رای تضمینی دادگاه تجدیدنظر+ مشاوره با وکیل متخصص

تجدیدنظر

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

دادگاه تجدیدنظر ، نسبت به دادگاه بدوی یک دادگاه عالی می باشد و از دیوان عالی کشور نیز ، پایین تر است . این دادگاه ، قادر به رسیدگی کردن در خصوص کلیه مواردی است که ، در مرحله بدوی برای آن رای صادر شده است . از آن جایی که دادگاه تجدیدنظر ، در هر استانی یک شعبه دارد ، بنابراین تمام اعتراضات به کلیه پرونده ها ، از سر تا سر استان به این دادگاه فرستاده می شود و به طور معمول ، صادر کردن رای و همچنین تصمیم دادگاه ، بیش تر از دادگاه بدوی می باشد و حتی ممکن است که یک الی سه ماه ، زمان ببرد . در واقع ، در شعب تجدیدنظر ، به پرونده ها در سطح بالا تری رسیدگی می شود ، به همین خاطر نحوه رسیدگی بسیار بالاتر است.

آیا رای دادگاه تجدیدنظر قطعی است ؟

در ایران ، در قانون آیین دادرسی مدنی لیست کلیه آرائی که قابل اعتراض کردن در مرجع تجدیدنظر می باشند ، به طور کاملا محصور ذکر شده است و در این خصوص ، احصاء نموده است . به همین سبب ، به جز موارد قابل فرجام خواهی در دیوان ( ماده ۳۶۶ قانون آ.د.م ) ، دیگر موارد قطعی و لازم الاجرا هستند .

در خصوص اینکه آیا رای دادگاه تجدیدنظر قابل اعتراض نمودن است یا خیر ؟باید بگوییم در دادگاه تجدیدنظر ، شیوه رسیدگی بنا به دلایلی بالاتر از دیگر دادگاه ها می باشد . به این صورت که دادگاه های تجدیدنظر ، دارای یک قاضی و دو مستشار می باشند و آراء صادر شده در آن ها ، دارای سطح اشتباه و خطا بسیار کم تری هستند . اما از آن جایی که باز هم در صدور رای ، امکان خطا وجود دارد ، به منظور جلوگیری نمودن از این اشتباهات ، در قانون آیین دادرسی مدنی و قانون آیین دادرسی کیفری ، موارد قابل اعتراض در دیوان ذکر شده است . همچنین لازم به ذکر است که : در مواد ۴۴۷ قانون آ.د.ک و ماده ۳۶۶ قانون آ.د.م ، به این موارد پرداخته شده است و به جز این موارد تنها در مورد اعاده دادرسی ، قابل اعتراض نمودن می باشند .

آیا رای قطعی دادگاه تجدید نظر، قابل اعتراض است ؟

در پاسخ به این سوال ، باید افزود که : رای قطعی این دادگاه ، فقط در مورد اعاده دادرسی و در دیوان قابل اعتراض می باشد . و به جز این مورد ، به طور کلی قطعی و لازم الاجرا است . و چنانچه در دیوان عالی کشور نیز ، به آن اعتراض شود به طور معمول به علت ، عدم وجود موارد قانونی دادخواست و یا حتی درخواست ، در این خصوص رد می شود و دیگر پرونده ، بسته خواهد شد .

چگونگی اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر

دادگاه استیناف ، بالا ترین دادگاه کشور می باشد و به همین علت ، تصمیمات آن قطعی است . البته ، شرایطی وجود دارد که ممکن است شکایت نمودن به دادگاه تجدیدنظر ، امکان پذیر باشد . در واقع ، اگر فردی گمان می کند که تصمیم دادگاه تجدیدنظر اشتباه است ، این امکان وجود دارد که به دادگاه بالاتر ، اعتراض نماید . در این خصوص ، دو علت اصلی وجود دارد که بر اساس آن ، ممکن است شکایت نمودن به دادگاه تجدیدنظر امکان پذیر باشد ، این دو مورد عبارت است از :

۱ / دادگاه تجدیدنظر در هنگام رسیدگی کردن به پرونده ، دچار اشتباه قانونی شده باشد .

۲ / شواهدی جدید وجود داشته باشد ، که در هنگام رسیدگی نمودن دادگاه تجدیدنظر ، موجود نبوده باشد .

مشاوره با وکیل متخصص جهت پیگیری رای دادگاه تجدیدنظر

به طور معمول ، پیگیری نمودن آرائی که در دادگاه تجدیدنظر صادر می شوند ، در سامانه ثنا و یا حتی ابلاغ الکترونیک قضایی ، صورت می گیرد . که می شود با استفاده نمودن از : شماره پرونده ، تاریخ ، و … پیگیری نمود.

آیا احتمال تغییر تصمیم در دادگاه تجدید نظر وجود دارد ؟

علی رغم آن که در دادگاه تجدیدنظر ، پرونده مجددا بررسی می‌ شود ، ولی تغییر آن به طور معمول بستگی به شیوه دفاع نمودن فرد معترض به رای صادر شده در دادگاه بدوی ، و همچنین حضور وکیل دارد . در واقع ، هر چه که فرد با دلایل و مدارک بیش تری ، تقاضای تجدیدنظر داشته باشد ، به تبع احتمال صدور رای به نفع او ، بیش تر و بیش تر خواهد شد .

مهلت تجدیدنظرخواهی

در قانون آیین دادرسی کیفری و قانون آیین دادرسی مدنی ، پس از صدور رای ، یک مهلت قانونی بیست روزه به منظور اعتراض ، صادر شده است ‌. به این معنا که : وقتی فرد رای دادگاه بدوی و یا حتی رای دادگاه غیابی را دریافت نمود ، می تواند ظرف بیست روز به رای صادر شده ، اعتراض نماید . آراء‌ صادر شده در مرحله بدوی ، طی یک دادخواست تجدیدنظر و به طور معمول همراه لایحه ، قابل اعتراض نمودن در دادگاه تجدیدنظر می باشد . و برای این امر هم ، با تمام شدن مهلت بیست روزه  ، رای در این مورد قطعی خواهد بود .

نقض حکم در دادگاه تجدیدنظر

به طور معمول پس از صدور رای در دادگاه بدوی ، در خصوص آن به دادگاه تجدیدنظر ، اعتراض شده که این اعتراض طی یک دادخواست صورت می پذیرد . چنانچه فرد مدارک و دلایل قانع کننده ای ، برای اعتراض داشته باشد در این صورت می تواند ، به نقض رای صادر شده بدوی ، در شعب تجدیدنظر امید داشته باشد . لازم به ذکر است که  رای در اکثر اوقات نقض می شود .

مشاوره با وکیل در خصوص رای دادگاه تجدیدنظر | وکلای پایتخت

به علت دشواری و پیچیدگی بسیار در امر پیگیری رای دادگاه تجدیدنظر ، شایسته است که افراد در هنگام مواجه شدن با این مسائل، قبل از هر اقدامی با وکیلی مجرب و خبره مسئله خود را در میان بگذارند و با اخذ مشاوره با وکیل، از دانش و تجربه او در این خصوص ، بهره مند شوند . وکلای متخصص و ماهر پایتخت، با سال ها فعالیت در این زمینه و کسب صد ها پرونده موفق، آماده ارائه تخصصی ترین خدمات حقوقی به عموم هموطنان عزیز می باشند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان