رای دیوان عدالت اداری در خصوص مالیات بر ارزش افزوده

رای-دیوان-عدالت-اداری-در-خصوص-مالیات-بر-ارزش-افزوده

 

به طور کلی منظور از مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی می باشدکه دولت بر خدمات و کالاها اعمال می کند. به طوری که هنگامی که یک محصول تولید می شود تا زمانی که آن محصول به مصرف می رسد انواعی از تغییرات بر آن انجام می شود و دولتها در تمامی این مراحل به و به طور پیوسته مجموعه ای هزینه ها را بر آن اعمال می نمایند.

این نوع از مالیاتها به تازگی اعمال شده است و فرد بدون آنکه خود بداند در هنگام خرید کالا آن مالیات را می پردازد.

برای مثال فرد در هنگام خرید سیگار با پردخت قیمت آن مالیات آن را نیز پرداخت می نماید.

در این خصوص در قانون مالیات بر ارزش  و در ماده ۳ آن بدین گونه تعریف گردیده است.مالیات بر ارزش افزوده تفاوت بین بین کالاها و خدمات تولید شده و قیمت مصرفی ان در یک تایم مشخص می باشد .

به طور کلی در مالیات بر ارزش افزوده هر چه فرد یک نوع از کالا یا خدماتی را بیشتر مصرف نماید باید مالیات بیشتری را نیز پرداخت نماید.

زمان پرداخت مالیات بر ارزش افزوده :

بر طبق قوانین مالیاتی در این مالیات باید هر سه ماه یعنی در بازه های زمانیسوم فرودین ، سوم تیر ، سوم مهر و سوم دی باید پرداخت گردد.

مالیات بر ارزش افزوده برای کالاها و خدمات صادراتی و وارداتی  :

 به طور کلی در اکثریت کشورهای دنیا برای صادرات کالاها و خدمات هیچ گونه مالیاتی معین نمی شودو این برای هر کشوری مفید می باشد. اما برای کالاهای وارداتی فرد باید قبل از وارد کردن آن در گمرک مالیات آن را پرداخت نموده و بعداً اجازه خروج کالاها و خدمات را از گمرک دارد.

 نقش دیوان عدالت اداری در شکایت از مالیات بر ارزش افزوده:

در ادامه نوشتار به بررسی نقش دیوان عدالت اداری در شکایت از میان مالیات بر ارزش افروده خواهیم پرداخت . اما لازم است قبل از هر موضوعی توضیحاتی مختصر در مورد دیوان عدالت اداری ارائه دهیم.

بر طبق اصل ۱۷۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دیوان عدالت اداری مرجع رسیدگی به شکایات مردم علیه تخلفات ، ظلم های سازمانها و ادارات دولتی و حکومتی می باشد .

 دیوان عدالت اداری بالاترین مرجع رسیدگی اداری در کشور بوده و رای دیوان عدالت اداری برای سازمانها و ادارات دولتی و حکومتی لازم الاجرا بوده و اداره مکلف به تبعیت از ان می باشد.

در صورت عدم اجرای حکم صادره در دیوان عدالت اداری توسط نهاد یا سازمان مربوطه عمل وی جرم محسوب شده و براساس قوانین دیوان عدالت اداری تحت پیگیری قرار می گیرد.

نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری چگونه می باشد؟

 برای شکایت در دیوان عدالت اداری تنها در مواردی می توان طرح دعوی نمود که طرف شخص سازمان یا اداره دولتی و حکومتی بوده و فرد به هیچ عنوان حق طرح دعوی علیه اشخاص حقیقی در دیوان عدالت اداری را ندارد .

برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری فرد می بایست ابتدا برای ثبت نام در سامانه دیوان عدالت اداری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در سراسر کشور مراجعه نموده و ضمن ثبت نام در سامانه دادگستری کل کشور یا همان سامانه ثنا در سامانه ساجد مربوط به دیوان عدالت اداری نیز ثبت نام نماید.

بعد از ثبت نام در سامانه خدمات الکترونیک قضائی و ساجد فرد می تواند با تهیه و پرنمودن دادخواست شکایت در دیوان عدالت اداری مطابق قانون اقدام به ثبت شکایت نماید.

 دادخواست شکایت در دیوان عدالت اداری باید روی فرمهای مخصوص موجود در دیوان که می توان آن را در سایت دیوان عدالت اداری دانلود کرد یا از اداره پست دریافت نمود و باید به زبان رسمی کشور یعنی فارسی نوشته شود. بعد از پرنمودن دادخواست فرد می تواند دادخواست خود را به همراه دلائل و اسناد و مدارک مذکور در سامانه ساجد ثبت نموده و منتظر ابلاغیه تعیین زمان رسیدگی در دیوان عدالت اداری باشد.

 در هنگام ثبت دادخواست اگر دادخواست مورد نظر دارای نقص باشد دفتر شعبه دیوان طی یک ابلاغیه به شاکی اعلام می نماید که در مهلت زمانی معین شده در قانون اقدام به رفع نقص بنماید. در صورتی که در مهلت مقرر رفع نقص بشود دادخواست به شعبه ارسال شده و فرد در مهلت معینه اقدام به طی یک پیامک از زمان رسیدگی با خبر می گردد.

علاوه بر مورد فوق در موردی که فرد در مهلت زمانی معین اقدام به رفع نقص ننماید دادخواست مربوطه طی قراری رد شده و به آن رسیدگی نخواهد شد.

 با ارسال دادخواست و یا پرونده به شعبه، رسیدگی آغاز می شود . دیوان در این مرحله اگر انجام تحقیقات را لازم بداند با صدور قرار نیابت قضئی اقدام به انجام تحققیقات با درخواست نیابت قضائی یا از طریق ظایطین می نماید.

 نکته دیگر که بسیار حائر اهمیت می باشد این است که حضور طرفین شکایت یا وکلا وئ نمایندگان آنها دردیوان لازم نمی باشد و اصدلا رسیدگی ها بدون حضور طرفین انجام می گیرد ، اما در مواردی که دیوان آن را لازم بداند با احضار طرفین اقدام به حضور آنها و ارائه توضیحات می نماید.

بعد از همه موارد فوق دیوان عدالت اداری اقدام به صدور رای می نماید و افراد می توانند در مهلت زمانی معین شده نسبت به ان اعتراض نمایند.

  مهلت اعتراض به رای صادره برای اشخاص داخل کشور سه ماه و برای افراد خارج کشور به مدت شش ماه می باشد .

رای دیوان عدالت اداری در خصوص اعتراض به مالیات ارزش افزوده:

 رای صادره دیوان در خصوص مالیات بر ارزش افزوده با شکایت بیمه نسبت به ابطال نامه سازمان امور مالیاتی در خصوص مالیات بر ارزش افزوده بیمه می باشد . بدینن صورت که به موجب رای صادره شماره ۴۳۲ـ ۱۳۹۶/۵/۱۰  هیئت عمومی دیوان عالی کشور دیگر به هیچ عنوان خدمات بیمه و سلامت و درمان از این به بعد مشمول ارزش افزوده نخواهند شد.

گروه وکلای پایتخت با ارائه مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه رای دیوان عدالت اداری در خصوص مالیات بر ارزش افزوده به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری همراه  شما در تمامی مراحل رسیدگی و پیگیری پرونده تا رسیدن به موفقیت می باشد .این گروه با داشتن کادری مجرب آماده ارائه خدمات مشاوره ای  می باشد .

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان