اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی+وکیل تضمینی و متخصص+شماره تماس

اعمال ماده 89

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

هیئت حل اختلاف مالیاتی، هیئتی است که وظیفه رسیدگی به اختلافات و اعتراضات مودیان و سازمان مالیات را بر عهده دارد. این هیئت مطابق با قانون تشکیل و رسیدگی در آن نیز براساس قانون مالیات های مستقیم صورت می‌گیرد. محاسبه مالیات در کشور ایران به دو صورت، خوداظهاری و علی الراس انجام می‌شود. چنانچه در روش خود اظهاری، مدارک یا اظهارنامه مودی پذیرفته نشود و اختلاف وی با مراجعه به اداره مالیات حل نشود، وی قادر به طرح شکایت در هیئت حل اختلاف مالیاتی خواهد بود. به منظور ارائه بهتر شکایت در هیئت حل اختلاف مالیاتی، حضور وکیل تضمینی و متخصص گروه وکلای پایتخت پیشنهاد می‌شود.

مودیان با رعایت ضوابطی که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت، می‌توانند به همراه وکیل تضمینی و متخصص، اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی را در هیئت تجدیدنظر طرح و پیگیری نمایند.

اعضای هیئت حل اختلاف مالیاتی

مطابق با ماده ۲۴۴ قانون مالیات های مستقیم این هیئت با حضور افراد زیر تشکیل می‌شود:

الف) یک عضو به نمایندگی ازسازمان امور مالیاتی کشور، این عضو بایستی از میان کارمندان سازمان امور مالیاتی که دارای حداقل ۱۰ سال سابقه فعالیت یا ۶ سال سابقه امور مالیاتی و تجربه و دانش مالیاتی داشته باشند، انتخاب می‌شوند.

ب) عضو دیگر این هیئت قاضی است بازنشسته یا شاغل، چنانچه شهرستان ها یا مراکز استان‌ها فاقد قاضی بازنشسته واجد شرایط باشند، با درخواست سازمان امور مالیاتی کشور، یک نفر قاضی شاغل از سوی رئیس قوه قضاییه برای عضویت در این هیئت انتخاب می‌گردد.

پ) عضو سوم این هیئت با توجه به موضوع مالیات یا فعالیت مودی از بین نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع و معادن، اتاق تعاون، جامعه حسابداران رسمی، مجامع حرفه‌ای، تشکل های صنفی یا شورای اسلامی شهر انتخاب می‌شود، هرچند مودی نیز قادر به انتخای عضو سوم از میان اشخاص مذکور می‌باشد.

جلسات هیئت حل اختلاف مالیاتی به حضور ۳ نفر رسمیت می‌یابد و حکم آن با اکثریت آرا قطعی می‌گردد.

زمان رسیدگی در هیئت حل اختلاف به مودی و وکیل متخصص و تضمینی وی ابلاغ می‌شود، مدت زمان میان روز ابلاغ و تشکیل جلسه هیئت نباید کمتر از ده روز باشد. پس از تشکیل جلسه و بررسی مدارک و استماع دفاعیات مودی یا نماینده قانونی وی، هیئت حل اختلاف رای مقتضی صادر می‌نماید. هرچند عدم حضور مودی یا وکیل وی مانع از برگذاری جلسه و ادامه رسیدگی نخواهد بود.

آیا در قانون، امکانی برای اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی تعبیه شده است؟

ماده ۲۴۷ قانون مالیات های مستقیم آرا هیئت بدوی حل اختلاف مالیاتی را قطعی اعلام نموده است، لیکن در ادامه این ماده شاهد شرایط مورد نیاز برای اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی و استثنائات آن هستیم. حضور وکیل متخصص وتضمینی، شخصی که بر قوانین و عرف های قانونی تسلط کافی در محاکم مرتبط با اختلاف های مالیاتی را دارد، موضوعی است که به هیچ عنوان نباید کم اهمیت پنداشته شود.

ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ رای هیئت بدوی حل اختلاف مالیاتی، مودیان یا مامورین مالیاتی مرتبط به صورت کتبی اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی را اعلام نمایند. طرح درخواست اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی به دلیل جلوگیری از رسیدگی مجدد به پروندهایی که دلیل قانونی و قابل قبلو برای تجدیدنظر ندارند، پروسه ای سخت و زمان بر است. بهترین راه حل همراهی وکیل متخصص گروه وکلای پایتخت است. تخصص و دانش اشخاص مجرب مانع از بروز مشکلات و موانع قانونی می‌شود و تاثیر غیر قابل انکاری در پیشبرد رسیدگی و پیگیری پرونده خواهد داشت. اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی منجر به رسیدگی مجدد پرونده در هیئت تجدیدنظر حل اختلاف مالیاتی می‌شود. در جلسه هیئت تجدیدنظر نمایندگانی که پیشتر اظهارنظر نموده‌اند، حق حضور ندارند و با افراد جدید جایگزین می‌شوند. در جلسه تجدیدنظر رسیدگی اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی صرفا به ادعای طرفی رسیدگی می‌شود که نسبت به رای هیئت بدوی نارضایتی خود را اعلام کرده است.

آراء در هیئت حل اختلاف مالیاتی بایستی با توجه به دلایل اعتراض مودی و مطالبات وی صادر شوند. مستندات رای و استدلالات اعضای هیئت در صدور رای به مودی ذکر می‌شوند. نحوه محاسبه مالیات باید به مودی اعلام شود و رسیدگی به هرنوع اشتباه در محاسبه مالیات از سوی مودی یا مامورین مالیاتی، مستلزم اصلاح از سوی هیئت حل اختلاف مالیاتی است. پس از اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی و صدور رای در این هیئت، رای مذکور به تجدیدنظر خواه ابلاغ می‌شود. به طور کلی رای هیئت تجدیدنظر لازم الاجرا و غیرقابل اعتراض است، لیکن ماده ۲۵۱ قانون مالیات های مستقیم استثنائات این اصل را نام برده است. عدم رعایت قانون و مقررات یا نقض در رسیدگی به شکایت از جمله دلایلی هستند که  اعتراض به رای قطعی هیئت حل اختلاف مالیاتی را ممکن می‌کنند. مودی یا سازمان امور مالیاتی ظرح مدت یکماه از ابلاغ رای قطعی هیئت حل اختلاف مالیاتی، با ارائه دلایل کافی و قابل قبول موضوع را در شورای عالی مالیاتی مطرح و نقض رای را درخواست نمایند. عدم رعایت مقررات موضوعه و نقض در رسیدگی به پرونده تنها دلایلی هستند که این موضوع را میسر می‌کنند. در غیر اینصورت رای هیئت تجدیدنظر حل اختلافات مالیاتی قطعی و غیر قابل تجدیدنظر است.

همچنین وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌تواند مالیات های قطعی که موضوع قانون مالیات های مستقیم هستند و مالیات های غیرمستقیمی که قابلیت اعتراض و رسیدگی در دیگر مراجع را ندارند، با ادعای مودی مبنی بر غیرعادلانه بودن مالیات به همراه مدارک مستند و مثبت ادعا را برای رسیدگی به هیئتی متشکل از سه عضو به انتخاب وزیر ارجاع دهد. رای صادره در این هیئت قطعی است.

شماره تماس وکیل اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی

با درنظر گرفتن مطالب مذکور، اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی در هیئت تجدیدنظر یا شورای عالی مالیاتی روندی سخت و زمان بر است. درخواست اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی باید به گونه ای تنظیم گردد که از جانب هیئت تجدیدنظر قابلیت رسیدگی و بررسی را داشته باشد. وکیل متخصص و تضمینی گروه وکلای پایتخت با تنظیم درخواست، ارائه مدارک، طرح دفاعیات و با استفاده از دانش و تجارب خود تنها راه حل برای گذراندن این مسیر و رسیدن به نتیجه مطلوب اشخاص است. برای دریافت مشاوره یا وقت مراجعه حضوری با شماره تماس های مجموعه گروه وکلای پایتخت تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان