‏نمونه دادخواست دیوان عالی کشور

کمیسیون ماده 38

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

نمونه دادخواست دیوان عالی

پیش از بحث در خصوص نمونه دادخواست دیوان عالی کشور ، نیاز است که کمی با دیوان و نحوه کار او ، آشنا شویم . بزرگ‌ ترین مرجع قضائی ، و یکی از مهم ترین نهاد های سیستم قضائی کشور در ایران ، دیوان عالی کشور می‌ باشد . دیوان ، بر طبق اصل ۱۶۱ قانون اساسی به منظور‌ نظارت نمودن بر اجرای صحیح قوانین در محاکم ، و همچنین ایجاد وحدت رویه قضایی ، و انجام دادن مسئولیت هایی که بر طبق قانون به او محول شده ، بر طبق ضوابطی که رئیس قوه قضائیه تعیین می نماید ، تشکیل شده است . در واقع دیوان عالی کشور ، یکی دیگر از مراجع قضائی به منظور رسیدگی به اعتراض ، پیش از قطعیت حکم می باشد . و می توان گفت که : دیوان عالی کشور ، بالا ترین مرجع دادرسی کشور می باشد که ، در راس تمامی مراجع دادرسی و دادگاه ها است .  باید  افزود که : دیوان عالی کشور ، بر طبق بند ده از اصل یکصد و ده قانون اساسی ، صلاحیت رسیدگی نمودن به تخلفات رئیس جمهور ( از وظایف قانونی ) را نیز دارد . لازم به ذکر است که : آراء هیات عمومی دیوان عالی کشور ، قابل تجدید نظر نیستند و تنها به موجب قانون ، بی اثر می شوند ‌. بر طبق اصل ۱۶۲ قانون اساسی ، رئیس دیوان باید مجتهد عادل و همچنین آگاه به امور قضائی باشد . رئیس قوه قضائیه با مشورت قضات دیوان ، برای مدت پنج سال وی را به این سمت ( رئیس دیوان ) منصوب می نمایند ‌.

هیات های عمومی دیوان عالی کشور

۱ / هیات عمومی وحدت رویه قضایی : با عنایت بر این موضوع که قضات ، در استنباط از قانون و همچنین اتخاذ نظر قضایی ، آزاد می باشند ، امکان استنباط های مختلف از نص واحد ، همواره وجود دارد که در واقع پیامد آن ، صادر نمودن آراء مختلف در موارد مشابه می باشد . به همین سبب قانونگذار ، هیات عمومی وحدت رویه قضایی را ، پیش بینی نموده تا اگر در موارد مشابه اعم از : کیفری ، حقوقی ، و حسبی ، آراء مختلفی صادر شد ، این موضوع در هیات عمومی دیوان مطرح شود ، در خصوص آن نظر واحد اتخاذ و اعلام شود .

شعب‌ تشخیص دیوان

شعب تشخیص دیوان عالی کشور ، از پنج نفر قضات دیوان عالی کشور ( با انتخاب رییس قوه قضائیه ) ، تشکیل می گردد . این شعب ، مرجع رسیدگی کننده به تجدید نظر خواهی از آراء قطعی است .

وظیفه شعب در دیوان

رئیس دیوان عالی کشور ، رئیس شعبه یک می باشد . شعب در دیوان عالی کشور ، عهده دار معمول ترین وظیفه دیوان یعنی ، رسیدگی نمودن به درخواست های فرجام واصله نسبت به آراء صادر شده از محاکم در امور حقوقی و یا حتی  تجدید نظر در امور کیفری می باشند .

وظایف اصلی دیوان عالی کشور

وظایف دیوان ، عبارت است از :

۱ _ ایجاد وحدت رویه قضایی ،

۲ _ نظارت کردن بر اجرای صحیح قوانین در‌ محاکم ،

۳ _ حل اختلاف در صلاحیت و تعیین نمودن مرجع صالح ،

۴ _ رسیدگی کردن به تخلف رییس جمهور ( از وظایف قانونی ) ،

۵ _ موافقت نمودن با اعاده دادرسی از احکام کیفری .

شعب دیوان عالی کشور

۱ / شعب حقوقی : هنگامی که در دادگاه های بدوی و یا حتی تجدید نظر ، در خصوص امور حقوقی رای اصراری صادر می گردد ، و رای صادره مورد فرجام خواهی قرار می گیرد ، در این صورت هیات عمومی شعبه حقوقی تشکیل می گردد تا ، به موضوع فرجام خواهی رسیدگی نماید .

۲ / شعب کیفری : زمانی که در امور کیفری رای صادر می‌ گردد ، به همان صورتی که در امور حقوقی رسیدگی شده است ، در امور کیفری نیز رسیدگی می شود .

نحوه رسیدگی در دیوان عالی کشور

همان طور که در فوق نیز به این موضوع اشاره شد ، ریاست دیوان بر عهده رئیس شعبه اول می باشد ، و در واقع پرونده ها به دستور رئیس شعبه اول ، به دیگر شعب ارجاع داده می شوند . او می تواند اختیارات خود را در مورد ارجاع پرونده ها و همچنین ، ریاست جلسات هیات عمومی به رئیس یکی دیگر از شعب و یا حتی معاون قضائی خود ، محول کند .

وکیل متخصص دیوان عالی | گروه وکلای پایتخت

بی شک تمامی افراد جامعه ، از رویه دادگاه ها و قوانین و مقررات اطلاع چندانی ندارند ، و ممکن است در صورت مواجه شدن با این چنین مسائلی ، به درستی ندانند که چه اقدام یا اقداماتی را باید انجام دهند ، و در نتیجه به مشکلات بسیاری در این خصوص بخورند . بهترین کار در هنگام مواجه شدن با این مسائل ، مراجعه کردن به وکیلی متخصص و کاربلد می باشد که علاوه بر دانش کافی و تسلط بر قوانین و مقررات ، دارای تجربه بسیار زیادی نیز باشد و بتواند به بهترین نحو ممکن ، موکل خود را در این مسیر یاری نماید .  در واقع یک وکیل متخصص و مجرب ، تمامی مراحل روند پرونده را برای موکل خود ، شرح می دهد و به تمام سوالات او پاسخ می دهد تا هیچ ابهامی باقی نماند . به عبارت دیگر ، با انتخاب وکیلی متخصص و کاردان ، دیگر‌ نیاز نیست که فرد نگران باشد چرا که وکیل ۰ تا ۱۰۰ روند پرونده را به بهترین شکل ممکن برای موکل خود ، طی می کند .

وکلای متخصص ، کاردان ، و با تجربه پایتخت ، با سال ها فعالیت در این زمینه و کسب صد ها پرونده موفق ، آماده ارائه خدمات حقوقی به عموم هموطنان عزیز و محترم می باشند . افراد می توانند تنها با برقراری تماس با گروه وکلای پایتخت ، از مشاوره حقوقی با زبده ترین و کاربلد ترین وکلا برخوردار شوند . و در نهایت با خاطر آسوده ، صفر تا صد پرونده خود را ، به وکلای با تجربه و متخصص پایتخت بسپارند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان