اعتراض به ثبت علامت تجاری

اعتراض-به-ثبت-علامت-تجاری-

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

اعتراض-به-ثبت-علامت-تجاری-
اعتراض-به-ثبت-علامت-تجاری-

با توجه به اینکه منحصر به فرد بودن و بدون مانند بودن علامت تجاری از مواردی است که در زمان ثبت علامت تجاری می بایست رعایت شود، عدم رعایت این مورد باعث می شود تا اعتراضاتی علیه این اقدام صورت گیرد. علامت تجاری می تواند در برگیرنده تصاویر، عدد، حروف، عبارت، نشان و … باشد، این تصریح در قانون به صورت کاملا” واضح و مشخص درج گردیده است.

علامت تجاری و یا نشان یا مارک معرفی کننده کالاها و خدمات تجاری و یا صنعتی می باشد. تولید کنندگان و فعالان در بازار برای معرفی محصولات خود از علامت تجاری خاصی استفاده خواهند کرد، این امر به دلیل انحصاری نمودن فعالیت تجاری و خدماتی افراد مذکور می باشد. علامت تجاری زمانی می تواند مورد استفاده افراد شاغل و فعال در بازار قرار گیرد که در اداره ثبت واحد مربوط به ثبت علائم و … به ثبت رسیده باشد. اقدام به ثبت علامت تجاری موجب می شود تا علامت تجاری ثبت شده فقط برای فردی که آنرا با نام و محصول خود به ثبت رسانیده است مورد استفاده قرار گیرد.

به دلیل اینکه علامت تجاری به عنوان معرفی کننده کالا و خدمات تاجر مورد استناد است، دارای اهمیت اقتصادی بوده و انحصار این علائم فقط  در اختیار ان تاجر قرار خواهد گرفت. این امر موید این مطلب است که شخص دیگری به غیر از ثبت کننده علامت تجاری نمی تواند آنرا در محصول و یا خدمات مشابه به کار گیرد و استفاده نماید.

ارائه محصول و خدمات با کیفیت تحت علامت تجاری خاص می تواند زمینه اطمینان برای مصرف کننده ایجاد نماید. مصرف کننده با شناخت علامت تجاری می تواند اقدام به خرید نماید و این مهم در سایه منحصر به فرد بودن و واحد بودن محصول و خدمات با علامت تجاری مخصوص به آن امکان پذیر است. از بین محصولات و خدمات مشابه وجود علامت تجاری می تواند وسیله تشخیص و تهیه محصول قرار گیرد، چه بسا وجود برخی از علامت های تجاری موجب تشخیص صحیح تر و مناسب تر برای مشتری می شود.

چنانچه وجود علامت تجاری مشابه و یا محصولات مشابه با علامت تجاری یکسان باعث شود تا مشتری برای انتخاب دچار اشتباه شود، این حق برای صاحب علامت تجاری ایجاد می شود تا به این امر اعتراض نماید. چونکه در زمان ثبت علامت تجاری ملاک برای ثبت شدن عدم وجود شباهت در انتخاب علامت تجاری است، به طوری که افراد عادی را برای انتخاب به اشتباه بیندازد این امر باعث پذیرفتن اعتراض از سوی دارنده علامت تجاری سابق خواهد بود.

افرادی می توانند به ثبت علامت تجاری اعتراض داشته باشند که: اولا” علامت تجاری را منحصر به خود قلمداد می نمایند، ثانیا” افرادی که علامت تجاری آنان با علامت تجاری استفاده شده به حدی به هم شبیه است که افراد عادی را برای انتخاب دچار اشتباه می گرداند.

اعتراض به ثبت علامت تجاری به دو صورت انجام می گیرد: ابتدا در موردی که اعتراض به ثبت علامت تجاری مشابه قبل از ثبت علامت تجاری خود فرد انجام گرفته باشد، و در مورد دوم زمانی که بعد از ثبت علامت تجاری صورت می گیرد. در مورد اول یا اعتراض قبل از ثبت علامت تجاری به این صورت خواهد بود که شخص باید در زمانی که اقدام به اعتراض نموده است، تقاضای ثبت علامت تجاری خود را ارائه نموده باشد و کلیه هزینه های قانونی و حق ثبت را پرداخت نموده باشد.

برای اعتراض بعد از ثبت علامت تجاری وجود مواردی که موجب انتخاب اشتباه از طرف افراد عادی می شود الزامی است، در این صورت دارنده علامت تجاری می تواند به علامت تجاری مشابه اعتراض نماید، این حق به منظور حفظ انحصار برای علامت تجاری و به طبع آن برای دارنده علامت تجاری خواهد بود.

وکیل می تواند در خصوص اعتراض به ثبت علامت تجاری اقدامات قانونی و موثری انجام دهد. بهترین وکیل حقوقی که به قوانین و مقررات ثبت علامت تجاری به صورت کامل و مناسب آشنایی دارد، می تواند اقدامات تضمینی و تخصصی خود را در این زمینه به کار گیرد. کسب نتیجه مطلوب در گرو اقدامات به موقع بهترین وکیل حقوقی خواهد بود.

گروه وکلای پایتخت ارائه دهنده خدمات تضمینی و تخصصی در کلیه امور حقوقی، با استفاده از وکلای با تجربه و صاحب نام در این زمینه می باشد.

انجام امورات مربوط به اعتراض به ثبت علامت تجاری با استفاده از وکلای مجرب گروه وکلای پایتخت، نتایج مطلوب و مورد نظر موکلین را فراهم می نماید.

قانون ثبت طرح‌های صنعتی، اختراعات و علائم تجاری  در سال ۱۳۸۶به تصویب رسیده است که برای جلوگیری از ضایع شدن حقوق اشخاصی که امکان دارد از ثبت علامت تجاری متوجه ضرر شوند کاربرد داشته باشد. به طور کلی این اعتراض یک راهکار برای جلوگیری از وارد شدن ضرر به این افراد می‌باشد. از همین رو  لازم است تا موضوع اعتراض به ثبت علامت تجاری به طور کامل مورد بررسی قرار گیرد تا در این راستا با آگاهی اقدام نمایید.

موسسه‌ی حقوقی وکلای پایتخت یک راهنمای مناسب برای اطلاع از تمامی قوانین حاکم بر این حوزه می‌باشد که در صورت تماس با آن از مشاوره‌های کاربردی بهره‌مند خواهید شد.

اعتراض به ثبت علامت تجاری با چه شرایطی امکان پذیر است؟

براساس ماده ۳۰ و۳۲  قانون ثبت طرح‌های صنعتی، اختراعات و علائم تجاری، مهم‌ترین مواردی که در اعتراض مورد توجه قرار می‌گیرند شامل موارد زیر می‌باشند.

  • علامت قادر نباشد خدمات یا کلای اشخاص حقوقی یا حقیقی را از یکدیگر جدا کند. یعنی اگر یک علامت که تقاضای آن به ثبت رسیده است، از قدرت تمایزبخشی بهره‌مند نباشد، اشخاص قادر خواهند بود، نسبت به ثبت آن اعتراض کنند.
  • علامت، مراکز عمومی یا تجاری را به خصوص در زمینه مبدأ جغرافیایی کالا و خدمات یا ویژگی‌های دیگر آن به اشتباه بیاندازد.
  • تقلید یا عین نشان نظامی، پرچم و دیگر نشان‌های مملکتی یا نام یا نام اختصاری آن‌ها یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به یک کشور، موسسات بین‌المللی یا سازمان‌هایی که تحت کنوانسیون‌های بین‌المللی به تاسیس درآمده‌اند، باشند یا موارد ذکر شده از اجزاء آن علامت باشند. البته در صورتی  که مقام صلاحیتداری در کشور یا سازمان ذی‌ربط آن اجازه استفاده از علامت را داده باشد، دیگر موردی برای اعتراض به ثبت علامت تجاری وجود نخواهد داشت.
  • علامت تجاری خلاف نظم عمومی، موازین شرعی یا اخلاق حسنه در کشور باشد.
  • علامت، عین یا شبیه یا ترجمه یک علامت تجاری یا نام تجاری باشد که برای همان کالا یا خدمات شبیه به آن متعلق به موسسه دیگری در داخل کشور معروف است.
  • عین یا شبیه علامت تجاری قبلاً برای خدمات غیر مشابه معروف یا ثبت شده باشد، مشروط بر آن است که از لحاظ عرفی میان استفاده از علامت و مالک علامت تجاری معروف ارتباط وجود داشته و ثبت آن به منافع تجاری و کاری مالک علامت قبلی لطمه وارد کند.
  • عین و شبیه به علامتی باشد که قبلاً به نام یک مالک دیگر ثبت شده است و یا اینکه تاریخ درخواست ثبت علامت از سوی شخص معترض برای همان خدمات و کالا و یا برای کالا و خدماتی که از نظر ارتباط و شباهت باعث فریب و گمراهی شود، مقدم باشد.

چه افرادی می توانند درخواست اعتراض به ثبت علامت تجاری را مطرح نمایند

اشخاص زیر قادر هستند نسبت به علامتی که تقاضای ثبت آن شده است یا به ثبت رسیده، اعتراض نمایند.

  • اشخاصی که آن علامت ثبت شده را علامت تجارتی متعلق خود می‌دانند.
  • افرادی که آن علامت با علامت آن ها به مقداری شباهت دارد که مصرف کنندگان عادی را در خرید کالا و محصول به اشتباه بیاندازد.

در هر یک از دو صورتی که ذکر کردیم، اگر معترض شخصی باشد که علامت قبلاَ به اسم او ثبت نشده باشد، در هنگام اعتراض به ثبت علامت تجاری، باید برای خود مطابق  با مقررات این قانون تقاضای ثبت نماید، حق ثبت و تمام مخارج مربوط به آن را پرداخت کند. در مورد کسانی که موسسه‌ی آن‌ها در خارج از کشور واقع شده است، حق اعتراض مشروط به شرط معامله‌ی متقابل ذکر شده در فقره‌ی دوم ماده ی۴می‌باشد. بنابراین اعتراض به علامت ممکن است قبل از ثبت به کر بیاید و یا بعد از ثبت علامت تجاری.

 شیوه‌ و مراحل اعتراض به تقاضای ثبت علامت

برای هر نوع علامت تجاری که از طریق اداره ثبت شرکت و مالکیت صنعتی مورد قبول واقع شد است، از طرف اداره مزبور یک آگهی در روزنامه رسمی کشور منتشر خواهد شد که شامل نام و نشانی صاحب علامت تجاری و ویژگی‌های خود علامت و کالایی که علامت در مورد آن‌ها می‌رود، خواهد بود.هر فرد می‌تواند ظرف مدت سی روز بعد از انتشار  این آگهی، اعتراض به ثبت علامت تجاری را به جریان بیاندازد.

اعتراضات مربوط به علائم تجاری که  به ثبت نرسیده‌اند باید به صورت کتبی به اداره ثبت شرکت و مالکیت صنعتی تسلیم شود. در مقابل اعتراض نامه‌ها، یک رسید با ذکر تاریخ دریافت،داده خواهد شد.در اعتراض نامه باید همه  مدارکی و دلایلی که معترض به با توجه به  آن‌ها خود را محق به اعتراض می‌داند قید شود و رونوشت گواهی شده مدارکی که ادعای معترض مبنی بر آن‌ها می باشد،در صورت امکان به اعتراض نامه پیوست شوند.

اداره ، تا ده روز از تاریخ دریافت اعتراض نامه باید آن را به اقامتگاه شخص درخواست کننده ثبت یا فردی که او معین و معرفی کرده است، ابلاغ نماید. در ضمن ابلاغ نامه باید با صراحت اخطار  شود که هر زمان به اعتراض تسلیم می‌شود، درخواست اعتراض به ثبت علامت تجاری را مسترد دارد. هر زمان که درخواست کننده ثبت،کتبی به اعتراض معترض تمکین نماید، درخواست او مسترد شده و مراتب آن به صورت کتبی به معترض اعلام می‌گردد. هر زمان معترض، پیش از آن علامت مربوط را  ثبت نکرده باشد، بر طبق اظهارنامه ای که در زمان اعتراض خود تقدیم نموده است به ثبت آن اقدام می‌گردد.

شخص معترض به ثبت علامت تجاری تا شصت روز از تاریخ ابلاغ اعتراض نامه به درخواست کننده ثبت مهلت دارد تا به دادگاه عمومی تهران مراجعه نماید. مگر این که قبل از انقضای این مدت زمان مشخص شده، تقاضا کننده ثبت، مطابق شرح ذکر شده به اعتراض تمکین نماید. هر گاه شخص معترض در مدت  زمان مذکور به دادگاه رجوع نکند، اداره ثبت شرکت و مالکیت صنعتی به درخواست فردی که تقاضای ثبت علامت را داشته، بعد از ملاحظه گواهی دفتر دادگاه، که نشان دهنده از عدم تقدیم دادخواست است، علامت تجارتی را به نام او ثبت می‌نماید. در این صورت حق ثبت و مخارجی که معترض، پرداخت کرده است به نفع دولت ضبط می‌شود.

در صورتی که  شخص معترض، ظرف مهلت شصت روز به دادگاه رجوع کند و دادخواست اعتراضش را تقدیم نماید، ولی دعوای خود را پیگیری نکند، پس از صدور گواهی دفتر دادگاه که حاکی از عدم تعقیب دعوی می‌باشد، به ترتیب فوق عمل می شود.

 درخواست ابطال علامت تجاری ثبت شده

مهلت اعتراض به ثبت علامت تجاری و دادخواست ابطال آن سه سال می‌باشد. در این خصوص قانون ثبت علائم تجارتی و اختراعات عنوان می‌کند: ” شخصی که نسبت به ثبت‌های مربوط به علامت، از تاریخ ثبت علامت تا سه سال اعتراض نکرده باشد،دیگر قادر نخواد بود که نسبت به ثبت آن اعتراض کند. مگر این که بتواند ثابت کند معترض علیه در هنگام ثبت علامت، عالم بوده است که علامت تجاری خود معترض یا شخصی که به معترض انتقال داده است، پیش از آن به طور مستمر استعمال کرده است ولی اگر معترض علیه  بتواند ثابت کند که معترض قبل از انقضای مدت سه ساله از  ثبت علامت تجاری اطلاع داشته است،اعتراض معترض پذیرفته نمی‌شود”.

در هر دو مورد ذکر شده، یعنی هم در اعتراض به درخواست ثبت علامت تجاری و هم درخواست ابطال علامت تجاری ثبت شده، هر گاه شخص معترض،در دادگاه ثابت کند که نسبت به علامت، به واسطه سابقه در استعمال مستمر قبل از تقاضای ثبت علامت، حق تقدم داشته است، دادگاه حکم خواهد می‌دهد که آن علامت به اسم معترض به ثبت برسد و اگر علامت مورد اعتراض، پیش از آن در اداره ثبت شرکت‌ و مالکیت صنعتی به ثبت رسیده باشد، حکم می دهد که ثبت سابق ابطال شده و علامت به نام معترض ثبت شود. ترتیبات ذکر شده در موردی نیز رعایت خواهد شد که اعتراض مربوط به ثبت انتقال علامت یا به ثبت تغییرات علامت یا در مورد ثبت تغییر محصولاتی باشد که علامت برای تشخیص و امتیاز آن بکار برده می‌شود.

 ادعای مالکیت و اعتراض به ثبت علامت تجاری

همانطور که در ابتدای این نوشته توضیح دادیم، اعتراض به ثبت علامت ممکن است به دلایل مختلفی صورت پذیرد، و یکی از این دلایل ادعای حق مالکیت نسبت به علامت تجاری‌ای است که تقاضای ثبت آن به ادارات مالکیت صنعتی داده شده است. در این صورت اگر علامت تجاری پیش از آن به نام شخص معترض ثبت نشده باشد، باید علاوه بر اعتراض به ثبت علامت تجاری موارد زیر را نیز به طور کامل انجام دهد.

  • تقاضای ثبت علامت تجاری بر اساس با قانون ثبت اختراعات، طرح صنعتی و علائم تجاری
  • پرداخت کامل هزینه حق ثبت اظهارنامه و علامت تجاری
  • پرداخت کلیه مبالغ و هزینه‌های مربوطه

اعتراض به ثبت علامت اگر به دلیلی غیر از ادعای مالکیت صورت بگیرد، نیازی به طی کردن فرایند مذکور در این بخش خواهد داشت و صرف اعتراض به ثبت علامت براساس تشریفات ذکر شده، کفایت می‌کند. همه این مراحل را از بهترین وکیل خبره در موسسه حقوقی وکلای پایتخت بخواهید.

بررسی مدت زمان فرایند اعتراض به ثبت علامت تجاری

پس از اینکه تقاضای ثبت متقاضی، توسط اداره مالکیت مورد بررسی قرار بگیرد، اجازه انتشار آگهی در روزنامه صادرخواهد شد. مهلت این اعتراض از تاریخ انتشار ۳۰ روز است که معترض باید در اعتراض‌نامه، علت اعتراضش را نیز بیان نماید. اداره مالکیت نیز ۲۰ روز به متقاضی ثبت مهلت خواهد داد تا نظر نهایی خود را اعلام نماید. اگر در این ۲۰ روز  فرد متقاضی یادداشت کتبی پیرامون تاکید بر تقاضای خود به اداره مالکیت را  نفرستد، تقاضای ثبت مستردشده تلقی می‌شود. اما در صورتی که متقاضی یادداشت کتبی را ارسال کند، تشریفات اعتراض ادامه پیدا می‌کند.

تشریفات رسیدگی به درخواست پس از اعتراض به ثبت

اگر شخص متقاضی ثبت نسبت به اعتراض‌نامه تمکین ننماید، و یادداشت کتبی مبنی بر تاکید بر تقاضایش را به اداره مالکیت بفرستد، معترض ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ مهلت خواهد داشت که، اعتراضش را به کمیسیون حل اختلافات ناشی از ثبت مالکیت ارسال کند. در نهایت کمیسیون با توجه به دلایل طرفین دعوی در خصوص اعتراض به ثبت علامت تجاری تصمیم‌گیری می‌‌کند.

آیا تصمیم کمیسیون  پیرامون ثبت علامت تجاری قابل اعتراض است؟

اعتراض به ثبت علامت همانطور ذکر شد منتهی به صدور رای از سوی کمیسیون خواهد شد. بر اساس ماده ۱۷۲ آیین‌نامه‌های اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرح صنعتی و علائم تجاری: تصمیم کمیسیون از سوی مرجع ثبت به  شخص متقاضی یا به طرفین اختلاف ابلاغ می شود و ظرف ۶۰ روز از تاریخ ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه مقرر در ماده ۵۹  قانون می‌باشد. جهت کسب اطلاعات کاربردی در این راستا و آگاهی از قوانین حاکم بر ثبت علامت تجاری می‌توانید با موسسه‌ی ما تماس حاصل نمایید.

اعتراض قبل از ثبت علامت تجاری

اعتراض قبل از ثبت علامت باید طی مدت زمان ۳۰ روز از تاریخ انتشار آگهی در روزنامه مربوط به تقاضای ثبت علامت انجام شود.  فرد معترض باید علاوه بر ذکر اسم، شغل و اقامتگاهش در تهران کلیه‌ مدارک و دلایل خود را نیز توضیح داده و ضمیمه پرونده کند. اداره ی ثبت در این راستا موظف است در مد ده روز از تاریخ دریافت اعتراض نامه مراتب را به درخواست کننده‌ی ثبت ابلاغ نماید.

چنانچه درخواست کننده ثبت بعد از دریافت ابلاغ اداره‌ی مربوطه به اعتراض تمکین نماید، درخواست او مسترد شده و چنانچه تا شصت روز از تاریخ ابلاغ اعتراض نامه را تمکین نکند، شخص معترض باید به دادگاه تهران ۲مراجعه کند تا به شکایت و اعتراض طبق اصول مربوط به دعاوی تجارتی رسیدگی به عمل آمده و اداره ی ثبت منتظر خواهد ماند تا بعد از اعلام حکم قطعی طبق مفاد مشخص شده در حکم رفتار کند. چنانچه معترض ظرف مدت ۶۰ روز از تاریخ ابلاغ اعتراض به متقاضی ثبت اعتراضش  را تعقیب نکند، علامت تقاضا شده به نام درخواست کننده آن به ثبت می‌رسد.

وکیل برای اعتراض به ثبت علامت تجاری

اعتراض به ثبت علامت تجاری همان طور که ذکر شد روشی است که برای جلوگیری از ضایع شدن حق اشخاصی که به موجب ثبت یک علامت تجاری ضرر می‌کنند، می‌شود. این اعتراض یک روش پیشگیرانه و به صرفه نسبت به دعاوی ابطال علامت تجاری می‌باشد. در صورتی که برای اعتراض به ثبت علامت نیاز به مشاوره‌های کاربردی دارید، طی تماس با ما ضمن بهره‌مندی از مشاوره های مفید، با وکلای متخصص در این حوزه نیز آشنا خواهید شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان