اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی

اعتراض-به-مبالغ-اضافه-دریافتی-گمرکی

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

گمرک یکی از مهم ترین منابع درآمد دولت بوده و عمده صادرات و واردات از این مرکز انجام می‌ شود. دولت و محاکم تمرکز و حساسیت بسیار بالایی برای تعیین قیمت و ارزش گذاری بر کالاهای وارداتی و صادراتی داشته و علت آن را می ‌توان جلوگیری از بروز تخلفات همانند گران فروشی و کم فروشی دانست. به منظور حفظ ثبات اقتصادی لازم است که مدیریت صحیح منابع در کشور صورت پذیرفته و کنترل مناسبی بر قیمت ها اعمال شود. به همین علت گمرک سازمانی است که با هدف نظارت دقیق و جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی شکل گرفته است.

تمرکز و حساسیت بالای دولت و محاکم بر تعیین قیمت و ارزش بر کالاهای وارداتی و صادراتی به منظور جلوگیری از بروز تخلفاتی مانند گران فروشی و کم فروشی است. حفظ ثبات اقتصادی با مدیریت صحیح منابع در کشور و کنترل مناسب بر قیمت ها امکان پذیر می‌گردد. به همین دلیل گمرک سازمانی است که باید با نظارت دقیق مانع از بروز چنین مشکلاتی شود. یکی از قوانین گمرک برای حفظ اوضاع دریافت مالیات و عوارض بر کالا است که با درنظر گرفتن جنس و میزان آن تعیین می‌شود. در واقع تعیین میزان مالیات بر کالاهای وارداتی و صادراتی براساس نرخ مصوب صورت می‌گیرد. چنانچه مبلغ دریافت شده از سوی گمرک مبلغی بیشتر از میزان مصوب باشد، چگونه میتوانیم اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی را مطرح کنیم؟ کدام مرجع برای رسیدگی به اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی صاحب کالا صلاحیت دارد؟ برای دریافت اطلاعات بیشتر از نحوه اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی و شرایط آن با ما همراه باشید…

براساس ماده ۱۳۳ قانون امور گمرکی، پس از ترخیص کالا گمرک‌ها بایستی پته‌ها، اظهارنامه ها و سایر اسناد و مدارک گمرکی را به منظور نظارت بر اجرای قوانین و وصول شدن کامل و صحیح وجوه گمرکی حداقل یکبار پیش از شامل مرور زمان شدن مورد بررسی قرار دهند. این موضوع به دلیل نظارت بر دریافت مبالغ اضافه یا کمتر از میزان مشخص صورت می‌گیرد. ماده ۱۳۵ همین قانون به تعیین تکلیف صاحب کالا و گمرک پرداخته است. چنانچه پس از ترخیص کالا مشخص شود، مبالغی که از سوی گمرک دریافت شده به میزان بیشتر یا کمتر از مبلغ معین بوده یا به طور کلی پرداختی صورت نگرفته یا متوجه اشتباهاتی در دریافت یا محاسبه شوند، گمرک و صاحب کالا قادر به مطالبه کسر یا اضافه دریافتی از یکدیگر هستند. مدت زمان مطالبه کسر یا افزایش پرداختی گمرک یا صاحب کالا، ۶ ماه از تاریخ امضاء پروانه یا پته گمرکی کالای مذکور تعیین شده است. چنانچه صاحب کالا س از ترخیص کالا متوجه پرداخت مبلغی بیش از میزان مقرر شود، میتواند در اولین قدم با اعلام اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی مراحل پیگیری را آغاز نماید.

در صورتی که مبلغ پرداخت شده به گمرک دارای کسری باشد یا مبلغی بیش از میزان معین شده پرداخت شده باشد، دراین موارد گمرک برای پرداخت مبلغ اضافه یا دریافت کسر مبلغ، به شخصی مراجعه می‌کند که پروانه یا پته گمرکی به نام وی صادر شده و به عنوان صاحب کالا شناخته شده است. صاحب کالا که پس از پرداخت متوجه اضافه پرداخت شده، میتواند با اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی، الزام به استرداد وجوه را درخواست نماید.

گروه وکلای پایتخت با ارائه مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی به صورت تلفنی و حضوری مفتخر به همراهی شما در تمامی مراحل رسیدگی و پیگیری می باشد. این گروه با داشتن کادری مجرب آماده ارائه خدمات مشاوره ای به صورت تلفنی و حضوری می باشد .جهت دریافت مشاوره در زمینه های گمرکی با ما تماس بگیرید .

علت دریافتی‌های گمرک

دولت همواره حساسیت و تمرکز زیادی در زمینه قیمت‌گذاری کالاها در هنگام وارد یا صادر شدن آنها از خود نشان می‌دهد. تمرکز زیاد دولت به این سبب انجام می‌شود تا میزان واردات و صادرات تحت کنترل بوده همچنین از گران فروشی و یا کم فروشی محصولات ممانعت به عمل آورد. با توجه به این مسائل باز هم نمی‌شود تا از تغییر قیمت کالاها جلوگیری کرد. به همین دلیل گمرک با دریافت مالیات موجب کنترل اوضاع خواهد شد. میزان دریافتی که توسط گمرک صورت می‌گیرد بر اساس نرخ مصوبی که برای هر محصول در نظر گرفته شده، متفاوت است. در نتیجه زمان ترخیص کالاهایی که وارد  گمرک شده‌اند مدارک مختلفی مورد بررسی قرار خواهند گرفت. بر طبق بررسی این مدارک هزینه‌های دریافتی تعیین می‌شوند.

اگر فردی پس از خروج کالاهای خود از گمرک متوجه پرداخت مبلغی بیشتر از حد معین گردد، می‌تواند درخواست استرداد وجه تنظیم کند. این نوع از درخواست‌ها زمانی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد که اضافه پرداخت به یک پروانه یا پته گمرکی مربوط باشد.

شرایط درخواست استرداد مبلغ اضافی دریافتی توسط گمرک

صاحب کالا پیش از اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی بایستی با رعایت شرایط زیر درخواست استرداد مبلغ اضافی را ارائه نماید؛

الف)الزام به استرداد در صورتی امکان پذیر است که مبلغ و علت درخواست ذکر شود و هر درخواست استرداد مبلغ اضافه صرفا میتواند مرتبط با یک پروانه یا پته گمرکی باشد.

ب)صاحب کالا برای دریافت اضافه مبلغ بایستی اصل پروانه یا پته گمرکی را ارائه کند، مگر اینکه ادعا کند اصل پروانه یا پته گمرکی از بین رفته، در این صورت فقط با سپردن تعهد مبنی بر قبول مسئولیت در صورت کشف حقیقت برخلاف ادعای وی، میتواند بدون ارائه اصل پروانه یا پته گمرکی درخواست استرداد نماید.

پ)تاریخ ثبت کالا در گمرک محل ترخیص یا گمرک ایران، معیار تشخیص تاریخ تسلیم درخواست رد مبلغ اضافه است.

ت)روز صدور پروانه گمرکی و روز ثبت درخواست استرداد مبلغ اضافی در گمرک در مدت زمان ۶ ماهه برای ارائه درخواست محسوب نمی‌شوند.

درخواست های استرداد وجه اضافه در گمرک پس از ترخیص کالا تنها در صورتی مورد بررسی و رسیدگی قرار می‌گیرند که تمامی موارد مذکور در آن رعایت شده باشد.

محموله کالاها در گمرک به علت حجم بالای کالا و وارداتی بودن گران قیمت و برای صاحبان کالا بسیار ارزشمند هستند، به همین علت در مواجهه به مبالغ دریافتی اضافه توسط گمرک، مالک کالا باید با همراهی وکیل تضمینی امور گمرکی گروه وکلای پایتخت نسبت به ارائه درخواست اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی و الزام به استرداد اقدام نماید.

ظرف مدت یک ماهه از زمان تایید دریافت مبالغ دریافتی گمرک، مبالغ اضافه پرداخت شده به صاحب کالا یا بهترین وکیل امور گمرکی وی که نسبت به دریافت وجه محق هستند، مسترد می‌گردد. در صورت تاخیر در پرداخت و گذشت زمان بیشتر از مدت تعیین شده، گمرک به ازای هرماه تاخیر موظف به پرداخت نیم درصد مبلغ اضافه پرداختی از محل وصل جریمه های دیرکرد به صاحب کالا است. پس از پرداخت مبلغ اضافه به صاحب کالا یا وکیل تضمینی امور گمرکی وی، این امر بایستی در اصل پته یا پروانه گمرکی درج می‌گردد، در صورتی که ثبات شود اصل پته یا پروانه گمرکی از بین رفته، از متقاضی تعهدی مبنی بر قبول مسئولیت در صورت کشف خلاف ادعای وی اخذ می‌گردد.

وظیفه اداره مالیات در صورت اعلام گمرک مبنی بر دریافت مبلغ اضافه و یا اشتباه

براساس بخش نامه مالیاتی شماره ۴۱۲۷ در صورت اعلام گمرک مبنی بر دریافت مبلغ اضافه و یا اشتباه در دریافت و واریز به حساب های خزانه داری کل کشور، اداره امور مالیاتی موظف است؛

الف)در مورد وارد کنندگانی که مودی نظام مالیات بر ارزش افزوده نیستند، پس از انجام بررسی های لازم حداکثر ظرف ۱۵ روز تاریخ درخواست اقدام به پرداخت نماید.

ب)در رابطه با وارد کنندگانی که مودی نظام مالیاتی ارزش افزوده هستند، پس از بررسی های مورد نیاز به حساب مودی مذکور و اتمام دوره مالیاتی با درخواست مودی و در صورت تایید اضافه پرداختی اقدام به استرداد آن اقدام نماید.

در نهایت مرجع رسیدگی به اختلافات گمرکی پس از رسیدگی در کمیسیون بدوی و تجدیدنظر رسیدگی به اختلافات گمرکی، دیوان عدالت اداری است که به درخواست ها و اعتراضات به لحاظ شکلی رسیدگی می‌کند.

مزیت اخذ وکیل متخصص اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرک

آشنایی با مراحل ارائه اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی، داشتن تجربیات لازم برای طرح اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی، تخصص و دانش تخصصی حقوقی از جمله مواردی هستند که وکیل تضمینی امور گمرگی بایستی دارا باشد. اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی و دریافت آن به منزله احقاق حقوق صاحبان کالا است که باید با همراهی بهترین وکیل امور گمرکی گروه وکلای پایتخت در راستای آن اقدامات لازم را انجام دهند. گروه وکلای پایتخت با سابقه غنی و درخشان در زمینه امور گمرکی و دیوان عدالت اداری بهترین گزینه برای صاحبان کالایی است که قصد طرح اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی را دارند.

با دریافت مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین بدون موانعی مانند زمان و مکان پاسخ سوالات خود را دریابید. مراجعه حضوری به شعب گروه وکلای پایتخت و مشورت با وکلای متخصص این مجموعه منجر به بررسی دقیق و همه جانبه موضوع می‌شود، که این امر میزان موفقیت موکلین در پرونده های اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی را به نحو چشم گیر افزایش می‌دهد و در نهایت با الزام به استرداد مبلغ اضافه نتیجه نهایی حاصل می‌گردد.

بعضی از اشخاص در زمینه‌های واردات و صادرات کالاها فعالیت می‌نمایند. هنگامی که کالایی از کشوری به کشور دیگر انتقال می‌یابد باید از نظر قوانین گمرک مورد بررسی قرار بگیرد. در نتیجه برای حفظ ثبات اقتصادی و مدیریت صحیح در هنگام صادرات و واردات کالاها، باید به این قوانین توجه شود. در این مقاله قصد داریم درباره چگونگی اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرک اطلاعات بیشتری کسب کنیم. پرونده کالاهای ترخیص شده پس از تایید و ترخیص کالا از گمرک بسته نمی‌شود زیرا امکان چند بار بازبینی از آنها وجود دارد. این بازبینی ممکن است توسط گمرک یا به درخواست صاحب کالا انجام شود. یکی از مواردی که پس از ترخیص کالا مورد بازبینی قرار خواهد گرفت، کسر دریافتی یا اضافه پرداختی می‌باشد. اسناد و اوراق کالاهایی که از گمرک خارج شده‌اند بطور کلی به اداره بازبینی گمرک اجرایی فرستاده خواهند شد تا مورد بررسی مجدد قرار بگیرند.

اگر بین اشخاص عادی و گمرک اختلافی بوجود بیاید، مرجع رسیدگی به این نوع از مشکلات در کمیسیون حل اختلافات گمرکی و کمیسیون تجدید نظر بررسی می‌شود. اختلافات بین افراد و گمرک ممکن است در مسائل قانونی یا عوارض و مالیات ایجاد گردد.

نحوه اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرک

بر اساس ماده ۲۱۹ آیین‌نامه قوانین گمرکی در ایران اگر مشخص شود که گمرک تمام یا مبلغی از وجه را به صورت اضافه دریافت کرده است، صاحب کالا می‌تواند با اعلام اعتراض به این مبلغ نسبت به دریافت و بهره آن اقدام نماید. بنابراین چنانچه گمرک اقدام به دریافت بیشتر یا کمتر هزینه از حد تعیین شده نماید، این حق برای طرفین بوجود می‌آید تا نسبت به این موضوع اعتراض کنند. در صورت مشخص شدن دریافت مبلغ اضافی توسط گمرک، اشخاص برای دادخواست اعتراض به مبالغ دریافتی گمرک تا ۶ ماه پس از امضا پروانه فرصت دارند تا این موضوع را به مراجع ذیصلاح اطلاع داده و الزام به استرداد مبلغ اضافی نمایند.

همانطور که گفته شد اشخاص می‌توانند بعد از مشخص شدن پرداخت مبلغ اضافه به گمرک، دادخواست الزام به استرداد را تنظیم کرده و مراجع ذیصلاح را ارسال نمایند. در صورتی که شخص بتواند مبلغ اضافه را از گمرک دریافت کند باید علت اعتراض و میزان مبلغ مورد نظر را به مراجع ارائه کند. لازم به ذکر است که درخواست الزام به استرداد وجه فقط به یک پروانه و یا پته گمرکی تعلق خواهد گرفت، در نتیجه در هنگام دریافت وجه باید این پروانه یا پته را با خود به همراه داشته باشند.

بعد از اینکه مشخص شد گمرک مبلغ اضافه‌تری از حد مشخص شده دریافت کرده است، برای برگرداندن مبلغ اضافی به صاحب کالا یا وکیل وی یک ماه فرصت دارد. در صورت تاخیر و یا خودداری گمرک از پرداخت وجه، به ازای هر ماه دیر کرد موظف است تا نیم درصد مبلغ قابل استرداد را به صورت جریمه پرداخت کند. شخصی که می‌تواند برای دریافت کسر اضافی از گمرک اقدام کند، کسی است که پروانه یا پته گمرکی به نام او ثبت شده باشد. گمرک وظیفه دارد تا تمام وجه دریافتی یا مبلغ اضافه را به صورت مطالبه نامه کتبی به مالک کالا و یا وکیل وی به نشانی که در اظهارنامه درج شده است، ابلاغ نماید.

همانطور که گفته شد اشخاصی که قصد مطالبه مبلغ اضافی خود را از گمرک دارند، باید ظرف مدت سی روز از تاریخ ابلاغ مطالبه‌نامه، بطور کتبی اعتراض خود را به گمرک اعلام کنند. بنابراین گمرک به اعتراض رسیدگی کرده و اگر اعتراض موجه شناخته گردد از ادامه مطالبه خودداری به عمل می‌آورد. همچنین باید به این نکته توجه شود که اگر به سبب تسریع کار، صاحب کالا مایل به درخواست استرداد نباشد باید انصراف خود را پشت اظهارنامه یا در متن نوشته و امضا کند. پس از انجام این کار صاحب کالا دیگر حق درخواست استرداد مبلغ اضافی را نخواهد داشت.

پس از رد اضافه پرداختی، گمرک موظف است تا مراتب را با ذکر میزان مبلغ در پروانه یا پته گمرکی عنوان نماید. در مواردی که ثابت شده اصل سند از بین رفته است، تقاضا کننده باید در صورت کشف خلاف جهت ارائه تعهدنامه رسمی تمام مسئولیت را بر عهده بگیرد.

کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی صلاحیت این را دارد تا به اعتراضاتی که در رابطه با گزارش پایانی حسابرسی و جرایم تعیین می‌گردد، رسیدگی کند. در صورتی که اعتراضات وارد شده به گمرک موجه بوده و مورد پذیرش قرار گیرد باید نسبت به اصلاح آن اقدام شود. گمرک وظیفه دارد تا بررسی‌های لازم را در جهت اصلاح و تعدیل گزارش حسابرسی انجام دهد.

در چه صورت می توان به مبالغ اضافه دریافتی گمرک اعتراض نمود؟

یکی از مهم ترین قوانین گمرک را می توان دریافت مالیات و عوارض بر کالا دانست که مبلغ آن بر اساس جنس و میزان آن تعیین می گردد. به عبارت دیگر تعیین میزان مالیات بر کالاهای وارداتی و صادراتی بر اساس نرخ مصوب شده صورت می پذیرد. در صورتی که مبلغ دریافتی توسط گمرک بیشتر از میزان مصوب باشد، مؤدی قادر است که اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرک را مطرح نماید. اما آیا می دانید که مؤدی چگونه می تواند اعتراض خود به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی را مطرح نماید؟

در چه صورتی صاحب کالا درخواست استرداد اضافه پرداختی را ندارد؟

تبصره ۶۹ آیین نامه اجرایی که در قانون جدید ذکر شده است با صاحب کالا یا نماینده او به علت تسریع در کار خود مایل به دریافت و یا درخواست استرداد نباشد باید متن کامل انصراف خود را در اظهارنامه نوشته و به امضا برساند.

در این صورت است که صاحب کالا و یا نماینده قانونی او حق استرداد اضافه پرداختی را ندارد. چنان چه صاحب کالا پیش از ترخیص شدن کالای خود برای استرداد اضافه پرداختی تقاضا نموده و درخواست خود را ثبت نماید، گمرک درخواست وی را مورد بررسی قرار داده و در صورت صحت مدارک، حکم بر استرداد اضافه پرداختی می دهد.

مدت زمان استرداد مبالغ اضافه دریافتی گمرک

ظرف مدت یک ماه از زمان تایید شدن دریافت مبالغ دریافتی گمرک، گمرک موظف است که مبلغ اضافه پرداخت شده را به صاحب کالا و یا وکیل امور گمرکی او باز پس دهد. در صورتی که گمرک تأخیر در پرداخت داشته و گذشته زمان بیش از مدت مقرر باشد، گمرک موظف است که به ازای هر ماه تأخیر نیم درصد مبلغ اضافه پرداختی را از محل وصول جریمه دیرکرد به صاحب کالای یا وکیل وی بازگرداند

آشنایی با وکیل اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرک

اکثر مشکلات و مسائل موجود در امور گمرکی به سبب عدم دانش کافی تجار از قوانین و مقررات دادرسی گمرکی می‌باشد. همچنین نامفهوم بودن بعضی از این قوانین و عدم تجربه و تخصص بالا موجب شده تا به حضور وکلای مجرب در زمینه امور گمرکی نیاز شود. وکلای متخصص با استفاده از تجربه و دانش خود در زمینه امور گمرکی می‌توانند با پیروی از قوانین گام مهمی را در جهت حل کردن این اختلافات بردارند. گروه وکلای پایتخت با در اختیار داشتن کادری مجرب همواره آماده خدمت رسانی به شما مردم عزیز می‌باشد.

قوانین و مقررات حاکم بر گمرک و موارد حقوقی آن ها دارای پیچیدگی های بسیاری بوده و از افرادی که دارای دانش حقوقی نیستند انتظار نمی رود که بر روی قوانین و مقررات مسلط بوده و قادر به حل پرونده های مربوط به این زمینه باشند. به همین علت وکیل گمرک به عنوان یک شخص حقوقی در این زمینه مشغول به فعالیت بوده و با پذیرش پرونده هایی که مربوط به امور گمرکی می‌ شوند در حل مشکلات افراد به کمک آن ها می آیند.

 صلاحیت های وکیل متخصص اعتراض به مبالغ اضافه دریافتی گمرکی

وکیل متخصص اعتراض به مبالغ اضافه دریافت گمرکی به وکیلی گفته می شود که پرونده های مالیاتی بسیاری را پیگیری کرده و با تجربه بالا و آگاهی کامل خود بر روی قوانین و مقررات حاکم بر گمرکات و قوانین آن ها قادر است که پرونده های گمرکی را به طور تخصصی دنبال کند. بدیهی است که تسلط کامل شخص حقوقی بر روی موضوع پرونده و چگونگی حل کردن آن ها بسیار حائز اهمیت بوده و هر چقدر که وکیل دارای تجربه بیشتری در زمینه پیگیری پرونده های گمرکی باشد احتمال پیروزی در پرونده مورد نظر بیشتر بوده و حقوق فرد سریع تر میسر می شود.

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • باسلام واحترام،،،آیاباتوجه به ماده یازده قانون ا گ وهمچنین حقوق مکتسبه امکان اعتراض به مطالبه نامه های تغییرنرخ ارزبه شرط ثمربخش بودن وجودداردیاخیر،،،باتشکر

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان