراضات به تشخیص ملی بودن ، هیات ماده واحده قانون تعیین تکلیف اراضی اختلافی موضوع اجرای ماده پنجاه و شش قانون جنگل ها و مراتع ۱۳۶۷ ، و شعب ویژه محاکم دادگستری موضوع تبصره دو ماده ۹ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی ۱۳۸۹ ، می باشند .

وکیل متخصص و مجرب برای اعتراض به تشخیص اراضی ملی

به سبب پیچیدگی بسیار زیاد این موضوع ، شایسته است که اشخاص در هنگام مواجه شدن با این قبیل مسائل ، قبل از آن که اقدامی کنند با وکیلی مجرب و متخصص که اشراف کامل بر قوانین و مقررات مربوط به این موضوع دارد ، و همچنین از رویه دادگاه ها به خوبی آگاه است ، مسائل خود را در میان بگذارند و مشورت کنند ، تا روند پرونده آن ها به بهترین شکل و در کوتاه ترین زمان و به صورت تخصصی ، طی شود .

وکیل متخصص اعتراض به تشخیص اراضی ملی | وکلای پایتخت

وکلای کاربلد و متخصص در زمینه اعتراض به تشخیص اراضی ملی در گروه وکلای پایتخت ، با سال ها تجربه و فعالیت در این زمینه ، و همچنین با دارا بودن پرونده های موفق بسیاری ، آماده ارائه نمودن انواع خدمات حقوقی ، به اشخاص می باشند . اشخاص می‌ توانند صفر تا صد روند پرونده خود را با خاطر آسوده ، به وکلای مجرب و با تجربه پایتخت بسپارند .

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان