اعتراض به رأي كميته انضباطی دانشجويی

اعتراض-به-رأي-كميته-انضباطی-دانشجويی

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

 به طور کلی نظم اجتماعی ایجاب می کند که افراد به طور کلی در هر محیطی باشند نظم و قواعد آن محل را رعایت نمایند.در جامعه معمولا دولت با تصویب یک سری قواعد به ایجاد نظم اجتماعی لازم اقدام می نماید. در سایر محیطها نیز علاوه بر قوانینی که دولت برای جامعه وضع نموده است ممکن است یک سری از قواعد وجود داشته باشند که افراد برای حضور در ان مکانها یا جامعه مورد نظر آنها را نیز به طور کامل رعایت نمایند . برای نمونه در مدارس ، دانشگاهها ، ادارات و سازمانها برای پیش برد بهتر امور و جلوگیری از انجام تخلفات مربوطه یک سری قواعد وجو دارند که در صورتی که افراد انها را رعایت ننمایند با مجازات هایی روبرو می شوند.

در این نوشته به طور خاص به بررسی کمیته های انضباطی دانشجویی می پردازیم  و در ادامه به نحوه صدور رای ، اعتراض و همچنین شکایت های مرتبط با آن حواهیم پرداخت.

 کمیته انضباطی دانشجویی چیست ؟

کمیته انضباطی دانشجویی به طور کلی به مرجعی گفته می شود که مسئول رسیدگی به تخلفات دانشجویان در محیط دانشگاه بوده و در صورتی که یک دانشجو در این محیط عملی مخالف قواعد و قوانین دانشگاه را مرتکب شود به این کمیته احضار شده و متناسب با عمل انجام شده مجازات لازم را برای وی معین می نمایند.

انواع تخلفات دانشجویی

 ۱-تخلفاتی که جنبه عمومی داشته و دانشجو علاوه بر برخورد قانونی در دانشگاه ممکن است در مراجع دادگستری و خارج از دانشگاه نیزمجازات گردد مانند جرائم موجود در قانون مجازات مانند سرقت ، کلاهبرداری ، دادن رشوه ، تجاوز به عنف و …..

این نوع از جرائم به موجب قانون تخلف محسوب شده و در صورتی که فردی مرتکب این اعمال شود هم در کمیته و هم در مراجع مربوطه به طور همزمان ممکن است به آن رسیدگی شود.

۲- مورد دوم در این رابطه مواردی می باشند که به نوعی موجب اختلال در امور دانشگاه شده و در صورتی که از این عمل ضرری به دانشگاه وارد شود فرد باید علاوه بر جبران خسارات وارده مجازات کمیته انضباطی را نیز تحمل نماید .این نوع از تخلفات شامل تقلب ، ایجاد سروصدا در محیط خوابگاه . انجام اعمال خلاف شئون دانشگاه و …. می شوند.

۳-مورد سوم شامل تخلفات سیاسی می شود  و به طور کلی شامل همه  مواردی می شود که به نوعی خارج از قوانین اساسی می شود برای نمونه ممکن است فردی وابسته به گروه های ضد انقلاب باشد و در این رابطه بخواهد عقاید این گروه را در دانشگاه بخش نموده و یا تبلیغ نماید و یا امور واقع در جامعه را به طور خلاف واقع به طوری که با منافع دینی جامعه مخالف باشد بررسی وتحلیل نماید و یا به طور کلی هر موضوعی که موجبات آشوب ، بلوا در سطح جامعه و دانشگاه بشود.

۴-اخرین موضوع در زمینه تخلفات دانشجویی شامل تخلفاتی می شوند که  منجر به اعتراض و یا برخورد دانشجویان با هم و یا اعمالی می باشد که در سطح جامعه به شدت با انها مخالف می باشند برای نمونه اگر یک دانشجوی دختر با پوشش غیر اسلامی وارد محیط دانشگاه بشود و یا یک دانشجو مواد مخدر و یا فیلمهای مستهجن و غیر اسلامی را در بین دانشجویان بخش نماید و…..

انواع تنبیهات انضباطی دانشجویی:

 در ان رابطه به طور کلی دو مورد تنبیه وجود دارد .دسته اول شامل مواردی می باشد که تنها روی پرونده دانشجو قرار گرفته وفردبه صورت عمومی از تحصیل منع نمی شود . این موضوع جز تنبیهات برای تخلفات سطح پایین دانشجویان می باشد . اما مورد دوم از تنبیهات به طور کلی مجازات هایی می باشند که فرد را از تحصیل به مدت زمانی خاص محدود نموده و یا به طور کلی از تحصیل منع می نمایند .

در این موارد فرد به دلیل تخلفات روی داده ابتدا به کمیته انضباطی احضار می شود و سپس حکم صادر می گردد. با صدور رای در این رابطه دانشجو می تواند در مرجع بالاتر کمیته انضباطی بدان اعتراض نماید و نحوه اعتراض نیز بدین صورت می باشد که فرد اعترض خود را از طریق سامانه سجاد و یا دفتر آموزشی دانشگاه به کمیته انضباطی فرستاده و بدان اعتراض نماید . اگر در مرحله بعد نیز رای صادر شود و فرد بدان اعتراض داشته باشد می تواند در خصوص موارد دو و سه تخلفات به دیوان عدالت ادارای اعتراض نماید .

 و در دیگر موارد به دلیل رای هیئت عمومی مورخه ۱۲/۰۶/۱۳۸۷ قابل اعتراض در دیوان نبوده و در صورتی که در کمیته انضباطی قطعی شده باشند لازم الاجرا خواهند بود. برای سایر موارد فرد می تواند به دیوان عدالت اعتراض نموده و در این خصوص اقدام به احقاق حق خود نماید.

اعتراض به آرای کمیته انظباطی دانشجویی در دیوان عدالت اداری ممکن است برای دانشجویان محترم بسیار دشوار و وقت گیر باشد به همین دلیل پیشنهاد ما به شما این است که فرد حتما در این مورد با وکلای دیوان طرح مشاوره نماید و یا برای احقاق حق خود از وکیل دیوان استفاده نماید . در این رابطه گروه تخصصی وکلای پایتخت با سالها تجربه و داشتن علم مربوطه آماده ارائه هرگونه خدماتی به شما در این رابطه می باشند .

برای آگاهی از شیوه اعتراض به آرای کمیته انضباطی دانشجویی و نحوه دفاع در پرونده تشکیل شده علیه دانشجویان در کمیته‌های انضباطی دانشگاه و همچنین بهره‌مندی از مشاوره‌ های حقوقی پیرامون پیگیری پرونده‌های انضباطی دانشگاه می توانید با موسسه‌ی حقوقی وکلای پایتخت تماس بگیرید.

در ادامه به بررسی نحوه اعتراض به آرای کمیته انضباطی دانشجویی و شیوه های پیگیری آن می‌پردازیم.

صلاحیت دیوان عدالت اداری و کمیته انضباطی دانشگاه

شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ ۱۳۸۷/۶/ ۱۲ در جلسه‌ ۶۳۰ ماده مربوط به “خروج تصمیمات و آرای صادر شده از هیأت‌ها و کمیته‌ تخصصی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان، آموزش پزشکی و سایر مراکز آموزشی و پژوهشی کشور در خصوص امور و شأن علمی آموزشی و پژوهشی از شمول صلاحیت دیوان عدالت  و سایر مراجع قضایی ” را به تصویب نهایی رساند که این ماده عنوان می‌کند:

آن دسته از تصمیم‌ها و آراء نهایی و قطعی صادر شده در هیأت‌ و کمیته‌های تخصصی وزارتخانه‌ علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مراکز آموزشی و پژوهشی، از جمله تصمیمات و آراء نهایی هیأت‌های انتظامی، استادان و کمیته‌های انضباطی دانشجویان که صرفا در رابطه با امور و شأن تخصصی علمی، آموزشی و پژوهشی صادر شده باشند، قابلیت شکایت و رسیدگی در دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قضایی را ندارند.

مراحل پیگیری اعتراض به آرای کمیته انضباطی دانشجویی

  • دانشجویان از زمان دریافت رأی در کمیته انضباطی ، به مدت ۱۵ روز کاری فرصت دارند نسبت به حکم صادرش شده در کمیته‌های بدوی اعتراض نمایند.
  • دانشجویان باید درخواست تجدیدنظر خود را به صورت کتبی به دبیر کمیته انضباطی دانشگاه تحویل داده و با ذکر شماره تلفن شخصی خود منتظر دعوت به  جلسه از طریق دبیر کمیته انضباطی دانشکده شوند.
  • توجه داشته باشید که دانشجو باید از مراجعه به سازمان مرکزی برای اعتراض به آرای کمیته انضباطی دانشجویی خودداری کنند.
  • در صورتی که برای پیگری نیاز به حضور دانشجو در سازمان مرکزی باشد، خود کمیته تجدیدنظر و مرکزی هماهنگی مورد نیاز را انجام می دهند.
  • در صورتی که دانشجو در مهلت مقرر نسبت به حکم صادر شده اعتراض نکند، حکم اولیه قطعی محسوب شده و دیگر نمی تواند اعتراض خود را مطرح نماید.
  • در صورتی که دانشجو از پذیرش و اجرای احکام و دستوراتی که کمیته انضباطی صادر کرده است خودداری نماید و تخلف خود را تکرار کند، این مسئله پس از رسیدگی در کمیته‌های بدوی موجب تنبیه مجدد او  با شدت بیشتر براساس ترتیب تنبیه مندرج در مفاد آیین نامه خواهد شد.
  • کمیته می تواند در صورت عدم حضور دانشجو برای تفهیم اتهام یا استنکاف از دریافت رأی صادر شده، کلیه عملیات آموزشی او اعم از ثبت نام ترم و فراغت از تحصیل را تا حضور یافتن او و تکمیل مراحل رسیدگی به پرونده و تخلف متوقف نماید.
  • پیرامون رسیدگی به تخلفات دانشجویان مهمان و کسانی که انتقالی گرفته‌اند،کمیته‌‌های انضباطی دانشجویی بدوی واحدهای دانشگاهی که تخلف در زمان تحصیل فرد در آنجا صورت گرفته به ای مسئله رسیدگی می‌کنند و چنانچه در زمان اجرای حکم ، دانشجو در آن دانشگاه نباشد، کمیته انضباطی دانشجویی واحدی که محل تحصیل دانشجو در آن است وظیفه اجرای حکم صادر شده را دارد.
  • همچنین رسیدگی به درخواست  میهمانی، انصراف یا انتقالی آن دانشجویانی که پرونده تخلفشان در کمیته انضباطی در دست رسیدگی می‌باشد یا اجرای احکام انضباطی صادره برای آنان به انجام نرسیده است ، منوط به موافقت و اعلام نظر قطعی آن کمیته می‌باشد.

درخواست امحای آثار حکم در پرونده دانشجو

در انتها باید به این موضوع  اشاره کنیم که که بنا به درخواست خود دانشجو یا دانش‌آموخته و در صورت تشخیص شورای تجدیدنظر در دانشگاه، در زمان پایان تحصیل، شورای انضباطی دانشگاه قادر است نسبت به امحای آثار تنبیهات درج شده در بندهای ۴ تا ۱۰ ماده ۱ این آیین نامه اقدام نماید. در مورد تنبیهات بند ۱۱ به بعد نیز، در صورت درخواست دانشجو شورای مرکزی انضباطی می‌تواند با تشخیص دانشگاه نسبت به امحای آثار حکم از پرونده دانش آموخته موافقت کند. جهت آگاهی از نحوه اعتراض به آرای کمیته انضباطی دانشجویی می توانید با ما تماس بگیرید.

نکاتی که دانشجو برای اعتراض به آرای کمیته انضباطی دانشجویی باید رعایت کند

  • دانشجو باید بداند که صادر شدن احضاریه دعوت‌نامه و نیز انجام مصاحبه و پر نمودن هرگونه فرمی درمحل دفتر کمیته انضباطی دانشگاه به معنای تشکیل پرونده سوء برای او نمی‌باشد. پس نیاز نیست به محض احضار شدن ازسوی کمیته انضباطی دانشگاه نگران شوند.
  • تمام تصمیم‌ها در مورد پرونده‌های تخلف دانشجو توسط شورای کمیته انضباطی دانشگاه گرفته می‌شود. بنابراین جهت اعتراض به آرای کمیته باید به همان واحد مراجعه نمایند.
  • احکام و نامه‌های ارسال شده از سوی کمیته انضباطی دانشگاه محرمانه بوده و انتشار مفاد آن درست نیست. همچنین گزارش‌هایی دریافت شده نیز محرمانه تلقی می‌شوند.
  • دانشجویانی که به صورت موقت از تحصیل محروم می‌شوند، باید جهت ادامه تحصیل پس از طی کردن دوران محرومیت خود مجوز کتبی از کمیته انضباطی را دریافت کرده و به اداره امور آموزشی دانشگاه ارائه کنند.
  • توصیه می‌شود دانشجو در صورت مواجه شدن با مشکلات انضباطی، ضمن مراجعه حضوری و مستقیم به دفتر کمیته انضباطی دانشگاه از بیان مسئله با افراد غیرمسئول و یا مسئولان غیر ذی‌ربط خودداری نماید و در صورت عدم حل مشکل با مسئول کمیته انضباطی دانشجویان مسئله را مطرح کند.

اعتراض به آرای کمیته انضباطی دانشجویی در کدام بخش بررسی می‌شود

اعتراض دانشجو به احکام قطعی صادر شده توسط شوراهای انضباطی دانشگاه‌های کشور، در دبیرخانه شورای انضباطی مرکزی دانشگاه، پس از دریافت پرونده ذی‌ربط بررسی خواهد شد و در صورت تشخیص ایراد یا اشکال شکلی و یا ماهوی در صدور رأی کمیته انضباطی دانشگاه، با دستور دبیر شورای انضباطی مرکزی، پرونده دانشجو برای اعلام نظر  نهایی شورای انضباطی مرکزی در دستور کار قرار می‌گیرد.

برای کسب اطلاعات جامعه پیرامون نحوه اعتراض به آرای کمیته انضباطی دانشجویی می توانید با موسسه‌ی حقوقی وکلای پایتخت تماس گرفته و از مشاوره‌های کاربردی کارشناسان ما با توجه به نوع اعتراض و پرونده خود مطلع شوید تا بتوانید از همان ابتدا مسیر درستی را در طرح شکایت از رای انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان