نحوه دفاع در رسیدگی به تخلفات صنفی

نحوه-دفاع-در-رسیدگی-به-تخلفات-صنفی

به طور کلی منظور از تخلفات صنفی جرائم قابل رسیدگی در سازمان تعزیرات می باشند.در این نوشتار به بررسی تخلفات صنفی ، انواع تخلفات صنفی و نحوه دفاع در این تخلفات ، اعتراض و کاهش هزینه می پردازیم.

 منظور از تخلفات صنفی چیست ؟

در این خصوص ماده ۲ قانون تعزیرات مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام درسال ۱۳۶۲ بیان می دارد :

منظوراز تخلفات صنفی عرضه کالا و خدمات به بهای بیش از قیمت های معین شده توسط مراجع زیربط و اجرا نکردن مقررات در خصوص تعیین قیمت که منجر به افزایش یافتن قیمت  در سطح جامعه شود.البته تخلفات صنفی تنها شامل این موارد نشده و براساس مواد ۵۷ تا ۶۵ قانون نظام صنفی کشور تخلفات دیگری نیز وجود دارند که شامل موارد ذیل می باشند .

۱-کم فروشی : عرضه کالا و خدمات به مقدار بیش از اندازه معین شده .

۲-تقلب : عرضه کالا یا خدماتی که براساس مواد معینه از نظر کیفیت یا جنس کمتر یا بی کیفیت تر از نمونه اصلی باشند.

۳-احتکار : منظور از احتکار انبار و عرضه نکردن کالایی به قصد افزایش قیمت می باشد.

۴-عرضه خارج از شبکه : منظور از عرضه خارج شبکه عرضه کالا و خدمات خارج از ضوابط معینه ازسوی مراجع زیربط منجمله تعزیرات و اصناف

۵-عرضه کالا و خدمات قاچاق : منظور از عرضه کالا و خدمات قاچاق ، عرضه کالا و خدمات خارجی که موجب تضرر به سیستم اقتصادی کشور یا تولید کنندگان داخلی می شد.

همگی این موارد شامل تخلفات صنفی می باشند . هرشخصی اعم از حقیقی و حقوقی ، اداره تعزیرات ، اصناف یا هر سازمان دیگری که با این موارد برخورد نماید می تواند در سازمان تعزیرات یا اصناف علیه این افراد طرح شکایت نمایند.

شکایت در اداره تعزیرات یا اصناف می تواند هم به صورت حضوری و هم در سامانه اینترنتی این سازمان انجام شود.بعد از طرح شکایت در سازمان تعزیرات طی ابلاغیه ای به فرد اعلام می کند که به اداره تعزیرات مراجعه و در خصوص شکایت مطروحه از خود دفاع نماید.فرد در هنگام دریافت ابلاغیه می تواند هم به صورت حضوری و هم به صورت ارائه لایحه از خود دفاع نماید در هم می تواند در هنگام ارائه دفاعیه از وکیل خود نیز استفاده نماید.

«وکیل در اداره تعزیرات به فردی گفته می شود که با قوانین این سازمان اشنایی کامل داشته باشد و فرد در صورت استفاده از وکیل با خیال راحت منتظر صدور حکم به نفع خود باشد.در ایران وکلای زیادی در این خصوص وجود دارند یکی از بهترین گروههای وکلا در این زمینه گروه تخصصی وکلای پایتخت  می باشد که در سطح کاری خود دارای سابقه طولانی و بسیار مجرب بوده و می توانند در هنگام شکایت به بهترین شیوه از شما دفاع نماید .»در سازمان تعریزات حکومتی اگر تخلفی ثبت شود و یا گزارش شود که میزان جرم ان بالاتر از وظیفه اداره تعزیرات می باشد سازمان تعزیرات پرونده را با صدور قرار عدم صلاحیت به دادسرا ارسال می نماید تا در انجا به این موضوع رسیدگی شود.

بعد از ارائه دفاعیات در سازمان تعزیرات حکومتی حکم صادر می شود. حکم صادره در این مورد قابلیت اعتراض  در مرجع بالاتر سازمان تعزیرات یعنی شعبه تجدید نظر ارسال می گردد.در صورتی که تخلفی در بخش های مختلف کشور انجام شود و باهم مرتبط باشند در این مورد در هر کدام از مناطق که بیشترین سطح از تخلف در آن انجام شده باشد در انجا رسیدگی می شود. در سازمان تعزیرات تمامی احکام صادره  به صورت جزیمه نقدی می شود.

تجدید نظر از حکم صادره در شعبه تجدید نظر اداره تعزیرات :

 تمامی احکام صادره در سازمان تعزیرات که بالای ۲۰ میلیون ریال می باشند قابلیت تجدید نظر در شعبه تجدید نظر را دارا می باشند.برای تجدید از حکم صادره در شعبه بدوی اداره تعزیرات فرد می تواند طی یک لایحه از حکم صادره در خواست تجدید نظر نماید. تجدید نظر از حکم صادره بدین صورت می باشد که فرد می تواند به صورت حضوری به شعبه بدوی مراجعه نموده و تقاضای تجدید نظر از حکم صادره در تجدید نظر را بنماید .در شعب تجدید نظر هر یک فرد یا وکیل و یا نماینده قانونی وی می توانند در این خصوص لایحه دفاعیه مطرح نمایند.

« نظر به اینکه سازمان تعزیرات حکومتی دارای قوانین و مقررات و آیین دادرسی مختص به خود می باشد لذا بسیاری از افراد به دلیل عدم آشنایی با قانون قادر به دفاع از حقوق خود نبوده و در اینگونه موارد بهترین راه استفاده از وکلای تخصصی در این زمینه می باشد. یکی از بهترین گروههای تخصصی وکلا در این زمینه گروه تخصصی وکلای پایتخت می باشد که در این موضع دارای تخصص عالی بوده و شما می توانید با اطمینان پرونده هایخود را به انها بسپارید. همچنین نظر به تخصص اصلی انها در ذیوان عدالت اداری ، اگر از حکم صادره فرجام خواهی شود نیز می توانند به صورت تخصصی بر روی پرونده شما کار کند.»

در هنگام تحویل لایحه دفاعیه فردی که لایجه را تقدیم کرده است درخواست تجدید نظر خود را تکمیل نموده و به همراه لایحه خود به شعبه تجدید نظر ارسال می نماید .مدت زمان تجدید نظر از حکم صادره در شعبه بدوی به مدت سه ماه از زمان صدور حکم می باشد .

 اعتراض به حکم صادره در دیوان عدالت اداری:

 بعد از صدور حکم در شعبه تجدید نظر تعزیرات حکم صادره قابل فرجام خواهی در دیوان عدالت اداری می باشد .برای این خصوص ابتدا فرد  از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضائی در سامانه ساجد دیوان عدالت اداری ثبت نام نموده و از طریق نام کاربری و رمز عبور دریافتی می تواند وارد سامانه مذکور شود و در این مورد دادخواست فرجام خواهی خود در دیوان عدالت ارای را به همراه دلائل و مدارک مربوطه ثبت نماید.

 دادخواست ارسالی به دیوان باید دارای شرایط قانونی اعلامی در قانون ایین دادرسی و تشکیلات دیوان باشد بدین صورت که به زبان فارسی و در فرمهای مخصوص نوشته شود.بعد از ثبت پرونده ، در صورتی که دادخواست دارای نقص باشد از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی یا همان سامانه ثنا به فرد اعلام می گردد که نسبت به  رفع نقص اقدام شود . در صورت رفع نقص پرونده برای رسیدگی به شعبه ارسال می گردد و در صورتی که رفع نقص انجام نگیرد دادخواست  متوقف می گردد و دیگر به ان رسیدگی نمی شود .

 در صورت رفع نقض و ارسال پرونده به شعبه رسیدگی کننده دیوان عدالت اداری پرونده از نظر مطابقت با قوانین و مقررات تحت بررسی قرار می گیرد.در این موارد دیوان عدالت اداری قادر به رسیدگی ماهوی نبوده و تنها می تواند از نظر شکلی به موضوع رسیدگی کند که در این موارد اقدام به تایید حکم صادره و یا نقض ان می نماید .

در صورتی که حکم صادره را تایید نماید پرونده را برای اجرا به شعبه ارسال می نماید ولی در مواردی حکم به نقض رای صادره بنماید ان را بررسی و با قانون منطبق می نماید . حکم صادره در این مورد صادره و به شعبه صادر کننده حکم ارسال می گردد .در این مورد شعبه صادر کننده حکم موظف به تبعیت از  رای  دیوان بوده و باید مطابق با ان رای را صادر نماید .در دیوان عدالت اداری در این مورد بهترین را استفاده از وکیل می باشد که می تواند در این مورد در موفقیت شما بهترین نقش را داشته باشد .

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان