شرایط بهره مندی نوه دختر از مستمری پدربزرگ و مادربزرگ

شرایط-بهره-مندی-«نوه-دختر»-از-مستمری-پدربزرگ-و-مادربزرگ

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

 

بر مبنای رای دیوان عدالت اداری که به تازگی مورد بررسی قرار گرفته است، شرایط بهره مندی «نوه دختر» از مستمری پدربزرگ و مادربزرگ با جزئیات هر چه تمام‌تر مشخص گردیده است و بر این مبنا و طی شرایط خاصی نوادگان اناث نیز می‌توانند از مستمری اجداد خود برخوردار شده و از آن استفاده نمایند؛ با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا نکات مهمی را در این زمینه به عرض شما برسانیم.

تصویب قانون برخورداری نوه اناث از مستمری اجداد

یکی از مهم‌ترین قوانینی که در طول ۴۰ سال اخیر در کشورمان ایران اجرا می‌شد، برخورداری فرزندان اناث از مستمری پدر و مادر بود، اما تنها (فرزند) مشمول برخورداری از چنین قانونی بود و این موضوع در مورد نوادگان صدق نمی‌کرد؛ اما خوشبختانه به تازگی دیوان عدالت کشورمان تغییراتی در این قانون اعمال نموده و شرایطی مهیا کرده است تا (نوه) هم جزو فرزندان محسوب شده و از این مستمری بهره مند گردد. بنابراین اگر نوه دختر شرایط لازم را دارا باشد، می‌تواند از تمامی مزایای تامین اجتماعی که تا پیش از این شامل فرزندان می‌شد استفاده نماید.

مهم‌ترین شرایط بهره مندی «نوه دختر» از مستمری پدربزرگ و مادربزرگ

نوادگان اناث برای این که بتوانند از تمامی مزایای مستمری اجداد خود استفاده نمایند، باید دارای شرایطی باشند که در ادامه به آن‌ها اشاره کوتاهی می‌کنیم:

  1. نوه دختر نباید تمکن مالی داشته باشد؛ همچنین او نباید از شغلی برخوردار باشد که برای او به عنوان یک منبع درآمد مطمئن به شمار رود.
  2. نوه دختر باید مجرد باشد و در شناسنامه او هیچ نامی از شوهر ذکر نشده باشد.
  3. باید این موضوع که نوه دختر کاملاً تحت کفالت پدر بزرگ و یا مادر بزرگ خود بوده است، به خوبی محرز و مشخص گردد.
  4. هیچ نوع محدودیت سنی برای نوه دختر برای برخورداری از مستمری اجداد خویش وجود ندارد و نوه دختر می‌تواند در هر سن و سالی، با دارا بودن شرایط ذکر شده اقدام به انجام امور اولیه برای بهره مندی از تمامی مزایای مستمری اجداد خویش نماید.

طبق قانون تعیین شده اگر نوه دختر از تمامی موارد بالا برخوردار باشد، می‌تواند پس از فوت اجداد خود به میزان ۲۵ درصد از مستمری آن‌ها دسترسی داشته باشد؛ لازم به ذکر است که شرایط بهره مندی «نوه دختر» از مستمری پدربزرگ و مادربزرگ در تاریخ ۱۸ آبان ماه سال ۱۴۰۰ از سوی سازمان تامین اجتماعی به صورت یک بخشنامه ارائه شده است.

فرایند بررسی و دریافت مستمری اجداد از سوی نوادگان دختر

از این پس تمامی نوادگان اناث در صورت برخورداری از تمامی شرایط مطرح شده، می‌توانند به واحد اجرای این قانون مراجعه نموده و فرم ثبت نام خویش را دریافت کرده و پس از تکمیل، آن را به واحد مربوطه ارائه نمایند؛ همچنین نوادگان اناث می‌توانند تمامی مشخصات خود را در سامانه خدمات غیر حضوری سازمان اخذ وارد نمایند؛ پس از آن که صحت و سقم ادعای اناث و همچنین احراز شرایط کفالت اجداد در کمیته متناظر و توسط واحد اجرایی بررسی شد، پس از گذشت مدتی نتیجه نهایی اعلام می‌گردد.

بنابراین اگر شخص هیچ گونه درآمدی در اثر اشتغال نداشته باشد و همچنین مجرد بوده و کفالت نوه توسط اجداد مورد ادعای او کاملاً محرز شده باشد (در هنگام فوت و در مقطع زمانی ارائه درخواست) و این موضوع مورد تایید کمیته متناظر قرار گرفته باشد، موضوع به اداره کل استان ارجاع می‌گردد؛ در این اداره نیز فرم مربوطه کامل شده و مجدداً شرایط بهره مندی «نوه دختر» از مستمری پدربزرگ و مادربزرگ بررسی شده و در صورت تایید موضوع مربوطه، مراتب به اداره کل مستمری استان برای تایید نهایی ارسال می‌گردد.

لازم به ذکر است که اگر پس از تایید و صدور مجوزهای ذکر شده، نواده مذکور به هر علتی از عداد مستمری بگیران خارج گردد و پس از گذشت مدتی دوباره شرایط بهره مندی «نوه دختر» از مستمری پدربزرگ و مادربزرگ، برای او به صورت قانونی فراهم شود، دیگر نیازی به بررسی مجدد این موضوع در کمیته استانی و ستادی وجود ندارد و تنها می‌توان با اخذ درخواست و ادعای این موضوع که شخص مورد نظر فاقد شوهر و یک منبع درآمد مطمئن می‌باشد، تایید ادعای او و همچنین پایداری کفالت نوه دختر توسط کمیته متناظر واحد اجرایی، شخص می‌تواند مجدداً از مستمری اجداد خود برخوردار گردیده و شرایط استفاده از آن برای او مهیا شود.

گروه وکلای پایتخت  آمادگی لازم جهت ارائه مشاوره به تمامی مراجعین خویش در زمینه دعاوی مرتبط با دیوان عدالت اداری برخوردار می‌باشند و می‌توانند در این زمینه به شما کمک‌های فراوانی ارائه نمایند. شما می‌توانید در موسسه گروه وکالت پایتخت در جلسات ملاقات حضوری با وکیل خود در مورد تمامی جزئیات پرونده صحبت کرده، آن را با دقت بررسی نموده و در نهایت یک راه حل مطمئن و منطقی برای رسیدگی به آن پیدا کنید.

3 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • با سلام ؛ برخورداری از مزایای بیمه پدربزرگ و مادربزرگ توسط نوادگان فرزند اناث که متارکه کرده و تمکن مالی ندارند آیا در خدمات درمانی هم صدق میکند ؟ و رای دیوان مربوط به سایر

    صندوقها نیز می شود؟ با تشکر

    پاسخ
  • حامدولیزاده
    ژانویه 10, 2023 12:10 ب.ظ

    تحت تکفل پدربزرگ و مادربزرگ یعنی چی واضح میگین؟من مادرشوهرش بیمه بود و فوت شد بچه هایش پسرت و بالای سی سال ک شغل و درامد دارن و فقد دخترمن هست که مجرد و بدون درآمد میخواستم بدونم چطوری میتونیم بیمه اشو بگیریم به دخترم تعلق میگیره ایا؟

    پاسخ
  • گلناز مهر
    آگوست 31, 2023 5:29 ب.ظ

    سلام. من مادر بررگم نزدیک به ۱۲ سال است فوت شده. و پدر و مادرم در قید حیات هستند ایا این مستمری شامل حال من میشود؟ ممنونم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان