نحوه اعتراض به تخلفات صنفی

نحوه-اعتراض-به-تخلفات-صنفی

قبل از هر چیزی  باید یادآوری کنیم که منظور از تخلفات صنفی ممنوعه جرائمی هستند که مربوط به سازمان تعزیرات حکومتی بوده و باتوجه به اینکه سطح و یا درجه این تخلفات به سطح جرم نرسیده است به این اسم نامیده ی شوند.به دلیل این که موضوع تخلفات صنفی برای هر صنفی اعم از مغازه دار ، تولید کننده ، مصرف کننده یا هر شخص دیگری که در جاهای عمومی مشغول به کار می باشد  ممکن است پیش بیاید پس بهتر است به نحوه دفاع در برابر آن آشنایی داشته باشیم.

اما نحوه شروع شکایت ممکن است توسط افراد مختلفی منجمه مصرف کننده ، مشتری ، یا بازدید خود سازمان تعزیرات و یا سایر مراجع موظف باشد.یک نکته بسیار مهم در این نوع از تخلفات این می باشد که در صورتی که بعد از رسیدگی به تخلفات صنفی ابعاد بیشتری از آن آشکار شود و معلوم گردد که  این تخلف می تواند منجر به ضررو زیانهای اقتصادی شود.

پرونده برای رسیدگی به دادسرا ارجاع می شود و در انجا تحت رسیدگی قرار می گیرد.یکی دیگر ز نکاتی که باید در این موضوع به ان پرداخته شود این است که اگر یک تخلف در حوزه های مختلف سازمان تعزیرات اتفاق افتاده باشد پرونده  در جایی تحت رسیدگی قرار میگیرد که بیشترین میزان تخلف در آن صورت گرفته باشد.

در تخلفات صنفی می توان به چیزهای دیگری نیز اشاره کرد که به طور کلی بستگی به صنف متفاوت می باشد . آن این است که تمامی رشته های صنفی در سه سطح قرار می گیرند و براساس آنها رسیدگی می شود. یکی از انواع آن در سطح شهرستان می باشد ريال دیگری که دارای سطح کمتری می باشد در سطح استانی بوده و در صورتی که نادر نیز صنفی ممکن است در سطح کشور باشد.

برای رسیدگی به تخلفات صنفی فرصت زمانی ۱۰ روزه در نظر گرفته می شود . در صورتی که تخلف صنفی احراز نشود پرونده بسته شده و به آن رسیدگی نمی شود و لسی در صورتی که تخلف احراز گردد پرونده به تعزیرات برای رسیدگی ارسال می شود.در سازمان تعزیرات نیز قبل از رسیدگی به طرفین شکایت زمان رسیدگی  ابلاغ می گردد و افراد می تواند دفاعیه خود را هم به صورت حضوری ارائه دهند و هم به صورت غیر حضوری و با ارسال لایحه به شعبه بدوی انجام دهند .

بعد از آن در صورتی که متخلف در شعبه حاضر نگردد و لایحه ای نیز برای دفاع ارائه ندهد  رای به صورت غیابی صادر می شود .رای صادره در شعبه بدوی قابل اعتراض در شعبه تجدید نظر می باشد.هر یک از شاکی و متخلف می توانند اعتراض خود را در مدت زمان معین در قانون سازمان تعزیرات ارائه نموده و به حکم صادره اعتراض نمایند.

در شعبه تجدید نظر نیز رای صادره برررسی شده و در صورت تایید رای شعبه بدوی به آن شعبه برگردانده شده تا اجرا گردد ولی در صورتی که رای صادره نقض شود رای به طرفین برای اجرا ابلاغ می شود.لازم به ذکر است که رای صادره قابل فرجام خواهی در دیوان عدالت اداری بوده و افراد می توانند طی یک دادخواست  به رای مذکور اعتراض نمایند.

در دیوان عدالت اداری به طور کلی رسیدگی ماهوی انجام نشده و تنها رای مورد نظر از نظر وضعیت قانونی و مطابقت آن با قانون بررسی می شود و در صورت تایید به سازمان تعزیرات برردانده شده و در صورتی که رای مذکور مطابق قانون صادر نشده باشد با ذکر وضعیت آن به شعبه  برگردانده می شود تا مطابق آن رای صادر شود. رای صادره دارای الزام برای شعبه تعزیرات بوده و باید مطابق آن رای را صادر نماید.

در تمامی موارد فوق  بعترین راه این است که قبل از هرگونه اقدامی به وکیل متخصص در زمینه تخلفات صنفی مراجعه شده و با وی مشورت نایید و یا در صورت لزوم پرونده مذکور را به وی داده تا  از حقوق شما در ان دفاع نمایند. گروه تخصصی وکلای پایتخت  یکی از این گروهها می باشد که شما می توانید با اطمینان پرونده های خود را به آنها بسپارید .

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان