اعتراض به ضبط ضمانتنامه يا وثيقه گمركی

اعتراض-به-ضبط-ضمانتنامه-يا-وثيقه-گمركی

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

ضمانت نامه ها به طور کلی در مواقعی صادر می‌شوند که اشخاص توانایی پرداخت یا انجام کاری را در آن زمان نداشته اما با ارائه ضمانت نامه به نوعی ادای موضوع ضمانت را متعهد می‌شوند. یکی از انواع ضمانت نامه، ضمانتنامه گمرکی است. ضمانتنامه گمرکی از سوی تجار و بازرگانان برای ضمانت موضوعاتی مانند پرداخت مهلت دار سود و عوارض مالیاتی، ترخیص کالا به صورت موقتی و… به گمرک سپرده می‌شود.  ضمانتنامه گمرکی از سوی بانکی صادر می‌شود که شخص در آن حساب مالی دارد که میتواند به نوعی وثیقه موضوع مدنظر باشد. ضمانتنامه صادره به منظور پرداخت کامل عوارض و حقوق گمرکی، ضمانتنامه  شخصی گمرکی نام دارد.

ضمانتنامه گمرکی یکی از موارد مورد نیاز اشخاصی است که قصد واردات و صادرات کالا را دارند. پیش از ارائه هر نوع ضمانتنامه گمرکی اشخاص باید تمامی شرایط را در نظر بگیرند و با وکیل تضمینی امور گمرکی گروه وکلای پایتخت مشورت نماید و اطلاعات لازم در زمینه اعتراض به ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی را کسب نمایند.

ضمانتنامه پاساوان، ضمانتنامه ترخیص کالا به صورت موقت، ضمانتنامه ارزی، ضمانتنامه ترانزیت و… از جمله انواع ضمانتنامه های گمرکی هستند. کسب اطلاعات بیشتر درباره هریک از ضمانتنامه‌های مذکور و نحوه اعتراض به ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی نیازمند مشاوره با بهترین وکیل امور گمرکی گروه وکلای پایتخت است.

ضمانتنامه‌ها یا وثیقه گمرکی در چه شرایطی اخذ می‌شوند؟

ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی هم در واردات و هم در صادرات از صاحبین کالا در موارد مقتضی اخذ می‌شود. چنانچه صادرات کالا مشروط به پرداخت عوارض صادراتی با درنظر گرفتن ارزش کالا باشد، شخص صادرکننده(صاحب کالا) میتواند عوارض صادرکردن کالا را به صورت تضمین به ارزش احتمالی کالای مذکور به گمرک ارائه و کالا را صادر نماید. واردات به صورت وقت نیز در نیازمند ارائه ضمانتنامه یا تضمین مناسب اعلام شده از سوی گمرک است.

بند ح ماده ۱ قانون امور گمرکی بیمه نامه معتبر، وجه نقد و ضمانت نامه بانکی که برای لزوم اجرای قوانین و مقررات گمرکی به گمرک ارائه می‌شود را تضمین نامیده است. منظور قانون گذار از بیمه نامه معتبر در قانون امور گمرکی بیان نشده است، لیکن در بند ۲ ماده ۶ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی بیمه نامه معتبر را، بیمه نامه‌هایی دانسته است که از جانب شرکتهای بیمه ای و بنابر شرایط شورای عالی بیمه، با انجام هماهنگی هایی از قبل و با ایجاد قرارداد با سازمان گمرک ایران صادر شده باشند.

برای مثال برای ورود موقت برخی از کالاها به کشور، گمرک از صاحب کالا تضمین مقتضی اخذ می‌نماید، کالای وارد شده به گمرک بایستی مطابق با اظهارنامه صاحب آن باشد و در مدت معین نیز از کشور خارج شود. در این صورت گمرک ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی را ازاد می‌کند. در غیر اینصورت گمرک ضمانتنامه یا وثیقه را وصول می‌کند و صاحب کالا را مورد پیگرد قانونی قرار می‌دهد.

آیا گمرک مجاز به ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی است؟

اخذ هر نوع ضمانتنامه یا وثیقه از جانب صاحبین کالا بایستی مطابق مقررات و در موارد مورد نیاز باشد. براساس ماده ۶ ایین نامه اجرایی امور گمرکی، در مواردی که از لحاظ قانونی مجاز باشد، شخص اظهارکننده می‌تواند یکی از تضمین های وجه نقد یا بیمه نامه معتبر و یا ضمانتنامه بانکی را انتخاب و در صورت نیاز به گمرک ارائه کند. کلی یا موردی بودن تضمین از سوی گمرک اعلام می‌شود. برای مثال ضمانتنامه که صاحب کالا متعهد می‌شوند مبلغ ضمانتنامه را در ۱۰ قسط پرداخت نماید. اشخاصی که سابقا متخلف در اجرای قوانین گمرکی شناخته شده‌اند، نمیتوانند شخصا نوع تضمین را انتخاب کنند و نوع تضمین در این موارد از سوی سازمان گمرک ایران اعلام می‌شود.

تضمین به دلیل حصول اطمینان از اظهارکننده اخذ می‌شود و پس از آنکه موضوع ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی از جانب وی به کلی انجام شد، گمرک موظف به آزاد کردن تضمین است. در صورتی که صاحب کالا موضوعی که در ازای آن ضمانتنامه یا وثیقه سپرده است را تکمیل نماید، گمرک دیگر دلیل قانونی برای عدم ارائه و ضبط ضمانتنامه یا وثیقه ندارد. در این موارد شخص میتواند با همراهی وکیل تضمینی امور گمرکی گروه وکلای پایتخت برای اعلام اعتراض به ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی اقدامات لازم را انجام دهد.

زمانی شخص میتواند نسبت به ارائه اعتراض به ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی اقدام نماید، که گمرک وثیقه یا ضمانتنامه را پس از مدت زمان مجاز قانونی و پس از درخواست صاحب کالا یا وکیل تضمینی امور گمرکی ابطال ننماید، یا در جایی که گمرک به دلیل عدم رعایت ضوابط قانونی به صاحب کالا ضرری وارد نموده باشد.

ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی از سوی گمرک بایستی مستند به دلایل قانونی باشد، در غیر اینصورت صاحب کالا میتواند برای اعتراض به ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی ظرف مدت دو ماه از تاریخ ابلاغ صورت مجلس به مرجع صالح برای رسیدگی مراجعه نماید. طرح اعتراض به ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی نیازمند تجربه در تنظیم این قبیل دادخواست ها و تسلط کافی بر ادبیات و اصطلاحات حقوقی است، استناد به قوانین و مقررات حقوقی و آیین نامه های اجرایی گمرکی از جمله ضروریات اعتراض به ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی در مرجع رسیدگی کننده است.

ضمانتنامه یا وثیقه های سپرده شده به گمرک در اکثریت موارد براساس مبالغ سنگین تنظیم می‌شوند ، زیرا کالاهای وارداتی و صادراتی اغلب در مقادیر زیادی وارد یا صادر می‌شوند. ضبط یا وصول این ضمانتنامه و وثیقه گمرکی بدون رعایت ضوابط قانونی از سوی گمرک قابلیت طرح اعتراض به ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی در مراجع صالح را دارد. موفقیت در اعتراض به ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی مستلزم همراهی بهترین وکیل امور گمرکی گروه وکلای پایتخت است.

گروه وکلای پایتخت با تجربیات غنی و دانش تخصصی در زمینه امور گمرکی و اعتراض به ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی بهترین گزینه برای صاحبین کالایی است که قصد اعتراض به ضبط ضمانتنامه یا وثیقه گمرکی را دارند. مشاوره با وکیل تضمینی امور گمرکی گروه وکلای پایتخت به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری امکان پذیر است. با مراجعه به وکلای متخصص گروه وکلای پایتخت در زمان مناسب مانع از اتلاف وقت و هزینه های خود شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان