وکیل کمیسیون ماده۳۱ + تضمینی و متخصص + شماره تماس

وکیل کمیسیون ماده31

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

مراتع و جنگل های کشور ، از جمله مهم ترین سرمایه ها و منابع ملی محسوب می شوند و می‌ توان گفت که در سر تا سر جهان ، برای جلوگیری از نابودی و همچنین محافظت از آن ها ، کشور ها قوانین سفت و سختی گذاشته اند . اما در برخی از موارد ، مردمی که با حفظ منابع طبیعی و به طور مسالمت آمیز ، سال ها در این قبیل مناطق زندگی کرده اند ، نیاز دارند تا از منابع جنگلی برای رفع نیاز های اساسی خود ، بهره ببرند . به همین سبب در بخشی از قوانین کشور ها ، به این قبیل موارد پرداخته شده است . در ایران هم‌ ، برای حفظ نمودن جنگل ها ، مراتع و منابع طبیعی ، قوانین متفاوتی معین شده با این مضمون که ، هر فردی که قصد نابودی جنگل ها و منابع و زمین خواری را دارد ، با او به شدت برخورد می شود . با توجه به این که مردم بومی که در آن منطقه زندگی می‌ کنند ، نیاز دارند تا از منابع طبیعی بهره ببرند ، به همین خاطر در ماده ۳۲ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و منابع کشور ، به این امر پرداخته است .

ماده ۳۲ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و منابع درون کشور چیست؟

بر طبق این ماده ، اگر فردی خواهان بهره برداری و استفاده نمودن از منابع طبیعی ، در بخشی از محل زندگی خود باشد ، این امکان برای او وجود دارد تا در طی یک درخواست از سازمان مذکور ، تقاضای آن را بکند . پس‌ از آن که فرد درخواست خود را مطرح نمود ، خواست او در کمیسیونی متشکل از افراد ذیل ، بررسی خواهد شد :

۱ / نماینده استاندار در آن شهر ،

۲ / رییس سازمان امور اقتصادی و دارایی آن محل ،

۳ / مدیر کل منابع طبیعی آن استان ،

۴ / رییس سازمان جهاد کشاورزی تحت عنوان رییس کمیسیون مربوطه ،

۵ / مدیر امور اراضی تحت عنوان دبیر و عضو کمیسیون ،

۶ / یک کارشناس صاحب نظر بنا بر تشخیص رییس سازمان جهاد کشاورزی ،

۷ / رییس سازمان یا معاون یا مدیر کل و یا حتی مدیر ذی ربط ، حسب مورد متناسب با نوع طرح .

به منظور اعتبار جلسه کمیسیون ، حداقل ۴ نفر از اعضای مذکور ، باید در جلسه حضور یابند و تصمیم گیری نمودن نیز ، با اکثریت آراء معمولا می باشد .

به طور معمول پس از تایید از جانب کمیسیون ، کمیسیون مذکور باید اقدام به صدور رای کند ‌. چنانچه نظر کمیسیون ، در این باره مثبت باشد اقدام بعدی تایید میزان مساحت قابل استفاده ، و همچنین شرایط و دیگر موارد می باشد که به فرد اعلام می شود . و در صورتی که فرد ، بنا به هر دلیلی با نظر منفی‌ کمیسیون ماده ۳۱ مواجه شود ، ممکن است به آن اعتراض کند .

لازم به ذکر است که : اعتراض نمودن به رای کمیسیون ، به طور معمول در دیوان عدالت اداری خواهد بود . نکته دیگری که باید در این خصوص به آن اشاره کرد ، این امر است که : بر طبق ماده ۳۱ و ۳۲ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع کشور ، وزارت کشاورزی و منابع طبیعی مجاز هستند ، زمین های جلگه ای و جنگلی منطقه آستارا تا گیلداغی را ، با شرط این که در هر هکتار حجم درختان از صد متر مکعب کم تر باشد ، می‌ تواند مراتع غیر مشجر ملی کشور را ، تبدیل به : باغ ، مزرعه ، علوفه کاری ، مراتع و جنگل های مصنوعی ، پرورش انواع ماهی و دیگر آبزیان ، تاسیس دامپروری ، اکتشافات و بهره برداری معادن ، استقرار کارخانجات ، ایجاد مسکن و احداث مسکن ، و همچنین مدارس ، مراکز بهداشتی و درمانی ، مجتمع های تفریحی ورزشی ، آموزشی ، جهانگردی ، با مباشرت دولت به اشخاص حقوقی مذکور در زیر ، بر طبق مساحت درج شده در طرح مصوب و رعایت نمودن طرح جامع بهره وری از سرزمین ، به مدت حداکثر سی سال اجاره دهد و یا حتی بفروشد ، و تا زمانی که طرح جامع سرزمین تهیه نشده باشد ، طرح مصوب ملاک عمل خواهد بود .

ا / شرکت های کشت و صنعت بهره برداری از اراضی زیر سد ها و همچنین صنایع و تولیدات کشاورزی و دامی ،

۲ / شرکت های معدنی و صنعتی غیر کشاورزی با پیشنهاد وزارت صنایع و معادن و همچنین موافقت وزارت کشاورزی و منابع طبیعی ،

۳ / موسسه های انتفاعی و شرکت های دولتی ، به جهت اداره و اجرا نمودن طرح های مصوب و همچنین شرکت های تعاونی مسکن ، به منظور اجرای طرح های خانه سازی .

اجاره مراتع غیر مشجر درجه یک ، به جهت فعالیت های غیر کشاورزی ممنوع می باشد و شرکت ها ملزم هستند ، حداقل بیست و پنج درصد مساحت اراضی را طبق تصویب طرح وزارت کشاورزی و منابع طبیعی ، در مدت اجاره برای تهیه و فروش چوب مورد نیاز صنایع ، درختکاری کنند .

لازم‌ به ذکر است که : واگذاری اراضی حفاظت شده به شرکت ها ( توسط سازمان محیط زیست ) امکان پذیر نمی باشد . سازمان جنگلبانی موظف می باشد ، تا با همکاری سازمان نقشه برداری کل کشور  و یا حتی موسسات نقشه برداری خصوصی ، به نقشه برداری کردن از اراضی جلگه ای و جنگلی شمال ، اقدام نماید و با تعیین نمودن حدود و مشخصات و همچنین میزان اجاره بها ، و بهای فروش ، مراتب را برای اطلاع عموم در روزنامه کثیر الانتشار ، آگهی نماید . متقاضیان این اراضی ، حداکثر باید شش ماه از تاریخ نشر آگهی ، تقاضای شان را به همراه طرحی که برای بهره برداری دارند ، به سازمان جنگلبانی تسلیم کنند .

وکیل متخصص کمیسیون ماده۳۱  | وکلای پایتخت

به سبب پیچیدگی بسیار موضوع کمیسیون ماده ۳۱ ، بهتر است افراد در هنگام مواجه شدن با این مسائل ، پیش از آن که دست به هر اقدامی بزنند ، با وکیلی مجرب از موسسه ای معتبر همچون گروه وکلای پایتخت مسائل خود را در میان بگذارند و از تجارت و دانش آن ها ، بهره مند شوند . تا روند پرونده آن ها در کوتاه ترین زمان و به بهترین شکل طی گردد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان