وکیل رایگان دیوان عالی کشور+مشاوره تلفنی

عکس شاخص دیوان عالی

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

براساس ماده ۱۶۱ قانون اساسی عالی‌ترین مرجع قضایی دادگستری  در ایران دیوان عالی کشور است که مقر اصلی آن در تهران می باشد اما در قم و مشهد هم شعبه دارد که طبق قانون صلاحیت نظارت بر اجرای صحیح قوانین درمحاکم وعمل کرد مراجع قضایی را برعهده دارد همچنین از دیگر وظایف آن :

  • تطبیق آرای صادره از مراجع قضایی با موازین ومسلمات و اصول شرعی و قوانین و مقررات که اصطلاحا فرجام خواهی گفته می شود. 
  • رسیدگی به تخلفات رئیس‌جمهور
  • مرجع حل اختلاف در صلاحیت ذاتی مراجع قضایی و تعیین مرجع صالح جهت رسیدگی 
  • رسیدگی به اعتراض  از آرای صادره  با مجازات های سنگین و ویژه ( مانند مجازات سلب حيات

حبس  ابد ، قطع عضو ، مجازات تعزيری درجه سه و بالاتر وجرايم سياسي و مطبوعاتی ) ازشعب  دادگاه کیفری یک و دادگاه نظامی و دادگاه انقلاب که دراین دعاوی کیفری  به جای ودرعرض تجدید نظر خواهی ، رای صادره در دیوان عالی کشور فرجام خواهی می شود و احکام دادگاه‌های عمومی حقوقی 

  • رسیدگی به پرونده هایی که با توجه به  نقص تحقیقات انجام شده درپرونده وعدم توجه به دلایل ومدارک استنادی ولوایح و دفاعیات  طرفین ، منجرب به صدور رای شده است. 
  • ایجاد و صدور آرای وحدت رویه قضایی توسط هیات عمومی دیوان عالی کشورکه در حکم قانون می باشد در صورتی که درخصوص موضوع واحد از شعب دادگاه ها، آرای متفاوتی صادر شود . 
  • اعمال واجرای ماده ۴۷۷

دیوان عالی کشور متشکل از دادسرا، هیات عمومی وحدت رویه و شعب حقوقی و کیفری و شعب تشخیص که با حضور ۵ قاضی مجرب و زبده و با تجربه تشکیل می شود ،می باشد .

شعب دیوان عالی کشور با یک رئیس و یک مستشار که از برجسته‌ترین قضات کشورمی باشند بدون حضور طرفین تشکیل می‌شود و پرونده ها را به صورت شکلی رسیدگی شده و به صورت ماهوی رسیدگی نمی نمایند و تصمیم آنها نقض یا ابرام رای صادره قطعی شده می باشد .

نکته : اعتراض به قرارهای صادره دردیوان عالی کشور زمانی امکان پذیر می باشد که حکم دعوا قابلیت  فرجام خواهی داشته باشد. 

هرگاه رئیس دیوان عالی کشور با اعتراض به آرای صادره ( اعم از حکم و قرار) خلاف بین شرع وقانون یا ازهرطریقی دریابد رای صادره بدون رعایت قواعد و قوانین ماهوی یا شکلی وتشریفات نحوه دادرسی ، که در رای  صادره موثر بوده است ، حکم صادره را نقض وپرونده به دادگاه تالی وهم عرض جهت رسیدگی مجدد به صورت ماهوی ارجاع می شود ورا ی صادره بر حسب اینکه از کدام دادگاه مرجوع علیه صادر شده باشد ظرف مهلت ۲۰ روز از ابلاغ رای برای افراد مقیم ایران و ۲ ماه برای افراد مقیم  خارج از کشور قابل  تجدید نظر یا فرجام خواهی می باشد. در صورت احراز رعایت قوانین و مقررات و موازین اصول شرعی در رای صادره ، آن را ابرام وتایید می نماید وپرونده را جهت اجرای آرا به مرجع صادر کننده حکم ارسال می نماید. 

نکته : جز براساس قانون امکان اخذ پرونده از شعبه مرجوع الیه وارجاع آن به شعبه دیگر وجود ندارد و رعایت آن برای کلیه دادگاه ها الزامی می باشد.

برای اطلاعات بیشتر با وکلای پایتخت در تماس باشید

اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی  طرفین دعوا ، قائم مقام ، نمایندگان قانونی و وکلای آن ها می توانند با تقدیم دادخواست  وادله ومدارک استنادی از طریق دفاتر خدمات قضایی به دفتر دادگاه صادر کننده رای فرجام خواسته ارسال نمایند .

هرگاه دررای صادره و اجرائیه صادره برای اخذ محکوم به مالی باشد با تشخیص دادگاه ازمحکوم له تامین مناسب جهت خسارت احتمالی اخذ و رای اجرا می شود ودر صورتی که  محکوم به غیرمالی باشد محکوم علیه با پرداخت  تامین مناسب موجب تعویق اجرای  حکم  تا صدور رای فرجامی می شود.

پیچیدگی ها و حساسیت واهمیت اعتراض به آرای قطعی شده  با توجه به اینکه یک پرونده در چند نوبت  توسط قضات مجرب و متخصص رسیدگی و بازبینی می شود واینکه اصل برصحت وقانونی منطبق با اصول و قواعد شرعی بودن آرای مراجع قضایی می باشد واینکه نقض رای صادره در دیوان عالی کشور بسیار سخت و گاها غیرممکن می باشد توصیه می شود قبل ازهراقدامی با مشاوره ومساعدت و همراهی وکیل پایه یک دادگستری متخصص و متبحر و با تجربه اقدام شود و با توجه به اینکه اعتراض به رای مستلزم تقدیم دادخواست می باشد که همراهی ومشاوره با وکیل موجب می شود که با بررسی و ارزیابی دقیق و موشکافانه  جزئیات پرونده ورای صادره و با ارائه بهترین راهکار و راهنمایی وتهیه و جمع آوری ادله و مدارک مناسب وبا مهارت و تبحر ودانش خود وبا تسلط برقوانین و مقررات وآیین نامه و بخش نامه های صادره و مصوب واصول وقواعد و موازین فقهی و شرعی  مغایرت ها ی قانونی و شرعی را در رای صادره یافته وبا اقدامی درست و به موقع لایحه و دادخواست درست و محکم حرفه ای و مستند و مستدل تنظیم می نماید واعتراض را در موعد قانونی ثبت می نماید و با تجربه بالا و آشنایی با ساختار وروند رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور وپیگیرهای مداوم او نقش مهم و تاثیر گذاری در اقناع نظر قاضی در نقض رای صادره وکسب دستور اعاده دادرسی پرونده و تعویق یا لغو اجرای حکم  صادره و دست یابی به نتیجه مطلوب ایفا می نماید واز تحمیل هزینه ها وخسارت های سنگین و جبران ناپذیر جلوگیری می کند.

معمولا در هر دعوایی که در دادگاه مطرح میشود یکی از طرفین دعوا که رای صادر شده را به ضرر خود می بیند ، به دنبال مرجعی است که بتواند به رای صادر شده اعتراض کند؛ اما طبق قوانین تمامی پرونده هایی که منجر به صدور حکم می شوند قابلیت رسیدگی فرجامی در دیوان عالی کشور را ندارند.

بر اساس ماده ۳۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی آرایی که از دادگاه تجدیدنظر صادر می شوند قابلیت رسیدگی در دیوان عالی کشور را ندارند مگر اینکه:

الف- احکام راجع به اصل نکاح و فسخ آن، طلاق، نسب، حجر و وقف باشند.

ب- قرار ابطال یا رد دادخواست که از دادگاه تجدیدنظر صادر شده باشد و قرار سقوط دعوا یا عدم اهلیت یکی از طرفین دعوا مشروط به اینکه اصل حکم راجع به انها قابل رسیدگی فرجامی باشد.

کسانی که در یک دعوای مالی محکوم به پرداخت مبلغی بیش از ۲ میلیون تومان می شوند یا در دعاوی غیر مالی از جمله؛ اصل نکاح و فسخ آن، طلاق، نسب، حجر، وقف، ثلث، حبس و تولیت رایی به ضررشان صار می شود و نسبت به آن رای در مهلت قانونی در دادگاه تجدیدنظر، اعتراض نمی کنند، این رای قابلیت اعتراض در دیوان عالی کشور را دارد و با ارائه دادخواست فرجام خواهی می توانید نسبت به آن رای اعتراض کنید تا در دیوان عالی مورد رسیدگی قرار بگیرد.

چگونه در دیوان عالی کشور شکایت کنیم؟

به موجب ماده ۳۷۹ قانون آیین دادرسی مدنی شما باید دادخواست خود را به دادگاهی که رای مربوطه را صادر نموده تقدیم کنید تا اقدامات لازم راجع به ثبت درخواست شما توسط مدیر دفتر شعبه دادگاه صورت بپذیرد. مهلت درخواست فرجام خواهی محدود به مهلت ۲۰ روزه از ابلاغ می باشد و شخص بایستی برای ثبت درخواست خود از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام بنماید.

رای دیوان عالی کشور چگونه ابلاغ می شود؟

اطلاع رسانی راجع به صدور اجرائیه و یا فرآیند رسیدگی انجام شده در پرونده با مراجعه به سامانه ثنا که پیشتر از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت نام کرده اید، انجام می پذیرد.

هم اکنون جهت اخذ مشاوره تخصصی با وکیل دیوان عالی کشور با شماره های ۰۹۱۲۹۳۵۳۴۷۰ و ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰ تماس بگیرید.

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان