نحوه ثبت دادخواست اعمال ماده ۴۷۷‏

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

یکی از مهم ترین مراجع کشور در خصوص امور قضائی ، دیوان عالی کشور می باشد که مطابق با اصل ۱۶۱ قانون اساسی ، دارای وظایف حائز اهمیتی در مورد امور حقوقی و همچنین کیفری ، می باشد . این امور ، به  شرح ذیل می باشد :

  • نظارت کردن بر اجرای قانون در محاکم : دیوان عالی کشور ، بر طبق قانون باید در هر مورد برای اجرا کردن قانون در محاکم کیفری ، عمومی و حقوقی ، نظارت نماید .

نظارت دیوان عالی کشور ، به این صورت است که : در هر موردی که در خصوص یک قانون ، آرائی صادر می گردد ؛ این آراء صادر شده قابل اعاده دادرسی یا فرجام خواهی ، در دیوان عالی کشور می باشد . به این صورت که ، فردی که نسبت به صدور یک حکم اعتراض دارد و یا حتی چنانچه رای ، در یک موضوع قانونی به شیوه های متفاوتی برای چندین حکم ، صادر شده باشد در این خصوص دیوان ، اقدام به صادر نمودن حکم و یا آراء وحدت رویه می کند .

  •  ایجاد نمودن وحدت رویه قضائی : بر طبق قانون ، چنانچه در یک دادگاه و یا حتی در دادگاه های متفاوت در یک زمینه قانونی ، آراء متفاوتی صادر شود و یا به علت آن که قانون فاقد شفافیت کامل است ، دیوان عالی کشور در این خصوص اقدام به بررسی نمودن موضوع نماید ، در این باره آراء وحدت رویه صادر می شود ، که برای سازمان های حقوقی ، این آراء لازم الاجرا می باشند .
  •  اختلاف در صلاحیت میان مراجع قضائی : در مواردی نیز ممکن است در دادگاه ها ، شکوائیه و یا دادخواستی مطرح شود که در صلاحیت یک مرجع نباشد . به این صورت که ، دادگاهی که در آن دادخواستی مطرح می‌ شود ، در ابتدا به صلاحیت آن توجه می کند و پس از آن در صورتی که ، در صلاحیت آن دادگاه باشد ، اقدام به رسیدگی می کند .

اما چنانچه در صلاحیت او نباشد ، در این صورت دادخواست را به صورت قانونی ، به مرجع صالح ارسال می نماید . در این خصوص دو مورد پیش می آید :

الف ) در آن مرجعی که دادخواست را دریافت کرده است ، شکوائیه یا دادخواست را پذیرفته  و رسیدگی نیز انجام می گیرد .

ب ) آن مرجعی که شکوائیه یا دادخواست را دریافت نموده است ، حاضر به قبول کردن آن دادخواست نمی باشد و به عبارتی ، آن را در صلاحیت خود نمی داند . در چنین صورتی دو اقدام انجام می دهد . آن را به مرجعی صالح ارسال می نماید و یا حتی آن را به مرجع فرستنده باز می گرداند ، که در واقع در این مورد اختلاف پیش می آید . اگر اختلاف میان دو استان باشد ، دیوان عالی کشور اقدام به حل صلاحیت می کند . ولی چنانچه اختلاف میان دو مرجع کیفری یا حقوقی در یک استان باشد ، در این خصوص به طور معمول ، دادگاه تجدیدنظر استان به این امر‌ رسیدگی می نماید .

موارد مذکور در فوق ، از مهم ترین وظایف دیوان می باشند ، اینک طبق این وظایف ، اقدام به نحوه ثبت نمودن دادخواست اعمال ماده ۴۷۷ و اعاده دادرسی می‌ پردازیم .

 اعمال ماده ۴۷۷ آیین دادرسی کیفری

اعمال نمودن ماده ۴۷۷ آیین دادرسی کیفری ، به طور کلی از موارد مهم در دیوان عالی کشور است که به بررسی نمودن بینه خلاف شرع ، در آراء قطعی صادر شده از مراجع ، می پردازد . این موضوع به این صورت است که ، هر گاه رئیس قوه قضائیه متوجه این امر شود که یک رای قطعی ، برخلاف شرعی صادر شده ، او می تواند در دیوان در خصوص آن رای ، اقدام به اعاده دادرسی نماید . به طور معمول برای این امر رئیس قوه قضائیه ، در این خصوص درخواست اعاده دادرسی خود را ، به شعب خاصی در دیوان ارسال می نماید ، تا در دیوان مورد بررسی دوباره قرار گیرد .

رئیس قوه قضائیه ممکن است برای این منظور ، به هر روشی از این امر مطلع شود . خود فردی که رای بر علیه او صادر شده باشد ، امکان دارد طی یک درخواست از رئیس قوه قضائیه ، در این باره درخواست اعاده دادرسی نماید. رئیس قوه قضائیه نیز ، به ترتیب مذکور در فوق عمل می کند و چنانچه دیوان عالی کشور ، این موضوع را تایید نماید ، به طور معمول در این خصوص ، اقدام به بررسی می نماید و در نهایت ، حکم‌ به اعاده دادرسی صادر می کند . در واقع ، در حکم اعاده دادرسی در این رابطه ، به شعبه هم عرض ارسال می شود و شعبه هم عرض نیز ، بر طبق موارد دیوان در این خصوص ، اقدام به رسیدگی و در نهایت صدور حکم می کند . لازم به ذکر است که : رای در این خصوص ، مسیر قانونی خود را طی می نماید .

این رای پس از صدور ، در مرجع تجدیدنظر قابل اعتراض می باشد . و چنانچه که تایید شود ، قطعی شده و در صورتی که نقض شود ، در هنگام‌ رسیدگی دوباره به آن رسیدگی می شود و در نهایت ، در این خصوص حکم‌  قطعی صادر می شود ، و به طرفین ارسال می شود .

ثبت دادخواست اعمال ماده ۴۷۷ | وکلای متخصص پایتخت

چگونگی ثبت دادخواست اعمال ماده ۴۷۷ ، یکی از پیچیده ترین مسائلی می باشد که بی شک در هنگام مواجه شدن با آن ، باید به وکیلی متخصص و کاربلد که در این خصوص ، علاوه بر دانش از تجربه کافی نیز برخوردار باشد ، مراجعه نمود . وکلای مجرب و کارآزموده پایتخت ، با سال ها فعالیت در این حوزه و همچنین ضمن دارا بودن صد ها پرونده موفق و درخشان ، آماده ارائه نمودن تضمینی ترین و تخصصی ترین خدمات حقوقی ، به عموم مراجعه کنندگان عزیز و محترم می باشند . عموم مردم می توانند با تماس با گروه وکلای پایتخت ، از مشاوره حقوقی تلفنی برخوردار شوند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان