نحوه پس گرفتن زمین از منابع طبیعی+توسط وکیل تضمینی

شهرداری تهران

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

وکیل منابع طبیعی

زمین های منابع طبیعی و یا اراضی ملی ، به زمین هایی اطلاق می شود که در مالکیت شخص خاصی نمی باشند و به عبارتی ، زمین هایی هستند که بدون دخالت انسان ، فرم طبیعی و ابتدایی خود را حفظ نموده اند . اما اگر بر روی این زمین ها ، فعالیت هایی همچون فعالیت کشاورزی ، و … صورت گیرد دیگر به آن زمین ، زمین احیا شده گفته می شود . بر طبق آن چه که در قانون ملی شدن جنگل ها آمده است ، ملاک برای ملی بودن و یا حتی ملی نبودن زمین ،  سابقه احیا آن می باشد نه مالکیت آن . به عبارت دیگر ، در صورتی که افراد دارای سند مالکیت زمینی باشند ، اما بر روی آن زمین ، کشاورزی و کار نشده باشد ؛ زمین مذکور می تواند ملی اعلام شود ‌. چرا که مهم این است که ، فعالیت و احیا صورت گرفته باشد ، نه چیز دیگری .

بر طبق ماده پنجاه و شش قانون ملی شدن زمین های کشاورزی ، در صورتی که پیش از تاریخ تصویب شدن قانون مذکور ، زمین کشاورزی احیا شده باشد ، از منابع طبیعی خارج می گردد و دیگر ملی نخواهد بود . اما در غیر این صورت ، سند مالکیت آن زمین باطل خواهد شد و زمین مذکور ، جزء منابع طبیعی خواهد بود . ممکن است این سوال پیش آید ، که اگر زمینی به اشتباه جزء منابع ملی محسوب شده باشد ، تکلیف چیست ‌؟ در واقع معیاری که برای تشخیص این امر وجود دارد ، اسنادی می باشد که از دهه سی و چهل موجود هستند . همچون : عکس های هوایی که ، از مناطق گوناگون در آن دهه برداشته شده  ( تصاویر دهه چهل ، برای منابع طبیعی گرفته شده ) است . بنابراین ، از جمله شرایط گرفتن زمین از منابع طبیعی ، خرید عکس و همچنین نقشه های هوایی می‌ باشد . پس از تهیه نمودن این نقشه ها و تصاویر ، نیاز است که کارشناس رسمی دادگستری و همچنین کارشناس تفسیر عکس های هوایی ، نقشه ها و تصاویر مربوطه را تفسیر کند . و این تفسیر باید با استفاده نمودن از استریوسکوپ باشد . در تشخیص کارشناس دادگستری ، در صورتی که آثاری از تصرفات ، پس از جانمایی ملک بر روی عکس هوایی به نظریه کارشناس مذکور ، دیده شود در این صورت زمین کشاورزی ، از منابع طبیعی خارج خواهد شد و برای آن سند مالکیت ، صادر می گردد . لازم‌ به ذکر است که : آثار مذکور باید وجود بشر و همچنین تغییرات حاصل از آن را ، ثابت کند .

آثار تصرفات در تشخیص منابع ملی و طبیعی و همچنین اراضی کشاورزی

۱ / زراعت دایر ، به تشخیص کارشناس در محدوده مورد نظر ،

۲ / آثار کشاورزی و زراعت ( ممکن است تصاویر مربوط به فصل زمستان ، یا پاییز و یا حتی دوران آئیش زمین باشد ، که آثار آن با خوبی مشخص است ) ،

۳ /  آثار از وجود داشتن بنا در محدوده ( این بنا ، ممکن است از هر نوعی ، از قبیل : آلونک ، طویله ، خانه ، و … باشد ) ،

۴ / آثار راه عبوری در محدوده ای که مورد نظر است ،

۵ / وجود انشعابات آبیاری و یا نهر آب در محدوده مورد نظر ،

۶ / وجود باغ و درختان در تصاویر ،

۷ / وجود رشته قنات و قنات در محدوده و یا حتی نزدیک به محدوده مورد نظر ،

۸ / وجود درختان قوی و تنومند در وضع موجود ،

و … .

مرجع صالح برای رسیدگی کردن به اعتراض به اراضی ملی

با تصویب ماده پنجاه و شش قانون مراتع ، مرجع صالح به منظور رسیدگی کردن به اعتراض به اراضی‌ ملی ، یک هیات هفت نفره تحت عنوان هیات ماده واحده قانون تعیین تکلیف نمودن اراضی اختلافی بود ، که چیزی حدود یک سال به عنوان تنها مرجع صالح در این زمینه ، بود . اما بعد از آن در سال ۱۳۸۹ ، بر اساس تبصره ماده ۹ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی ، صلاحیت رسیدگی نمودن به اعتراضات ، بر عهده شعب ویژه ای می باشد که از جانب رئیس قوه قضائیه تعیین می گردند . در حال حاضر ، مرجع صالح به منظور پس گرفتن زمین از منابع طبیعی و اعتراض نمودن به اراضی ملی ، شعب ویژه دادگستری می باشد . در این خصوص تبصره یک ماده ۹ قانون بهره برداری از بخش کشاورزی و منابع طبیعی ، می‌ فرماید : اشخاص ذی نفع که در گذشته به اعتراضات آن ها در مراجع ذی صلاح اداری و قضایی رسیدگی نشده ، ظرف مدت یک سال بعد از لازم الاجرا شدن این قانون ، می توانند نسبت به اجراء مقررات ، اعتراض و سپس آن را در دبیرخانه هیات موضوع ماده واحده تعیین تکلیف اراضی اختلافی ثبت نمایند . و بعد از انقضاء مهلت مذکور اگر ذی نفع ، حکم قانونی بر احراز مالکیت قطعی و نهایی خود را دریافت ننموده باشد ، در این صورت دولت مکلف خواهد بود ، در صورت امکان عین زمین را به او تحویل دهد . و اگر امکان پذیر نباشد ، در صورت رضایت داشتن مالک ، عوض زمین و یا قیمت کارشناسی آن را پرداخت کند .

پس گرفتن زمین از منابع طبیعی توسط وکیل | وکلای پایتخت

به سبب آن که اکثر افراد جامعه ، از قوانین و مقررات مربوط به این موضوع ، اطلاعی ندارند و همچنین از رویه دادگاه ها نیز ، مطلع نیستند ؛ بنابراین شایسته است که در صورت مواجه شدن با این قبیل مسائل ، پیش از آن که هر اقدامی کنند ، با وکیلی مجرب و متخصص مسائل خود را در میان بگذارند و به عبارتی ، مشورت کنند . وکلای با تجربه و کاربلد پایتخت ، با سال ها فعالیت و تجربه و همچنین با دارا بودن صد ها پرونده موفق در این زمینه ، آماده ارائه خدمات حقوقی ، به عموم هموطنان عزیز و محترم می باشند .

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • محمود صدیق
    ژوئن 21, 2023 5:17 ب.ظ

    با عرض سلام و ادب خدمت شما عزیزان که، این منابع بسیار ارزنده را فراهم آوردید.

    با احترام محضر شما

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان