ورود ثالث در دیوان عدالت اداری+نمونه دادخواست و شکایت+وکیل

ورود ثالث در دیوان عدالت اداری

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

ورود ثالث در دیوان عدالت اداری

هنگامی که شاکی شکایت خود را به دیوان عدالت اداری ارائه می‌کند، متشاکی نیز حسب مورد برای رسیدگی در جلسه دادگاه حضور می‌یابد. در این حین ممکن است بغیر از طرفین دعوی، اشخاص دیگری نیز از این مسئله متضرر شده باشند که با عنوان ورود ثالث در دیوان عدالت اداری قادر به احقاق حق خود خواهند بود. پیش از بررسی بیشتر جزئیات نحوه ورود ثالث در دیوان عدالت اداری، به حدود وظایف و اختیارات دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع تخصصی قضایی خواهیم پرداخت. دیوان عدالت اداری با مراجع عادی قضایی متفاوت است. این مرجع برای بررسی و رسیدگی اعتراضات اشخاص نسبت به سیستم اداری، نحوه عملکرد کارکنان و سازمان‌ها و ادارات دولتی تشکیل شده است.

طرح شکایت ورود ثالث در دیوان عدالت اداری

طرح شکایت ورود ثالث در دیوان عدالت اداری نیازمند دانش تخصصی و آگاهی کامل نسبت به پروسه رسیدگی، نحوه استناد به قوانین و تنظیم نمونه دادخواست و شکایت و… است که تنها از عهده وکیل متخصص گروه وکلای پایتخت بر می‌آید. پس از آغاز رسیدگی برای برگزاری عادلانه و بررسی همه جانبه پرونده، دیوان عدالت اداری ورود ثالث در دیوان عدالت اداری را پذیرفته است. ورود ثالث در دیوان عدالت اداری نیازمند رعایت تشریفات و تقدیم دادخواست می‌باشد.  اولین موضوعی که باید مدنظر شخص ثالث و وکیل وی قرار گیرد، ارتباط مستقیم میان دادخواست ثالث و دعوای اصلی است. چنانچه خواسته ثالث با دعوای اصلی در جریان رسیدگی غیر مرتبط باشد، درخواست ورود ثالث در دیوان عدالت اداری رد می‌شود.

ماده ۵۵ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری

ماده ۵۵ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری شرایط و نحوه ورود ثالث در دیوان عدالت اداری را بیان کرده است. چنانچه شخص ثالثی نسبت به پرونده طرح شده در شعبه دیوان عدالت اداری، خود را محق بداند یا برای خود نفعی نسبت به محق بودن یکی از طرفین تشخیص دهد، با تقدیم دادخواست قادر به ورود به دعوا به عنوان شخص ثالث خواهد بود. پس از طرح دادخواست از سوی ثالث و در جریان بودن پرونده ، یعنی زمانی‌که پرونده مختومه نشده و هنوز رای در رابطه با آن صادر نشده باشد، شعبه رسیدگی کننده دادخواست ورود ثالث در دیوان عدالت اداری را برای طرفین دعوا ارسال می‌نماید، سپس منتظر وصول پاسخ از سوی طرفین دعوا می‌شود. پس از دریافت پاسخ از جانب طرفین دعوا، قاضی شعبه رسیدگی کننده با درنظر گرفتن پاسخ‌ طرفین و درخواست ثالث نسبت به تصمیم‌گیری و صدور رای مبادرت می‌ورزد.

مسئله مورد توجه در این ماده الزام ثالث به ارائه دادخواست می‌باشد، به بیان دیگر اشخاص ثالث بدون رعایت این موضوع حق ورود ثالث در دیوان عدالت اداری را نخواهند داشت و لازمه ورود ثالث تنظیم و تسلیم درخواست شکایت است. دعوای ورود ثالث در دیوان عدالت اداری دارای مدت زمان معینی نیست و در رابطه با اتمام حق ثالث برای ورود به دعوا در ادامه توضیح خواهیم داد.

 

آیا پس از صدور رای نیز ورود ثالث در دیوان عدالت اداری ممکن است؟

ماده ۵۵ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در رابطه با زمانی بود که رای هنوز صادر نشده بود و پرونده در جریان رسیدگی قرار داشت. برای پاسخ به این سوال میتوان به ماده ۵۷ این قانون استناد کرد. در صورتی که رای صادر شده باشد و پس از آن شخص ثالث متوجه شود، رای صادره موجب نقض حقوق وی شده ، طی مدت ۲ ماه از تاریخ اطلاع از رای صادره، قادر به اعتراض به رای صادر شده است. در صورتی که خاتمه رسیدگی اعلام شده باشد، دیگر درخواست ثالث مورد رسیدگی قرار نخواهد گرفت. در صورتی که پس از صدور رای، ثالث متوجه شود رای صادره موجب ایجاد ضرر به حقوق قانونی وی شده، بایستی ظرف دو ماه از تاریخ اطلاع یافتن ثالث از حکم اعتراض خود را بیان کند. اعتراض ثالث در شعبه رسیدگی کننده به رای اصلی ارائه و رسیدگی می‌شود. پس از صدور رای و اعلام خاتمه رسیدگی دیگر دعوای ورود ثابث در دیوان عدالت اداری مسموع نخواهد بود و صرفا طبق مورد مذکور در بالا در صورت ورود خلل به حق قانونی ثالث حق اعتراض دارد.

نکته قابل ذکر در این مرحله این است که ورود ثالث در دیوان عدالت اداری در مرحله تجدیدنظر امکان پذیر نمی‌باشد و بایستی در مرحله رسیدگی بدوی صورت گیرد. نحوه نمونه دادخواست و شکایت ورود ثالث در دیوان عدالت اداری باید به گونه باشد که دادگاه دلایل ذی‌نفع بودن ثالث را بپذیرد و شخص ثالث بتواند با همراهی وکیل متخصص و تضمینی گروه وکلای پایتخت از حقوق قانونی خود دفاع نماید.

دعوای ورود ثالث در دیوان عدالت اداری ممکن است به دو صورت مطرح شود:

الف) در این صورت ثالث مدعی می‌شود محق اصلی دعوا او است و یکی از طرفین دعوا حقی دراین دعوا ندارد، بلکه این حق شخص ثالث بوده است.

ب) در حالت دوم شخص ثالث با صدور رای دادگاه به نفع یکی از طرفین نفع می‌برد. به همین منظور وارد دعوا می‌شود تا به عنوان ذی‌نفع بتواند از این دعوا سود ببرد.

زمانی‌که شخصی به عنوان شخص ثالث فرصت ورود به دعوا در دیوان عدالت اداری را کسب می‌کند، بایستی با رعایت تمامی قوانین و تشریفات و ارائه مناسب توضیحات اسباب کسب نتیجه دلخواه را برای خود فراهم نماید. عدم رعایت نکات حقوقی و ناآگاهی نسبت به عرف های حقوقی رسیدگی در دیوان عدالت اداری منجر به شکست وی در دادگاه و از دست دادن فرصت برای احقاق حقوق قانونی خود می‌شود. بهترین گزینه برای جلوگیری از این مسئله تنظیم و تکمیل نمونه دادخواست و شکایت ورود ثالث در دیوان عدالت از جانب وکیل متخصص گروه وکلای پایتخت می‌باشد. دعوای ورود ثالث در دیوان عدالت اداری با جلب ثالث در دیوان عدالت اداری موضوعاتی متفاوت هستند، که به موضوع جلب ثالث در مقالات دیگر خواهیم پرداخت. این دو مسئله دارای قواعد مختلفی هستد و باید به تفاوت‌های شکلی و ماهوی این دو موضوع در قوانین و تشریفات آن توجه شود.

بهترین وکیل ورود ثالث در دیوان عدالت اداری

گروه وکلای پایتخت با ارائه خدمات و مشاوره حقوقی به صورت تلفنی، حضوری و آنلاین پاسخگوری سوالات و ابهامات اشخاص در رابطه با ورود ثالث در دیوان عدالت اداری است. برای دریافت بهترین راهنمایی‌های حقوقی با یکی از روش های مذکرو با کارشناسان و وکلای این مجموعه ارتباط برقرار نمایید.

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان