وکیل قاچاق کالا

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

براساس قانون مبارزه با قاچاق کلا و ارز هرفعل یا ترک فعلی که موجب نقض تشریفات قانونی اعم از گمرکی وبانکی،اخذ مجوز‌های لازم جهت ارائه به مراجع ذی ربط درخصوص ورود وخروج کالا و ارزگردد، کالای قاچاق محسوب وجرم انگاری شده ومرتکب تحت تعقیب کیفری قرارگرفته و مجازات می شود.

منظوراز ارز، پول رایج کشورهای خارجی اعم از اسکناس، مسکوکات، حوالجات ارزی و سایر اسناد مکتوب یا الکترونیکی که در مبادلات مالی استفاده می شود ، می باشد. 

نکته : کالاها یی که ورود و خروج آن علاوه بر انجام تشریفات گمرکی وبانکی مستلزم اخذ مجوز از یک یا چند مرجع ذی ربط قانونی دیگر می باشد ،کالای مجازمشروط نام دارد وهرگاه  ورود وخروج کالاهایی ، بنا به مقتضیات و شرایط خاص به موجب صلاحیت اعطائی قانون طبق مصوبات هیأت وزیران یا سایر مراجع قانونی ممنوع شده باشد در حکم کالای مجاز مشروط می باشد ومتخلفین ومرتکبین قاچاق کالای در حکم  مجاز مشروط به حداکثر مجازات مربوط به کالای مجاز مشروط محکوم می شوند. 

کالاهای قاچاق گمرکی 

  • ورود و خروج کالا بدون انجام تشریفات گمرکی و از مسیر غیرمجاز
  • ارائه اسناد خلاف واقع یا خارج نکردن وسایل نقلیه و یا کالای ورود موقت برای پردازش، عبور خارجی و مرجوعی و عدم تحویل کالای عبور داخلی شخصی عمدا وظرف مهلت مقرر 
  • کشف خروج کالای تجاری ( اعم از حین خروج یا بعد ازخروج کالا)  بدون اظهارو پرداخت یا تامین حقوق ورودی گمرک که گمرک عین کالا یا بهای کالا را اخذ  ووجوه گمرکی مقرّرشده را دریافت می کند و مرتکب که ممکن است صاحب کالا نباشد تحت تعقیب کیفری قرار می گیرد. 
  • تعویض یا تغییردرکالای عبور خارجی
  • اظهار کالاهای ممنوع به با تغییرنام به عنوان  کالای مجاز یا مجاز مشروط
  • عدم ذکر کالای اضافی همراه کالای اظهار شده در اسناد تسلیمی به گمرک
  • عدم ورود  کالا و وسایل نقلیه که صدور قطعی آن مشروط یا ممنوع است و تحت عنوان خروج موقت یا کابوتاژ اظهارشده ، در مهلت مقرر
  • اظهار یا استفاده ازاسناد خلاف واقع کالای مجاز یا مجاز مشروطی با نام دیگر تحت عنوان کالای مجاز یا مجاز مشروط جمع حقوق ورودی آن کمتر باشد.
  • اظهار کالا با جعل مجوزها ، استفاده از شمول معافیت با تسلیم اسناد واظهارنامه خلاف وغیرواقعی  وارائه وتسلیم مجوزها و اسناد غیرواقعی  به گمرک 
  • جایگزین یا تعویض کالای صادراتی مشروط یا ممنوع الصدوریا دارای ارزش کمتر با کالای صادراتی دارای پروانه 
  • عرضه کالا‌های وارداتی فاقد شناسه کالا و شناسه رهگیری درسطح خرده فروشی
  • واردات کالا برای مصرف شخصی به صورت تجاری و با استفاده از تسهیلات قانونی  (همراه مسافر،تعاونی‌های مرزنشینی و ملوانی ) 
  • خروج کالا‌های وارداتی تجمیع شده از استان مرزی بدون رعایت تشریفات قانونی یا تجمیع تجاری ، مشمول تسهیلات قانون ساماندهی مبادلات مرزی 
  • عرضه کالا به استناد حواله‌‌های فروش سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و یا سایر دستگاه‌‌ها مشروط بر عدم مطابقت با مشخصات حواله

مرتکبین  قاچاق و حمل و یا نگهداری کالای مجاز، به پرداخت جزای نقدی یک تا دو برابر ، وکالای مجاز مشروط  ، معادل یک تا سه برابر و کالای یارانه ای ،دو تا چهار برابر ارزش کالا و ضبط کالا محکوم می شوند ودرخصوص قاچاق ارز مرتکب به پرداخت جریمه نقدی یک تا دو برابر ‌‌بهای ریالی ارز ورودی و دو تا چهار برابر ‌‌بهای ریالی  ارز خروجی یا ارز خارج شده محکوم می شود ودرسایر موارد معادل ‌‌بهای ریالی ارز از مرتکب أخذ می‌گردد

عرضه یا فروش کالای قاچاق ممنوع می باشد ووزارت صنعت، معدن و تجارت مکلفند فهرست کالا‌های مجاز مشروط را اعلام نماید ونگهداری ،عرضه یا فروش کالا و ارز قاچاق توسط واحد‌های صنفی یا صرافی‌‌ها علاوه بر ضبط کالا بار اول به پرداخت جریمه معادل دو برابرو بار دوم  چهار برابر ارزش کالا یا ‌‌بهای ریالی ارز قاچاق  ودرمرتبه سوم شش برابر ارزش کالا یا ‌‌بهای ریالی ارزقاچاق و تعطیلی محل کسب به مدت شش ماه و نصب بنرو تابلو متخلف صنفی ، سردر محل کسب  محکوم می شود. 

مرتکب خرید، فروش، حمل یا نگهداری کالاهای قاچاق خارج از ضوابط تعیینی وبه صورت تجاری( فرآورده‌‌های نفتی و دارویی)  به پرداخت حداقل جزای نقدی مقرر شده  وضبط کالا محکوم می‌شود.

نکته : وسیله نقلیه اعم از زمینی، هوایی  ودریایی استفاده شده درحمل قاچاق کالا در موارد زیر ضبط می شود :

  • عدم پرداخت جزای نقدی مقررشده ظرف ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ که با فروش وسیله نقلیه وجه جریمه برداشت و مابقی به مالک مسترد می‌شود. 

 با تودیع وثیقه نقدی معادل حداکثر جزای نقدی این قانون ، از وسیله نقلیه رفع توقیف می‌شود. 

در صورت اثبات جاسازی و حمل و نقل کالا یا ارز قاچاق یا با وسیله نقلیه متعلق به شخصی دیگری و علم وآگاهی مالک یا عدم انجام اقدامات  بازدارنده ، مالک به جرم معاونت در قاچاق کالا یا ارز وپرداخت جزای نقدی محکوم می شود.

وسیله  نقلیه عمومی حامل مسافر پس از تنظیم صورتجلسه و أخذ مدارک  راننده و وسیله نقلیه و رسیدن به مقصد توقیف می‌شود..

نکته : کانتینر جزء وسیله نقلیه در بحث حمل و نقل قاچاق کالا و ارز محسوب نمی‌شود.

جرایم مرتبط با قانون قاچاق کالا وارز 

  1. جعل و استفاده از اسناد مجعول با علم به جعلی بودن مثبته اعم از دیجیتالی و کاغذی گمرکی و سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی ، مؤسسه ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، وزارت بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی ، مجوز‌های صادرات و واردات و شناسه کالا و رهگیری 
  2. خرید و فروش استفاده مکرر از اسناد گمرکی که قبلاً در ترخیص کالا استفاده شده است که مرتکب علاوه بر مجازات مقرر شده در قانون مجازات اسلامی به جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر ارزش کالای موضوع اسناد مجعول محکوم می‌شود.
  3. استفاده وبهره برداری و ارائه اسناد جهت صادرات صوری که مرتکب علاوه بر مجازات جرائم صادرات صوری به جزای  نقدی معادل دو برابر ارزش کالا‌های مذکور محکوم می شود .
  4. اجاره، خرید، فروش یا واگذاری یا هرگونه معامله کارت بازرگانی و هرگونه بهره برداری وتحت هر عنوان،  ز منافع کارت بازرگانی دیگری ممنوع می باشد و مرتکبین ( انتقال گیرنده یا بهره بردار) به پرداخت جزای  نقدی معادل نصف ارزش کالا و خسارت وارده به دولت به صورت تضامنی و ضبط کالا محکوم می شود و ( انتقال دهنده ) به پرداخت جریمه نقدی معادل یک تا دو برابر منافع تحصیل شده و خسارت وارده به صورت تضامنی و ابطال کارت بازرگانی محکوم می شود. 

نکته : هرگاه رفتار ارتکابی منجرب به ورود یا خروج کالا نگردد علاوه ابطال کارت بازرگانی انتقال دهنده  به پرداخت جزای نقدی از دویست میلیون تا پانصد میلیون ریال انتقال دهنده  محکوم می شود. 

  1. مقاومت  یا مقابله شخص حامل یا مالک کالا و یا ارز قاچاق، با مأموران کاشف که در صورتی که عمل آنها مصداق سلب امنیت مردم و حمل سلاح  نباشد به شش ماه تا دو سال حبس و تا هفتاد و چهار ضربه شلاق محکوم می‌شود ودر صورت مباشرت ، شرکت ومعاونت  مأموران دستگاه‌های کاشف یا وصول درآمد‌های دولت در قاچاق کالا وارز علاوه بر مجازات مقرر شده در قانون  مبارزه با قاچاق کالا و ارز  به مجازات مختلسین اموال دولتی محکوم می‌شوند.

با توجه به اهمبت موضوع که جهت مبارزه قاچاق کالا وارز وپیشگیری وسیاست گذاری اجرایی با حضور وهمکاری بسیاری ازارگان ها ونهاد ها وسازمان های دولتی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل می شود واصولا تمام نهاد وسازمان ها موظف به همکاری وسیاست گذاری درراستای مبارزه و پیشگیری  این امر مهم شده اند توصیه می شود و با عنایت به اینکه مرجع صالح به رسیدگی به پرونده‌های جرایم قاچاق کالا و ارز اداره تعزیرات حکومتی می‌باشد و اگر مرتکب کارمندان یا مأمورین حکومت باشند به جرایم آنها در دادسرای و دادگاه انقلاب  می باشد و جرایم سنگینی در قانون برای مرتکب پیش بینی شده است قبل از هراقدامی با مشاوره وهمکاری یک وکیل متخصص ومجرب و باتجربه اقدام شود که با احاطه وتسلط خود به قوانین ومقررات وآیین نامه های اجرایی وبخش نامه ها ی به روز قانون حقوقی وقانون مبارزه با قاچاق کالا وارز ومتبحر به پیچ وخم های قانونی وشرایط وقواعد ومقررات سخت وپیچیده واردات و صادرات و ترخیص کالا ازگمرک و توزیع و خرید و فروش کالا های مجاز ومجازمشروط وخرید و فروش ارز و برسی دقیق وموشکافانه موضوع وپرونده واارئه راهکاراصولی ومناسب وپیگیری های مداوم وتلاش واستفاده از تمام امکانات قانونی جهت احقاق حق و برائت ونقض آرای صادره وکاهش جرایم و مجازات تعیین شده ورفع توقیف کالاهای ضبط شده  ، نقش و مهم وتعیین کننده ای وبا با کمترین هزینه وکوتاه ه ترین زمان  دردست یابی به نتیجه مطلوب وواردات وصادرات کالا به صورت قانونی ودرمواعد قانونی ایفا می نماید. 

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : ۰۹۱۹۹۳۵۳۴۷۰

درخواست مشاوره

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان