سوالات معاملات و قراردادها

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

معاملات و قراردادها از مسائل مهم و پیچیده ای است که مشکلات و اختلافات زیادی را هم به همراه خود دارد و در نتیجه سوالات و ابهامات را در پیش دارد.

سوال ۱ : اگر کسی در حالت مستی معامله کند،آن معامله چه وضعی دارد؟

معاملات و قراردادها به دلیل فقدان قصد،باطل می باشد.

سوال دوم : فردی قالی را به تصور اینکه بافت کرمان است خریداری می نماید اما بعد می فهمد قالی بافت کرمان نمی باشد،آیا می تواند قالی را پس بدهد؟

با توجه به اینکه این اشتباه،اشتباه در اوصاف مهم مورد معامله می باشد ،بنابراین خریدار حق فسخ معامله را دارد.

سوال سوم : فردی که با قصد عدم پرداخت دین خود، اموال خود را به شخص دیگری انتقال می دهد،آیا آن انتقال صحیح است؟

اگر معاملات و قراردادها به قصد فرار از دین به صورت صوری باشند چون قصد واقعی معامله وجود ندارد بنابراین معامله باطل و بلااثر می باشد و انتقال صحیح نیست اما اگر معامله به قصد فرار از دین حقیقی باشد چون قصد معامله وجود دارد بنابراین معامله بین طرفین صحیح می باشد اما در مقابل طلبکار قابل استناد نمی باشد.

سوال چهارم : اگر شرط شود خریدار برای ثمن ضامن بدهد و به شرط عمل نکند آیا می توان معامله را باطل نمود؟

طبق ماده ۲۴۳ قانون مدنی مشروط له(فروشنده) حق فسخ معامله را دارد.

سوال پنجم : اگر کسی مال خود را که توسط دادگاه به نفع شخص ثالثی توقیف شده است در مقام وفای به عهد و پرداخت بدهی به طلبکار بدهد،وفای به عهد صحیح است؟

وفای به عهد صحیح نیست مگر اینکه شخصی که مال به نفع او توقیف شده است رضایت دهد.

سوال ششم : در کارخانه ی تولید وسایل الکترونیکی،کارگری در تولید محصول قصور نموده و جنس معیوب به بازار عرضه شده و هنگام مصرف موجب خسارت گردیده است، چه کسی مسئول پرداخت خسارت می باشد؟

طبق ماده۱۲ قانون مسئولیت مدنی کارفرما مسئول جبران خساراتی است که از طرف کارکنان و کارگران در حین انجام کار یا به مناسبت آن وارد شده است مگر اینکه ثابت نماید تمام احتیاط ها و ضوابط و قوانین را رعایت نموده یا اگر اگر احتیاط ها را به عمل می آورد باز هم جلوگیری از زیان ممکن نمی بود اما در نهایت کارفرما می تواند به وارد کننده خسارت که مقصر شناخته شده مراجعه نماید.

سوال هفتم : دارنده اتومبیلی،اتومبیل خود را به دوست خود بابت سفر امانت می دهد،در اثر سرعت زیاد تصادف رخ می دهد و به اتومبیل طرف مقابل خسارت وارد می گردد،زیان دیده خسارت خود را از چه کسی می تواند مطالبه نماید؟

از دارنده اتومبیل و از راننده مقصر،از هر کدام که بخواهد می تواند مطالبه نماید.

سوال هشتم : اگر خریدار مالی را بدون آنکه ببیند و فقط به شرط داشتن وصف مربوطه بخرد و هنگام تسلیم کالا معلوم گردد که کالا آن وصف مشروط را ندارد،خریدار چه اختیاری دارد؟

اگر مبیع عین معین باشد بنابراین مشتری به استناد خیار رؤیت می تواند عقد را فسخ کند اما اگر عین کلی باشد چون در بیع کلی خیار رؤیت وجود ندارد بنابراین بایع(فروشنده) باید جنسی بدهد که مطابق با اوصاف مقرره بین طرفین باشد.

سوال نهم : اگر شخصی خودرویی را که قیمت واقعی آن ۵۰میلیون تومان بوده است به قیمت ۸۰میلیون تومان خریداری نماید،آیا خریدار می تواند معامله را فسخ نماید؟

با توجه به وجود خیار غبن،خریدار این حق را دارد که فوراً به خیار غبن استناد نموده و معامله را فسخ نماید اما اگر به جای فسخ معامله به دلیل غبن موجود، مطالبه ی مابه التفاوت نماید،خیار غبن و حق فسخ ساقط می گردد.

سوال دهم : اگر وکیلی که وکالت در توکیل ندارد،انجام مورد وکالت را به شخص ثالثی واگذار نماید و از اقدام شخص ثالث خسارتی وارد گردد،چه کسی مسئول است؟

با توجه به اینکه این مسئولیت تضامنی می باشد بنابراین هرکدام از وکیل و شخص ثالث در مقابل اصیل مسئول می باشند.

سوال یازدهم : در قرارداد رهنی شرط شده است که مرتهن حق فروش عین مرهونه را ندارد،آیا شرط و عقد صحیح است؟

طبق قانون شرط باطل است اما عقد صحیح می باشد.

سوال دوازدهم : اگر کسی مال خود را که در رهن دیگری است بفروشد،این معامله چه وضعی دارد؟

با توجه به اینکه معامله راهن در مال مرهونه فضولی می باشد بنابراین معاملات و قراردادها غیرنافذ می باشند و صحت آن منوط به تنفیذ مرتهن می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان