اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری

اعتراض-به-رای-کمیسیون-تجدیدنظر-ماده-صد-شهرداری

قوانین شهرداری به منظور ایجاد نظم و حفظ زیباسازی شهر در حین ساخت و ساز می بایست مورد توجه مالکین قرار گیرد. ماده صد شهرداری به تخلفات مالکین در عملیات ساخت و ساز پرداخته و کمیسیون ماده صد شهرداری وظیفه رسیدگی به تخلفات در رابطه با ساخت و ساز می‌پردازد. براساس این قانون هیچ شخصی اجازه ندارد بدون کسب پروانه و مجوز از شهرداری نسبت به ساخت و ساز یا تفکیک ملک اقدام نماید و مالک عملیات عمرانی را باید مطابق با مشخصات درج شده ساختمان در پروانه شهرداری پیش ببرد.

تخلفات ساخت و ساز از سوی شهرداری به کمیسیون بدوی ماده ۱۰۰ شهرداری ارسال می‌شود. آراء صادره در کمیسیون بدوی که در اغلب اوقات پرداخت جریمه یا تخریب ملک می‌باشد، پس از ابلاغ رای به مالک قابلیت اعتراض در کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری را دارند. همراهی وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری گروه وکلای پایتخت در روند رسیدگی بهترین روش برای حل موضوع با شرایط مطلوب است.

پس از اعلام اعتراض مالک و وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری نسبت به رای صادره در کمیسیون بدوی ماده ۱۰۰ شهرداری، رای مورد اعتراض برای بررسی به کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری ارسال می‌شود. رای صادره در کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری به نوعی قطعی و لازم الاجرا تلقی می‌گردد، لیکن در مواردی امکان اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری وجود دارد.

اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری در صلاحیت و حوزه اختیارات سازمان دیوان عدالت اداری است. اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری از جانب مالک و وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری وی تنها از حیث عدم رعایت قوانین در صدور رای یا خلاف قانون بودن رای صادر شده در کمیسیون تجدیدنظر ماده ۱۰۰ شهرداری، قابلیت رسیدگی در دیوان عدالت اداری را دارد. دیوان عدالت اداری سازمانی است که به منظور رسیدگی به نارضایتی ها و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی جامعه در رابطه با تصمیمات و اقدامات سیستم اداری دولتی، کارکنان این ادارات و آیین نامه های دولتی تشکیل شده است.

ماده ۱۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، رسیدگی و بررسی اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری را در حوزه صلاحیت رسیدگی دیوان عدالت اداری قرار داده است. ثبت اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری با مشورت و همراهی وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری صورت می‌گیرد. شاکی بایستی دادخواست شکایت و ضمایم آن را در این سامانه بارگذاری نماید. این سامانه الکترونیکی به منظور افزایش سرعت رسیدگی و کاهش حجم مراجعات حضوری به دیوان عدالت اداری ایجاد شده است. مهلت قانونی ارائه درخواست اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری در دیوان عدالت اداری برای اشخاص مقیم ایران ۳ ماه از تاریخ ابلاغ رای و اشخاصی که مقیم ایران نیستند و در خارج از ایران اقامت دارند ۶ ماه از تاریخ ابلاغ رای مشخص شده است.

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در رابطه با چه موضوعاتی تشکیل می‌شود؟

ماده ۱۰۰ قانون شهرداری به طور کلی در رابطه با ضرورت اخذ مجوز و اطلاع به شهرداری پیش از هر نوع اقدام و عملیات عمرانی از سوی مالکین پرداخته است. این ماده دارای ۱۱ تبصره می‌باشد، هر یک از تبصرهای مذکور به یکی از تخلفات در ساخت و ساز اشاره دارد:

الف)یکی از اولین موارد تخلف عدم رعایت اصول فنی، شهرسازی و بهداشتی در عملیات ساخت و ساز می‌باشد، که پس از اتمام عملیات ساخت و ساز موجب بروز مشکلاتی برای مالک و ساکنین خواهد شد.

ب)تشخیص اضافه بنا زائد بر میزان مساحت تعیین شده در پروانه شهرداری، از سوی مسئولین شهرداری به دلیل نقض مشخصات مندرج در پروانه از دیگر موارد تخلف در عملیات عمرانی تلقی می‌گردد.

پ)احداث نکردن پارکینگ و یا بی استفاده بودن آن، یا غیر ممکن بودن اصلاح

ت)احداث بنا در مکان هایی که به نوعی تجاوز به معابر عمومی است.

ث)مهندس ناظر ساختمان در حین ساخت و ساز بایستی از انطباق مشخصات مندرج در پروانه با بنای در حال ساخت اطمینان حاصل نماید، در غیراینصورت مسئول این موضوع است.

کمیسیون بدوی ماده صد شهرداری در بررسی تخلفات مذکور در نهایت رای به جریمه یا تخریب ملک بدهد. جریمه با درنظر گرفتن مشخصات ملک و مصالح مورد استفاده در ساختمان تعیین می‌شود. همین موضوع در مواردی منجر به تعیین جریمه های بسیار گزاف برای مالک می‌گردد. پس مالک حق دارد اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری را در دیوان عدالت اداری اعلام نماید، تا بتواند از حقوق خود دفاع کند. اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری نیازمند دانش حقوقی تخصصی و تجربه در این زمینه می‌باشد، افراد عادی بدون دانش حقوقی قادر به بیان درست اصطلاحات و استناد به موقع به مواد قانونی مرتبط نخواهند بود. اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری در صورتی از سوی دیوان پذیرفته و مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، که تمامی شرایط و جزئیات قانونی آن رعایت شده باشد.

دیوان عدالت اداری نوعی مرجعی تخصصی قضایی است و همین دلیل روند رسیدگی در این سازمان و کسب نتیجه مورد نظر در این سازمان موضوع آسانی نخواهد بود. وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری گروه وکلای پایتخت در تمامی مراحل رسیدگی همراه موکل است و وی را در تنظیم دادخواست و ارائه اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری در دیوان عدالت اداری همراهی می‌نماید. دریافت مشاوره حقوقی همواره یکی از بهترین روش ها برای کسب اطلاعات لازم در رابطه با موضوع اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری است.

گروه وکلای پایتخت، متشکل از وکلای باتجربه و متخصص در زمینه دیوان عدالت اداری و اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری است. وکلای ماده ۱۰۰ شهرداری این مجموعه با دانش و تلاش تاثیر شایانی بر روند پرونده خواهند داشت. برای دریافت مشاوره حقوقی تلفنی اشخاص میتوانند با شماره تلفن های مجموعه که در صفحه مشاهده میکنید، تماس بگیرید و پاسخ سوالات خود در رابطه با اعتراض به رای کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری را دریابید. این گروه با ارائه مشاوره حقوقی به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی در تلاش است تا بتواند ابهامات اشخاص در رابطه با دیوان عدالت اداری را برطرف کند.

در تمامی کشورهای دنیا عملیات ساخت و ساز دارای شرایط و قوانین خاصی می‌باشد. در صورت عدم رعایت این قوانین توسط شهروندان، قانون‌گذار می‌تواند این افراد را جریمه کرده و بر اساس قانون با این اشخاص برخورد کند. تمامی مالکین اراضی و املاک موظف هستند بر طبق ماده ۱۰۰ قانون شهرداری پیش از شروع ساخت و ساز به دریافت پروانه از شهرداری اقدام کنند. علاوه بر آن شهرداری موظف است با انجام بررسی‌های لازم اقدام به صدور پروانه کرده یا از صدور آن جلوگیری کند. در این مقاله قصد داریم با روش اعتراض به رای کمیسیون تجدید نظر ماده صد شهرداری آشنا گردیم.

در ایران هم مانند دیگر کشورهای جهان قوانین خاصی در مورد ساخت و ساز شهری وجود دارد و یکی از این قوانین که قصد داریم درباره‌ی آن صحبت کنیم، کمیسیون ماده ۱۰۰ است. بر طبق این ماده هیچ مالک زمین یا ساختمانی حق ساخت در محدوده شهری یا تخریب را قبل از دریافت پروانه نخواهد داشت. بنابراین اگر فردی بدون دریافت پروانه از شهرداری به هر یک از موارد گفته شده بپردازد، شهرداری اختیار توقف عملیات ساخت و ساز را داشته و می‌تواند از ادامه کار ممانعت به عمل آورد.

همچنین در صورتی که شهرداری مانع ساخت و ساز عملیاتی که فاقد پروانه است، بشود، باید این موضوع را ظرف یک هفته از روز اول جلوگیری به کمیسیون ماده ۱۰۰ اطلاع دهد. در غیر این صورت به درخواست مالک پرونده توسط کمیسیون رسیدگی شده و رای صادر می‌گردد.

رای کمیسیون ماده ۱۰۰

در صورتی که رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به ضرر شما صادر شده است، می‌توانید از گروه وکلای پایتخت کمک گرفته تا بهترین راهکار را با توجه به شرایط موجود در اختیار شما قرار دهند. زیرا رای صادر شده توسط کمیسیون ماده صد به معنای خاتمه نبوده و امکان اعتراض پس از صدور رای هم وجود دارد. همچنین چنانچه رای کمیسیون به نفع مالک صادر شود، شهرداری حق دارد به رای مذکور اعتراض کند.

کمیسیون تجدید نظر مرجع رسیدگی به اعتراض مالک یا شهرداری در رابطه رای بدوی کمیسیون ماده صد تشکیل گردیده است. لازم به ذکر است که تصمیمی که توسط کمیسیون تجدید نظر صورت بگیرد معمولا قطعی بوده مگر اینکه در موارد استثنایی پای دیوان عدالت اداری به موضوع باز شود.

همانطور که گفته شد رای صادر شده از کمیسیون شهرداری قطعی است و باید اجرا گردد. ولی در مواردی هم امکان شکایت به این رای وجود دارد. طرح این نوع از شکایت‌ها در دیوان عدالت اداری انجام می‌شود. در صورتی می‌توان از این رای شکایت کرد که قوانین و مقررات در آن نقص شده یا بر خلاف قوانین رای صادر شده باشد.

اعتراض به رای کمیسیون تجدید نظر ماده صد شهرداری

یکی از مواردی که در این کمیسیون مطرح می‌شود، احداث بنای بدون پروانه است. اگر ساخت و سازی بدون رعایت اصول فنی و شهرسازی و همچنین در صورت نداشتن مجوز ساخت از شهرداری بنا شود، کمیسیون باید به تخریب این بنا حکم صادر کند. در شرایطی هم که بنا بدون مجوز ولی با رعایت تمامی نکات ایمنی و بهداشتی ساخته شده باشد، کمیسیون می‌تواند اقدام به صدور حکم تخریب یا پرداخت جریمه برای مالک نماید. پس از پرداخت جریمه و عوارض، برگ پایان کار برای ساختمان صادر خواهد شد.

از موارد دیگر مطرح شده در این کمیسیون تخلف تراکم اضافی می‌باشد. در صورت پرداخت نشدن جریمه پس از صدور حکم آن و یا عدم رعایت اصول فنی شهرسازی و بهداشتی در ساخت ساختمان، کمیسیون می‌تواند حکم تخریب بنا اضافی را صادر نماید. در صورتی که تخریب اضافی بنا ضرورت نداشته باشد، کمیسیون به پرداخت جریمه حکم صادر خواهد کرد.

در مواردی که بر اساس مشخصات پروانه و ضوابط شهرداری، احداث پارکینگ ضرورت داشته و سازنده بنا به این مسئله توجه نکند و یا پارکینگ غیر اصولی بسازد، حکم به اصلاح آن یا چنانچه شرایط اصلاح پارکینگ وجود نداشته باشد به تخریب آن حکم صادر خواهد شد. همچنین در مواقعی که از ساختن پارکینگ امتناع شود، کمیسیون حکم به پرداخت جریمه صادر می‌نماید.

یکی از مهم‌ترین موارد در ساخت یک بنا، رعایت اصول شهرسازی و فنی آن می‌باشد. کمیسیون موظف است در صورت مشاهده هر گونه خطا در ساخت و ساز و عدم وجود استحکام کافی ساختمان، برای تخریب بنا حکم صادر کند.

در شهرهایی که نقشه‌ی جامع شهری وجود دارد، شهرداری باید طبق این نقشه اقدام به صدور پروانه کرده و نوع استفاده از ساختمان را در پروانه آن قید نماید. همچنین در مواردی که بنا خلاف آنچه که در مجوز آمده ساخته شود، شهرداری موظف به طرح این مسئله در کمیسیون خواهد بود و اجرای تصمیم گرفته شده بر عهده ماموران شهرداری است.

در صورت تخلف مهندس ناظر، شهرداری موظف است تا تخلف وی را به سازمان نظام مهندسی گزارش دهد. مهندس ناظر باید تخلفات را به شهرداری اعلام کرده و گزارش واقعی در این زمینه ارائه دهد.

از موارد مهم دیگر تجاوز به معابر شهری است. اگر مالک خلاف آنچه که در پروانه قید شده اقدام به ساختن ملک جدید نماید و به این صورت به ملک فعلی شهرداری تجاوز کند، شهرداری وظیفه دارد تا در کمیسیون طرح دعوا کرده و از ادامه عملیات جلوگیری به عمل آورد.

آرای که توسط کمیسیون صادر می‌شود، به مدت ده روز قابل اعتراض خواهد بود. مرجع اعتراض به رای کمیسیون تجدید نظر ماده صد شهرداری، اعضای جدیدی هستند که در صدور رای قبلی نقشی نداشته‌اند.

همانطور که گفته شد رای کمیسیون تجدید نظر قطعی بوده و باید اجرا گردد، ولی در مواردی هم امکان شکایت از رای در دیوان عدالت اداری وجود خواهد داشت.

موارد قابل اعتراض به آرای قطعی

اگر حقوق دفاعی مالک در رسیدگی کمیسیون از وی سلب شده باشد. به عنوان مثال تخلف به مالک توسط کمیسیون ابلاغ واقعی نگردد یا مهلت‌های قانونی توسط شهرداری و کمیسیون رعایت نشود، می‌توان به آرای صادر شده اعتراض نمود. همچنین پس از جلوگیری شهرداری از ساخت و ساز غیرقانونی، موظف خواهد بود ظرف یک هفته موضوع را در کمیسیون مطرح نماید.

از موارد دیگری که می‌توان جهت صدور آرای قطعی به آن اعتراض کرد: رعایت نکردن مهلت تعیین شده جهت ارائه توضیحات توسط ذی‌نفع، عدم رعایت مهلت یک ماهه‌ای که کمیسیون فرصت تصمیم‌گیری دارد، رعایت نکردن فرصت دوماهه که جهت تخریب بنا به مالک داده شده است و یا صدور حکم تخریب توسط شهرداری مشخص نشده باشد.

کمیسیون فقط حق دارد تا در مواردی که توسط قانون مشخص شده است حکم تخریب را صادر نماید. در ادامه قصد داریم به این موارد اشاره کنیم:

  • چنانچه اقدامات عمرانی صورت گرفته برخلاف اصول ایمنی، فنی، شهرسازی و بهداشت باشد.
  • اگر قادر به اصلاح ساختمانی که بطور غیر اصولی ساخته شده و از استحکام پایینی برخوردار است، نباشیم و احداث ساختمان بدون پروانه ساخت بنا شده باشد.
  • در صورتی که مالک هزینه تعیین شده توسط کمیسیون را نپردازد.
  • چنانچه برخلاف چیزی که در پروانه ساخت اجازه داده شده، تغییر کاربری انجام گیرد.
  • عملیات ساخت و ساز در ملکی که متعلق به فرد دیگری است صورت گیرد.
  • کاربری غیرقانونی باشد.

علاوه بر موارد ذکر شده چنانچه مقدار جریمه در نظر گرفته شده برای مالک بیشتر از میزان قانونی باشد، می‌توان به این جریمه که توسط کمیسیون تعیین گردیده ایراد گرفت.

بر اساس قانون، کمیسیون شهرداری باید با حضور سه عضو تشکیل شده و در غیر این صورت کمیسیون به رسمیت شناخته نخواهد شد.

در دیوان عدالت اداری، مرحله اول به صورت غیرحضوری انجام شده و از طریق اعتراضات و دفاعیات به تبادل لایحه رسیدگی می‌شود.

 

روش رسیدگی اعتراض به رای کمیسیون تجدید نظر ماده صد شهرداری        

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در حقیقت دارای دو کمیسیون بدوی و تجدید نظر می‌باشد. پرونده‌ها ابتدا بوسیله کمیسیون بدوی طرح شده و مورد بررسی قرار می‌گیرند. این کمیسیون از اعضا مختلفی تشکیل گردیده که مسائل به رای و نظر آنها وابسته است.

آن دسته از شهروندانی که پرونده‌شان به کمیسیون ماده ۱۰۰ بدوی ارجاع داده شده باید برای دفاع از حق خود لایحه کتبی ارائه کنند. بنابراین می‌توان به رای و تصمیماتی که در کمیسیون بدوی اعلام می‌شود اعتراض نموده تا مجددا در کمیسیون تجدید نظر بررسی گردد.

افراد در زمان ابلاغ رای و برای اعتراض به کمیسیون ماده ۱۰۰ فقط ده روز مهلت دارند تا درخواست خود را به کمیسیون تجدید نظر اعلام نمایند. همانطور که گفته شد باید به این امر توجه کنیم که قادر به هیچگونه تغییری در تصمیمات کمیسیون تجدید نظر نبوده و رای صادر شده از سمت این کمیسیون قطعی و قابل اجرا خواهد بود.

همانطور که گفته شد ساخت و احداث بنا در محدوده شهر تابع قوانین و ضوابطی است که در صورت عدم رعایت این نکات، تبعاتی برای مالک به دنبال خواهد داشت. همچنین در ماده ۱۰۰ شهرداری قانونی ذکر شده که عنوان می‌کند برای شروع به ساخت هر بنا نیاز به مجوز می‌باشد. در نتیجه تمامی مراحل ساخت بنا باید تحت قانون و مصوبه شهرداری‌ها پیش رود.

مالک برای ساخت هر بنا وظیفه دارد تا برای طی کردن مراحل قانونی عملیات ساخت و ساز از شهرداری مجوز دریافت نماید، در صورتی که چنین عملی صورت نگیرد، شهرداری باید مالک را از ادامه روند ساخت و ساز بازدارد.

پس از جلوگیری از ادامه ساخت بوسیله شهرداری، این موضوع در کمیسیون ماده صد شهرداری مطرح شده و تصمیم‌گیری‌های لازم توسط این کمیسیون اتخاذ می‌گردد. از تصمیم‌گیری‌هایی که در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری گرفته می‌شود می‌توانیم به جریمه‌های نقدی یا حتی تخریب بنا اشاره کنیم. با این حال صدور هر نوع حکمی باید بر اساس قوانین شهرداری انجام شود. چنانچه رای صادر شده توسط شهرداری به ضرر بیش از حد به مالک بینجامد، وی می‌تواند به چنین حکمی اعتراض کند.

اقدام مالک متضرر در جهت اعتراض به حکم صادر شده توسط شهرداری دارای شرایط و ضوابط خاصی بوده که تنها با حضور یک وکیل مجرب می‌توان به خوبی از عهده آن برآمد. لازم به ذکر است که اعتراض وارده به رای کمیسیون ماده ۱۰۰، در کمیسیون تجدید نظر مورد بررسی قرار خواهد گرفت و امکان عدم تغییر رای صادر شده توسط این دو مرجع بسیار زیاد می‌باشد.

مسئله مهم دیگری که باید به آن توجه کرد، مهلت اعتراض به رای این کمیسیون بوده که حتما باید در ظرف ده روز پس از صدور آن انجام بگیرد. زیرا در غیر این صورت بعد از گذشت این زمان امکان بررسی پرونده در کمیسیون ماده ۱۰۰ وجود نخواهد داشت.

در صورتی که بنا به هر دلیلی در مهلت گفته شده نتوانستید نسبت به اعتراض خود در جهت رای صادر شده از سوی کمیسیون ماده ۱۰۰ اقدامی انجام دهید، دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع رسیدگی به پرونده‌های شکایت علیه شهرداری خواهد توانست به این اعتراض رسیدگی نماید.

مهلت زمان در نظر گرفته شده جهت اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در دیوان عدالت اداری به مدت ۳ ماه و یا ۹۰ روز پس از صادر شدن رای بدوی توسط این کمیسیون می‌باشد. صدور رای توسط دیوان عدالت اداری بر اساس شرایط و ضوابط موجود صورت گرفته و قطعی می‌باشد.

هزینه وکیل جهت اعتراض به رای کمیسیون تجدید نظر ماده صد شهرداری

برای رسیدگی این نوع از پرونده‌ها با توجه به پیچیدگی و سختی مراحل موجود، انتخاب یک وکیل با سابقه که از توانایی و دانش بالایی برخوردار است بسیار اهمیت دارد. برای پیگیری پرونده شما به بهترین و راحت‌ترین شکل ممکن نیاز به وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری می‌باشد تا با تکیه بر تخصص وی در امور مربوط به شهرداری و کمیسیون ماده ۱۰۰، بهترین نتیجه حاصل شود.

برای انتخاب بهترین وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ به مواردی از جمله: رزومه وی و قیمت پیشنهادی برای پرونده مورد نظر، امتیاز و نظر کاربران نسبت به وکلا و هزینه مشاوره اولیه توجه نمایید.

در رابطه با میزان دستمزد وکیل برای پرونده‌هایی که مربوط به تخلفات شهرداری می‌باشند، ۸ تا ۱۰ درصد مبلغ مورد مطالبه هزینه اخذ وکیل محسوب می‌گردد.

هرجایی از روند ساخت و ساز که خلاف قوانین تصویب شده، انجام گیرد طبق کمیسیون ماده صد شهرداری ملزم به صدور جریمه خواهد بود. جریمه صادر شده توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به صورت نقدی یا به صورت تخریب بنا باید اجرا شود.

برای ارائه دادخواست اعتراض نسبت به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری حتما از گروه وکلای پایتخت کمک بگیرید. گروه وکلای پایتخت با در اختیار داشتن کادری مجرب و متخصص توانسته گام مهمی در جهت موفقیت پرونده‌های مراجعین بردارد.

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان