اعمال ماده ۸۹ +وکیل تضمینی و متخصص +شماره تماس‏

اعمال ماده 89

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

اعمال ماده 89

براساس ماده ۸۹ قانون دیوان عدالت اداری هرگاه آرای متعارض قطعی  اعم از حکم یا قرار از یک یا چند شعبه دیوان در موضوعات مشابه صادر شود ، رئیس دیوان به هر طریقی که از صدور آرای متعارض مطلع شده باشد با بررسی موضوع درصورت احراز آرای متعارض که ناشی از تغییر قانون نباشد وبا توجه به اینکه درمورد آن  موضوع آرای وحدت رویه صادر نشده باشد ، موضوع را درهیات عمومی  با حضورحداقل دو سوم قضات دیوان عدالت اداری به ریاست رئیس دیوان و یا معاون قضایی رئیس دیوان ، مطرح ودستورصدور رأی وحدت رویه را صادر می نماید بدین منظور که با ارائه  تفسیری روشن اختلاف موجود در یک موضوع واحد را حل  نمایند .

نکته : آرای متعارض یاید قطعی شده باشند و نسبت به آنها درخواست اعاده دادرسی وفرجام خواهی و اعمال ماده ۴۷۷ نشده و پرونده درجریان رسیدگی نباشد.

هرگاه اشخاص درخصوص موضوع پرونده خود درصورت وحدت موضوع و خواسته وموضوع دعوی ، به علت تفاوت در درک از یک ماده واحد یک قانون آرای متعارض صادره شده باشد می تواند از طریق دفاتر خدمات قضایی یا ازطریق سایت دیوان عدالت اداری به نشانی   sajed.divan-edalat.irدرخواست خود را جهت بررسی ورسیدگی واعلام رای صحیح به رئیس دیوان عدالت اداری تقدیم نماید .

هیات عمومی دیوان با توجه به  شاخصه و ملاک تعارض بین آرای شعب ، استنباط متفاوت از یک و اختلاف در مدلول آراء صادره ، با بررسی شرایط ماهوی ( درخصوص موضوع خواسته کاملا تعیین تکلیف شده باشد وتعارض به جهت استنباط ازحکم واحد ودرخصوص تعیین مصداق نباشد) وشکلی پرنده ( وحدت در خواسته ،موضوع ، اسباب رای ) ، موضوع و آرای صادر شده به صورت مستقل از نظر رئیس دیوان  برمبنای کسب رای  اکثریت اعضای حاضر، نظر صحیح را به صورت رای وحدت رویه اعلام می نماید که برای شعب دیوان و مراجع اداری و همچنین برای هیئت‌های تخصصی و هیئت عمومی در مورد رسیدگی به ابطال مصوبات مرتبط به آن موضوع  و مراجع قضایی و دادگاه ها درارتباط با آن موضوع لازم‌الاتباع می باشد و در حکم قانون می باشد که اثر آرای وحدت رویه نسبت به آینده است نسبت به آرا و احکامی که قطعیت یافته ‌اند ، قابل تسری نبوده و ناثیری ندارد.                                                                      

اشخاص ذی نفع می توانند ظرف یک ماه از تاریخ درج  رأی در روزنامه رسمی جهت اطلاع عموم  نسبت به رای صاره درشعب تجدید نظر با تقدیم دادخواست تجدید نظرخواهی نمایند که براساس آرای وحدت رویه صادره رای مقتضی صادر می شود .

درصورت احراز موضوع عدم تعارض میان آرای صادره  هیئت عمومی با صدور رأی وحدت رویه نظر صحیح را اعلام می‌کند.

 

نکته : هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نمی تواند جهت عدول از نظر خود  در رأی وحدت رویه صادره با تشکیل  جلسه ، رأی ناسخ صادر نماید و آرای وحدت رویه هیئت عمومی دیوان، فقط به موجب قانون یا رأی وحدت رویه موخر، نقض و بلااثر می‌شود.

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مرجع رفع ابهام ازآرای وحدت رویه صادره با دستور رئیس دیوان عدالت اداری می باشد و در صورت  صدور رأی وحدت رویه مقدم و مؤخرو متعارض، رأی مقدم به وسیله رأی مؤخر به صورت ضمنی نسخ می شود. 

دیوان عدالت اداری عالی ترین مرجع برای رسیدگی به اختلافات و اعتراضات میان مردم و دولت است.

این سازمان از قضات کارکشته و مجرب و باسابقه تشکیل شده است، به همین دلیل ارائه درخواست اعمال ماده ۸۹ یا هر نوع شکایت دیگری در دیوان عدالت اداری برای رسیدن به نتیجه نیازمند حضور وکیل تضمینی و متخصص گروه وکلای پایتخت می‌باشد.

در رابطه با تشکیلات دیوان عدالت اداری، هیات عمومی یکی از نهادهایی است که در این سازمان برای بررسی موضوعات خاصی تشکیل شده است.

هیات عمومی دیوان عدالت اداری با حضور حداقل دو سوم قضات دیوان عدالت اداری به ریاست رئیس دیوان و یا معاون قضایی رئیس دیوان تشکیل می‌گردد.

ملاک صدور رای در هیات عمومی، با در نظر گرفتن نظر اکثریت اعضایی حاضر می‌باشد.

مشاوران و کارشناسان دیوان عدالت اداری نیز با دعوت رئیس دیوان قادر به شرکت در جلسات رسیدگی هیات عمومی هستند، لیکن حق رای ندارند و در صورت لزوم ممکن است از آن‌ها خواسته شد نظرات کارشناسی خود را در رابطه با مسئله بیان نمایند.

کارشناسان مذکور اشخاصی هستند که دارای سابقه قعالیت تخصصی بیش از مدت ۱۰ سال و دارای مدرک کارشناسی و یا بالاتر باشند.

اعمال ماده ۸۹ در چه شرایطی و از سوی چه اشخاصی امکان پذیر است؟

یکی از وظایف رئیس دیوان عدالت اداری بررسی و اعمال ماده ۸۹ است.

ماده ۸۹ به شرایطی اشاره دارد که رئیس دیوان عدالت اداری، در موارد شبیه بهم آراء متعارضی از سوی یک یا چند شعبه دیوان عدالت اداری صادر شده باشد و رئیس دیوان از تعارض میان آراء صادره اطلاع یابد.

رئیس دیوان به محض اطلاع، با تهیه گزارش و بررسی شرایط موضوع را در هیات عمومی دیوان عدالت اداری برای رسیدگی مطرح می‌نماید.

هیات عمومی دیوان با حضور حداقل دو سوم قضات دیوان به ریاست رئیس دیوان یا معاون وی برای بررسی اعمال ماده ۸۹ و تعارض میان آراء مشابه تشکیل می‌شود.

چنانچه تعارض مذکور میان آراء مشابه تایید شود، هیات عمومی از میان چند رای، رای صحیح را اعلام و صدور رای را آغاز می‌نماید.

رای صادره در هیات عمومی دیوان در مقام اعمال ماده ۸۹ برای دیگر شعب دیوان و مراجع اداری در موارد شبیه به این مورد لازم الاتباع می‌باشد.

رای صادره از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری را در اصطلاح رای وحدت رویه می‌نامند و صدور آن تنها در صلاحیت هیات عمومی دیوان عدالت اداری با رعایت شرایط مذکور است.

رای وحدت رویه همانند قانون عمل می‌نماید.

اثر رای وحدت رویه منوط به آینده است و قادر به نقض آرایی که سابقا صادر شده‌اند، نخواهد بود.

رای وحدت رویه در روزنامه به منظور اطلاع عموم چاپ و منتشر می‌گردد.

احکامی که در هیات عمومی دیوان نقض می‌شوند، از سوی اشخاصی که ذی نفع در دیگر پرونده‌های مشابه هستند، ظرف مدت یکماه از تاریخ انتشار رای وحدت رویه در روزنامه حق ارائه درخواست تجدیدنظر خواهی دارند.

آیا اشخاص عادی نیز قادر به درخواست اعمال ماده ۸۹ هستند؟

درخواست اعمال ماده ۸۹ قانون دیوان عدالت اداری اشخاص ذی نفع به شعب تجدیدنظری ارجاع می‌شود که قبلا هیچ گونه دخالتی در پرونده نداشته است.

شعبه تجدیدنظر با درنظر گرفتن سایر قوانین و بر طبق رای وحدت رویه صادر شده، اقدام به صدور رای می‌نماید.

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان