اعتراض به رای قطعی تجدید نظر + وکیل تضمینی و متخصص

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

آیا امکان اعتراض به رای قطعی تجدید نظر وجود دارد؟ این سوالی است که شاید خیلی از شما در ذهن داشته باشید. امروز قصد داریم این موضوع را با هم بررسی کنیم و ببینیم آیا این امکان برای ما وجود دارد که به رای قطعی تجدید نظر اعتراض کنیم یا خیر و اگر این امکان وجود دارد؛ چگونه باید اقدام به اعتراض نماییم. در ادامه، به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که آیا برای اعتراض به رای قطعی تجدید نظر نیاز به وکیل تضمینی و متخصص داریم یا خیر و این که هنگام انتخاب یک وکیل متخصص و باتجربه در اعتراض به رای تجدید نظر به چه نکاتی باید توجه کنیم. برای اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

آیا امکان اعتراض به رای قطعی تجدید نظر وجود دارد؟

پیش از این که به طور مستقیم و یا از طریق وکیل رسمی و قانونی خود اقدام به اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر نمایید؛ باید ببینید که اصلا امکان این کار در پرونده شما وجود دارد یا خیر. با استناد به ماده هشت قانون آیین دادرسی مدنی، می توان گفت که تنها همان دادگاهی که رای قطعی را صادر کرده (یا در صورتی که قانون تعیین کند، مراجع بالاتر از آن) اختیار تغییر دادن یا لغو کردن رای دادگاه را دارند. به این معنا که هیچ مقام رسمی و نهاد دیگری نمی تواند اقدام به تغییر دادن حکم قطعی دادگاه کرده یا مانع اجرای شود. اما در شرایط خاصی می توان به رای قطعی ( حتی به رای قطعی تجدید نظر) اعتراض کرد.

انواع اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر

برای این که امکان اعتراض به رای قطعی تجدیدنظر را بررسی کنیم، باید نگاه کوتاهی انواع اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر بیندازیم. در ادامه، به مشهورترین انواع اعتراض به رای و حکم قطعی دادگاه تجدید نظر می پردازیم:

فرجام خواهی

معروف ترین و جدی ترین نوع اعتراض به رای قطعی تجدید نظر روشی برای اعتراض به حکم صادر شده توسط دادگاه تجدید نظر است که به فرجام خواهی معروف است. فرجام خواهی از طریق دیوان عالی کشور صورت می گیرد. این نوع اعتراض، اعتراض عدولی نیست و برخلاف واخواهی، صرفا برای بررسی و تشخیص منطبق بودن یا نبودن رای مورد نظر با موازین شرعی و قوانین و مقررات کشور می باشد.

اعتراض از نوع واخواهی

در شرایطی که حکم و رای قطعی تجدید نظر بدون حضور شخص محکوم علیه و به صورت غیابی صادر شده باشد؛ محکوم علیه یا وکیل و نماینده قانونی وی طبق قانون محق می باشند که به رای قطعی تجدید نظر اعتراض کنند. در چنین شرایطی، این امکان وجود دارد که دادگاهی که رای را صادر کرده، رای خود را لغو کرده یا تغییر دهد. با توجه به این که دادگاه ممکن است از رای قطعی صادر شده عدول کند؛ در نتیجه نوع رسیدگی به اعتراضاتی که از نوع واخواهی هستند را ((رسیدگی عدولی)) می نامند.

اعتراض از نوع اعاده دادرسی

در صورتی که رای صادر شده در دادگاه تجدیدنظر مشمول یکی از شرایط مربوط به اعاده دادرسی باشد؛ شخص معترض یا وکیل او می تواند از طریق اعاده دادرسی به این رای قطعی اعتراض کند. در ماده ۴۳۸ و ماده ۴۳۹ قانون آیین دادرسی مدنی به این موضوع اشاره شده است که در صورتی که اعتراض به رای قطعی تجدید نظر از نوع اعاده دادرسی باشد؛ وظیفه رسیدگی به این اعتراض برعهده همان دادگاهی است که رای مورد اعتراض را صادر کرده است. در نتیجه، تنها همان دادگاه است که می تواند در صورت لزوم به لغو کردن و یا تغییر دادن رای قطعی مبادرت ورزد.

اعتراض از نوع شخص ثالث

در صورتی که شخص ثالث ( فردی غیر از شاکی، متشاکی و وکلای ایشان) به رای قطعی دادگاه تجدید نظر اعتراض کند، این اعتراض از نوع اعتراض شخص ثالث محسوب می شود. در شرایطی که فرد معترض مدارک و مستندات قابل قبول و کافی به دادگاه ارائه کند؛ اعتراضِ وی در همان دادگاهی که حکمِ مورد اعتراض را صادر نموده بررسی شده و در صورت لزوم حکم تغییر کرده و یا لغو خواهد شد.

اعتراض کردن به رای داور

به استناد مفاد ماده۴۹۰ قانون آیین دادرسی مدنی، هر کدام از افراد دخیل در پرونده در موارد خاص و در فرجه قانونی به رای قطعی تجدید نظر صادر شده توسط داور اعتراض کنند. البته دقت کنید که این اعتراض فقط در مواردی که مربوط به موارد مالی باشد بررسی می شود و در موارد حقوقی امکان این اعتراض وجود ندارد.

اعتراضات مربوط به تصحیح و اصلاح رای

در بعضی موارد نیاز به اصلاح و یا تصحیح رای قطعی تجدید نظر می باشد. در چنین شرایطی، دادگاه با استناد به ماده ۳۰۹ قانون آیین دادرسی مدنی، می تواند اقدام به اصلاح رای و یا تغییر دادن مندرجات آن نماید. به علاوه، در ماده ۳۸ قانون امور حسبی به این موضوع اشاره شده است که در صورتی که به اشتباه و سهوا، اشکالی در رای وجود داشته باشد و به عنوان مثال نام کسی از قلم افتاده و یا نادرست باشد؛ دادگاه می تواند پیش از ارسال حکم برای اجرا، به اعتراض طرفین یا بدون آن، اقدام به اصلاح و تغییر رای قطعی تجدید نظر نماید.

فرجه قانونی اقدام برای اعتراض به رای قطعی تجدید نظر

یکی از موارد خیلی مهم و ضروری که قبل از این که خود یا وکیلتان برای اعتراض به رای قطعی تجدید نظر اقدام کنید، باید بدانید؛ این است که فرجه قانونی برای این کار چقدر است. برای افراد داخل کشور، فرجه قانونی برای اعتراض به حکم قطعی تجدید نظر بیست روز می باشد. این در حالی است که برای افرادی که در خارج از کشور هستند؛ این مدت زمان یک ماه است. دقت کنید که این مدت زمان از هنگام صدور و ابلاغ حکم محاسبه شده و منوط به اجرای حکم نمی باشد. پس از پایان این زمان، درخواست اعتراض شما به رای قطعی تجدید نظر به هیچ عنوان پذیرفته نخواهد شد.

چگونه وکیل تضمینی و متخصص اعتراض به رای قطعی تجدید نظر پیدا کنیم؟

برای این که بتوانید روند اعتراض به رای و حکم قطعی صادر شده در دادگاه تجدید نظر را به بهترین نحو بگذرانید، حتما نیاز به یک وکیل تضمینی و متخصص دارید. اما پیدا کردن یک وکیل مناسب و قابل اعتماد کار راحتی نیست. شما باید پیش از هرچیز، معیارهای خود را در نظر بگیرید: کیفیت کار برایتان مهم تر است یا حق الوکاله پرداختی؟ چه مقدار بودجه برای این کار کنار گذاشته اید؟ تجربه را در اولویت قرار می دهید یا تخصص؟ آیا با وکیل همجنس خودتان راحت تر هستید؟

حتما مشاوره حقوقی بگیرید

یکی از مواردی که در انتخاب یک وکیل خبره برای اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر خیلی مهم و حیاتی است، این است که بی گدار به آب نزنید. حتما مشاوره حقوقی بگیرید تا از کیفیت کار وکیل مطلع شوید و ببینید که آیا می توانید با او راحت باشید یا خیر. بسیاری از وکلا یک جلسه مشاوره حقوقی رایگان یا با هزینه بسیار کم ارائه می دهند که بر این اساس می توانید تصمیم بگیرید که آیا این وکیل برایتان مناسب است یا خیر.

به رزومه وکیل موردنظرتان دقت کنید.

حتما به رزومه وکیلی که مدنظر دارید دقت کنید. اعتراض به رای قطعی تجدید نظر کاری بسیار تخصصی است و شما نیاز به یک وکیل کارکشته و باتجربه دارید. نمی توانید با سهل انگاری آینده پرونده خود را به خطر بیندازید. حتما به رزومه و سوابق کاری وکیلتان دقت کنید؛ خصوصا در پرونده هایی که مشابه پرونده شما می باشند. علاوه بر آن، به نظر موکل های سابق وکیلتان گوش دهید که آیا از این وکیل راضی بوده اند یا خیر.

حتما یک وکیل در دسترس انتخاب کنید.

به خاطر داشته باشید که بهترین وکیل، در دسترس ترین وکیل است. وکلایی که بیش از حد مشغله دارند و نمی توانید به راحتی پیدایشان کنید برایتان مناسب نیستند. شما باید بتوانید به راحتی با وکیلتان در ارتباط باشید و در مورد تغییرات روند پرونده تان با او صحبت کنید. وکیلی که نتوانید او را پیدا کنید و نتواند برای شما وقت بگذارد، اصلا گزینه خوبی برای یک پرونده پیچیده مانند اعتراض به رای قطعی تجدید نظر نمی باشد.

حق الوکاله منصفانه وکیلتان بسیار مهم است.

هرگز به خاطر حق الوکاله خیلی پایین به یک وکیل اعتماد نکنید. شما قرار است یک کار مهم حقوقی را به او بسپارید. اعتماد به یک وکیل بی تجربه و تخصص صرفا به خاطر حق الوکاله پایین، مانند این است که به کسی پول بدهید تا پرونده را ببازید. از سوی دیگر، هیچ یک از ما نمی توانیم بیش از حد برای استخدام یک وکیل خرج کنیم. این کار عاقلانه به نظر نمی رسد؛ حتی اگر باعث برد ما در پرونده مورد نظرمان شود. دقت کنید که حتما وکیلی را انتخاب کنید که حق الوکاله منصفانه ( نه خیلی بالا و نه خیلی پایین) در نظر داشته باشد.

*اگر به دنبال یک وکیل تضمینی و متخصص برای اعتراض به رای قطعی تجدید نظر هستید؛ پیشنهاد ما به شما این است که به مجموعه حقوقی وکلای پایتخت سر بزنید. وکلای پایتخت، با بهترین و زبده ترین وکلای کشور، تا بهترین نتیجه در پرونده تان همراه شماست.*

7 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • با سلام بنده در یه روستا خانه اجدادی داریم از قدیم قبل خانه کلنگی بود دیگه قابل سکونت نبود ما که اقدام به ساخت وساز خواستیم کنیم شورا ودهیاری گفتن این جوری نمیشه چون طرح هادی آمد باید بریم؟ بنیاد مسکن رفتیم همه کاری اصلاح انجام شد به ما مجوز دادن آمدیم دیوارکشی کردیم اما از طرف شرق خانه ما یه کوچه دوم نیم متری برای احشام و پیاده رو بود در طرح هادی بنیاد این کوچه حذف شده حالا همسایه سمت شرق ما آمده اون کوچه در ماشین رو کار گذاشته ولی از قدیم عبور مرور ایشان از کوچه دیگه بود حالا متأسف نه شورا ودهیار طرف اون میگرن ما طبق مجوز دیوار کشی کردیم شکایت کردن اول می گفتم زمین ۸۰ متر الحاقی مال شما نیست بد ثابت شده محکم شدن دوباره شکایت کردن برای کوچه ما اعتراض کردیم گفتیم ما که به اختیار خود نه ساختیم شما مجوز دادین حالا پرونده رفته تجدید نظر حکمه ممانعت آمد کجا باید شکایت کنیم آیا میشه یا نه سپاس

    پاسخ
  • با سلام واحترام
    در پرونده طلاق که طرق حق حبس گرفته و مهریه ۵۰۰سکه است چه قدر حق الوکاله میگیرین انجام بدین

    پاسخ
  • سلام.عالی بود و انشاءالله بتوانم بیشتر از مطالب استفاده کنم سئوالی راجب به اعتراض به رای تجدیدنظر دارم

    پاسخ
  • محمود بهرامی
    ژانویه 19, 2023 6:19 ب.ظ

    با سلام نیاز به یک وکیل داشتم

    پاسخ
  • یوسف‌حسنی‌ نسب
    فوریه 20, 2023 1:37 ب.ظ

    من‌ حقم‌ خورده‌ شده‌ وطرف‌ مقابل‌ در‌ نظام‌ نیروی‌ دریایی‌ کار‌ میکند‌ ومتآسفانه‌ با‌ پارتی‌ بازی‌ حقم‌ پاختم‌ فساد‌ در‌ آبادان‌ ویا‌ کل‌ خوزستان‌ پر‌ هست‌ وکسی‌ این‌ فساد‌ دنبال‌ نمیکنند‌ واین‌ منجر‌ به‌ خرابکاری‌ اموال‌ عام‌ میباشد‌ کسی‌ که‌ حقش‌ خوردن‌ این‌ باید‌ چکار‌ بکند‌

    پاسخ
  • مصطفی خسروشاهی
    جولای 19, 2023 3:22 ب.ظ

    در‌مدت گقغته شده بیست روز رای اصلاحی و تکمیلی درخواست گردید دادگاه تجدیدنظر رای غیابی صادر کرده و علیرغم استناد میلغ کارشناس به مبلغ رای برخلاف کارشناس مبلغ پرداختی را کم نکرده و حالا همینطور رفته به دادگاه بدوی که اجراییه صادر کند دادگاه بدوی برای برطرف کردن ایهام قبل از صدور اجراییه از تجدید نظر استعلام رفع ابهام کرده و دادگاه تجدید نظر گفته برعهده دادگاه بدوی است که مبلغ مندرج در نظریه کارشناس را کم کند و بدین ترتیب سه بار پرونده بدون نتیجه رفت ‌ آمد کرده و آخرش تجدیدنظر در پاسخ به قاضی اجرای احکام که بصراحت نوشته اجراییه قابلیت اجرا ندارد باز تجدید نظر بجای دادنامه اصلاحی ارشادنامه در جواب استعلام نوشته که قابلیت رفع ابهام مستند مثل دادنامه را از نظر دستگاه قضایی ندارد و حالا اجراییه برخلاف دادنامه ها در جریان قراردارد که به جای ذی نفع اشخاص ثالث مندرج در هردو دادنامه و سند مستند و دلیل دادخواست خواهان به ذی نفع خواهان تغییر یافته که خلاف بین شرع مقدس اسلام است حالا زنان بیست روز داده دادرسی در این مدت از دست رفته شما بفرمایید برای فرجام خواهی دیوان عالی فرصت باقی است یا نه

    پاسخ
  • مصطفی خسروشاهی
    جولای 19, 2023 3:22 ب.ظ

    در‌مدت گقغته شده بیست روز رای اصلاحی و تکمیلی درخواست گردید دادگاه تجدیدنظر رای غیابی صادر کرده و علیرغم استناد میلغ کارشناس به مبلغ رای برخلاف کارشناس مبلغ پرداختی را کم نکرده و حالا همینطور رفته به دادگاه بدوی که اجراییه صادر کند دادگاه بدوی برای برطرف کردن ایهام قبل از صدور اجراییه از تجدید نظر استعلام رفع ابهام کرده و دادگاه تجدید نظر گفته برعهده دادگاه بدوی است که مبلغ مندرج در نظریه کارشناس را کم کند و بدین ترتیب سه بار پرونده بدون نتیجه رفت ‌ آمد کرده و آخرش تجدیدنظر در پاسخ به قاضی اجرای احکام که بصراحت نوشته اجراییه قابلیت اجرا ندارد باز تجدید نظر بجای دادنامه اصلاحی ارشادنامه در جواب استعلام نوشته که قابلیت رفع ابهام مستند مثل دادنامه را از نظر دستگاه قضایی ندارد و حالا اجراییه برخلاف دادنامه ها در جریان قراردارد که به جای ذی نفع اشخاص ثالث مندرج در هردو دادنامه و سند مستند و دلیل دادخواست خواهان به ذی نفع خواهان تغییر یافته که خلاف بین شرع مقدس اسلام است حالا زنان بیست روز داده دادرسی در این مدت از دست رفته شما بفرمایید برای فرجام خواهی دیوان عالی فرصت باقی است یا نه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان