نحوه ثبت دادخواست اعاده دادرسی

اعتراض به نظر هیات 251

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

نحوه ثبت دادخواست اعاده دادرسینحوه ثبت دادخواست اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری

یکی از مراجع قضائی بسیار lهم در ایران دیوان عدالت اداری می باشد که بر اساس اصل ۱۷۳ قانون اساسی تشکیل گردیده است و در این سازمان قضائی به طور کلی به تمامی شکایات مردم علیه سازمانهای اداری و دولتی رسیدگی می شود. این سازمان قضائی بر خلاف سایر مراجع قضائی، براساس قانون آیین دادرسی و تشکیلات آیین دادرسی دیوان عدالت اداری رسیدگی می شود .  این قانون دارای ۱۲۴ ماده بوده و در سال ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.

در قانون آیین دادرسی و تشکیلات آیین دادرسی دیوان عدالت اداری به تمامی موارد دیوان از وظایف و اختیارات دیوان گرفته تا نحوه نوشتن دادخواست ، رسیدگی ، صدور حکم و ابلاغ آن در دیوان پرداخته شده است. آنچه در این نوشتار می خواهیم به آن بپردازیم  بررسی اعاده دادرسی و نحوه ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری می باشد که از ماده ۹۸ تا ۱۰۶ قانون آیین دادرسی و تشکیلات دیوان عدالت بدان پرداخته شده است.

در دیوان عدالت اداری به طور کلی روشهای متفاوتی در خصوص صدور حکم . اعتراض به آنها پرداخته می شود و این احکام هم هر کدام دارای ویژگی های برای اجرا می باشند. در مورد آرای صادره در دیوان عدالت اداری می تواند به اعاده دادرسی اشاره کرد. اعاده دادرسی به طور کلی یکی از موارد فوق العاده صدور حکم در سازمانهای قضائی می باشد .

اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری

ممکن است این موضوع برای شما هم پیش  بیاید  که در چه صورتی حق شکایت و اعاده دادرسی برای فرد  در دیوان عدالت اداری به وجود می اید . این موارد  در ماده ۹۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری  بیان شده است ، درمورد احکام قطعی به جهات ذیل می‌توان دادخواست اعاده دادرسی تقدیم نمود:

الف – حکم صادره در دیوان ، خارج از موضوع مورد شکایت در این سازمان  صادر شده باشد.

ب – حکم  صادره در خصوص درخواست فرد  به میزان بیشتر از خواسته  معین شده در دادخواست صادر شده باشد.

پ – در  نوشته ها و همچنین معنای حکم، تضاد وجود داشته باشد.

ت – حکم صادر شده در دیوان  با  احکام دیگری  درخصوص  همان دعوی مطروحه و اصحاب آن ، که قبلاً توسط همان شعبه در دیوان  یا شعبه دیگر  این سازمان صادر شده است  متفاوت و متعارض باشد  بدون آن ‌ که  در این مورد سبب قانونی موجبات این تعارض باشد.

ث – حکم صادره در دیوان ، مستند و قابل استناد  به مدارکی  باشد که پس از صدور رای ، جعلی بودن آن دلائل   و یا عدم اعتبار آنها  در زمان صدور رای  در دیوان به موجب حکم مراجع صالح قانونی ثابت شده باشد.

ج – بعد  از صدور حکم در دیوان ، دلائل و مدارکی به دست بیاید که دلیل محق بودن  در خواست کننده  اعاده دادرسی باشد و ثابت گردد  اسناد و دلایل ارائه شده  در جریان دادرسی  به طور کلی یا جزئی در اختیار  فرد  نبوده است.

ثبت دادخواست اعاده دادرسی

به طور کلی برای ثبت دادخواست اعاده دادرسی ابتدا باید فرد در سامانه ساجد ثبت نام کند سپس باید دادخواست خود را مطابق قوانین و مقررات حقوقی دیوان و بر روی فرمهای رسمی این سازمان نوشته و در انتها از طریق سامانه ساجد به دیوان عدالت اداری ارسال نماید .

بعد از ارسال دادخواست اعاده دادرسی به دیوان عدالت اداری معمولا این دادخواست به دبیرخانه دیوان رفته و از انجا به دفتر کل دیوان ارسال می گردد . در دفتر کل دیوان دادخواست از نظر صلاحیت و همچنین نواقص احتمالی بررسی میشود و در انتها از طریق  رئیس دیوان به یکی از شعب ارسال می گردد. با رفتن دادخواست اعاده دادرسی به شعب دیوان دادخواست در صورتی نقشی نداشته باشد و براساس اسناد و مدارک پیوستی دوباره به جریان افتاده و در صورتی که دادخواست قابلیت اعاده دادرسی را داشته باشد جهت رسیدگی  به شعبه ارسال شده و در این باره معمولا ضمن اطلاع طرف شکایت از طریق ابلاغیه  از وی درخواست پاسخ برای دفاع می نمایند.

در هر شرایطی چه طرف شکایت در این رابطه پاسخی ارائه بدهد و چه پاسخی ارائه ندهد رسیدگی انجام خواهد شد. در دیوان عدالت اداری معمولا کلیه رسیدگی ها به صورت غیر حضوری بده و در تنها در مواردی که قاضی ب هر دلیل حضور طرفین را لازم بداند اقدام به احضار انها می نماید.

حضور طرفین در این باره ضروری بوده و در صورت عدم حضور طرفین در جلسه هر دو نفر به جلسه دادرسی جلب می شوند.  در انتها در خصوص دادخواست مذکور رای صادر شده و به طرفین ابلاغ می گردد.

در هر صورتی که نیاز به وکلای متخصص دیوان در خصوص اعاده دادرسی داشتید، گروه تخصصی وکلای پایتخت در این رابطه آماده ارائه هر گونه خدمات حقوقی در این خصوص برای شما می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان