الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه

الزام-کارفرما-به-پرداخت-حق-بیمه

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

الزام-کارفرما-به-پرداخت-حق-بیمه
الزام-کارفرما-به-پرداخت-حق-بیمه

پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی در دورانی که اشخاص مشغول به کار هستند، اهمیت بالایی دارد. بیمه تامین اجتماعی بایستی به صورت ماهیانه از جانب کارفرما به تامین اجتماعی پرداخت شود. عدم پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما غیر قانونی تلقی می‌شود و شخص متقاضی میتواند با همراهی وکیل متخصص بیمه تامین اجتماعی گروه وکلای پایتخت الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی را درخواست نماید.

الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه و الزام تامین اجتماعی به دریافت و ایجاد سابقه  حق طبیعی هر شخص شاغلی است، اشخاص در جوانی مشغول به کار می‌شوند تا بتوانند از مزایای آن در پیری استفاده کنند و در بازنشستگی و ازکارافتادگی نگرانی در رابطه با مسائل معیشتی خود نداشته باشند. در حین کار نیز شخص و خانواده وی بتوانند از خدمات بیمه بهره لازم را ببرند. پس از پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی مکلف به ایجاد سابقه و ارائه خدمات به اشخاص بیمه شده و اشخاص تحت تکلف آنان است.

پس از الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه، مسئله مهم ایجاد سابقه پرداخت بیمه در تامین اجتماعی است. محاسبه و تخمین مستمری بازنشستگی و از کارافتادگی با در نظر گرفتن سابقه شخص بیمه شده در تامین اجتماعی صورت می‌گیرد، چنانچه تامین اجتماعی پس از دریافت حق بیمه از ایجاد سابقه خودداری نماید یا در صورتی که شخص بیمه شده متوجه شود سابقه بیمه وی دقیق و صحیح ثبت نشده است، میتواند برای الزام تامین اجتماعی به دریافت و ایجاد سابقه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی اقدامات لازم را انجام دهد.

الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه و الزام تامین اجتماعی به دریافت و ایجاد سابقه در نهایت منجر می‌شود شخص بیمه شده و اشخاص تحت تکفل وی بتوانند از مزایای بیمه تامین اجتماعی که در قانون مقرر شده، بهره‌مند شوند. طبق ماده ۳ قانون تامین اجتماعی حوادث و بیماری‌ها، بارداری، غرامت دستمزد، ازکارافتادگی، بازنشستگی و مرگ از جمله موضوعاتی هستند که شخص بیمه شده و افراد در مواجهه با آنان میتواند از خدمات  بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند.

براساس ماده ۳۶ قانون تامین اجتماعی، کارفرما موظف به پرداخت حق بیمه کارکنان در موقع پرداخت دستمزد یا حقوق اشخاص، حق بیمه آنان را نیز پرداخت نماید. این ماده به نوعی الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه را بیان می‌کند.

با توجه به سوابق پرداخت بیمه شخص بیمه شده میتواند برای دریافت مستمری بازنشستگی و ازکارافتادگی اقدام نماید. الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه و الزام تامین اجتماعی به دریافت و ایجاد سابقه برای شخص بیمه شده و اشخاص تحت تکلف وی یا در صورت فوت شخص بیمه شده برای وراث مسئله ای ضروری و مهم است. الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه و الزام تامین اجتماعی به دریافت و ایجاد سابقه بیمه نیازمند دانش و آگاهی حقوقی در این زمینه است. گروه وکلای پایتخت با تجربه و تخصص کافی در این زمینه بهترین گزینه برای ارائه مشاوره و همراهی اشخاص در این مسیر است.

کارفرمایانی که از پرداخت حق بیمه کارکنان خودداری و یا در پرداخت بیمه کارشکنی کنند مطابق قانون تامین اجتماعی به پرداخت جریمه یا جبران خسارات وارده یا حبس جنحه ای محکوم می‌شوند.

مرجع رسیدگی به شکایات در رابطه با الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه و الزام تامین اجتماعی به دریافت و ایجاد سابقه دیوان عدالت اداری است. دیوان عدالت اداری مرجع صالح برای رسیدگی به شکایات و نارضایتی‌های اشخاص نسبت به سیستم اداری, عملکرد کارکنان دستگاه‌های اداری و آیین نامه ها است. این سازمان همچنین صالح برای رسیدگی به شکایات در رابطه با کارشکنی ها و تخلفات تامین اجتماعی است. شکایت و ارائه دادخواست در این سازمان مستلزم حضور وکیل متخصص دیوان عدالت اداری گروه وکلای پایتخت است. چنانچه شخص متقاضی پیگیری های لازم برای الزام تامین اجتماعی به دریافت و ایجاد سابقه را انجام داده اما به نتیجه مورد نظر نرسیده باشد، میتواند با حضور وکیل متخصص بیمه تامین اجتماعی گروه وکلای پایتخت درخواست خود را در سامانه اینترنتی دیوان عدالت اداری ثبت نماید. تنظیم و تکمیل دادخواست شکایت نیازمند دانش حقوقی و تجربه است، برای اشخاص عادی امری آسان نیست و در اکثر مواقع نتیجه بخش نخواهد بود.

برای ارائه شکایت در دیوان عدالت اداری بایستی مهلت های مقرر قانونی رعایت شود و مدارکی که مستند ارائه شکایت هستند به صورت ضمیمه همراه با دادخواست در سامانه دیوان عدالت اداری بارگذاری شود. دادخواست قانونی می بایست مستدل و مستند به قوانین خاص و حاوی اصطلاحات حقوقی باشد تا بتواند نتیجه مدنظر را برای شاکی و وکیل وی داشته باشد.

گروه وکلای پایتخت با تجربه و تخصص در زمینه شکایت در دیوان عدالت اداری و الزام تامین اجتماعی به دریافت و ایجاد سابقه بهترین راه حل برای اشخاصی است که به دنبال احقاق حقوق قانونی خود هستند. کارشناسان این مجموعه در تلاش برای رفع مشکلات و ابهامات شما عزیزان در این مسیر هستند. برای دریافت مشاوره میتوانید به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین با ما در ارتباط باشید.

 الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه یکی از موضوعاتی می‌باشد که هر کارگر و کارمندی نیاز به کسب اطلاعات در آن داشته تا بتواند در مواقع نیاز از حق خود دفاع نماید. این اطلاعات زمانی به کار می‌آیند که کارفرما از بیمه کردن کارگر و کارمند خود خودداری کند. از همین رو موسسه‌ی حقوقی وکلای پایتخت در این مطلب سعی در بررسی قوانین حاکم بر احقاق حقوق کارگر دارد. بنابراین اگر برای دریافت حق بیمه خود با کارفرما به مشکل خورده اید، ضمن تماس با موسسه‌ی ما از مشاوره‌های کابرردی کارشناسان در راستای دریافت بیمه خود بهره‌مند می‌شوید.

شکایت از تأمین اجتماعی برای الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه

تأمین اجتماعی یک نهاد دولتی وابسته به وزارت کار و رفاه اجتماعی است که  تمامی کارگران، حقوق بگیران و صاحبان مشاغل را تحت پوشش بیمه به صورت مستقیم و غیر مستقیم قرار می‌دهد.

برخی شرکت‌های دولتی و خصوصی بدون بیمه کردن کارگر و کارمند حقوق او را به صورت نقدی پرداخت می‌کنند که  برخلاف قانون اداره کار است. در صورتی که فرد با چنین عملی مواجه شد می تواند با مراجعه به سازمان تأمین اجتماعی شکایت کند تا کارفرما جریمه شود. برای الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه با شکایت بهتر است از یک وکیل متخصص و با سابقه کمک بگیرید تا بدون دردسر حق خود را زنده کنید.

وظایف کارفرما در زمان بروز حادثه برای کارگر چه می‌باشد

  • انجام اقدامات اولیه جهت پیشگیری از تشدید وضعیت فرد آسیب دیده
  • انتقال کارگر به مراکز درمانی
  • تکمیل کردن فرم گزارش حادثه برای کارگر
  • ارسال گزارش حادثه به مراجع ذی صلاح رسیدگی به حوادث

 نقش قرارداد در الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه

  • قرارداد عهدی است که دارای تعهد دو طرفه بین کارگر و کارفرما می‌باشد و فسخ آن نیز باید به صورت قانونی انجام شود
  • بیمه یک قرارداد الحاقی است که شرایط مورد نیاز در عقد آن تمام و کمال در قانون ذکر شده است
  • طرفین قرارداد در صورت عقد قرارداد کار ملزم به پذیرش تمام مفاد آن می‌باشند و باید چارچوب‌های تعیین شده را رعایت نمایند
  • هرگونه تغییر در قرارداد بیمه باعث می‌شود از نظر قانونی فاقد اعتبار شده و قابلیت استناد داشته باشد
  • از ویژگی‌های دیگر قرارداد بیمه مستمر بودن آن می‌باشدکه در طول زمان جریان دارد و در لحظه عقد قرارداد پایان نمی‌یابد.

 قرارداد کار در چه صورتی تعلیق می‌شود

برای تعلیق قرارداد کار نیاز به دو شرط اساسی است که در ادامه شرح می‌دهیم.

  • شرط اول تعلیق آن است که اجرای تعهد توقف یابد که این توقف ممکن است که به علت حادثه غیرمترقبه ذکر شده در ماده ۲۱ باشد. ماده ۲۱  قانون کار اشاره می‌کند که بروز حوادث غیرقابل پیش بینی و قوه قاهره منجر به توقف اجرای تعهد است.
  • تنها مصداق تعلیق این موضوع نیست و  شرایط دیگری نیز وجود دارد که باعث توقف در قرار داد خواهند شد.به عنوان مثال در برخی از کشورها کارگران زن می توانند پس از پایان مرخصی دوره زایمان خود مدتی را نیز پس از طی این دوره به صورت اختیاری در مرخصی به سر ببرند که این مرخصی اختیاری درصورتی که استفاده شود جزء موارد تعليق به حساب می‌آید.
  • موارد دیگری نیز وجود دارند که انجام آن‌ها باعث تعلیق خواهد شد. از جمله ازدواج ، بیماری و فوت پدر و مادر
  • همچنین اعتصاب یکی از حقوق بنیادین کارگر محسوب می‌شود که از موجبات تعلیق به حساب می‌آید
  • از شرایط دیگر تعليق قرارداد کار این می‌باشد که توقفی که به وجود می‌آید و اجرای تعهد کاری را متوقف می کند به صورت موقت باشد چراکه که اگر به صورت دائمی باشد باید آن را جزو گروه خاتمه قرارداد کار حساب کرد.

در چه حالتی قرارداد فسخ شده و امکان الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه وجود ندارد

  • کارگر به سبب شکایت کارفرما یا غیر آن توقیف شود و توقیق او منتهی به حکم محکومیت کارگر شود که در این حالت قانون کار نمی کند ولی از آنجایی که کارگر بعد از محکومیت قانونی دیگر قادر به انجام کار نمی باشد ،کارفرما می‌تواند قرارداد کار را فسخ نماید.
  • زمانی که توقیف منتهی به حکم محکومیت نشود در این حالت قرارداد کار به حالت تعلیق در آمده و کارگر می تواند پس از توقیف به کار خود برگردد. اما کارفرما وظیفه ندارد حقوقی هم بابت مدت تعلیق به کارگر پرداخت کند. پس نمی توان دادخواستی برای الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه به جریان انداخت.
  • زمانی که توقیف درنتیجه شکایت کارفرما باشد و شکایت او منتهی به حکم محکومیت کارگر نشود. در اینجا شکایت کارفرما بی اساس بوده مجبور است که علاوه بر جبران خسارت، ضرر و زیان وارده شده را نیز پرداخت نماید.
  • همچنین اگر کارگری توقیف گردد و توقیف آن موجب بازداشت او به صورت دائم شود این نشان دهنده خاتمه قرارداد کار است نه از موارد تعليق قرارداد چرا که در اینجا توقف به صورت دائمی می‌باشد.
  • همچنین  اگر فردی به علت بیماری موفق به انجام تعهدات خود به عنوان کارگر نباشد، اگر این بیماری به صورت موقت مشگل ساز باشد می توان آن را در زمره موارد تعلیق قرارداد دانست. ولی اگر منجر به از کارافتادگی همیشگی کارگر شود، در زمره خاتمه قرارداد کار قرار می‌گیرد.

نقش وکیل در الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه

در بسیاری از موارد دیده شده است که کارفرما به دلیل مطلع نبودن کارگر از قوانین و حق و حقوق خود از او سواستفاده می‌کند.

سو استفاده هایی که شامل بیمه نکردن کارگران و یا عدم پرداخت عیدی و سنوات  مطابق با قانون کار می شوند، از  جمله این مشکلات می‌باشند. با توجه به موارد مذکور و برای جلوگیری از ضایع شدن حقوق کارگران نقش وکیل متخصص در این زمینه بسیار پرر نگ می‌شود.

وکلای پایتخت برای احقاق حقوق قانونی کارگران تلاش کرده و شایان ذکر است که این موسسه برای انجام وکالت در اداره کار مبلغ کمتری برای حق الوکاله خود دریافت خواهد کرد. با کمک مشاورین ما می توانید دادخواست قانونی برای الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه تنظیم کنید.

ویژگی های یک قرارداد کاری مناسب

  • مشروع بودن مورد قرارداد کار
  • معین بودن موضوع قرارداد کاری
  • عدم ممنوعیت شرعی و قانونی طرفین قرارداد در تصرف مال
  • ذکر دقیق نوع کار یا وظیفه کارگر که به آن اشتغال دارد
  • حقوق و دستمزد و مزایا به طور دقیق در قرارداد ذکر شود
  • ساعات کار، مرخصی ها و تعطیلات کامل مشخص شود
  • محل انجام کار به دقیق مشخص شود
  • تاریخ انعقاد قرارداد ثبت شود
  • مدت زمان اعتبار قرارداد اگر کار برای انجام مدت معینی دارد، مشخص شود .

چگونه در دعوای الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه می توان از خود دفاع کرد

تصور کنار آمدن و تفاهم کامل بین کارگر و کارفرما و یا گروه و تشکل صنفی امری بسیار آرمانی و ایده آل می‌باشد. بنابراین در صورتی که هرگونه اختلاف در بین کارگر و کارفرما به واسطه مذاکرات و صحبت‌های حضوری در دادگاه یا از طریق میانجی گری تشکل‌های کارگری حل و فصل نشود، دعوا به مراجع اداره کار ارجاع داده می‌شود.

از این رو مشمولین قانون کار یا نمایندگان تام الاختیار آن‌ها می توانند با مراجعه به اداره کار و تنظیم دادخواست اولیه شکایت، درخواست رسیدگی به دعوا را مطرح کنند. همچنین تشریفات مربوط به چگونگی تنظیم  دادخواست اولیه به اداره کار در قانون  آیین دادرسی کار مطرح شده است.

در این راستا یک وکیل متخصص در تنظیم دادخواست حقوقی برای الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه می تواند با آگاهی و دانشی که دارد از حقتان دفاع نماید.

ویژگی اصلی قرارداد کاری چیست

یکی از ویژگی‌های اصلی قرارداد کاری معوض بودن آن می‌باشد. یعنی رابطه عوض و معوض در تعهداتی که کارگر و کارفرما به به یکدیگر داده اند. کارگران در قبال کاری که برای کارفرما انجام می دهند مطابق قراردادی که بین کارگر و کارفرما عقد شده است، از کارفرما عوضی به نام مزد دریافت نموده و هر نوع پرداخت و تسهیلات  که شامل پاداش و عیدی و … که به آن‌ها تعلق می گیرد به واسطه انجام کاری است که به عهده کارگر قرار گرفته است. پس کارگران در قبال انجام تعهداتی که دارند،  از مزد بهره مند می شود.

هزینه طرح شکایت پیرامون الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه چقدر می‌باشد

مطرح کردن دعاوی پیرامون دریافت حق بیمه کاملا بستگی به تجربه و حرفه وکیل فعال در این زمینه  دارد که چگونه می تواند پرونده را پیش ببرد. بهترین راه برای آگاهی از قیمت صحبت با خود وکی در این مورد است که به شما عزیزان به طورکامل توضیح بدهد که هزینه رسیدگی به دعاوی الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه چه مقدار  می‌شود.

همه کارگرانی که تحت قراردادهای اشخاص حقیقی و حقوقی قرار می‌گیرند، می توانند با انتخاب یک وکیل متخصص با کمک موسسه ی وکلای پایتخت روند پیگیری در اداره کار را شروع کنند.

انتخاب وکیل اداره کار متخصص و خبره امری بسیار مهم می‌باشد. چرا که وکیل باید در امور اداری کار دارای تجربه و سابقه کافی باشد.  همچنین وکیل متخصص در قدم اول خود اقدام به تنظیم شکایت و  طرح دعاوی علیه کارفرما   تا زمان صدور حکم کنار موکل خود خواهد ماند.

آیا با شکایت علیه کارفرما می‌توان حق بیمه را گرفت؟

طبق ماده ۳ قانون کار و امور اجتماعی اداره تعاون می توان گفت:

کارفرما شخصیتی حقیقی یا حقوقی می باشد که کارگر به درخواست او و به ازای دریافت دستمزد کار را انجام می‌دهد. مدیران و مسئولان نیز و به طور عموم و کلیه کسانی که اداره کارگاه را برعهده دارند نماینده کارفرما محسوب خواهند شد.

کارفرما مسئول کلیه تعهداتی می‌باشد که نمایندگان مشخص شده در قبال کارگر برعهده دارند. چنان چه نماینده کارفرما خارج از اختیاراتش متعهد نباشد و کارفرما نیز آن را نپذیرد در مقابل کارفرما ضامن محسوب می‌شود.

ضمانت اجرای کیفری عدم پرداخت حقوق پیرامون بیمه کارگر

 عدم پرداخت حق بیمه کارگران تحت امر، امکان دارد  با ضمانت اجرای کیفری مواجه شود . طبق ماده ۱۴۸ قانون کار در سال ۱۳۶۹ ، کارفرمایانی که مشمول این قانون هستند بر اساس قانون اداره تامین اجتماعی باید نسبت به بیمه کردن کارگران واحد تحت امر خود اقدام نمایند .

همچنین مطابق ماده ۱۸۳ قانون ذکر شده : کارفرمایانی که بر خلاف ماده ۱۴۸ این قانون از بیمه کردن کارگران خود سر باز زنند، علاوه بر تادیه کلیه  حق حقوق متعلق به کارگران با توجه به شرایط و امکانات شخص خاطی و مراتب جرم به جریمه نقدی معادل دو تا ده برابر حق بیمه  کارگر مربوطه محکوم می‌شوند.

 نحوه رسیدگی دادگاه به شکایت پیرامون الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه

بر اساس مفاد ماده ۱۸۵قانون کار، رسیدگی به جرایم ذکر شده در مواد ۱۷۱ تا ۱۸۴ در صلاحیت دادگاه کیفری دادگستری می‌باشد و رسیدگی مذکور در دادسرا و دادگاه به صورت خارج از نوبت به عمل خواهد آمد . رسیدگی به جرم موضوع ماده ۱۸۳قانون کار نیز در صلاحیت دادسرای عمومی و انقلاب محلی که کارگاه در آن واقع شده می باشد.

محکومیت کارفرما در خصوص الزام به پرداخت حق بیمه

در امور کیفری تنها به جنبه کیفری موضوع رسیدگی خواهد شد و الزام شخص مجرم به پرداخت دین یا استرداد مال ناشی از مرتکب شدن به جرم امری خلاف قائده می‌باشد. در این خصوص مقررات قانونی و رویه قضایی موید  به لزوم تقدیم دادخواست جهت الزام فردی که از وی شکایت شده به پرداخت دین می باشد . لذا باید گفت  به جنبه حقوقی ماده ۱۸۳  لزوم پرداخت حق بیمه معوق شده در مراجع غیر کیفری رسیدگی شده و جنبه کیفری آن در محاکم کیفری پیگیری خواهد شد.

محکومیت مدیران در الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه

ماده ۱۸۴ قانون کار در سال  ۱۳۶۹عنوان می کند در کلیه مواردی که تخلف از ناحیه اشخاص حقوقی انجام شود. اجرت المثل کار انجام شده توسط کارگر و طلب و خسارت از وی باید از اموال شخص حقوقی پرداخت شده، ولی مسئولیت جزایی آن اعم از حبس، جریمه نقدی و یا هر دو این موارد متوجه مدیر عامل یا مدیر مسئول شخصیت حقوقی می‌باشد.که تخلف به دستور او انجام گرفته شده است و کیفر درباره مسئولین ذکر شده اجرا خواهد می‌شود.

برای کسب اطلاعات کامل پیرامون الزام کارفرما به پرداخت حق بیمه می توانید با موسسه‌ی حقوقی وکلای پایتخت تماس بگیرید تا ضمن بهره مندی از مشاوره های کاربردی به طور دقیق پرونده تان مورد بررسی قرار بگیرد.

3 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • رضا زاهلی
    مارس 8, 2023 9:47 ب.ظ

    من کارفرما هستم با سابقه ۳۰سال در اداره میراث فرهنگی کشور و حق بیمه رو تو این ۳۰ سال پرداخت کردم آیا برام سابقه تعلق میگیره تو بیمه مفاصا حساب دارم

    پاسخ
  • اگر کارفرما قرارداد جدیدی با کارمند بنویسه که کارمند کارآموز بوده و پول بیمه رو نقدی می‌گرفته کارمند جریمه میشه ؟

    پاسخ
  • شکایت از ارگانهای دولتی به دیوان عدالت اداری…دیوانی دولتی که از صدقه سر مقامات دولتی ملایان دوزاری روضه خوان به مقام قضاوتش رسیده اند…واضحا” به نفع سازمان دولتی رای صادر می کنند.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان