اعتراض به عدم برقراري مستمري بازنشستگی

اعتراض-به-عدم-برقراري-مستمري-بازنشستگی

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

 

 

سازمان تامین اجتماعی سازمانی غیر دولتی برای تحت پوشش قراردادن اشخاصی است که حق بیمه را به طبق ضوابط پرداخت می‌کنند. بیمه شده و خانواده وی از مزایای این سازمان بهره‌مند می‌شوند. اشخاص میتوانند خود شخصا نسبت به پرداخت بیمه اقدام نماید و چنانچه شخص شاغل باشد کارفرما موظف به پرداخت حق بیمه در مدتی است که وی در آن محل مشغول به کار می‌باشد. تامین اجتماعی موظف به پرداخت برخی هزینه های پزشکی و درمانی، دریافت بیمه بیکاری، دریافت مستمری پس از بازنشستگی بیمه شدگان، مستمری از کار افتادگی و… است. اشخاص پس از سال‌های فعالیت شغلی نیازمند استراحت روحی و جسمی هستند. دوران پس از بازنشستگی باید به نحوی پاسخگو و نتیجه تلاش ها و زحمات اشخاص باشد، دریافت مستمری بازنشستگی به نوعی موجب از بین رفتن نگرانی برای امرار معاش و مخارج زندگی اشخاص بازنشسته می‌شود.

مسئله مهم در این دوران رفع مشکلات مالی و ایجاد امنیت اقتصادی برای آنان است. اشخاصی که در طول مدت کاری بیمه پرداخت می‌کنند، پس از اتمام دوران فعالیت میتوانند برای برقراری مستمری بازنشستگی اقدام نمایند. اطلاع از  ضوابط الزام به برقراری مستمری بازنشستگی توسط تامین اجتماعی و نحوه اعتراض به عدم برقراری مستمری بازنشستگی در صورت خودداری تامین اجتماعی به پرداخت مستمری بازنشستگی نیازمند حضور وکیل متخصص بیمه تامین اجتماعی گروه وکلای پایتخت است. برای این موارد تمامی شرایط و مقررات قانونی باید رعایت شود، تا شخص متقاضی بتواند به حقوق قانونی خود دست یابد.

شخص بازنشسته در چه شرایطی میتواند مستمری بازنشستگی دریافت کند؟

براساس بند ۱۵ ماده ۲  قانون تامین اجتماعی بازنشستگی را عدم فعالیت شغلی شخص بیمه شده به دلیل رسیدن به سن معین بیان کرده است. سنین معین برای بازنشستگی زنان و مردان با توجه به تفاوت های جسمانی متفاوت است. سن بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور نیز نسبت به دیگر اصناف کمتر است.

برای الزام به برقراری مستمری بازنشستگی توسط تامین اجتماعی شخص متقاضی بایستی واجد یکی از شرایط زیر باشد؛

الف)حداقل به مدت ده سال پیش از بازنشستگی مبلغ بیمه تعیین شده را پرداخت کرده باشند، اشخاصی که کمتر از این مدت حق بیمه را پرداخت کرده باشند، مشمول دریافت مستمری بازنشستگی نمی‌شوند.

ب)به منظور الزام به برقراری مستمری بازنشستگی توسط تامین اجتماعی، مردان بایستی به سن ۶۰ سالگی تمام و زنان به ۵۵ سالگی تمام رسیده باشند.

همچنین مطابق تبصره ۱ این ماده مردان در ۵۰ سالگی تمام و زنان در ۴۵ سالگی تمام، در صورتی که دارای ۳۰ سال تمام سابقه کاری باشند و در طول این مدت بیمه تامین اجتماعی را پرداخت کرده باشند، می‌توانند درخواست برقراری مستمری بازنشستگی کنند.

آن دسته از افرادی که به مدت ۳۵ سال تمام سابقه پرداخت بیمه تامین اجتماعی را دارند، بدون درنظر گرفتن دیگر شرایط میتوانند درخواست بازنشستگی و دریافت مستمری بازنشستگی نمایند. در این مورد جنسیت یا سن شخص متقاضی مد نظر نیست و صرف ۳۵ سال سابقه پرداخت بیمه برای ارائه درخواست بازنشستگی کافی است.

یکی دیگر از موارد استثنایی بازنشستگی، مرتبط با زنان است. زنان کارگر در سن ۴۲ سالگی و با داشتن ۲۰ سال سابقه کاری مشروط به دریافت مستمری بازنشستگی ۲۰ روز در ماه، مجاز به دریافت حقوق بازنشستگی هستند. تمامی موارد مذکور با استناد به قوانین نوشته شده‌اند، چنانچه سازمان تامین اجتماعی دلایل شما را برای بازنشستگی نپذیرفت، میتوانید با دریافت مشاوره از وکیل تامین اجتماعی گروه وکلای پایتخت برای اعتراض به عدم برقراری مستمری بازنشستگی و الزام به برقراری آن توسط تامین اجتماعی اقدام کنید.

در مواردی قانون گذار علاوه بر شخص متقاضی به کارفرما نیز این اجازه را داده که تقاضای ارائه بازنشستگی کارمند خود را ارائه کنند. یکی از این موارد در جایی است که کارمند به مدت پنج سال پس از رسیدن به سن بازنشستگی همچنان مشغول به کار باشد، در این مورد کارفرما میتواند بازنشستگی این شخص را درخواست کند.

تبصره ۲ این ماده توضیحاتی درباره بازنشستگی و الزام به برقراری مستمری بازنشستگی توسط تامین اجتماعی در مشاغل سخت و زیان آور داده شده است. کارکنان مشاغل سخت و زیان آور به دلیل عوامل شیمیایی، فیزیکی، بیولوژیکی و مکانیکی در محل کار زودتر از دیگر اشخاص دچار مشکلات جسمی و روحی می‌شوند دولت برای حمایت از این اصناف سن بازنشستگی آنان را کمتر اعلام کرده است. برای کاهش اثرات مخربی که این مشاغل بر روح و جسم کارکنان این مشاغل دارند، آیین نامه ها و قوانینی تعیین شده است. دولت کارفرمایان و مسئولین مشاغل سخت و زیان آور را موظف به رعایت این ضوابط و شرایط نموده است.

اشخاصی که به مدت ۱۰ سال متوالی و بدون وفقه و اشخاصی که به صورت متناوب و با وقفه در مشاغل سخت و زیان آور مشغول به فعالیت بوده‌اند، می‌توانند برای دریافت مستمری بازنشستگی اقدامات لازم را انجام دهند. هر سال پرداخت بیمه از سوی کارکنان مشاغل زیان آور برابر با یک سال ونیم پرداخت بیمه در مشاغل عادی محسوب می‌شود. در مواردی به دلیل سختی زیاد کار اشخاصی ممکن است زودتر از موعدهای مقرر دچار فرسودگی جسمی و روانی شوند و دیگر قادر به ادامه فعالیت نباشند. در این صورت با تایید کمیسیون پزشکی مبنی بر ناتوانی شخص برای ادامه کار، با هر میزان سابقه شغلی می‌توانند درخواست بازنشستگی و برقراری مستمری در این دوران را ارائه نمایند.

چنانچه سازمان تامین اجتماعی درخواست این اشخاص را رد کند و دلایل پزشکی و سختی کار را برای بازنشستگی زودهنگام نپذیرد، اشخاص با همراهی وکیل تامین اجتماعی گروه وکلای پایتخت برای طرح اعتراض به عدم برقراری مستمری بازنشستگی و الزام به برقراری آن توسط تامین اجتماعی اقدام نمایند. ارائه درخواست اعتراض به عدم برقراری مستمری بازنشستگی و الزام به برقراری آن توسط تامین اجتماعی برای اشخاص عادی که فاقد آگاهی در زمینه امور حقوقی و قوانین هستند، آسان نخواهد بود و منجر به اتلاف وقت و هزینه این اشخاص می‌شود. مراجعه به وکیل تامین اجتماعی گروه وکلای پایتخت موجب تسهیل امور و حصول نتیجه دلخواه موکل می‌شود.

مستمری بازنشستگی چگونه محاسبه می‌شود؟

میزان مستمری متقاضیان برابر است با یک سی‌ام متوسط حقوق یا دستمزد شخص بیمه شده ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه به شرطی که از سی و پنج، سی‌ام متوسط حقوق شخص بیشتر نشود. مستمری که به شخص بازنشسته یا بازماندگان وی پرداخت می‌شود نباید کمتر از حداقل مزد کارگر عادی در طول فعالیت شغلی باشد.

در صورت فوت شخص بازنشسته، مستمری وی به بازماندگان پرداخت می‌شود. به شرطی که شخص بیمه شده متوفی در ده سال آخر زندگی خود، حداقل به میزان یک سال کار حق بیمه و در اخرین سال حیات ۹۰ روز حق بیمه را پرداخت کرده باشند، مستمری بازنشستگی به وراث وی پرداخت می‌شود.

قانون به بازماندگان و وراث قانونی شخص متوفی نیز این حق را داده که بتوانند در صورت عدم دریافت مستمری بازنشستگی که حق قانونی آنان است، اعتراض به عدم برقراری مستمری بازنشستگی و الزام به برقراری آن توسط تامین اجتماعی را در مراجع صالح اعلام نمایند.

اعتراض به عدم برقراری مستمری بازنشستگی و الزام به برقراری آن توسط تامین اجتماعی قابل طرح در دیوان عدالت اداری است. دیوان عدالت اداری مرجعی تخصصی برای رسیدگی و پیگیری تخلفات سیستم اداری و اعتراضات اشخاص به ادارات و ارگان‌های دولتی است. لازمه طرح شکایت در دیوان عدالت اداری آشنایی با قوانین خاص و مراحل رسیدگی در این سازمان است. گروه وکلای پایتخت با سابقه درخشان در زمینه دیوان عدالت اداری بهترین راه حل برای اشخاصی است که قصد اعتراض به عدم برقراری مستمری بازنشستگی و الزام به برقراری آن توسط تامین اجتماعی را دارند. وکلای متخصص این مجموعه با بررسی همه جانبه موضوع، استناد به قوانین خاص و عام، ارائه دادخواست و لایحه در زمان مناسب و به صورت کاملا تخصصی یکی از بهترینها در رسیدگی به موارد مرتبط با دیوان عدالت اداری هستند.

دریافت مشاوره حقوقی تخصصی به صورت آنلاین، تلفنی و مراجعه حضوری در این مجموعه امکان پذیر است.

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • آیا عدم ارسال پرونده مستخدم رسمی دولتی جهت برقراری حقوق با زنشیتگی توسط دستگاه دولتی علاوه بررسیدگی در دیوان قابلیت شکایت در دادسرا را دارد؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان