شکستن رای در دیوان عالی کشور+به صورت تضمینی

شکستن رای در دیوان عالی کشور

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

شکستن رای در دیوان عالی کشور

دیوان عالی کشور به عنوان یکی از بالاترین مراجع قضایی کشور دارای حدود وظایف و اختیارات وسیعی است. دیوان عالی کشور براساس اصل ۱۶۱ قانون اساسی و به منظور وظیفه نظارت بر اجرای صحیح قوانین و مقررات، حل اختلافات، تعیین مراجع صالح برای رسیدگی به اختلافات، ایجاد وحدت در رویه قضایی و… تشکیل شده است.

شکستن رای در دیوان عالی کشور به چه روش‌هایی امکان پذیر است؟

شکستن رای در دیوان عالی کشور، به بیان دیگر نقض رای قطعی صادره در دیگر مراجع در دیوان عالی کشور به صورت‌های متفاوتی صورت می‌گیرد. شکستن رای در دیوان عالی کشور به صورت تضمینی نیازمند حضور وکلای متخصص و زبده در این حیطه می‌باشد. یکی از روش‌های شناخته شده شکستن رای در دیوان عالی کشور، فرجام خواهی است. مستند به ماده ۳۶۶ قانون آیین دادرسی مدنی، فرجام خواهی به معنی رسیدگی از جهت تطبیق یا عدم تطبیق رای مورد فرجام یا موازین و اصول شرعی و قوانین است. شکستن رای در دیوان عالی کشور به روش فرجام خواهی، صرفا رسیدگی شکلی است و دیوان عالی کشور به رسیدگی ماهوی وارد نمی‌شود. آراء بدوی که پس از گذشتن مهلت زمان اعتراض به آن، قابلیت تجدیدنظر خواهی را از دست داده‌اند و یا آراء صادره در دادگاه تجدیدنظر که اصولا قطعی قلمداد می‌شوند با استناد به موارد قانونی و مدارک مستدل قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور هستند.

در چه مواردی پس از اتمام مهلت تجدیدنظر خواهی می توان اقدام به شکستن رای کرد؟

ماده۳۶۷ قانون آیین دادرسی مدنی مواردی که فرجام خواه پس از اتمام مهلت تجدیدنظرخواهی نسبت به رای بدوی و قطعی شدن آن، قادر به شکستن رای در دیوان عالی کشور می‌باشد را به شرح زیر بیان کرده است:

الف)احکامی که میزان خواسته آن‌ها بیش از بیست میلیون ریال باشد.

ب)احکام مرتبط با طلاق، حجر، نسب، اصل نکاح و فسخ آن، حبس، تولیت، ثلث و وقف.

قرارهای زیر به شرطی قابل فرجام خواهی می‌باشند که در رابطه با دعوایی صادر شده باشند که اصل آن دعوا قابل فرجام خواهی باشد؛

پ)قرار ابطال یا رد دادخواست صادره از سوی دادگاه.

ت)قرار عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا یا قرار سقوط دعوا.

ماده ۳۶۸ نیز آراء زیر را چنانچه در دادگاه تجدیدنظر صادر شده باشند، قابل فرجام خواهی می‌داند:

الف)احکام در رابطه با طلاق، نسب، حجر، وقف، احکام نکاح و فسخ آن.

قرارهای زیر مشروط به قابلیت فرجام خواهی اصل دعوا؛

ب)قرار رد درخواست یا ابطال دعوا که دادگاه تجدیدنظر صادر کرده است.

پ)قرار مبنی بر اهلیت نداشتن یکی از طرفین دعوا یا قرار سقوط دعوا.

دیوان عالی کشور با رسیدگی به موضوع فرجام خواهی و بررسی رای صادره، نسبت به ابرام(تایید) یا رد رای اقدام می‌نماید. چنانچه رای را ابرام یا تایید کند، رد درخواست فرجام خواهی به شاکی اعلام می‌شود. در غیر اینصورت نیز دیوان رای را به منظور نقض به دادگاه صادر کننده ارسال می‌کند. وکیل متخصص گروه وکلای پایتخت با پیگیری و تکمیل مدارک موجب تسریع رسیدگی به روند پرونده و موفقیت در مراحل شکستن رای در دیوان عالی کشور به صورت تضمینی خواهند شد.

 

چه مواردی موجب نقض حکم صادره و شکستن رای در دیوان عالی کشور به صورت تضمینی می‌شود؟

۱) دادگاه صادر کننده رای صلاحیت ذاتی نداشته باشد و رعایت نکردن صلاحیت محلی حتی پس از ایراد به آن.

۲) رعایت نشدن مقررات و قوانین و موازین شرعی در رای صادره.

۳) رعایت نکردن اصول دادرسی، حقوق طرفین دعوا و قواعد آمره به صورتی که رای را از اعتبار قانونی ساقط نماید.

۴) آراء صادره در یک موضوع و بین همان اصحاب دعوا، بدون وجود سبب قانونی مغایرت داشته باشند.

۵)بی توجی به دلایل و دفاعیات طرفین یا نقض در تحقیقات.

هرگاه طرفین دعوا متوجه وجود یکی از موارد بالا در رای صادره شدند، به همراه وکیل متخصص گروه وکلای پایتخت و با ارائه مدارک و دلایل اثبات کننده قادر به شکستن رای در دیوان عالی کشور به صورت تضمینی خواهند بود. نحوه ارائه مدارک و اثبات صحت آن نیز از جمله مواردی است که تنها وکیل متخصص گروه وکلای پایتخت قادر به انجام آن خواهد بود. پس از رسیدگی به موارد فوق در دیوان عالی کشور و نقض رای، پرونده به دادگاه صادر کننده رای اصلی ارسال می‌شود، پس از رسیدگی مجدد رای صادره قطعی و لازم الاجراست. از دیگر مواردی که اشخاص قادر به شکستن رای در دیوان عالی کشور هستند، می‌توان به اعاده دادرسی اشاره نمود. اعاده دادرسی نهادی است که بدون در نظرگرفتن جرم، مدت زمان گذشته از صدور آن یا حتی اینکه مجازات اجرا شده یا خیر، قابل درخواست می‌باشد.

اعاده دادرسی برای شکستن رای در دیوان عالی کشور به صورت تضمینی

در اعاده دادرسی برای شکستن رای در دیوان عالی کشور به صورت تضمینی، دیوان عالی کشور با بررسی دلایل و اسناد ارائه شده و نقض رای صادره، پرونده را برای صدور رای جدید به شعبه هم عرض دادگاه صادر کننده رای اصلی ارجاع می‌دهد. شکستن رای در دیوان عالی کشور به روش‌های مذکور قابل انجام می‌باشد، رای صادره در دیوان عالی کشور قطعی و لازم الاجراست. به همین دلیل حضور اشخاص متخصص و مجرب در این مسیر تاثیر شایانی خواهند داشت. طرح شکایت در دیوان عالی کشور به علت حساسیت‌ها و قوانین خاص موضوعی سخت و تخصصی است، بهترین روش برای اشخاصی که قصد شکستن رای در دیوان عالی کشور به صورت تضمینی را دارند، همراهی وکیل متخصص گروه وکلای پایتخت است. شکستن رای در دیوان عالی کشور به روش‌های مذکور، از جانب اشخاصی که به موجب اجرای مجازات در حال تحمل مجازات هستند نیز قابل پیگیری می‌باشد. برای مثال شخصی که به دلیل حکم قطعی در حال گذراندن مجازات حبس است، می‌تواند درخواست اعاده دادرسی یا فرجام خواهی خود را حسب مورد به مسئولین زندان تحویل دهد. قائم مقام، وکیل یا نماینده قانونی اشخاص نیز قادر به طرح درخواست و شکستن رای در دیوان عالی کشور به صورت تضمینی هستند. تمامی این امور با دریافت مشاوره از وکیل گروه وکلای پایتخت آسان‌تر طی خواهند شد.

مشاوره تخصصی با بهترین وکیل دیوان عالی

وکلا و مشاورین گروه وکلای پایتخت در تمامی مراحل رسیدگی و پیگیری روند پرنده در شکستن رای در دیوان عالی کشور همراه موکلین خواهند بود و از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نخواهند کرد. امکان دریافت مشاوره حقوقی تخصصی به صورت تلفنی، آنلاین و مراجعه حضوری در این مجموعه برای شما عزیزان فراهم شده است. برای کسب نتیجه دلخواه و تسریع امور پرونده خود را به مجموعه وکلای پایتخت بسپارید.

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان