اعمال ماده ۷۹ در دیوان عدالت + وکیل تضمینی ماده ۷۹ دیوان

اعمال ماده 79

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

اعمال ماده 79

مرجع رسیدگی و تظلم  خواهی اشخاص ( حقیقی و حقوقی ) به طرفیت سازمان ها وارگانها وتهاد های دولنی واعتراض وشکایت نسبت به آرای وتصمیمات آنها وآیین نامه های مصوب دولتی  خلاف بین یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده ، دیوان عدالت اداری می باشد که درشعبه بدوی و تجدیدنظردیوان عدالت اداری  مورد رسیدگی قرار می گیرند و طبق ماده ۷۹ قانون دیوان عدالت اداری هرگاه رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان رای قطعی (اعم از حکم وقرار) شعب دیوان عدالت اداری را خلاف بیّن شرع یا قانون تشخیص دهند، ضمن صدور دستور توقف اجرای حکم قطعی صادره توسط شعبه ، رئیس دیوان می تواند فقط برای یک بار مستند و مستدل  پرونده را برای رسیدگی ماهوی مجدد  به شعبه هم‌عرض ارجاع ‌نماید بدین منظور که رئیس دیوان درخواست را از جمیع جهـات بررسی می کند ، لذا وقتی شعبه اعتراض را مردود اعلام کرد یا پذیرفت ، دیگر نمی تواند از جهات دیگر مورد رسیدگی قرار گیرد وشعبه مکلف است خارج از نوبت به پرونده رسیدگی و رأی مقتضی را صادر نماید .

نکته حائز اهمیتی که وجود دارد تبیــین مفهــوم خلاف بین بودن رای صادره با موازین شرع  و قــانون می باشد بدین معنی که رای صادره به وضوح خلاف  موازین شرعی و قانونی صادر شده باشد اگرمنطبق با قانون جاری صادر شده باشد اما با برخی از موازین شرعی و نظر برخی از فقهای مشهور مغایرت داشته باشد درخواست تقدیمی رد می شود ودرخصوص خلاف قانون ، نکته قابل توجه دیگراین است که هنگامی که رای صادره خلاف قانون باشد در اینجا قانون به معنی عام مد نظر می باشد ، منظور تصویب کلیه قوانین ومقرراتـی اسـت که توسط مجلس ، مجلس تشـخیص مصلحت نظام ، دولت ،دستورات و مصوبات وبخش نامه های وزرای دولت وهیات وزیران و سایر مقامات و مراجع ذيصـلاح و بخصوص آراء صادره هیات عمومی دیوان عدالت اداری که در حکم قانون است.

نکته : هرگاه رای قطعی از شعبه دادگاه بدوی دیوان عدالت اداری صادر شده باشد درخواست جهت رسیدگی به شعبه تجدیدنظر دیوان ارجاع خواهد شد ودر شعبه تجدیدنظر بدون تبعیت از نظر رئیس دیوان ومستقلا به موضوع رسیدگی ورای مقتضی را صادر خواهد شد.

جهت اعمال ماده ۷۹ قانون دیوان عدالت اداری اشخاص ذی نفع و ذی سمت می توانند با تقدیم درخواست از طریق سایت دیوان عدالت اداری به نشانی    sajed.divan-edalat.irاقدام نمایند که لازمه آن ثبت نام در سایت ثنا وسایت دیوان عدالت اداری می باشد وثبت درخواست مستلزم پرداخت هزینه دادرسی و رعایت ترتیبـات و تشـریفات خاصی نمی باشد.

درصورتیکه نیاز به راهنمایی بیشتر دارید با وکلای پایتخت در تماس باشید

درخواست وادله ومدارک ومستندات استنادی تقدیمی توسط معاونت نظارت ومعاونتها قضایی و مدیربازرسی دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری بررسی و بعد از تهیه و تنظیم یک گزارش جامع ومستند و مستدل ،به اطلاع رئیس دیوان خواهد رسید و تشخیص خلاف شرع یا قانون بودن حکم قطعی مورد اعتراض  با رئیس قوه قضاییه و رئیس دیوان عدالت اداری می باشد  که  قبول و تایید درخواست بسیار سخت می باشد که توصیه می شود قبل از هراقدامی با مشاوره ومساعدت وهمراهی یک وکیل متبحرو مجرب اقدام شود ودرصورت احراز وارد بودن اعتراض پرونده را برای رسیدگی ماهوی به شعبه هم‌عرض ارجاع ‌می نماید وطبق قانون، اجرای حکم تا تعیین تکلیف و صدور رأی مقتضی، متوقف می‌شود.

ما در وکلای پایتخت بررسی کردیم زمانی که شکایتی در مراجع قضایی طرح می‌شود، ابتدا در دادگاه های بدوی رسیدگی می‌ گردد. در صورتی که طرفین یا یکی از آن‌ها نسبت به رای صادره معترض باشند، اعتراض خود را در دادگاه تجدیدنظر مطرح می‌نمایند. در نهایت در صورت شرایط خاصی میتوان نسبت به آرا صادره از دادگاه تجدیدنظر نیز اعلام اعتراض کرد که این مرحله فرجام خواهی نامیده می ‌شود.

انسان موجودی ممکن الخطاس!

آراء صادره در این مرحله لازم الاجرا و قطعی می باشند. ولی با در نظر گرفتن این موضوع که انسان موجودی ممکن الخطاست، باید این موضوع را در نظر گرفت که امکان اشتباه و بی توجهی به تطبیق رای با شرع و قانون در تمامی مراحل رسیدگی وجود دارد.

قانون گذار به عنوان فرصتی استثنایی برای ترمیم اشتباهات در سیستم قضایی، اعاده دادرسی را در سیستم قضایی تعبیه کرده است. اعاده دادرسی در موضوعات کیفری و حقوقی بسیار نادر می باشد و شرایط خاص دارد.

اعاده دادرسی فقط برای تطبیق آرا صادره با شرع و قانون نیست، مواردی مانند بی اعتباری اسناد و مدارکی که بر پایه آن‌ها رای صادر شده است، یا وجود تضاد در مفاد حکم و… از مصادیقی می باشند که طرفین دعوی و نماینده قانونی آن‌ها می توانند دادخواست اعاده دادرسی را در مسائل کیفری به دیوان عالی کشور و مسائل اداری به دیوان عدالت اداری تقدیم نمایند.

سازمان دیوان عدالت اداری

سازمان دیوان عدالت اداری یکی از مراکز رسیدگی به شکایات افراد در رابطه با سیستم اداری دولت و عملکرد کارمندان و تصمیم گیری مقامات و آیین نامه های دولتی برخلاف شرع یا قانون می باشد. اعاده دادرسی در رابطه با امور اداری فقط در این سازمان قابل ارائه است.

صلاحیت ها و حدود اختیارات این سازمان در قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مشخص شده می باشد. بررسی اعتراضات نسبت به آراء صادره هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون هایی مانند کمیسیون موضوع ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، کمیسیون مالیاتی و هیئت حل اختلاف میان کارفرما و کارگر از جهت عدم اجرای قوانین و مقررات، در هیئت های دیوان صورت می‌پذیرد.

اعمال ماده ۷۹ در دیوان عدالت اداری

اعاده دادرسی در قانون آیین دادرسی کیفری در ماده ۴۷۴ و ۴۷۷ این قانون تعریف شده و زمانی که رئیس قوه قضاییه رای قطعی صادره در هر یک از مراجع قضایی را برخلاف شرع تشخیص بدهد، پرونده را برای اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور ارسال می‌ نماید.

در قانون آئین و تشکیلات دیوان عدالت اداری، اعاده دادرسی را در ماده ۷۹ شرح داده شده است. برای اعمال ماده ۷۹ دیوان عدالت اداری، باید رییس قوه قضاییه یا رییس دیوان، آراء قطعی صادر شده در شعب دیوان را برخلاف قانون یا شرع بین اعلام نمایند؛ رئیس دیوان تنها یک بار فرصت دارد با شرح دلیل، پرونده را به منظور رسیدگی به ماهیت مفاد پرونده و صدور رای به شعبه هم عرض ارجاع کند.

اعمال ماده ۷۹

اعمال ماده ۷۹ دیوان عدالت اداری خارج از صلاحیت افراد عادی جامعه می باشد. مگر در صورتی که یکی از طرفین دعوی و وکیل او به خلاف قانون و شرع بودن رای صادره پی ببرد و اعتراض خود را اعلام نماید تا توسط رییس قوه قضاییه یا رییس دیوان عدالت اداری مورد بررسی قرار بگیرد.

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

نظرات

۱ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • محسن صبوری شیرازی ۰۹۱۷۱۱۲۳۱۶۶
    دسامبر ۲۵, ۲۰۲۲ ۱۱:۵۲ ق.ظ

    بیمه تامین اجتماعی شیرازجهت تبدیل صندوق به صندوق بیمه ۸سال در نیوهای مسلح مبلغ۵میلیون و۹۰۰ هزار توان قسطی از سال ۹۰ تا ۹۷ گرفته است اما به حسب جانبازی و۳۹ ماه سابقه جبهه در اثناء پرداخت اقساط فیش صادر نکردند ولی بعد از مدت کل معوقه ها را که خودشان موجب آن بودند یک جا فیش صادر ومن مجبور به پرداخت شدم وبعد هم صدور فیش انجام تا سال ۹۷ که خودشان از اول قسط بندی کرده بودند وتماما پرداخت کردم . اما تامین اجتماعی مرکز بدلیل نحوه پرداخت که خود تامین اجتماعی شیراز شعبه یک مسبب آن بودند مبلغ ۳۰ میلیون مجددا مطالبه بعد هم که معلوم شد طبق ماده ۸۸ قانون توسعه پرداخت به عهده دولت است چون ۲۴ سال کارمند رسمی شهرداری شیراز هستم بیمه تامین اجتماعی شیراز با نامه نگاری به شهرداری مطالبه بیش از ۳۵۰ میلیون نموده وشهرداری هم به این مضمون که ارگان دولتی نیست خواسته تامین اجتماعی را رد نموده . حالا من هستم با ۶۱سال سن / جانبازی وبیماری خاص/پرداخت کامل جابجایی صندوق بیمه توسط خودم/وبلاتکلیفی در این بی صاحبی

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان