دادخواست علیه شهرداری

دادخواست-علیه-شهرداری

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

در نوشتار حاضر به دادخواست علیه شهرداری + نقض پرداخته شده است.

رأی کمیسیون ماده صد شهرداری / بدوأ صدور دستور موقت مبنی بر توقف عملیات اجرایی

دیوان عدالت اداری

دادخواست

به شعبه ………………………….. ارجاع شود

امضا، رئیس کل دیوان ……….

شماره و تاریخ ثبت … ۰

وكيل شاکی

طرف شکایت شهرداری ناحيه …

موضوع شکایت و خواسته: استدعای رسیدگی و صدور حکم الهه شاکی مبنی بر نقض رأی مورخ ۸۵. ۱ / ۲۱ به شماره ۴۲ مرجع صدور کمیسیون ماده صد) و نیز صدور دستور موقت مبنی بر توقف عملیات اجرائی نا شائمه رسیدگی در دیوان عدالت اداری

شرح شکایت و دلایل و مستندات

فتوکپی مصدق کلیه اوراق دسوی من جمله احكام أصداری از مرجع مورد شکایت در مراحل بدوی و تجدید نظر پیوست دادخواست تقدیم می باشد

ریاست محترم دیوان عدالت اداری

سلام علیکم

احتراما، با تقدیم دادخواست و ضمائم به استحضار عالی می رساند: رأی معترض عليه به دلايل ذيل مخدوش و واجد اشکال قانونی می باشد:

۱٫به حکایت سند رسمی، تنظیمی دفتر خانه شماره … که فتوکپی مصدق تمام صفحات سند به پیوست نقدبم حضور است، اینجانب شاکی داد خواست، مالک تمام شش دانگ یک قطعه پلاک ثبتي فرعي معهم، از اصلی ۰۰۰۰۰۰ بخشي ……. تهران میباشم، که در پلاک مرقوم احداث بنا گردیده است. ۲- رای مارالذكر، اینجانب را متخلف و مستندا به تبصره ۲ و ۳ و ۵ ماده صد قانون شهرداری ناحیه…. محکوم نموده که از حضورتان استدعاست در این زمینه، در جهت احراز صحت با عدم صحت ادعای مشتکی عنه فرار مقتضی امر به تحقیق توسط کارشناس در مرجع مربوطه صادر بفرمائید

– بدوا از محضر عالیجناب مورد درخواست است، متندا به مقررات ماده ۳۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی ] دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۰/ ۹ / ۲۲ مجلس شورای اسلامی و ۱۳۹۲/ ۳ / ۲۵ مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به صدور قرار دستور موقت به ضرورت توجه خساراتی که در صورت اجرای حکم وارد خواهد شد مساعی | ممکنه مبذول داريد. ۴۔ متعاقبأ، پس از تسلیم دادخواست و تشکیل پرونده لایحه ای مبسوط در توضیح موارد تخیلی از مقررات که در رای | مذكور منعکس شده است تقدیم و ضمیمه درسیهای تقدیم می گردد. |

همچنین مرجع تجدید نظر کمیسیون ماده صد بدون نقض رای بدوی معترض عليه، مبادرت به صدور حکم رفع ۱ خلاف نموده که برخلاف قراند حقوقی میباشد.

نظر به مراتب و معنونه در فرق قبول دادخواست نسبت به ماهیت دعوی براساس مواد ۱۰, ۱۲ قانون صدرالذکر و – با رعایت تبصره ۲ ماده ۱۶ همان قانون (مهلت ۳ ماهه) مورد درخواست است.

با تجدید احترام

شهرداری یک نهاد عمومی دولتی برای رسیدگی به وظایف تعیین شده در حیطه شهری می‌باشد که طبق قانون موظف به انجام تمامی این مقررات مشخص شده می‌باشد و در صورت کوتاهی در انجام وظیفه‌اش یا سوء استفاده از اختیاراتی که به آن محول شده، شهروندان می‌توانند با کمک وکیل متخصص برای دادخواست علیه شهرداری جهت احقاق حقوق قانونی خود اقدام  نمایند. در این مطلب سعی داریم به شیوه‌ی تنظیم دادخواست برای شکایت از شهرداری و بررسی حیطه کاری این ارگان دولتی بپردازیم. بنابراین اگر در زمینه‌های متفاوت با شهرداری به مشکل  برخورده‌اید تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید تا از نحوه تنظیم شکایت از این سازمان و پیگیری آن در دیوان عدالت اداری و دادگاه عمومی مطلع شوید.

موسسه‌ی حقوقی وکلای پایتخت با معرفی بهترین وکلای باسابقه در حوزه شهرداری شما را تا گرفتن نتیجه مطلوب از دادگاه همراهی خواهد کرد.

وکیل متخصص در تنظیم دادخواست علیه شهرداری چه ویژگی هایی دارد

وکیل متخصص در حوزه شکایت از شهرداری شخصی است که فارغ‌التحصیل رشته حقوق در دانشگاه و دارای مدرک وکالت از کانون وکلای دادگستری کشور باشد. همچنین او کسی است که طی سال‌های طولانی در عرصه  تنظیم دادخواست علیه شهرداری فعالیت کرده و با آگاهی کامل از تمامی قوانین حاکم بر ای ارگان بتواند دعاوی این سازمان را حل و فصل کند. سابقه و تجربه وکیل شکایت علیه شهرداری مشخص کننده توانایی او در رسیدگی به امور این ارگان دولتی می‌باشد، چرا که هیچ وکیلی پروانه وکالت تخصصی در امور مختلف قضایی ندارد و تنها علاقه، دانش و فعالیت او در این زمینه نشان دهنده تخصص وکیل فعال در این حوزه‌ی به خصوص می‌باشد از جمله وظایفی که بر عهده وکیل شهرداری می‌باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • داشتن تسلط در حوزه قوانین و مقررات حاکم بر شهرداری
  • داشتن اطلاعات فراوان پیرامون کمیسیون‌های مختلف شهرداری‌ها
  • آگاهی از تمامی آیین نامه‌ها و بخش‌نامه‌های صادر شده
  • توانایی ارائه مشاوره‌های حقوقی به افراد پیرامون پیگیری شکایت‌های خود در کمیسیون‌ها و دیوان عدالت اداری
  • توانایی در دریافت مجوز آپارتمان‌های مسکونی و تجاری، سند مالکیت سازه مسکونی یا تجاری، گواهی پایان کار ساختمان
  • توانایی پیگیری بدهی‌ شهرداری‌ها به پیمانکاران
  • توانایی در اقدام قانونی برای تغییر کاربری ملک و ساختمان

افرادیکه در تخلفات شهرداری دارای حق رأی می‌باشند،چه کسانی هستند

برای پیگیری و رسیدگی به تخلفات  شهرداری، افرادی که حق رأی برای رسیدگی به امور را دارند دارای سمت‌های زیر می‌باشند.

  • نماینده‌های شورای شهر‌ها
  • نماینده‌ای که توسط فرمانداری‌ها تعیین می‌شود
  • نماینده دادگستری آن منطقه
  • نماینده شهرداری بدون داشتن حق رأی

کدام دادخواست علیه شهرداری در دیوان عدالت اداری بررسی می‌شود

برخی از دعاوی  علیه شهرداری به دیوان عدالت و دیگر موارد به دادگاه‌های عمومی ارجاع داده می‌شوند که در این بخش به صورت جداگانه این موارد را نام می‌بریم تا متوجه شوید برای ثبت دادخواست  علیه شهرداری با توجه به نوع شکایتتان باید به چه ارگان حقوقی مراجعه کنید.

  • ثبت و رسیدگی به تمامی اعتراضات در رابطه با کمیسیون ماده ۱۰۰
  • اعتراض به آرای صادر شده کمیسیون ماده ۷۷
  • بررسی آراء کمیسیون مشاغل مزاحم
  • ثبت اعتراض برای آراء کمیسیون باغات
  • اعتراض به مصوبات موجود در کمیسیون‌های ماده ۵
  • بررسی موارد مربوط به شورای عالی شهرسازی ها
  • امور مربوط به شورای اسلامی‌شهرها
  • اعتراض به احراز وقوع تخلفات شهرداری
  • تملک غیر قانونی زمین‌ شهری و خارج از محدوده شهرها

کدام دادخواست علیه شهرداری در داگاه های عمومی بررسی می‌شوند

  • شکایت از شهرداری برای دریافت حق املاک
  • شکایت برای دریافت خسارت از شهرداری‌
  • دادخواست علیه شهرداری پیرامون مزاحمت از حق
  • تصرف عدوانی شهرداری
  • طرح شکایت دعاوی پیرامون خلع ید
  • شکایت از شهرداری به علت تخریب غیر قانونی ملک و ساختمان
  • شکایت از این ارگان دولتی بابت ورود غیرقانونی به ملک
  • شکایت از شهرداری‌ها جهت دریافت وجه غیرقانونی از شهروندان

در چه صورتی می توانیم به تنظیم دادخواست علیه شهرداری اقدام نماییم

  • در صورتی که رأی صادر شده قوانین و مقررات را نقض کرده باشد.
  • در صورتی که رأی صادر شده بر خلاف قوانین کشور باشد.

با کمک وکیل متخصص در تنظیم دادخواست علیه شهرداری می‌توانید از قوانین حقوقی مطلع شده و تشخیص دهید در چه زمانی رأی صادر شده قانونی نیست.  موسسه‌ی معتبر وکلای پایتخت با کمک وکلای متخصص و خبره به شما کمک می‌کند در تغییر رأی شهرداری‌ها با موفقیت عمل کرده و  از حق خود به طور کامل دفاع کنید. در ادامه به شرایطی  می‌توانیم به دادخواست علیه شهرداری پیرامون اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اقدام کنیم، می‌پردازیم.

  1. در صورتی که که حقوق دفاعی مالک بنا از او سلب شده باشد
  2. اگر دیوان عدالت تشخیص دهد که نیازی به تخریب بنا نبوده شهرداری اشتباه کرده
  3. تعداد افراد کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری که رأی صادر کرده‌اند به حد نصاب نرسیده باشد

نحوه اعتراض به حکم جریمه توسط وکیل متخصص

  • در صورتی که مقدار جریمه تعیین شده از حد قانونی آن بیشتر باشد
  • حد جریمه باید بر اساس ارزش بنا در همان تاریخ تعیین شده باشد
  • اگرخود مالک تخلفاتی پیرامون اضافه سازه را ترمیم کرده باشد دیگر کمیسیون حق تعیین جریمه ندارد

 نحوه تنظیم دادخواست علیه شهرداری  برای مطالبه بهای املاک تملک شده

هرگاه املاک واقع در  طرح‌های شهرداری با رعایت ضوابط و مقررات قانونی و مطابق ماده قانون نحوه تقویم بناها، املاک و اراضی مورد نیاز دولت و شهرداری توسط شهرداری‌ها تصرف شود، مالک ساختمان می‌تواند بهای  آن‌را مطالبه نماید و اجرت المثل روزهای مورد استفاده قرار گرفته قابل مطالبه نمی‌باشد.

دلیل این مسئله، قانونی بودن تصرفات شهرداری است، چرا که شهرداری طبق قوانین و در جهت اجرای برنامه های عمرانی خود اقدام به تصرف ملک نموده و بنابراین تکلیفی به پرداخت اجرت المثل ایام تصرف نخواهد داشت.  بنابراین بدیهی است در صورت عدم رعایت مقررات از سوی شهرداری‌ها، به جهت غاصبانه بودن این تصرفات، مالک می تواند اجرت المثل ملک خود را مطالبه کند. در غیر اینصورت مطالبه اجرت المثل فاقد اعتبار قانونی می‌باشد.

همچنین در صورتی که تصرفات شهرداری در ملک و بنا، غاصبانه باشد و مقررات حاکم در این مورد رعایت نشده باشد، استحقاق خواهان به دریافت خسارت از شهرداری باید اقدام به تنظیم دادخواست علیه شهرداری در دیوان عدالت اداری کنند. پس از تنظیم داخواست شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری، تعیین میزان استحقاق مالک در صلاحیت دادگاه عمومی قرارمی‌گیرد.

همچنین شایسته ذکر است که دادگاه های عمومی موظف به تبعیت از آرای صادر شده در دیوان عدالت اداری نمی باشند و صرف ثابت شدن خسارت توسط دیوان عدالت اداری به صدور رای بر پرداخت خسارت از سوی دادگاه های عمومی منجر نمی‌شود.

نحوه تنظیم دادخواست علیه شهرداری برای صدور پایان کار ساختمان

بعد از اتمام پروژه‌های ساختمانی در صورتی که سازه دارای خلافی یا بدهی نباشد، شهرداری موظف به صادر کردن پایان کار بنا می‌باشد. درصورتی که پروژه خلافی یا جریمه مشخصی داشته باشد، و آن را پرداخت کند عملیات تمدید پروانه ساخت انجام شده و در صورت عدم پرداخت جریمه توسط مالک بنا پرونده به کمیسیون بدوی ماده ۱۰۰ شهرداری‌ها ارجاع و رأی تخریب توسط این کمیسیون صادر خواهد شد که این رأی قابل تجدید نظر و اعتراض در دیوان عدالت اداری می باشد. برای تنظیم دادخواست علیه شهرداری در دیوان عدلت اداری پیرامون جریمه یا تخریب سازه با وکیل کاربلد این حوزه مشورت کنید تا تمام سازوکار حاکم بر این دیوان حقوقی را برایتان توضیح دهد. همچنین با مراجعه به موسسه وکلای پایتخت می‌توانید از همه جزئیات پیرامون طرح دعوی در این ارگان آگاه شده و جزئیات پرونده خود را پیگیری کنید.

چه مراجعی به طرح دعوی علیه شهرداری برای صدور پروانه رسیدگی می‌کنند

درصورتی که شهرداری بدون هیچ دلیل قانونی از صدور پروانه ساختمانی امتناع ورزد، مالک و متقاضی پروانه ساخت می‌تواند در دیوان عدالت اداری اقدم به طرح دعوی کرده و  به تنظیم دادخواست علیه شهرداری اقدام نماید. همچنین در صورتی که در این ارگان حقوقی ثابت شود که شهرداری به علت عدم رعایت قانون از سمت مالک بنا از جمله  عدم پرداخت عوارض ساختمان ،از صدور پروانه اجتناب کرده است، دیوان این طرح دعوا را رد و محکوم  اعلام خواهد کرد. بنابراین برای هر نوع اقدام قانونی در این راستا بهتر است با آگاهی قدم برداشته و همه ضوابط حقوقی را در نظر بگیرید. وکیل دیوان تنظیم دادخواست علیه شهرداری که در طرح دعوی پیرامون صدور پروانه ساختمان باسابقه باشد می تواند با ارائه مشاوره های مفید شما را برای طرح شکایت به اطمینان برساند.

شهرداری در چه صورتی می‌تواند از عملیات ساخت و ساز بنای بدون پروانه جلوگیری نماید

هنگامی که مأموران شهرداری عملیات ساخت و ساز بدون پروانه سخت بنا را مشاهده کنند، می توانند بدون مراجعه به دادگاه و گرفتن حکم قانونی از ادامه عملیات ساخت جلوگیری کنند. اما آن‌ها بدون اخذ مجوز اجازه‌ی ورود به زمین محصور شده و تخریب بنای در حال ساخت را ندارند. همچنین مأمورین تنها در صورتی اجازه توقیف ادوات ساخت و ساز بنا را دارند که راه دیگری برای جلوگیری از ادامه عملیات وجود نداشته باشد. ابزار ساخت سازه هم بعد از توقیف نزد شهرداری امانت می‌مانند و اجازه نگهداری آنها را ندارد.

برای آگاهی از تمامی قوانین و ضوابط نحوه‌ی دادخواست علیه شهرداری با موسسه وکلای پایتخت تماس گرفته و از مشاوره با وکلای متخصص ما در این حوزه بهره‌مند شوید.

 تأثیر پیگیری شکایت و تنظیم دادخواست علیه شهرداری در دیوان عدالت اداری در هزینه

مشورت با یک وکیل تضمینی درشکایت‌های مربوط به دیوان عدالت اختیاری می‌باشد. اما پیگیری روند شکایت و بررسی حقوقی آن به وسیله یک وکیل باسابقه  امری اجتناب ناپذیر است. چرا که وکیل تنظیم دادخواست علیه شهرداری با آگاهی به مسائل و قوانین دیوان عدالت مناسب‌ترین راه را برای رسیدن به نتیجه در پیگیری پرونده‌ شما انتخاب می‌کند. این کار موجب سرعت بخشیدن به روند پیگیری و صرفه‌جویی در هزینه‌هایی می‌شود که در صورت طولانی شدن روند دادرسی به وجود می‌آیند.  همچنین مشاوره گرفتن از یک وکیل درصد موفقیت در پرونده را افزایش خواهد داد چرا که او طی سالیان طولانی با قبول پرونده های مختلف حقوقی و بررسی شکایت  های  متفاوت  از تمامی اصول حاکم بر این ارگان حقوقی آگاهی داشته و مسیری را انتخاب می‌کند که نزدیک ترین راه به سوی نتیجه مطلوب در رأی صادر شده از جانب قاضی می‌باشد.

شکایت و تنظیم دادخواست کیفری علیه شهرداری

بررسی اعمالی که در قانون مجازات اسلامی و قوانین جزایی واجد عنوان مجرمانه می‌باشند در صلاحیت دادسراهای کشور و دادگاه‌های کیفری است شهرداری و مأمورین آن نیز ممکن است مرتکب جرایمی مانند تخریب اموال، تصرف عدوانی، فحاشی و ضرب و جرح گردند. رسیدگی به این جرایم نیز در صلاحیت دادسرا و دادگاه کیفری می‌باشد که جرم در حوزه آن واقع شده است. شاکی کیفری دادخواست علیه شهرداری و پرنسل آن را تنظیم و جهت ارجاع دادسرا تقدیم می‌ نماید. طبق روال معمول رسیدگی به پرونده‌های کیفری در دادسرا های کشور معمولا با کمک گرفتن از کلانتری‌ها و پلیس انجام می‌شود. و پس از اظهار نظر شعب دادیاری و بازپرسی دادسرا پرونده به دادگاه ارسال می‌گردد.

حکم نهایی دادخواست علیه شهرداری را امور کیفری دادگاه‌ها صادر کرده و دادسراها تحقیقات را انجام خواهند داد. پس رسیدگی به امور کیفری در صلاحیت ذاتی دادسراها و دادگاه های کیفری  می‌باشد.

بررسی انواع دادخواست علیه شهرداری ها

دعاوی قرار دادی شامل:

  • دعاوی قراردادی شهرداری با اشخاص حقیقی
  • دعاوی مطالبات پیمانکاران از شهرداری
  • دعاوی کارمندان شهرداری با یکدیگر
  • دعاوی مناقصه‌ها و مزایده‌های شهرداری

دعاوی ساختمانی شهرداری شامل:

  • الزام به صدور پروانه ساختمان
  • تخلفات ساختمانی شهروندان
  • کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری‌ها
  • تغییرکاربری ملک

دعاوی عوارض شامل:

  • عوارض ساخت بنا
  • عوارض پیرامون تفکیک وافراز
  • دریافت عوارض اصناف و مشاغل
  • دریافت عوارض تبلیغات و تابلو
  • اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷

دعاوی تصرف شامل :

  • مطالبه بهای املاک
  • رفع تصرف عدوانی
  • رفع ممانعت

دعاوی کیفری شهرداری شامل:

  • تخریب بنا
  • ضرب و جرح توسط کارمندان شهرداری
  • ممانعت از فعالیت کسبه

 دادخواست علیه شهرداری و نکات مورد توجه در ارجاع دعاوی شهرداری به داوری

  • ارجاع دعاوی مربوط به اموال عمومی به داوری عمومی باید پس از تصویب هیأت ویزران و اطلاع مجلس شورای اسلامی صورت بگیرد.
  • شورای شهر از نظر قانون یک شخصیت حقوقی مستقل از شهرداری دارد
  • شهرداری نیز یک شخصیت حقوقی مستقل محسوب می‌شود
  • همه اشخاص حقوقی از جمله شورای شهر وقتی به عنوان داور انتخاب شوند در حقیقت مقام ناصب داوری شناخته شده و داوری را خودشان انجام نخواند داد بلکه اقدام به نصب داور می نمایند.
  • یکی از رکن‌های اصلی داوری آن است که هیچ یک از دو طرفین دعوی داور کار خودشان قرار نگیرند بلکه داوری به وسیله شخص سوم انجام شود.

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • رضا چنگایی
    آگوست 22, 2022 7:52 ب.ظ

    سلام ما یک ملکی در حدود ۴۷۰۰۰ متر در منطقه یک تهران داشتیم با شهرداری از روی ناچاری با توافق ۳۰درصدمالک به ۷۰ شهرداری توافق کردیم بعدا شهرداری گفتن برای تراکم ۱۵درصد می گیریم این توافق از روی ناچاری صورت گرفت الان شما می توانید از طریق دیوان حق ما را بگیرید.ما فقط ۱۲ درصد از زمین مذکور گرفتیم

    پاسخ
    • با سلام، جهت بررسی مدارک و ارائه راهنمایی لازم ممنون میشم با شماره ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰ تماس بگیرید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان