اعتراض به میزان تراکم اعطائی ساختمانها

اعتراض-به-میزان-تراکم-اعطائی-ساختمانها

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

در گذشته وجود ساخت و ساز به شرایط و کیفیت امروزی نبود، کمتر از چند دهه پیش اگر به مناظر ساختمانی در داخل شهرها توجه کنیم، وجود ساختمانهای چند طبقه و یا اصلاحا” آسمان خراش زیاد به چشم نمی آید. عواملی زیادی می تواند بر این موضوع تاثیر داشته باشد، از جمله جمعیت شهرها که می شود به عنوان مهمترین عامل در تغییر چهره شهرها از آن نام برد.

وجود ساخت و ساز در حد واندازه امروزی بیشتر به دلیل وجود تقاضا برای آن است. جمعیت پذیری در شهرها موجب شده است تا روزبروز بر تعداد منازل و مجتمع های مسکونی و … افزوده شود.

رعایت برخی از الزامات قانونی در شهرها باعث شده است، تا سازندگان و مالکان املاک برای اقدام در ساخت و ساز، ابتدا مجبور به رعایت این قوانین و مقررات باشند و بتوانند از مزایای ساخت و ساز در املاک خود برخوردار باشند.

از جمله قوانینی که موجب جلوگیری از رشد نامتعارف و غیر قانونی در حوزه ساخت و ساز در شهرها می شود، می توان به قوانین شهرداری در این زمینه اشاره کرد، مقررات خاصی که در متن قوانین شهرداری تعریف شده است موجب می شود، تا ساخت و ساز در شهرها به نوعی مدیریت شده و با برنامه ریزی و نظم صورت گیرد.

شهرداری ها  همانطوری که مسئولیت اجرایی در ارائه برنامه های خدماتی و رفاهی را بر عهده دارند، در مواردی که نیاز به اجرای طرح های عمومی در سطح شهر باشد، اقدام به اجرای طرح های مذکور با توجه به اختیارات قانونی خود می نمایند.

هر جایی که نیاز باشد برای ایجاد یک خدمت عمومی طرحی اجرا شود، شهرداری با استناد به وجود قوانینی از جمله رعایت طرح های تفصیلی در شهر، ضمن رعایت کلیه حقوق قانونی شهروندان اقدام به اجرای طرح عمومی می نماید.

برخی از طرح های عمومی که برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به شهروندان لازم و ضروری باشند، ازطریق شهرداری و با استفاده از صلاحیت و اختیارات قانونی این نهاد عمومی اجرا می شود. در مواردی که در شهرها نیاز به ایجاد خیابان و معابر عمومی و یا تعریض خیابان ها برای عبور و مرور بهتر دارند، شهرداری ضمن تعریض معابر و خیابان ممکن است مجبور به تخریب قسمتی از املاک شهروندان باشد.

اجرای طرح های عمومی هرچند در جهت ایجاد رفاه عمومی بیشتر برای زندگی شهروندان باشد، نمی تواند موجب ایجاد خسارت و نادیده گرفتن حقوق برخی ازافراد باشد. درمواردی که شهرداری برای اجرای طرح های عمومی ناگزیر به تعریض معابر و خیابان ها است، چنانچه قسمتی از املاک متعلق به شهروندان به دلیل اجرای طرح های شهرداری تخریب یا تعریض گردد، علاوه بر جبران خسارت برخی از مزایا برای مالک املاک مذکور در نظر گرفته خواهد شد.

علاوه بر اجرای طرح های عمومی از طرف شهرداری، برای ترغیب و تشویق شهروندان به نوسازی املاک در بافت های فرسوده شهری، شهرداری ضمن رعایت قانون و مقررات مربوط به موضوع، اقدام به اعطای تراکم اضافی به این املاک برای ساخت می نماید.

بخشش تراکم اضافی برای ساختمان ها بستگی به برخی از شرایط و دستورالعمل های شهرداری دارد، که شامل امکان اضافه ساخت در طبقات می شود. دربرخی از ساختمان ها یک تا دو طبقه به عنوان  بخشش تراکم اضافی برای مالک آن در نظر گرفته می شود.

مطابق با مطالب ارائه شده اختصاص تراکم اضافی برای ساختمان ها، بستگی به شرایط ساختمان، میزان تعریض ساختمان جهت اجرای طرح های عمومی، اقدام به ساخت در بافت های فرسوده، متراژ ساختمان و … دارد. از این رو امکان محاسبه تراکم اضافی، برای ساختمان های هم جوارو یا دریک محل به صورت یکسان وجود نخواهد داشت.

رعایت تمامی مقررات مربوط به دریافت تراکم اضافی، موجب می شود تا شهرداری در صدور پروانه ساختمانی این مزایا را در نظر بگیرد. چنانچه شهرداری با توجه به استحقاق مالک برای دریافت تراکم اضافی همکاری ننماید، مالک این قبیل املاک می توانند نسبت به عدم همکاری شهرداری در اعطای تراکم اضافی اعتراض و شکایت خود را در دیوان عدالت اداری مطرح نمایند.

قانونگذار برای اعتراض و شکایت از اقدامات و عملکرد سازمان های دولتی، دیوان عدالت اداری را جهت رسیدگی به عنوان مرجع عالی اداری قرار داده است. مطابق قانون وظیفه دیوان عدالت اداری رسیدگی به تظلم خواهی افراد از عملکرد خلاف قانون سازمان های دولتی است.

برای بیان اعتراض و شکایت در دیوان عدالت اداری مانند سایر مراجع قضایی رسیدگی کننده، رعایت تشریفات اداری و قانونی برای طرح شکایت در موضوعات مرتبط با دیوان لازم می باشد.

برای اطلاع از نحوه رسیدگی و ابلاغ اوراق و آرای دیوان عدالت اداری، ثبت نام ثنا توسط شخص شکایت کننده از طریق دفاتر خدمات قضایی ضرورت دارد. بیان اعتراض و شکایت در دیوان عدالت اداری از طریق دادخواست صورت می گیرد، لذا مراتب شکایت با ذکر دلیل و مدارک مربوط به عدم همکاری شهرداری در اعطای تراکم اضافی باید مستدلا” در دادخواست مربوط به دیوان عدالت اداری تنظیم شود.

ثبت دادخواست مربوط به دیوان عدالت اداری در سامانه ساجد، و ارسال از طریق دفاتر اداری دیوان، از اقدامات بعدی و قانونی برای امکان رسیدگی در دیوان عدالت اداری است که می بایست رعایت شود. در تهران این اقدام از طریق دبیر خانه دیوان، و در شهرستان های مراکز استان ها از طریق شعبه های این دفاتر اداری دیوان عدالت اداری انجام می گیرد.

رسیدگی در دیوان عدالت اداری چنانچه شرایط قانونی مربوط به آن رعایت شود در دو مرحله بدوی و تجدید نظر صورت خواهد گرفت. برای رسیدگی در هر کدام از این مراحل رعایت دستورالعملی که قبلا” ذکر گردید ضرورت دارد.

دادخواست تقاضای الزام شهرداری به اعطای تراکم اضافی، ابتدا در شعبات بدوی دیوان عدالت اداری مورد بررسی و رسیدگی قرار می گیرد. آرای شعبات بدوی  دیوان عدالت اداری می تواند در برگیرنده نقض تصمیمات شهرداری برای عدم استحقاق مالک به دریافت تراکم اضافی باشد، یا آرای مذکوراقدام شهرداری را در این خصوص تایید نماید.

قانونگذار نحوه رسیدگی در دیوان عدالت اداری را به روشنی در قوانین مربوط به دیوان، بیان نموده است و امکان اعتراض به رای بدوی را در زمان ۲۰ روز پس از ابلاغ رای در نظر گرفته است. بدیهی است با اتمام مهلت مقرر آرای بدوی دیوان عدالت اداری قطعی و لارم الاجرا می شوند.

چنانچه معترض به اقدام شهرداری در خصوص عدم اعطای تراکم اضافی، به رای صادره از شعب بدوی نیز اعتراض داشته باشد، می تواند با ارائه داد خواست در مهلت قانونی به رای صادره اعتراض نموده و درخواست تجدید نظر خواهی نماید.

شعبات تجدید نظر دیوان عدالت اداری به دادخواست ارائه شده مبنی بر اعتراض به رای بدوی دیوان، و تقاضای الزام شهرداری به اعطای تراکم اضافی رسیدگی می نمایند. رای صادره از شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری قطعی است و چنانچه در برگیرنده تایید رای بدوی باشد برای اجرای تصمیمات شهرداری عودت داده می شود.

رای صادره از شعب تجدید نظر در صورتی که مبنی بر نقض رای بدوی باشد، با مضمون الزام شهرداری به اعطای تراکم اضافی خواهد بود. و شهرداری موظف به اجرای آرای قطعی دیوان عدالت اداری می باشد.

وکیل مجرب و باسابقه در خصوص دعاوی دیوان عدالت اداری، می تواند در صورت استحقاق موکل خود به دریافت تراکم اضافی در ساختمان، با اقدامات قانونی در زمینه امکان دریافت تراکم اضافی را مهیا سازد. در صورت عدم همکاری شهرداری در این خصوص ضمن استناد به مدارک و مستندات مربوط به موضوع در دیوان عدالت اداری شکایت نماید.

گروه وکلای پایتخت در خصوص دعاوی مربوط به الزام شهرداری به اعطای تراکم اضافی، ضمن بهره مندی از حضور و همکاری وکلای باسابقه و مجرب در این زمینه، با شکایت در دیوان عدالت اداری امکان کسب موفقیت را برای شما فراهم می نمایند. گروه وکلای پایتخت با ارائه مشاوره حقوقی اعتراض به میزان تراکم اعطائی ساختمانها  صورت تلفنی، آنلاین و حضوری همراه  شما در تمامی مراحل رسیدگی و پیگیری است. این گروه با داشتن کادری مجرب آماده ارائه خدمات مشاوره ای به صورت تلفنی و حضوری می باشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان