‏وکیل تضمینی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر ‏+ مشاوره تلفنی

اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

دراین مقاله قصد داریم به بررسی ابعاد اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر و تاثیر حضور وکیل تضمینی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر بپردازیم. پس از شکایت اشخاص در مراجع بدوی و رسیدگی به آن، رای دادگاه بدوی صادر می‌شود. این رای طی مدت زمان معینی از زمان صدور برحسب نوع مرجع قضایی قابل رسیدگی در مرجع بالاتر، یعنی مرجع تجدیدنظر می‌باشد. مدت زمان رسیدگی به اعتراض رای بدوی در دادگاه تجدیدنظر به طور معمول یک تا سه ماه و بیشتر از زمان رسیدگی در دادگاه بدوی است. زیرا رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر تخصصی تر می‌باشد و نیاز به بررسی دقیق تری دارد. همچنین دادگاه های تجدیدنظر نسبت به دادگاه های بدوی دارای شعب کمتری هستند، دادگاه های تجدیدنظر در تمامی شهرهای مرکز استان شعبه دارند.

آرا صادره در شعب تجدیدنظر قطعی و لازم الاجرا هستند، رسیدگی در شعب تجدیدنظر با دقت و توسط قضات کارکشته و باسابقه صورت می‌گیرد. نهاد دادگاه تجدیدنظر با ماهیت بررسی اعتراضات اشخاص تشکیل شده است. لیکن قانون گذار برای اجرای عدالت به روشی بهتر و کمک به اشخاص برای احقاق حقوق قانونی خود برخی از موارد آرای صادره در دادگاه تجدیدنظر را با رعایت شرایطی قابل اعتراض دانسته است. اهمیت این موضوع غیرقابل انکار است، زیرا رای صادره در دادگاه تجدیدنظر قطعی تلقی می‌شود و اعتراض به آن موضوعی سخت و پیچیده می‌باشد. اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدیدنظر تنها در مواردی که در قانون ذکر شده، امکان پذیر است.

شکایت از آراء دادگاه تجدیدنظر

به منظور ارائه درخواست شکایت به آراء دادگاه تجدیدنظر در ابتدا شخص می‌بایست با وکیل تضمینی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر مشورت نماید، تا در مرحله اول وکیل با بررسی پرونده و دلایل مراجع به این بپردازد که آیا استدلالات و پرونده قابلیت اعتراض در مراجع بالاتر را دارد یا نه. چنانچه وکیل تضمینی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر پرونده و دلایل متقاضی را برای طرح در مراجع عالی کافی بداند، می‌تواند اقدامات لازم را انجام دهد.

وظیفه وکیل تضمینی در اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر

شرایط خاصی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدیدنظر در نظرگرفته شده است. برای مثال ماده۳۶۶ قانون آیین دادرسی مدنی موارد خاص اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر را فرجام خواهی نامیده و فرجام خواهی را بررسی رای مورد فرجام از جهت انطباق یا عدم انطباق با موازین شرعی و قوانین و مقررات قانونی تعریف نموده است. فرجام خواهی به نوعی معروفترین و رایج ترین شیوه اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدیدنظر است. ماده ۳۶۸ همین قانون به آراء دادگاه تجدیدنظر استان قابل فرجام پرداخته، که شامل موارد زیر هستند؛    احکام در رابطه با اصل نکاح و فسخ آن، حجر، وقف، نسب و قرارهایی مانند ابطال یا رد دادخواست صادره در دادگاه تجدیدنظر و قرار عدم اهلیت یکی از طرفین یا سقوط دعوا در صورتی که این قرارها قابل فرجام باشند.

رسیدگی به فرجام خواهی در دیوان عالی کشور صورت می‌گیرد و رسیدگی به این موضوع بدون شک نیاز به حضور وکیل تضمینی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر دارد. شخصی که با تجربه و تخصص خود مسیر را برای موکلین تسهیل نماید.

مدت زمان ارائه درخواست فرجام خواهی به همراه وکیل تضمینی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر برای اشخاص مقیم ایران ۲۰ روز و اشخاصی که خارج از ایران هستند دوماه، پس از صدور حکم می‌باشد. این مهلت ممکن است با عذر موجهه فرجام خواه افزایش یابد. رسیدگی به درخواست فرجام خواهی در دیوان عالی کشور صرفا از جهت تطبیق آرا با قوانین و شرع صورت می‌پذیرد. در جلسه رسیدگی موضوع به صورت شکلی و بدون دعوت اصحاب دعوا انجام می‌شود. حضور طرفین دعوا مگر در مواردی که دادگاه صلاح بداند، الزامی نیست.

فرجام خواهی در پرونده های حقوقی و یا کیفری در دیوان عالی کشور

فرجام خواهی در مورد پرونده های حقوقی و یا کیفری صرفا در دیوان عالی کشور انجام می‌شود. دیوان عالی کشور اگر رای را مطابق با شرع و مقررات قانونی تشخیص دهد، رای را تایید می‌کند. در صورت عدم انطباق رای با قوانین و اصول شرعی، رای نقض و برای رسیدگی به مرجع صالح ارسال می‌شود. تنظیم نمونه دادخواست فرجام خواهی و استناد صحیح و دقیق به مدارک بایستی از جانب وکیل تضمینی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر انجام شود، تا علاوه بر تسریع روند رسیدگی، متقاضی نیز به نتیجه دلخواه خود دست یابد.

اعاده دادرسی در رای قطعی دادگاه تجدیدنظر

ازدیگر روش هایی که می‌توان به رای قطعی دادگاه تجدیدنظر اعتراض نمود، اعاده دادرسی است. لازمه اعاده دادرسی و بررسی امکان رسیدگی آن ، همراهی وکیل تضمینی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر است. چنانچه مراجعه حضوری به وکیل تضمینی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر برای اشخاصی امکان پذیر نباشد، برای دریافت مشاوره تلفنی می‌توانند با مشاورین و وکلای مجموعه وکلای پایتخت ارتباط برقرار کنند. درخواست اعاده دادرسی ابتدا در دیوان عالی کشور مطرح می‌گردد.

دیوان عالی کشور با بررسی دلایل ارائه اعاده دادرسی و تایید مورد با موارد مذکور در ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری این درخواست را به دادگاه هم عرض صادر کننده حکم قطعی ارجاع می‌دهد. چنانچه رای مذکور صادره دادگاه تجدیدنظر باشد، برای بررسی اعاده دادرسی و دلایل آن به دادگاه هم عرض ارسال می‌شود. اعاده دادرسی روشی است برای بررسی برخی دیگر ابعاد پرونده که در رسیدگی بدوی یا تجدیدنظر در دسترس نبوده یا مورد توجه قرار نگرفته یا دلایلی که بعد از اتمام رسیدگی آشکار شده باشند. ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری اعاده دادرسی را در رابطه با آراء قطعی اعم از اینکه اجرا شده یا نشده باشند، در موارد زیر قابل قبول می‌داند:

الف)برای مثال الف به قتل ب محکوم شود و پس از صدور حکم قطعی مشخص شود، شخص ب زنده است.

ب)دادگاه برای جرمی چند متهم داشته باشد، لیکن جرم به گونه ای باشد که صرفا از جانب یکنفر قابلبیت ارتکاب دارد.

پ)تعارض و تضاد محتوای دوحکم صادره در ۲ دادگاه که درباره یک جرم صادر شده است.

ت)احکام متفاوت در رابطه با اتهام واحد مجرم

ث)مبنای حکم صادره اسناد جعل شده یا شهادت دروغ شاهدان بوده است.

ج)پس از صدور رای قطعی ادله یا اسناد و مدارک جدیدی مبنی بر بیگناهی محکوم علیه ارائه شود.

چ)جرم نبودن عمل ارتکابی و یا صدور حکم مجازات بیشتر از مجازات قانونی

مشاوره تلفنی با وکیل تضمینی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدیدنظر

برای دریافت اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تلفنی با وکیل تضمینی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر گروه وکلای پایتخت با شماره تلفن‌های این گروه تماس بگیرید. اعتراض به رای قطعی آراء تجدیدنظر موضوعی حساس و نیازمند تخصص است. بی دقتی یا نداشتن علم کافی در این موضوع منجر به از بین بردن شانس افراد برای بررسی دوباره رای دادگاه تجدیدنظر است. با حضور وکیل تضمینی برای اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر گروه وکلای پایتخت در این مسیر دیگر نیاز به نگرانی نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان