نمونه درخواست دستور موقت توقف عملیات اجرایی

نمونه-درخواست-دستور-موقت-توقف-عملیات-اجرایی

همه ما می دانیم که در تمامی شعبات دادگستری و رسیدگی کننده قادر به صدور حکم می باشند از زمان صدور رای تا زمان صدور حکم  همیشه مدتی طول می کشد و گاها زمان بسیار زیادی می برد تا حکم صادره قطعی شده و به مرحله اجرا برسد، برای همین امر در قوانین حقوقی معمولا دستور موقت توقف عملیات اجرائی ارائه شده است.

 دستور موقت توقف عملیات اجرائی :

در بعضی مواقع مسائلی پیش می آید که دادگاه باید به طور فوری به انها رسیدگی نماید برای نمونه در هنگام ساخت و ساز شهری  یک فرد در حال تجاوز به حریم خیابان بوده و همسایه فرد برای اینکه از این موضوع پیشگیری نماید در دادگاه ضمن شکایت ساخت وساز در حریم عمومی تقاضای صدور دستور موقت جهت جلوگیری از ادامه عملیات را می نماید . دادگاه نیز در این موارد براساس ضرورت درخواست اقدام به صدور دستور موقت توقف عملیات اجرائی می نماید.

به طور کلی فلسفه صدور دستور موقت عملیات اجرائی جلوگیری از ضررهای وارده به اشخاص حقیقی و حقوقی تا تعیین تکلیف نهائی موضوع می باشد .

روش درخواست دستور موقت توقف عملیات اجرائی :

به طور کلی دستور موقت به دادرسی فوری نیز مشهور می باشد که در آن دادگاه بدون ورود به دعوی اصلی براساس ضرورت  موضوع اقدام به صدور حکم می نماید این نوع از صدور حکم تنها در موارد بسیار خاص انجام می شود. مثلا در مواردی که در صورت عدم توقف ضرر جبران ناپذیری به مال و اموال افراد دیگر وارد می شود .

دستور موقت یک راه سریع برای صدورحکم در سریعترین زمان می باشد.مورد دیگری که باید به ان پرداخته شود این است که در بسیاری از موارد دستور موقت با تامین دلیل اشتباه گرفته می شود ، این در حالی است که تامین دلیل با دستور موقت دارای تفاوت های اساسی می باشد.

با توجه به اینکه دستور موقت امری بسیار خاص و ضروری می باشد  لذا قبل از هرگونه اقدامی ابتدا با یک وکیل با سابقه دادگستری مشورت نمایید .

گروه تخصصی وکلای پایتخت  یکی از بهترین گروههای وکلا در سطح کشور بوده و شما می تواند در تمام امور مربوط به دیوان علی الخصوص صدور دستور موقت با اطمینان پرونده های خود را به آنها بسپارید .

برای درخواست دستور موقت فرد می تواند به همراه دادخواست طرح دعوی یا شکایت درخواست صدور دستور موقت را نیز مطرح نموده و تا دادگاه قبل از تعیین وقت و ارائه به دفتر برای ابلاغ زمان رسیدگی به صورت فوری به ان رسیدگی نماید.

 آیا دستور موقت رای می باشد یا قرار ؟

به طور کلی برای این که یک رای یا دستور صادره در دادگاه حکم اطلاق گردد باید دارای شرایط خاصی باشد  که در  ذیل به انها می پردازیم :

۱- مربوط به ماهیت دعوی باشد :

منظور از ماهیت دعوی موضوعی می باشد که برای ان شکایت یا دعوی مطرح گردیده است یا به بیانی دیگر مربوط به موردی باشد که موضوع اختلاف فرد با افراد دیگر یا سازمانهای دولتی وحکومتی می باشد.

۲- قاطع دعوی باشد :

منظور از اینکه قاطع دعوی باشد این است که موضوعی را حل و فصل نماید. برای مثال در موضوع زمین مسکونی مالک قانونی ان مشخص گردد .

اما تفاوت حکم و قرار در این دو مورد می باشد یک موردی می باشد که قاطع دعوی باشد و دو مربوط به ماهیت دعوی باشد در غیر این صورت قرار نامیده می شود .

باتوجه به موارد فوق دستور موقت  بیشتر به قرار شبیه می باشد تا حکم .

 نقش وکیل در دستور موقت :

وکالت در دیوان عدالت اداری به طور کلی بسیار حساس و مهم می باشد . بخصوص در قضیه صدور دستور موقت دیوان عدالت اداری افراد باید علاوه بر انجام تشریفات انجام شکایت در خواست انجام دستور موقت برای پیشگیری از انجام اقدام زیان آور سازمان یا اداره ممکن را بنمایند که  این موضوع بسیار مهم و دارای جزئیات فراوانی می باشد که هرگونه اشتباه در نوشتن دادخواست یا موضوع شکایت و درخواست دستور موقت ممکن است موجب وارد امد ضرر غیر قابل جبران برای فرد شود . لذا در انجام این ماور بهترین راه این است که از بهترین وکلا در این زمینه استفاده شود .

از بهترین مجموعه وکلا در ایران گروه وکلای پایتخت می باشد که با سابقه و تجربه خاص خود می توانند در تمامی پرونده های دیوان می توانند می توانند احقاق حق شما را به صورت تضمینی به سر انجام برسانند.

صدور دستور موقت در دیوان عدالت اداری :

به طور کلی صدور دستور موقت در دیوان عدالت اداری براساس مواد۳۴ تا۴۰ و ۷۰ قانون اصول تشکیلات دیوان عدالت اداری بیان شده است.

بیان درخواست دستور موقت در دیوان عدالت اداری باید در روی دادخواست دیوان نوشته شده و مطابق قوانین موجود تکمیل گردد .

باتوجه به مورد فوق تقاضای صدور دستور موقت از دیوان عدالت اداری بدون دادخواست امکان پذیر نبوده و همچنین فرد نمی تواند همانند دادگستری قبل از طرح شکایت اقدام به درخواست دستور موقت بنماید.

در صدور دستور موقت علاوه بر مواردی که در قانون بیان شده است اما تصمیم نهایی توسط قاضی شعبه گرفته شده و سلیقه و نظر قاضی در این مورد نقشی تعیین کننده دارد .

دستور موقت در دیوان عدالت اداری تفاوتی اساسی با درخواست دستور موقت در دداگستری دارد بدین شیوه که در دیوان عدالت اداری فرد لازم به پرداخت هزینه دادرسی نمی باشد ولی در دادگستری فرد باید حتما هزینه دادرسی را پرداخت نماید.

همچنین در دادگستری فرد باید قبل از صدور دستور موقت تامین مورد نیاز را پرداخت نماید این در حالی است که در دیوان عدالت اداری نیازی به تودیع خسارات احتمالی می باشد.

علاوه بر موارد فوق در دیوان عدالت اداری قبل از طرح دعوی درخواست دستور موقت امکان پذیر نمی باشد در حالی است که در دادگستری این امر امکان پذیر می باشد .

 مدت زمان دستور موقت :

در دیوان عدالت اداری دستور موقت دارای مدت زمان خاصی نمی باشد و لغو دستور موقت تنها در دو مورد امکان پذیر می باشد:

۱-حکم اصلی صادر گردد.

۲- حکم به نفع شاکی پرونده قطعی اعلام گردد.

دستور موقت در تجدید نظر دیوان عدالت اداری براساس تصمیم رئیس شعبه دیوان می تواند لغو گردد و حتی در صورت درخواست فرد از رئیس دیوان نمی توان در مورد لغو یا عدم لغو آن اقدام خاصی انجام داد .

نمونه درخواست دستور موقت در دیوان عدالت اداری :

بسم تعالی

ریاست محترم دیوان عدالت اداری جمهوری اسلامی ایران

با سلام و عرض ادب

احتراما به استحضار حضرت عالی می رساند که اینجانب ………………… فرزند ……………….  به شماره ملی ……….و متولد ……………. عطف به اینکه بنده دارای یک زمین زراعی در شهرستان ……………. بوده و اداره گاز بدون توجه به اینکه زمین بنده باغ بوده و دارای درختان کهنسال می باشد ، در حال اقدام به لوله گذاری گاز در زمین کشاورزی بنده می نماید که در صورتی که این موضوع حادث شود تمامی درختان بنده از بین رفته و به طور کلی بنده متحمل هزینه های فراوان مادی خواهم شد.

لازم به ذکر است که در نزدیکی باغ بنده یک جاده وجود دارد که دارای مسیر نزدیکتری به روستا بوده و عملا هزینه های لوله گذاری را بسیار کاش می نماید . لذا نظر به مراتب مذکور خواهشمند اقدامات لازم را در جهت صدور دستور موقت توقف عملیات لوله گذاری در خصوص اداره گاز شهرستان …. را مبذول فرمایید با تشکر و تجدید احترام

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان