الزام به احتساب سوابق خدمت نظام وظیفه

الزام-به-احتساب-سوابق-خدمت-نظام-وظیفه-

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

 

نحوه احتساب سوابق خدمت نظام وظیفه به عنوان سابقه بیمه و قوانین و مقررات موجود در این راستا، عدم همکاری سازمان متولی امر احتساب ایام مذکور و مرجع رسیدگی به شکایت از این عدم همکاری، مطالبی هستند که در این مقاله به بیان آنها خواهیم پرداخت.

ایام خدمت دوران ضرورت یا خدمت نظام وظیفه، از مواردی است که مطابق با قانون و مقررات سازمان تامین اجتماعی با رعایت شرایط و دستورالعمل های موجود در این خصوص، می تواند به عنوان سابقه بیمه برای فرد منظور شود.

قانونگذار برای احتساب سوابق خدمت نظام وظیفه به عنوان سابقه بیمه ای، سازمان تامین اجتماعی را جهت اجرای مصوبات موجود در این راستا قرار داده است. سازمان تامین اجتماعی ضمن تاملات قانونی با سازمان نظام وظیفه ایام خدمت نظام وظیفه را در صورت پرداخت حق بیمه زمان خدمت انجام شده، جزء سوابق بیمه شخص منظور می نماید.

به منظور برخورداری از سابقه بیمه زمان خدمت نظام وظیفه، مطابق با قوانین و مقررات سازمان تامین اجتماعی، شخص متقاضی می بایست حق بیمه زمان خدمت وظیفه را به میزان ۷ درصد میانگین حقوق و مزایای دریافتی خود در دو سال پیش از درخواست احتساب، به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نماید.

نکته : در صورتی که شخص متقاضی احتساب زمان خدمت نظام وظیفه برای سابقه بیمه، چنانچه خدمت خود را قبل از مرداد ماه سال ۱۳۸۵ به پایان رسانیده باشد و در قبل از زمان خدمت خود سابقه بیمه تامین اجتماعی حتی به مدت یک روز هم داشته باشد، و بعد از خدمت نظام وظیفه هم سابقه بیمه ای داشته باشد نیازی به پرداخت حق بیمه زمان خدمت نظام وظیفه ندارند.

قانونگذار در آیین نامه مصوب سازمان تامین اجتماعی، امکان استفاده از احتساب زمان خدمت نظام وظیفه به صورت غیر حضوری و در قالب طرح ۳۰۷۰ سازمان مذکور را در صورت داشتن کارت پایان خدمت هوشمند تعریف نموده است.

برای متقاضیانی که خدمت نظام وظیفه آنان بعد از مردادماه سال ۱۳۸۵ به پایان رسیده باشد، در صورتی که حداقل دو سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند، و در زمان تقاضا برای احتساب زمان خدمت نظام وظیفه به عنوان سابقه بیمه آنان برقرار باشد، امکان احتساب برای آنها فراهم خواهد شد.

با توجه به مطالب ارائه شده در صورت پرداخت حق بیمه زمان خدمت نظام وظیفه، احتساب این ایام برای سابقه بیمه ای فراهم می شود. چنانچه فرد متقاضی کلیه شرایط و مقررات موجود در این زمینه را رعایت نموده باشد، و مشمول احتساب خدمت نظام وظیفه به عنوان سابقه بیمه باشد، و سازمان تامین اجتماعی برای احتساب ایام مذکور همکاری ننماید، امکان اعتراض و شکایت از عملکرد سازمان تامین اجتماعی در این خصوص در دیوان عدالت اداری فراهم است.

دیوان عدالت اداری مرجع رسیدگی به اعتراض و شکایت از مصوبات و عملکرد های سازمان ها و ارگان های دولتی و وابسته به دولت مانند تامین اجتماعی است. قانونگذار این امکان را برای تمامی افراد جامعه مهیا نموده است تا در صورت اعتراض و شکایت از مصوبات و تصمیمات سازمان تامین اجتماعی، بتوانند در دیوان عدالت اداری به تظلم خواهی پرداخته و احقاق حق قانونی خود را مطالبه نمایند.

برای اعتراض و شکایت از سازمان تامین اجتماعی در خصوص عدم همکاری در احتساب خدمت نظام وظیفه به عنوان سابقه، ابتدا باید قوانین و مقررات مربوط به نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری رعایت شود. انجام ثبت نام ثنا توسط متقاضی و تکمیل دادخواست مربوط به دیوان عدالت اداری از مواردی است که برای شکایت در دیوان عدالت اداری لازم می باشد.

دادخواست اعتراض و شکایت از سازمان تامین اجتماعی پس از ثبت در سامانه دیوان عدالت اداری و ارسال به دیوان، ابتدا توسط شعب بدوی مورد رسیدگی قرا می گیرد. رسیدگی در این شعبات می تواند منجر به صدور رای مبنی بر تائید نظریه و تصمیم سازمان تامین اجتماعی باشد، یا اینکه مصوبه سازمان تامین اجتماعی نقض شود و الزام به احتساب زمان خدمت نظام وظیفه به عنوان سابقه شود.

رای صادر شده در مرحله بدوی دیوان عدالت اداری ظرف مهلت قانونی بیست روزه از تاریخ ابلاغ رای، می تواند مورد اعتراض واقع شود و در شعبات تجدید نظر مورد رسیدگی قرار گیرد. عدم اعتراض به رای صادر شده موجب می شود تا رای مذکور قطعی شود. علاوه بر موارد مذکور چنانچه به اعتراض و شکایت از عملکرد سازمان تامین اجتماعی در شعبات تجدید نظر دیوان رسیدگی شود، رای صادره از شعبات تجدید نظر هم قطعی است.

آرای قطعی صادر شده از شعبات بدوی و یا تجدید نظر دیوان عدالت اداری، چنانچه مبنی بر نقض مصوبه سازمان تامین اجتماعی باشند، جهت اجرای رای دیوان عدالت اداری و الزام سازمان تامین اجتماعی جهت احتساب زمان خدمت نظام وظیفه به عنوان سابقه بیمه ای، به سازمان مذکور ارجاع می شود. سازمان تامین اجتماعی موظف به رعایت مفاد رای صادره از دیوان عدالت اداری می باشد.

گروه وکلای پایتخت تخصصی ترین موسسه حقوقی در طرح دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری می باشد. وکلای مجرب و با سابقه در زمینه قوانین و مقررات دیوان عدالت اداری و سازمان تامین اجتماعی ضمن همکاری با گروه وکلای پایتخت، همواره با بهره گیری از دانش حقوقی و استناد به قوانین مربوطه در کسب موفقیت پیش قدم می باشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان