اعمال ماده ۹۸+وکیل تضمینی و متخصص+شماره تماس

اعمال ماده 98

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

اعمال ماده 98

اعاده دادرسی یا به عبارت دیگر اعمال ماده ۹۸ قانون آیین دادرسی و تشکیلات دیوان عدالت اداری یکی از روش های قانونی برای نقض رای قطعی است. اعمال ماده ۹۸ در دیوان عدالت اداری، اثبات دلایل و استناد به قوانین نیازمند حضوری وکیل تضمینی و متخصص گروه وکلای پایتخت می‌باشد. در ادامه بیشتر به نحوه اعمال ماده ۹۸ و مواردی که اشخاص قادر به طرح درخواست اعاده دادرسی هستند، خواهیم پرداخت. دیوان عدالت اداری تخصصی ترین مرجع قضایی برای رسیدگی به اختلافات میان دولت و مردم است. ارائه درخواست در این مرجع نیازمند استناد به مدارک و قوانین خاصی است که موضوع مطرح شده را در زمره اختیارات و حدود صلاحیت دیوان عدالت اداری قرار دهد.

ارائه دادخواست و تنظیم شکایت در دیوان عدالت اداری با دیگر مراجع به دلیل تخصصی بودن این مرجع، به نحوی متفاوت و توسط وکیل تضمینی و متخصص صورت گیرد تا منجر به کسب نتیجه مطلوب اشخاص شود. به طور کلی احکام قطعی، غیر قابل اعتراض و لازم الاجرا هستند، لیکن قانون گذار برای اجرای بهتر قانون و عدالت در جامعه نهادهایی مانند اعاده دادرسی را در نظر گرفته است. ماده ۹۸ قانون آیین دادرسی و تشکیلات دیوان عدالت اداری، به شرح اعاده دادرسی و نحوه اعمال ماده ۹۸ پرداخته است.

دلایل طرح شکایت اعمال ماده ۹۸

الف)حکم به نحوی صادر شود که ارتباطی با موضوع شکایت نداشته باشد. به بیان دیگر خارج از موضوع طرح شده صادره شده باشد. در این شرایط شخص با ارائه شکایت اولیه و رای صادر شده در دیوان عدالت اداری به همراه وکیل تضمینی و متخصص قادر به طرح شکایت و درخواست اعاده دادرسی را تقدیم نماید.

ب)خواسته مشخص شده در رای صادره از میزان مورد مطالبه شاکی بیشتر باشد.

پ) وجود تضاد در محتوای متن، از دیگر مواردی است که شخص با مشاهده آن می‌تواند درخواست اعمال ماده ۹۸ و اعاده دادرسی نماید.

ت)تعارض رای صادره با رای دیگری در رابطه با همان دعوا و طرفین آن، که پیش از این در همان شعبه یا شعبه دیگری صادر شده، بدون آنکه تعارض دلیل قانونی داشته باشد.

ث)پس از صدور حکم مشخص شود، اسنادی که حکم مستند به آن‌ها صادر شده، جعلی بوده یا عدم اعتبار آن‌ها از سوی مراجع صالح احراز گردد.

در این مورد اگر مبنای حکم صادر شده اسناد جعلی و بی اعتبار باشد، قابل طرح در دیوان عدالت اداری است، در غیر اینصورت مثلا زمانی که اسناد جعلی و فاقد اعتبار قانونی صرفا در مراحل رسیدگی ارائه شده‌اند ولی رای مبتنی بر آنان صادر نشده باشد، استناد به این بند ماده مسموع نخواهد بود.

ج)چنانچه پس از صدور حکم اسناد و مدارکی به دست آید که در جریان رسیدگی در اختیار درخواست کننده اعاده دادرسی نبوده و این مدارک اثبات کننده حقانیت وی باشد.

در این بند نیز باید به این مسئله توجه داشت که منظور مدارک و اسنادی است که در حین رسیدگی در دسترس شخص خواستار اعاده دادرسی نبوده و پس از صدور رای در اختیار وی قرار گرفته باشد و این اسناد و مدارک نقش مهمی در اثبات بر حق بودن وی داشته باشند. در این شرایط شخص درخواست کننده اعاده دادرسی می‌تواند با دریافت مشاوره تلفنی حقوقی از وکیل تضمینی و متخصص گروه وکلای پایتخت درخواست اعمال ماده ۹۸ را مطرح نماید.

در صورتی که شخص پس از صدور حکم قطعی متوجه هریک از دلایل مذکور در ماده ۹۸ شود، با ارائه مدارک مستند و مستدل درخواست خود مبنی بر اعاده دادرسی را به دیوان عدالت اداری ارائه می‌نماید. در ماده ۹۹ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مهلت های مقرر برای تسلیم درخواست اعاده دادرسی و اعمال ماده ۹۸ بیان شده است. در رابطه با بندهای الف تا پ ماده ۹۸ که در بالا به آن‌ اشاره شد، مهلت معین بیست روز از تاریخ ابلاغ رای شعبه و درباره بندهای ت تا ج ماده مذکور بیست روز از تاریخ به دست آمدن دلیل اعاده دادرسی تعیین شده است.

درخواست اعاده دادرسی و اعمال ماده ۹۸ به شعبه ای ارائه می‌شود که صادر کننده رای اصلی است. به بیان دیگر رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی در صلاحیت دادگاه صادر کننده رای اصلی می‌باشد. این شعبه پس از دریافت درخواست اعمال ماده ۹۸، به بررسی های لازم می‌پردازد و سپس در رابطه با رد یا قبول درخواست اعاده دادرسی قرار صادر می‌نماید. چنانچه شعبه صادر کننده رای اصلی درخواست اعاده دادرسی را قبول کند، به رسیدگی ماهوی می‌پردازد و در صورت اقتضا و ضرورت دستور توقف اجرای حکم مورد اعاده دادرسی را صادر می‌کند. پس از قبول درخواست اعمال ماده ۹۸ ، دادگاه صادرکننده حکم قطعی، رای اولیه را نقض می‌کند و به صدور رای جدید مبادرت می‌ورزد. اعاده دادرسی ممکن است تنها نسبت به قسمتی از رای قطعی باشد، در این صورت دادگاه صرفا به همان مورد رسیدگی می‌نماید.

چه اشخاصی قادر به ارائه درخواست اعمال ماده ۹۸ و اعاده دادرسی هستند؟

طرفین دعوی، وکیل تضمینی و متخصص آنان، نماینده قانونی و قائم مقام اصحاب دعوی می‌توانند برای این درخواست اقدامات لازم را انجام دهند. به غیر از اشخاص مذکور، هیچ شخص دیگری این اجازه را ندارند که از سوی طرفین دعوا درخواست اعاده دادرسی نماید. اعمال ماده ۹۸ در دیوان عدالت اداری امری سخت و تخصصی است که تنها با حضور وکیل تضمینی و متخصص گروه وکلای پایتخت به سرانجامی که مورد نظر درخواست کننده اعاده دادرسی است، منجر می‌شود. رای صادر شده پس از رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی، از همان جهت دیگر قابل اعاده دادرسی نخواهد بود.

شماره تماس جهت مشاوره رایگان با وکیل متخصص اعمال ماده ۹۸

گروه وکلای پایتخت با ارائه مشاوره تلفنی، حضوری و آنلاین در تمامی مسیر ارائه درخواست اعاده دادرسی همراه شماست و سعی در تسهیل امور دارد. طرح شکایت در دیوان عدالت اداری پیچیده و برای اشخاص بدون دانش حقوقی سخت و زمان بر است. سپردن امور به دست اشخاص توانا و مجربی چون وکیل تضمینی و متخصص گروه وکلای پایتخت منجر به تسریع رسیدگی و کسب نتیجه دلخواه خواهد شد. برای دریافت وقت مشاوره تلفنی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس های گروه وکلای پایتخت ارتباط برقرار نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان