متن نامه اعتراض به رای اداره کار

متن-نامه-اعتراض-به-رای-اداره-کار+نحوه+فرم

یکی ازنکات بسیار مهم که در سالهای کنونی به دلیل افزایش مشکلات اقتصادی بین کارگر و کار فرما  به وجود آمده است در خصوص قرار دادهای کاری می باشد .بسیاری از  کارفرماها به دلیل اینکه در هنگام شروع کار با کارگران حاضر به امضای قرار دادکاری نمی باشند و حس می کنند که در صورت عدم وجود قرار داد بعد از هرگونه مشکل کارگر هیچ گونه حق اعتراضی در این خصوص نخواهد داشت . اما واقعیت و قانون به مسئله ای دیگر اشاره می کند که در ذیل به تفسیر به آن می پردازیم .

براساس ماده ۷ قانون کار که مقرر می دارد قرار دادکار عبارت است از قرار داد شفاهی یا کتبی که بر اساس آن کارگر در برابر کاری که برای کار فرما انجام می دهد حقوقی را دریافت می نماید.همانطور که در بالا ذکر شد در صورت عدم وجود قرار داد نیز کارگر می تواند علیه کار ما طرح شکایت بنماید و در این مورد می تواند به فیش های دریافتی حقوقی ، شهادت کارگران دیگر  ، واریزی های بانکی و سایر مدارک و اسناد دیگر استدلال نماید.

نمونه شکایت به اداره کار :

بسم تعالی

ریاست محترم اداره کار شهرستان ….

با سلام و عرض ادب و تحییات الهی

احتراما به استحضار عالی می رساند اینجانب ……………………. فرزند ……………… به شماره ملی ……………….. صادره و ساکن ………..، نظر به اینکه بنده از مورخه………………………… در نزد کارفرما آقای ……………………مشغول به شغل بلوک بری با حقوق ماهیانه اداره کار مشغول به کار شده ام . حال باتوجه به اینکه بنده به دلیل مشکلات قادر به ادامه فعالیت خود در نزد ایشان نبوده و وی علی رغم وجود هرگونه قرار داد کتبی فی مابین و تنها به استناد به سخنانی که باهم گفته ایم حاضر به حقوق بنده به مدت دو ماه نمی باشد.

در ضمن مطابق حرف های گفته شده قرار بر این بوده که وی از ماه دوم بنده را بیمه بنماید که علی رغم اینکه اینجانب  از حدود یک سال و نیم پیش در انجا مشغول به کار می باشم متاسفانه بیمه بنده را نیز پرداخت ننموده است.

مع الوصف با توجه به مراتب مذکور خواهشمند است اقدامات لازم را در جهت الزام کارفرما آقای ….. به پرداخت حقوق بنده به مدت دوماه جمعا به مبلغ ……و حق بیمه بنده به مدت یک سال و نیم را مبذول بفرمایید.

نحوه طرح شکایت در اداره کار :

در هنگام شکایت در اداره کار کارگر یا کارفرما باید به ترتیب مراحل ذیل اقدام  به شکایت نماید :

اولین قدم در این زمینه این است که کارگر یا کارفرما در دفاتر خدمات الکترونیک اقدام به احراز هویت خود بنماید .برای احراز هویت باید ابتدا با ارئه مدارک شناسایی و یا سایر مدارک هویتی  به دفتر خدمات دولتی این امر را به اثبات برساند.بعد از این مرحله کارگر می تواند با استفاده از رمز و پسورد دریافتی  در هنگام احراز هویت وارد سامانه جامع اداره کار شده ودر آنجا شکایت خود را ثبت نماید.در این موقع کارگر باید تمامی اسناد و مدارکی را که مبین کار وی در نزد کار فرما باشد را اسکن نموده و در سامانه بارگزاری نماید.

بعد از ثبت شکایت طی یک پیامک ارسالی زمان و موقع جلسه رسیدگی به کارگر ابلاغ گردیده و وی همچنین می تواند برای دریافت اطلاعات بیشتر به سامانه مراجعه نماید.برای کارفرما ابلاغیه به صورت فیزیکی ابلاغ می شود. ابلاغیه مذکور دارای یک کد می باشد که کارفرما با استفاده از آن می تواند وارد سامانه شده و اطلاعات کامل ابلاغیه را دریافت نماید.بعد از آن در اداره کارت بخش رسیدگی به شکایت مذکور رسیدگی شده و حکم صادر می شود. بعد از صدور حکم هر یک از کارگر و کارفرما  می توانند به حکم صادره  اعتراض بنمایند.رای صدره در مرحله بدوی قابل اعتراض بوده و لی در مرحله بعدی  قطعی و غیر قابل اعتراض می باشد.

 

نمونه اعتراض به رای اداره کار :

ریاست محترم دیوان عدالت اداری

با سلام و عرض ادب

احتراما

به استحضار عالی  می رساند اینجانب آقای …………………..  فرزند ……………. به شماره ملی ………………. و متولد ………به مدت ……… سال است که در شرکت….. مشغول کارگری بوده و  باتوجه به اینکه بنده جهت تعیین رسته شغلی خود یک درخواس به اداره محترم کار ارائه داده ام.

باتوجه به اینکه شکایت بنده به هیئت بدوی استانی ارسال گردیده و طی نظر کارشناسان محترم بعد از بررسی های فراوان شغل بنده به عنوان شغل سخت و زیان آور معین می گردد.

در قانون اداره کار نیز  در ماده یک  مشاغل سخت و زیان اوره این موضوع تعریف گرده است  که مقرر می دارد : (( ماده ۱‌ـ کار‌های سخت و زیان آور کار‌هایی است که در آن عوامل فیزیکی، ‌شیمیایی، ‌مکانیکی، ‌بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد بوده ودر اثر اشتغال بیمه شده تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت‌های طبیعی جسمی و روانی ) در وی ایجاد می شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن باشد. ))

با  برررسی ماده مشخص می گردد که شغل نده براساس ماده قانونی مذکور جزء مشاغل سخت و زیان اور بوده و بنده جهت بررسی موضوع و تایید این امر به اداره محترم کار و رفاه اجتماعی شکایت نمودم .  شکایت بنده در این خصوص ابتدا در هیئت بدوی مطرح گردیه و شغل بنده به عنونا شغل سخت و زیان آور معین می گردد که باتوجه به شکایت کارفرما پرونده به شعبه تجدید رفته و در انجا این امر رد گردیه است که این راهخ باتوجه به اینکه منجر به ضرر و زیان جانی و مالی بنده شده است قابل اعتراض می باشد.

۲- باتئوجه به رسته شغلی بنده که در در شعبه بدوی تایید گردیده است اینجانب چند مورد از مواردی را که مشغول به ان بوده ام را در ذیل می اورم .

بررشکاری اب دستگاه ، جوشکاری ، ساخت کلاهک ، برش اهن و ….. . در خصوص رای صادره ودر مرحلهع تجدید نظر متاسفانه کارشناس محترم حتی بدون  بازدید از محل که حتی یک فرد حامی نیز می تواند با بررسی آن به سخت و زیان اور بودن ان پی ببرد در مرحله تجدید نظر شکایت بنده را رد نموده است که این امر موجب تضییع حقوق بنده شده است.

مع الوصف با توجه به مراتب مذکور و باتوجه به اسناد و مدارک ارائه شده خواهشمند است اقدامات لازم را در جهت احقاق حق لاینجانب و صدور حکم مطابق حق و قانون را مبذول فرمایید.

با تشکر و تجدید احترام :

در کلیه گرونده های مطروحه در اداره کار متاسفانه بسیاری از کارگران به دلیل عدم آشنایی با قوانین مطروحه در اداره  کار در صورت صدور حکم یا به انها اعتراض نمی کنند و یا در صورت صدور حکم به دلیل عدم آشنایی کافی به حقوق خود به راحتی حکم صادره را پذیرفته و همین  امر متاسفانه منجر به تییع حقوق کارگران می شود. بهترین راه در این زمینه است که فرد قبل از هرگونه طرح دعوی در اداره کار با مراجعه به وکلای مجرب در این خصوص مشاوره های لازم را دریافت نماید. یکی از بهترین گروههای وکلا در سطح ایران در این زمینه گروه تخصصی وکلای پایتخت  می باشد که دارای سالها سابقه  در این زمینه بوده و در این موضع به راحتی می توانند حقوق شما را به طور کامل محفوظ نگه داشته و حکم صادره به نفع شما صادر شود.

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان