الزام به صدور پروانه تاسیس

الزام-به-صدور-پروانه-تاسیس

برای فعالیت در حوزه کسب و کار، نیاز به امکانات و وسایلی است تا بتوان کسب و کار مورد نظر را راه اندازی کرد. وجود سرمایه، فراهم نمودن محلی برای فعالیت، داشتن مهارت و اطلاعات مناسب در خصوص نوع فعالیت و… که همه این موارد در کنار قانونی بودن فعالیت اعتبار پیدا خواهد کرد.

اگر بخواهیم فعالیت قانونی و معتبری را در حوزه کسب و کار و بازار شروع کنیم، ناچارا” باید اقداماتی انجام دهیم که قانونی بودن فعالیت را مشخص نماید. درخواست پروانه یا مجوز برای فعالیت و شروع کسب و کار گذشته از جنبه قانونی و الزامی آن، به نوعی اعتبار بخشیدن به فعالیت و کسب و کار است. بی شک فعالیت های بدون مجوز و پروانه قانونی نمی تواند در بازار اعتباری کسب نماید، هرچند بهترین و مطلوب ترین خدمات را در زمینه فعالیت خود ارائه دهد.

نگاه بازار به فعالیت و خدمات ارائه شده، ابتدا به قانونی بودن فعالیت و سپس به کیفیت فعالیت و خدمات است. امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی امکان پیگیری خدمات برای تمامی افراد میسر شده است. زمانی که می شود با یک جستجو ی ساده اینترنتی بهترین خدمات و کیفیت را مشاهده کرد، توانایی استقامت و ماندگاری در بازار در سایه رعایت شرایط قانونی کار و فعالیت است. بطور مثال: همه ما در زمان خرید یک محصول به برند محصول، کیفیت و … توجه می کنیم، این اقدام ما حتی بطور ناخواسته هم یک نوع اقدام برای گرفتن استعلام قانونی بودن فعالیت است.

نوع فعالیت مشخص کننده نوع پروانه و مجوز برای کار و فعالیت است، برای فعالیت در حوزه فروش و خدمات جزئی نیاز به اخذ پروانه کسب و یا مجوز است. اما فعالیت در حوزه های گسترده تر و کلی تر نیازمن به اخذ مجوز و پروانه تاسیس دارد. پروانه تاسیس برای فعالیت در حوزه های تولید و عرضه به صورت عمده می باشد، به دلیل اهمیت این قبیل فعالیت ها اخذ مجوز و پروانه تاسیس لازمه شروع و استارت کار است.

برای گرفتن پروانه کسب با توجه به نوع فعالیت، اتحادیه مربوطه مرجع صدور پروانه کسب است و تمام مشاغل در بازار دارای اتحادیه مخصوص به خود هستند. اما گرفتن پروانه تاسیس از حوزه اختیارات اتحادیه ها خارج است. مرجع صدور پروانه تاسیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت است.

اقدام به اخذ پروانه تاسیس از طریق ثبت نام در سامانه مختص به این امور است، سامانه مذکور مربوط به سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد. پس از ثبت نام و درج درخواست صدور پروانه تاسیس در سامانه الکترونیکی مذکور، سایر موارد لازم برای اخذ پروانه تاسیس می بایست به طور کامل انجام شود.

درخواست پروانه تاسیس باید بطور کامل دربر گیرنده اطلاعات شخص یا اشخاص متقاضی باشد، امکان اخذ پروانه تاسیس برای اشخاص حقوقی( شرکت ها) نیز فراهم می باشد. همچنان که درج اطلاعات شخصی برای اخذ پروانه تاسیس ضروری است، معرفی نوع فعالیت و توضیحات اجمالی برای فعالیت انتخابی نیز ضروری می باشد. رعایت موارد مذکور کمک خواهد کرد تا مرجع صدور پروانه تاسیس، ضمن بررسی تقاضا و شرایط موجود در راستای صدور پروانه تاسیس اقدام نماید.

قانونگذار برای برخورداری کامل از امکانات فعالیت در حوزه های تولیدی و خدماتی به صورت انبوه، شرایط و مقرراتی را قرار داده است، تا ضمن رعایت این مقررات از جانب متقاضی امکان بهره مندی از فعالیت قانونی برای متقاضی فراهم شود.

پروانه تاسیس به منزله اجازه فعالیت و شروع به کار قلمداد می شود، تعبیر عامیانه و بازاری از این نوع اقدام قانونی شاید باعث بوجود آمدن چنین استنباطی شده است. در حالیکه مطابق با آیین نامه ها و بخشنامه های موجود در این زمینه سازمان های ذیصلاح پروانه تاسیس را به عنوان مدرک قانونی برای درخواست برند قبول نمی کنند.

بنا به نوع فعالیت و خدمات اقدام برای پروانه تاسیس شکل خواهد گرفت، به عبارت ساده تر نوع فعالیت و تولید، مشخص می کند که برای شروع به کار چه سازمانی باید اقدام به صدور مجوز نماید.

فعالیت در حوزه کشاورزی مربوط به سازمان جهاد کشاورزی می باشد، حوزه های دیگر برای ارائه فعالیت مانند فعالیت های صنعتی، مربوط به وزارت صنعت، معدن و تجارت است، فعالیت در حوزه های گردشگری زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اداره می شوند.

لازم به ذکر است که درخواست مجوز کار با پروانه تاسیس متفاوت است. مجوز کار توسط مراجع ذیصلاح مانند جهاد کشاورزی، سازمان میراث فرهنگی و… صادر می شود، اما صدور پروانه تاسیس از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت می گیرد.

علاوه بر گرفتن پروانه تاسیس بنا به نوع فعالیت، می بایست مجوز های لازم برای تولید و انجام فعالیت را از ادارات و سازمانهای ذیصلاح کسب کرد. بطور مثال: برای تولید محصولات خوراکی علاوه بر اخذ پروانه تاسیس، نیاز به گرفتن مجوز های گوناگون از وزارت بهداشت، سازمان جهاد کشاورزی، اداره استاندارد و ….  است.

با توجه به مطالب ارائه شده رعایت مراحل و شرایط مذکور موجب می شود، تا متقاضی بتواند پروانه تاسیس در یافت نماید و قانونا” شروع به فعالیت و کسب و کار انجام دهد. هرگونه کارشکنی و یا عدم همکاری در این راستا، موجب می شود تا متقاضی متحمل خسارت شود. شرایط موجود امکان شکایت و اعتراض را برای متقاضی فراهم می نماید، تا بتواند از عملکرد سازمان مربوطه شکایت نماید.

قانونگذار امکان شکایت و اعتراض از مصوبات و عملکردهای سازمان های دولتی و یا وابسته به دولت را برای مردم در دیوان عدالت اداری فراهم نموده است. مطابق قانون کلیه افراد می توانند در صورت تضییع حقوق آنها توسط ارگان و یا سازمان دولتی، با رعایت شرایط و دستورالعمل های مربوطه در دیوان عدالت اداری اقدام به شکایت نمایند.

تعیین نوع تخلف اداری و سازمان مربوطه برای شکایت در دیوان عدالت اداری حائز اهمیت فراوان است. برخی از تخلفات با جنبه حاکمیتی سازمان ها و ادارات دولتی منافات دارد، به عبارتی مربوط به نوع عملکرد سازمان و یا ارگان دولتی نیست.

برای شکایت از اعمال مالکیت و تضییع حقوق افراد توسط سازمان دولتی در این راستا، دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع صالح شناخته نمی شود، و شکایت باید از طریق مراجع قضایی دادگستری پیگیری شود.

برای الزام مرجع صدور پروانه تاسیس که وزارت صنعت ، معدن و تجارت است، شرایط حاکمیتی وزارت مذکور مشخص است و بنابراین می توان در این خصوص به دیوان عدالت اداری شکایت کرد.

اقدامات قانونی و اداری برای شکایت در دیوان عدالت اداری شامل: ثبت نام در سامانه ثنا (ثبت ثنا) توسط دفاتر خدمات قضایی، تنظیم دادخواست مخصوص دیوان عدالت اداری و ثبت دادخواست در سامانه ساجد که ازطرف دیوان عدالت اداری به همین منظور اختصاص داده شده است، ضمیمه کلیه مدارک و مستندات به همراه دادخواست و ارسال دادخواست مذکور از طریق دفاتراداری دیوان عدالت اداری است.

نکته : رسیدگی در دیوان عدالت اداری با تکمیل دادخواست مخصوص دیوان شروع می شود، رسیدگی در دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری است، بنابراین برای ارسال مدارک و دفاعیات باید از طریق دفاتر اداری دیوان اقدام شود. برای سهولت در ارسال مدارک علاوه بر دفاتر اداری و دبیرخانه دیوان عدالت اداری در تهران، دفاتر اداری دیوان در شهرستان های مراکز استان جهت استفاده سایر افراد ساکن در شهرستان ها اختصاص یافته است. تنها در صورتی که شعب دیوان عدالت اداری توضیحات و دفاعیات شفاهی طرفین یا یکی از آنها را لازم بداند، اقدام به دعوت از ایشان و برگزاری جلسات حضوری می نماید.

دادخواست ابتدا در شعب بدوی دیوان عدالت اداری و به دستور رئیس دیوان رسیدگی می شود، تایید نظریه وزارت صنعت، معدن و تجارت یا نقض نظریه مذکور توسط شعب بدوی دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است. مهلت اعتراض به رای بدوی دیوان ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ رای است، چنانچه اعتراضی صورت نگیرد رای بدوی قطعی می شود.

آرای قطعی شده بدوی اگر مبنی بر تایید نظریه وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد، جهت اجرای نظریه مذکور پرونده ارجاع می شود، چنانچه رای قطعی بدوی دیوان مبنی بر نقض نظریه باشد، مراتب جهت الزام به صدور پروانه تاسیس به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارجاع داده می شود.

درخواست تجدید نظرخواهی و اعتراض به رای بدوی دیوان عدالت اداری، و تکمیل فرم دادخواست مربوط به مرحله تجدید نظر دیوان ، توسط شعبات تجدید نظر دیوان رسیدگی می شود، تایید رای بدوی دیوان توسط شعبات تجدید نظر، موجب ارجاع پرونده جهت اجرای نظریه وزارت صنعت و معدن می شود. اما نقض رای بدوی موجب می شود تا شعبات تجدید نظر دیوان عدالت اداری ماهیتی وارد رسیدگی شده و رای صادر نمایند. رای تجدید نظر در این راستا، شامل الزام وزارت صنعت و معدن به صدور پروانه تاسیس است. آرای صادره از شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری قطعی و لازم الاجرا هستند.

وکیل دیوان عدالت اداری ضمن اشراف کامل به نحوه تقاضا و شرایط  اخذ پروانه تاسیس، مرجع صالح و سازمان های ذیصلاح برای صدور پروانه تاسیس را به خوبی می شناسد. بنابراین با بررسی دقیق موضوع و اقدام قانونی و به موقع شرایط را برای اخذ پروانه تاسیس فراهم می نماید. در صورت عدم همکاری مرجع صادرکننده پروانه تاسیس در موعد مقرر و با رعایت کلیه شرایط و دستو رالعمل های مربوطه در دیوان عدالت اداری شکایت می نماید. کسب نتیجه مد نظر در گرو دانش حقوقی و اقدامات به موقع وکیل دیوان عدالت اداری است.

گروه وکلای پایتخت به صورت تخصصی به دعاوی مطرح شده در دیوان عدالت اداری می پردازد.شناخت و آگاهی کامل وکلای این مجموعه نسبت به قوانین دیوان عدالت اداری و نحوه رسیدگی در این راستا، موجب شده است تا همیشه بیشترین موفقیت ها توسط گروه وکلای پایتخت کسب شود.گروه وکلای پایتخت را برای طرح دعاوی خود در دیوان عدالت اداری انتخاب نمایید، اعتماد شما کسب موفقیت را برایتان به همراه دارد.

گروه وکلای پایتخت با ارائه مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه الزام به صدور پروانه تاسیس به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری همراه  شما در تمامی مراحل رسیدگی و پیگیری پرونده تا رسیدن به موفقیت می باشد .این گروه با داشتن کادری مجرب آماده ارائه خدمات مشاوره ای  می باشد .

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان