اعتراض به صدور پروانه بهره برداری و ابطال آن

اعتراض-به-صدور-پروانه-بهره-برداری-و-ابطال-آن

اشتغال به تولید و فعالیت در این حوزه در کشور ما چند دهه ای است که شروع شده است، هرچند در این فاصله به دلیل وجود برخی از ناملایمات دستخوش تغییرات و مشکلاتی بوده است، اما با وجود همه این مشکلات در برخی از حوزه ها تولید وجود داشته و توانسته جسم مریض خود را سر پا نگه دارد.

توجه به تولید و کوشش برای بی نیاز بودن از واردات، در همه کشورهای دنیا به عنوان یک دستورکار وجود دارد. اما برای رسیدن به این قله موفقیت وجود برنامه هایی کارشناسانه و حمایتی از جانب دولت نیاز است، وجود برخی از همکاری ها و مساعدت ها در سر راه تولید موجب می شود تا چرخه این فعالیت ارزشمند همچنان بچرخد.

قانونگذار در کشور ما برای فراهم بودن امکان تولید و در کنار آن فراهم شدن اشتغال، برنامه های جامع و راه گشایی ارائه داده است. برخورداری از این امکانات در گرو رعایت تشریفات قانونی و عمل به مقررات مصوب در این زمینه است. کلیه مراحل مورد نیاز برای تولید و فعالیت در این زمینه بیان شده است، اخذ مجوز لازم برای پیشبرد مراحل مورد نیاز تولید به روشنی مشخص شده است.

همانگونه که بیان شد برای فعالیت در زمینه تولید یک سری امکانات مورد نیاز است: از قبیل تامین نیروی انسانی، تامین سرمایه، تامین زمین و تاسیسات مربوط به راه اندازی واحد صنعتی و… که همه این موارد در کنار اخذ مجوزهای لازم امکان فعالیت در حوزه تولید را فراهم می آورند.

وزارت صنعت، معدن، تجارت به عنوان متولی امر رسیدگی به موضوع واحد های صنعتی و تقاضا برای دریافت مجوز های لازم در این زمینه است، در صورتی که کلیه شرایط و نکاتی که قبلا” ذکر گردید از جانب متقاضی رعایت شده باشد، مجوزهای لازم صادر می گردد.

از جمله مجوزهایی که برای راه اندازی واحد های صنعتی لازم و ضروری است پروانه بهره برداری می باشد. این مجوز از طرف وزارت صنعت معدن و تجارت به واحد صنعتی داده می شود و در برخی از موارد اعتبار آن تا پایان فعالیت واحد صنعتی ادامه خواهد داشت.

پروانه بهره برداری به عنوان مجوزی  به واحد های صنعتی داده می شود که یک سری اقدامات برای راه اندازی واحد صنعتی انجام داده باشند از جمله: زمین محل احداث واحد صنعتی را مشخص نمایند، همچنین ساختمان و تاسیساتی که مورد نیاز برای استقرار ماشین آلات و نیروهای انسانی ماهر باشد تامین شده باشد، اقداماتی در راستای تولید آزمایشی محصول انجام داده باشند. اقدامات مذکور در صورت عدم وجود جواز تاسیس هم مانعی ندارد و بدون داشتن جواز تاسیس هم می شود این اقدامات را انجام داد.

کسانی که پروانه بهره برداری دارند می توانند از مزایایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای واحد های صنعتی دارای پروانه بهره برداری در نظر گرفته است بهره مند شوند. از جمله مزایای در نظر گرفته شده می توان به معافیت های مالیاتی در این زمینه اشاره کرد.

چنانچه هر کدام از نکات و الزامات برای دریافت پروانه بهره برداری در نظر گرفته نشده باشد، صدور پروانه بهره برداری از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت فاقد وجه قانونی بوده و اعتبار نخواهد داشت.

برای ابطال پروانه بهره برداری  از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت شرایطی لازم است که عبارتند از:

الف – چنانچه صاحب و یا صاحبان پروانه بهره برداری از وزارت صنعت، معدن و تجارت کتبا” تقاضا نمایند که پروانه بهره برداری آنها به دلیل عدم تولید ابطال شود.

ب – برای آن دسته از واحد های صنعتی که امکان تولید ندارند، نبود امکانات تولید در این واحد ها از قبیل ماشین آلات و محل های مورد نیاز برای تولید و… باعث می شود تا به عنوان یک واحد صنعتی فعال شناخته نشوند.

برای اقدام وزارت صنعت ، معدن و تجارت جهت ابطال پروانه بهره برداری، انجام بازدید و تهیه گزارش در این زمینه مبنی بر عدم اشتغال به تولید یا نبود امکانات برای تولید، لازم است. گزارشات در این زمینه جهت ابطال پروانه بهره برداری واحد صنعتی می بایست به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شود.

رعایت تمامی موارد مذکور موجب می شود تا پروانه بهره برداری توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ابطال شود. چنانچه به هر دلیلی ابطال پروانه بهره برداری از طرف وزارتخانه مذکور صورت نگیرد، در مواردی که درخواست ابطال پروانه بهره برداری از جانب صاحب پروانه باشد، متقاضی ابطال پروانه بهره برداری می تواند از اقدام خلاف قانون وزارت صنعت، معدن و تجارت به دیوان عدالت اداری شکایت نماید.

اقدامات و مصوبات ادارات و سازمان های دولتی و شهرداری ها که در آن قانون نقض شده باشد، قابل شکایت در دیوان عدالت اداری هستند. قانونگذار امکان اعتراض و شکایت در این زمینه را برای تمامی افراد در دیوان عدالت اداری فراهم نموده است.

انجام برخی از اقدامات و رعایت مراحل قانونی موجب می شود تا رسیدگی در دیوان عدالت اداری انجام شود. برای برخورداری از امکان شکایت دردیوان شخص معترض بایستی ابتدا اقدام به ثبت ثنا بنماید، ثبت ثنا از طریق دفاتر خدمات قضایی انجام می گیرد، این امر به منظور پیگیری پرونده در دیوان عدالت اداری لازم است.

برای بیان اعتراض و شکایت به عدم همکاری وزارت صنعت ، معدن و تجارت جهت ابطال پروانه بهره برداری، تهیه دادخواست مربوط به رسیدگی در دیوان عدالت اداری و ثبت دادخواست مذکور در سامانه ساجد که مختص به امورات اداری دیوان است لازم می باشد. پس از ثبت دادخواست و مدارک و مستندات همراه آن در سامانه مذکور، ارسال دادخواست از طریق دفاتر اداری دیوان عدالت اداری که شعباتی از آن در مراکز استان ها مستقر است انجام خواهد شد.

در دیوان عدالت اداری رسیدگی به موضوعات مطرح شده به صورت غیر حضوری صورت می گیرد، در مواردی که نیاز به توضیحات اصحاب پرونده باشد جلسات حضوری در شعبات دیوان عدالت اداری برگزار خواهد شد.

رسیدگی ابتدا با دستور رئیس دیوان عدالت اداری در شعبات بدوی صورت می گیرد، چنانچه شعبات بدوی به موضوع درخواست ابطال پروانه بهره برداری رسیدگی نمایند و نظر آنها بر تایید اقدام وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد رای به تایید اقدام وزارت خانه مذکور صادر می نمایند.

شعبات بدوی دیوان عدالت اداری در صورتی که اقدام وزارت صنعت، معدن و تجارت را در جهت عدم ابطال پروانه بهره برداری خلاف قانون تشخیص دهند، ضمن اقدام به نقض تصمیم مذکور راسا” به موضوع رسیدگی می کنند و رای به ابطال پروانه بهره برداری صادر خواهند کرد.

مطابق با قوانین دیوان عدالت اداری آرای صادره از شعبات بدوی دیوان تا مدت ۲۰ روز وقت دارد تا نسبت به آنها اعتراض صورت گیرد، به اعتراضات بعد از مهلت مقرر شده ترتیب اثری داده نخواهد شد و آرای صارده قطعی می شوند.

به اعتراضات قانونی و انجام شده در وقت مقررنسبت به رای بدوی، در شعبات تجدید نظر دیوان عدالت اداری رسیدگی می شود. انجام تشریفات قانونی برای تکمیل و ثبت دادخواست و همچنین ارسال دادخواست به شعبات تجدید نظر می بایست به روش ذکر شده جهت شروع به شکایت در دیوان عدالت اداری عمل شود.

شعبات تجدید نظر دیوان عدالت اداری ضمن رسیدگی به دادخواست اعتراض به رای بدوی دیوان، در صورتی که رای مذکور را مطابق با قانون و مقررات مربوطه تشخیص دهند آنرا تایید می نمایند.

چنانچه رای صادره از شعب بدوی دیوان عدالت اداری تایید نشود، شعب تجدید نظر راسا” به موضوع درخواست ابطال پروانه بهره برداری رسیدگی می نمایند. رای صادره از شعب تجدید نظر قطعی است و مبنی بر الزام وزارت صنعت، معدن و تجارت بر ابطال پروانه بهره برداری خواهد بود.

وکیل دیوان عدالت اداری ضمن رعایت کلیه دستورالعمل های مربوط به شکایت در دیوان عدالت اداری، ضمن استناد به مدارک و مستندات موجود و استفاده از قوانین و مقررات مربوطه، شرایط رسیدگی در دیوان عدالت اداری را فراهم می نماید. کسب موفقیت در گرو اقدامات قانونی و به موقع  وکیل دیوان عدالت اداری است.

گروه وکلای پایتخت را برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری انتخاب نمایید.کسب موفقیت های بی شمار در دعاوی مطرح شده در دیوان عدالت اداری توسط وکلای با سابقه گروه وکلای پایتخت، کارنامه درخشان این گروه می باشد.

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان