اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری+ نمونه دادخواست و شکایت +وکیل

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

دیوان عدالت اداری ، از جمله تشکیلات وابسته به قوه قضاییه می باشد ، که به شکایت ها بر علیه دستگاه های دولتی ، در تصمیم های غیر قانونی  ، رسیدگی می‌ کند . اگر فردی در دعوی میان دو طرف ( بدون آن که طرفین دعوی او را به دعوی دعوت نموده باشند ) ، برای خود حقی قائل شود و در حکم صادر شده ، حقی از او تضییع شده باشد ، در این صورت می تواند با طرح کردن دعوای اعتراض ثالث و ارائه نمودن دادخواست نسبت به رای ، اعتراض نماید . به عبارت دیگر ، گاهی اوقات ممکن است که در دادگاه حکمی صادر گردد ، که حکم صادر شده به زیان شخص دیگری باشد ، که آن شخص جزء طرفین دعوا و در جریان پرونده ، نبوده است . در چنین شرایطی بر طبق قانون ، اعتراض شخص ثالث به حکمی که صادر گردیده ، فراهم شده است .

در واقع شخص ثالث ، به معنای هر شخصی می باشد که جزء‌ طرفین دعوا نبوده ، اما حکمی که در خصوص پرونده ای در دیوان صادر شده است ، به حقوق او لطمه وارد می کند . بر همین اساس ماده پنجاه و هفت قانون دیوان عدالت اداری ، مقرر می دارد که : آراء شعب دیوان عدالت اداری ، که بدون دخالت کردن فرد ثالث ذی نفع ، در مرحله دادرسی صادر گردیده ، اگر به حقوق شخص ثالث خللی وارد نماید ، ظرف ۲ ماه از تاریخ اطلاع یافتن از حکم ، قابل اعتراض می باشد . اعتراض مذکور ، در شعبه رسیدگی کننده به پرونده ، طرح خواهد شد و شعبه مزبور نیز ، با بررسی کردن دلایل ارائه شده ، رای صادر می کند . در قانون دیوان عدالت اداری ،  علاوه بر آن که شخص ثالث می تواند به یک دعوا جلب یا وارد شود ، امکان اعتراض نمودن به حکم‌ صادر شده را نیز در دعوایی که حقوق و تکالیف او ، تحت تاثیر قرار می گیرد ، دارد .

 

شرایط اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری

از جمله شرایط اعتراض ثالث ، بر طبق ماده پنجاه و هفت دیوان عدالت اداری ، عبارت است از :

۱ / آرایی که در شعب دیوان ، بر علیه شخص ثالث صادر شده ، باید بدون دخالت نمودن شخص ثالث ، در فرایند دادرسی صادر گردیده باشد . به عبارت دیگر ، شخص ثالث نباید در فرایند دادرسی به دعوا ، حضور داشته باشد . بر همین اساس ، درصورتی که شخص ثالث ، در دعوا قبلا حضور داشته باشد و یا حتی به دعوا جلب یا وارد شده باشد ، دیگر این امکان برای او وجود ندارد که به صورت شخص ثالث ، اعتراض نماید .

۲ / دومین شرط این امر می باشد که ، باید در پرونده مطرح شده ، شخص ثالث ذی نفع باشد و صادر نمودن حکم در دیوان عدالت اداری به نوعی ، حقوق و تکالیف او را تحت الشعاع قرار داده باشد .

۳ / آرایی که در شعب دیوان صادر شده و شخص ثالث نیز ، قصد اعتراض نمودن به آن آراء‌ را دارد ، حتما باید به حقوق شخص ثالث خلل و لطمه ای وارد کرده باشد .‌ بنابراین ، اگر حکمی که در دیوان عدالت اداری صادر شده است ، ضرری به شخص ثالث وارد نکرده باشد ، در چنین صورتی او دیگر حق اعتراض نمودن به حکم صادر شده را ، نخواهد داشت .

۴ / اعتراض شخص ثالث در دیوان ، در همان شعبه ای مطرح می گردد که به پرونده رسیدگی کرده ، و حکم صادر نموده است . شعبه مذکور ، با بررسی نمودن دلایلی که شخص ثالث ، به دیوان عدالت اداری ارائه نموده ، رای جدیدی صادر می نماید .

۵ / اعتراض شخص ثالث در دیوان ، منوط به رعایت نمودن مهلتی می باشد که در قانون ، ذکر شده است . بر طبق قانون ، مهلت اعتراض نمودن شخص ثالث به دیوان ، ۲ ماه است .

بر همین اساس ، هنگامی که شخص ثالث یک دعوا ، مطلع می‌ شود که حکمی در دیوان عدالت اداری بر علیه او صادر شده است ، طی دو ماه از زمان اطلاع از حکم صادر شده ، می تواند به شعبه رسیدگی کننده پرونده مربوطه ، اعتراض کند . شعبه رسیدگی کننده ، دلایل شخص ثالث را بررسی می کند ، و پس از بررسی ، مجددا رای صادر می نماید .

شایسته است افراد ، در هنگام مواجه شدن با این قبیل مسائل ، پیش از هر اقدامی با وکیلی متخصص ، کاربلد ، و با تجربه مسائل خود را در میان بگذارند ، و با بهره مندی از دانش و تجربه او ، بهترین و سریع ترین راه حل ممکن را برای مشکل خود بیابند . در واقع ، حضور وکیلی مجرب و زبده که از قوانین و مقررات به خوبی مطلع است و آشنا به رویه دادگاه ها می باشد ، باعث بهتر و سریع تر طی شدن روند پرونده ، خواهد شد . در واقع ، یک وکیل کاربلد و متخصص می تواند با دانش و تجربه بسیار زیادی که دارد ، به افراد در طی نمودن روند اعتراض شخص ثالث در دیوان عدالت اداری ، کمک کند . همچنین ، لازم به ذکر است که : وکیل اعتراض شخص ثالث ، باید این نکته را به مراجعه کنندگان خود متذکر شود که ، اکثر مسائل با صبر و حوصله و پشتکار ، به نتیجه مطلوب آنان خواهد رسید . و به عبارت دیگر ، افراد می توانند با سپردن پرونده خود به وکیلی حاذق ، از حفظ حق و حقوق خود اطمینان حاصل کنند .

وکیل اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری | وکلای پایتخت

وکلای متخصص و مجرب پایتخت ، از جمله برترین و زبده ترین وکلا می باشند که علاوه بر دانش کافی در زمینه مسائل حقوقی ، از تجربه کافی نیز برخوردار هستند . وکلای پایتخت ، دارای چندین پرونده موفق در این زمینه می باشند که ، افراد می توانند با خاطر آسوده ۰ تا ۱۰۰ روند پرونده خود را ، به گروه وکلای پایتخت بسپارند .

گروه وکلای پایتخت، با دارا بودن چندین وکیل مجرب در زمینه دیوان عدالت، شماره وکیل دیوان عدالت اداری، کمیسیون ماده ۱۰۰ و دهها مسائل حقوقی و کیفری و اداره کار می توانند پرونده های شما را در کمترین زمان و با کمترین هزینه به سر انجام برسانند و شما موکلان عزیز را از تمامی مراحل پرونده آگاه می سازند.

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان