اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته

اعاده-به-خدمت-کارکنان-بازنشسته

در سراسر جهان معمولا استخدامی در شغل های دولتی دارای مزایای فراوانی بوده و افراد زیادی برای به دست اوردن آنها رقابت می نمایند . معمولا بعد از سالها کار در ادارات دولتی و یا شرکتهای خصوصی به نوعی افراد بازنشسته می شوند . بسیاری از این افراد به دلیل مشکلات اقتصادی بعد از اتمام کار حاضر به ادامه کار در همان محل کار خود می باشند. البته در این موارد شرکتها و سازمانها نیز معمولا به دلیل تجربه های زیاد این افراد سعی در نگه داشتن این افراد حتی به بهای حقوق بیشتر بعد از بازنشستگی می باشند.

 معنی اعاده چیست ؟

به طور کلی در فرهنگ لغت اعاده یعنی بازگشت ، بازگردانی و یا بازگرداندن به کار می باشد اعاده به خدمت بعد از بازنشستگی هم بدین معنا می باشد که افراد می توانند به سر خدمت خود برگردند.براساس قوانین موجود ۱۸/۱۱/۱۳۶۰ که بیان می دارد ؛که کلیه وزارت خانه ها یا شرکتها و موسسات دولتی می توانند افرادی را که دارای ۱۵ سال سابقه کار بوده و سن آنها به ۶۰ سال یا بیشتر نرسیده است  را می توانند در صورتی که دارای شرایط مورد ادعای شرکت بوده و یا مووسسه یا سازمان دولتی به تخصص ایشان نیاز دارد دوباره به خدمت اعاده نماید..

در صورتی که فردی بخواهد بعد از بازنشستگی به محل شغل سابق خود برگردد باید چه اقداماتی را انجام دهد.؟

برای این کار فرد می تواند به سازمان مربوطه درخواستی مربوط به اشتغال مجدد بدهد و در این زمینه دستگاه مربوطه نیز باتوجه به شرایط آن سازمان و همچنین متقاضی شروع به کار  واینکه فرد در چه محلی از آن اداره  توانایی به کارگیری را دارد اقدام به تصمیم گیری می نمایبد.فرد می تواند در صورت لزوم به وزارت خانه مذکور نیز براساس قوانین اداره امور استخدامی نامه بدهد و در صورت لزوم درخواست استخدام مجدد بعد از بازنشستگی را بنماید.اگر در یک از مراحل مذکور فرد جوابی دریافت  ننماید می تواند به دیوان عدالت اداری طرح شکایت نماید.

نمونه درخواست طرح شکایت در مورد اعاده به کار:

ریاست محترم دیوان عدالت اداری کل کشور

با سالم و عرض ادب

احتراما به استحضار حضرت عالی می رسانم اینجانب …………………………….. فرزند …………….. صادره و ساکن ………. به کد ملی ……… و متولد ………  نظر به اینکه بنده در سال ۱۳۹۱ به دلیل داشتن غیبت غیر موجه به با ۲۵ سال سابقه کار الزام به بازنشستگی زود هنگام شده و حال علی رغم نیاز سازمان مذکور به بنده و تخصص اینجانب متاسفانه حاضر به قبول بنده نمی باشند. در ضمن اینجانب دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی بوده و از زمان بازنشستگی بنده هیچ کس عهده دار مسئولیت بنده در سازمان مذکور نشده است. حال نظر به اینکه بنده دارای شرایط بازگشت مجدد به کار بوده و علی رغم پیگیری های مذکور از این امر خودداری می شود لذا اینجانت خواهان الزام اداره کشاورز شهر …….. در خصوص بازگشت به باز خود می باشم. خواهشمند است اقدامات لازم را در خصوص بازگشت بنده به کار را مبذول فرمایید.

با تشکر و سپاس ……

نحوه صدور رای در دیوان عدالت اداری :

در دیوان عدالت اداری فرد باید قبل از هر اقدامی در سایت سازمان دیوان عدالت ثبت نام و احراز هویت نماید . بعد از این مرحله با ثبت نام در سامانه ابلاغ الکترونیک قضائی می تواند پیگیری های لازم را در خصوص این موضوع انجام دهد.بعد از ثبت نام فرد می تواند شکایت خود را در سامانه خدمات الکترونیک قضائی ثبت نموده و به دیوان عدالت اداری بفرستد. دیوان عدالت اداری بعد از بررسی شکایت مطروحه درصورتی که فاقد هرگونه مشکل باشد از طریق دفتر به شعبه ارسال شده و در شعبه تحت رسیدگی قرار می گیرد .

دیوان براساس اسناد و مدارک ارائه شده فرد اقدام به بررسی پرونده می کند. در صورتی که اسناد فرد دارای مدارک موجه باشند دیوان براساس قانون اقدام به صدور رای می نماید. رای صادره قابل اعتراض برای افراد داخل کشور به مدت سه ماه و برای افراد خارج کشور به مدت شش ماه می باشد. در این خصوص اعتراض به رای صادره در دیوان عداتل اداری نیز دارای شرایطی مخصوص به خود می باشد بدین صورت که فرد حتما باید در برگه های مخصوص و مطابق قوانین اقدام به طرح دادخواست تجدید نظر نماید. دیوان عدالت اداری  در صورتی  دادخواست تکمیل بوده و دارای شرایط قانونی باشد اقدام به شروع رسیدگی می نماید .

 به طور کل در دیوان عدالت اداری حضور طرفین لازم نبوده و تنها در مواردی که دیوان حضور طرفین شکایت را لازم بداند اقدام به ارسال ابلاغیه به آنها می نماید.در این صورت طرفین ملزم به حضور در دیوان و یا ارسال لایحه بوده و همیچین می توانند از وکلای دیوان نیز استفاده نمایند.در تجدید نظر دیوان عدالت اداری باتوجه به اینکه فرد قوانین بسیار تخصصی می باشند و هر فرد در هر شرایطی قادر به آگاهی از همه آنها نمی باشد لذا در این موارد بهترین راه حل استفاده از وکلای دیوان می باشد .

منظور از وکیل متخصص دیوان عدالت اداری وکیلی می باشد که با قوانین و روشهای  دفاع  در دیوان عدالت اداری به طور کامل آشنایی داشته باشد و در سخت ترین شرایط بتواند از حقوق موکل خود دفاع نماید.بعد از صدور رای در دیوان در صورتی که حکم به استخدام مجدد فرد داده شود  حکم صادره برای سازمان مربوطه لازم الاجرا بوده و موظف به استخدام فرد می باشند.همچنین رای صادره در دیوان عدالت اداری قطعی می باشد و دیگر نمی توان در این خصوص نسبت آن دوباره شکایت یا اعتراض شود.

 البته نسبت به رای صادره در صورتی که بعدا معلوم گردد که براساس قانون  یا فقه دارای مشکل باشد می تواند از طریق رئیس دیوان عدالت اداری تحت فرجام قرار بگیرد. در مرحله فرجام رای صادره تنها از نظر شکلی مورد بررسی و رسیدگی قرار  میگیرد. در این مورد دو نوع رای صادر می شود. یا رای صادره تایید می شود و یا نقض می گردد. اگر رای صادره تایید شود که دیگر مسئله پرونده تمام بوده ولی در صورتی که رای صادره نقض گردد.حکم صادره با توضیحات مورد نظر به شعبه صادر کننده برگشت داده شده و شعبه صادر کننده رای ملزم به رعایت موارد مذکور در رای خود خواهد بود.

در صورتی که در رای صادره دستور بازکشت به کار صدر شود مزایا از چه زمانی برای فرد در نظر گرفته می شود.؟ در این مورد از زمان قطعیت حکم و اجرای ان فرد می تواند از مزایای اعاده به کار بعد از بازنشستگی برخوردار شود.در این خصوص برای خانواده های رزمنده و ایثارگران قوانین ویژه ای وضع گردیده است و این افراد می توانند از این مزایای استفاده نموده و حتی بعد از بازنشستگی نیز در صورتی که شرایط اعاده به شغل سابق را داشته باشند برای ادامه کار خود در سازمان مربوطه استخدام شوند.

بسیاری از افراد بعد از بازنشستگی به دلایل متعدد از جمله علاقه به کار یا مشکلات اقتصادی حاضر به ادامه شغل خود در شرکت‌ خصوصی یا دولتی که کار می کردند، می‌باشند. بسیاری از شرکت‌ها نیز به علت استفاده از تجربه این افراد علاقه به ادامه همکاری  با آن‌ها دارند. بر همین اساس در این مطلب سعی داریم به بررسی شرایط اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته در ادارات دولتی و خصوصی بپردازیم.

اگر جزو افرادی می‌باشید که نیاز به کسب اطلاعات جهت شروع دوباره‌ی کار خود بعد از بازنشستگی دارید، با موسسه‌ی حقوقی وکلای پایتخت تماس گرفته تا ضمن بهره‌مندی از مشاوره‌های کاربردی کارشناسان ما با نحوه ارائه درخواست در دیوان عدالت اداری برای اعاده به خدمت آشنا شوید.

بررسی قوانین پیرامون اعاده خدمت کارکنان بازنشسته

قانون مربوط به منع بکارگیری افراد بازنشسته در ایران، سال‌های اول انقلاب مطرح شد که در نهایت در سال ۶۰ با ۳ تبصره به تصویب رسید. این قانون در ۱۳۶۱ به صورت رسمی ابلاغ شد که بعدها در مجلس با اضافه کردن تبصره‌های متعدد در  سال ۹۷ با ۳۶ رای مخالف ۲ ممتنع و ۱۹۷ موافق اصلاح شد.

در اوایل مرداد ۹۷ کلیات مصوبه با ذکر ایراداتی به تأیید شورای نگهبان رسید که مجلس با برطرف نمودن ایرادهای وارد شده مصوبه را در شهریور ۹۷ تصویب  و برای اصلاح در دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد.

بررسی مفاد قانون منع به کار گیری بازنشستگان

بر اساس این ماده تصویب شده در مجلس پیرامون اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته، تمامی دستگاه های اجرایی کشور و همه‌ی دستگاه‌هایی که از بودجه عمومی بهره می‌برند، حق بکارگیری بازنشستگان یا اشخاصی که بازخرید شده‌اند را ندارند. نام این دستگاه‌های اجرایی در ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشور ذکر شده است که شامل کلیه وزارتخانه‌های کشور، همه ی مؤسسات دولتی، نهادهای عمومی خصوصی، تمامی  شرکت‌های دولتی و کلیه دستگاه‌هایی که شامل این قانون  می‌شوند، مانند:  شرکت ملی نفت ایران، بانک مرکزی ایران،  سازمان گسترش و نوسازی صنایع ،  تمامی بانک ها و مراکز بیمه‌ دولتی می‌شود.

تبصره‌های قانون منع اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته

  بر اساس تبصره ۱ ماده واحده قانون منع کار کردن بازنشستگان، بکارگیری آن‌ها در برخی از سمت‌های مشخص شده بندهای الف، ب و ج ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری و بکار گرفتن بازنشستگان در  ارگانی چون نیروهای مسلح با مجوز مقام معظم رهبری امکان پذیر است. سمت های ذکر شده در ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری که امکان اعاده به خدمت در دوران بازنشستگی را دارند، در مصوبه سال ۱۳۸۶ شامل موارد زیر می‌باشد.

  • رؤسای سه قوه با۱۸۰۰۰ امتیاز.
  • معاون اول رئیس جمهور با ۱۷۰۰۰ امتیاز
  • نواب رئیس مجلس شورای اسلامی با ۱۷۰۰۰ امتیاز
  • اعضا شورای نگهبان با ۱۷۰۰۰ امتیاز
  • وزرا با ۱۶۰۰۰ امتیاز
  • نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۶۰۰۰ امتیاز
  • معاونین رئیس جمهور با ۱۶۰۰۰ امتیاز
  • استانداران با ۱۵۰۰۰ امتیاز
  • سفیران با ۱۵۰۰۰ امتیاز
  • معاونین وزرا با ۱۴۰۰۰ امتیاز

در این تبصره‌ها  یک استثنا هم برای سمت وزارت اطلاعات در نظر گرفته شده که بر اساس آن اعاده به خدمت حداکثر یک درصد از کل نیروهای وزارت اطلاعات در وزارتخانه مجاز می‌باشد. همچنین اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته با شرایط جانبازی بالای ۵۰ درصد، بازنشستگان آزاده بالای سه سال سابقه اسارت، و فرزندان شهدا در نهادهای اجرایی کشور امکان پذیر می باشد.

در تبصره ۲  ماده واخد قانون منع اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته آمده است که دستگاه های اجرایی کشور در صورت نیاز می توانند بازنشستگان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر به صورت پاره وقت حداکثر یک سوم ساعت یک کارمند اداری رسمی را بکار بگیرند.

در تبصره۳ این ماده واحده نیز به مجازات سرپیچی از این قانون اشاره شده است که در آن به پرداخت هر وجهی از هر مکانی و با هر عنوانی به بازنشستگانی که منع بکارگیری دارند پرداخته می‌شود که این کار حکم تصرف غیرقانونی  اموال دولتی محسوب می‌شود.

اصلاحیه پیرامون منع اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته

شهریور سال ۱۴۰۰طرح درخواست اصلاح قانون منع به کارگیری بازنشستگان در ادارات با امضا ۴۵ نماینده از جانب هیأت رئیسه مجلس اعلام وصول و برای رسیدگی به کمیسیون اجتماعی قوه مقننه فرستاده شد.

در طرح مذکور پیشنهاد شده است دو تبصره دیگر  به ۵ تبصره مصوبه پیشین اضافه شود که شرح آن به شکل زیر می‌باشد.

  • تبصره ۶: اگر بازنشستگان اعم از کشوری و لشکری در دستگاه‌های موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری شاغل شوند، صرفاً از مستمری بازنشستگی خود یا حقوق شغل در حال فعالیت می توانند استفاده کنند و دریافت مستمری و حقوق با یکدیگر، ممنوع می‌باشد.
  • تبصره ۷: اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته در موضوع تبصره ۶ فقط با رعایت سقف ساعات کاری مندرج در تبصره ۲ امکان پذیر است که صرفاً می توانند با یک دستگاه اجرایی قرارداد همکاری ببندند.

تبصره‌های ذکر شده باید از کمیسیون اجتماعی عبور کرده و به تصویب نمایندگان مجلس برسد که در نهایت بعد از تصویب توسط شورای نگهبان ابلاغ می‌شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص و آگاهی از تبصره‌هایی که شامل حال شما می‌شوند، می توانید با موسسه‌ی وکلای دیوان تماس گرفته و از مشاوره‌های کاربردی کارشناسان ما بهره‌مند شوید.

شکایت از دیوان عدالت اداری برای بی قانونی‌های بکارگیری افراد بازنشسته

با وجود تمامی موارد ذکر شده در قانون پیرامون منع اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته بعضی از افراد از این قانون مستثنا می‌باشند در صورتی که دستگاه‌های اجرایی به آن توجهی نمی کنند یا بخشنامه هایی با موضوع  عدم بکارگیری این افراد به تصویب می رسانند. بر همین اساس در طول زمان افراد زیادی در دیوان عدالت اداری شکایت و اعتراض خود را اعلام کرده‌اند که در نهایت منجر به صدور رای به نفع آن‌ها شده است.

اگر شما هم جزو افرادی می‌باشید که در این خصوص نیاز به اقدام از طریق دیوان عدالت اداری دارید، می‌توانید با موسسه ی ما تماس بگیرید تا با بررسی شرایط یک وکیل خبره و با سابقه در حوزه دیوان به شما معرفی کنیم.

بررسی شرایط اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته نیروی انتظامی

بر اساس ماده ۱۳۱ در قانون استخدامی نیروی انتطامی کشور که به شرح زیر می باشد:

  • نیروی انتظامی کشور در شرایطی استثنایی مجاز است در صورت نیاز، بازنشستگانی را که صلاحیت اعاده به خدمت دارند و بیش از ۵ سال از بازنشستگی آن‌ها نگذشته و تمایل به ادامه همکاری داشته باشند، در صورتی که با شرایط ذکر شده در ماده ۱۲۲ این قانون پیرامون رتبه و مدت زمان خدمت پیش از بازنشستگی تطابق داشته باشند، می توانند به مدت ۳ سال اعاده به خدمت نمایند.
  • تبصره ۱: هیأت ذکر شده اجازه دارد مدت زمان تعیین شده را برای ۳ سال دیگر نیز تمدید نماید.
  • تبصره ۲: مطابق با این تبصره تقاضا برای بازنشستگی دوباره بعد از انقضای مدت زمان معین ممنوع می‌باشد. همچنین سازمان می‌تواند پیش از به پایان رسیدن مدت زمان مشخص شده، شخص را دوباره بازنشسته نماید.
  • تبصره ۳: بازنشستگانی که اعاده به خدمت می‌گردند، از زمان شروع کار دوباره حقوق بازنشستگی‌شان قطع شده و تنها حقوق رتبه و درجه شغل کنونی خود را دریافت می‌نمایند. پیرامون حقوق بازنشستگی بعد از اتمام سنوات جدید، سا‌ل‌های خدمت جدید به سنوات پیشین اضافه شده که حقوق بازنشستگی آن‌ها بیشتر می‌شود.

نمونه دادخواست اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته جانبازان

” رياست محترم ديوان عدالت اداري
باسلام

احتراما، به استحضار مي‌رساند اينجانب بنا بر ادله و مدارك ابرازی جزو جانبازان حساب شده شده و بر اساس «ماده ۶۰ قانون جامع خدمت رساني به ايثارگران» «دستگاه‌هاي مشمول اين قانون مكلف می‌باشند، حسب درخواست جانبازانی كه تا تصويب اين قانون در خدمت سیستم بوده‌اند فقط براي يک بار نسبت به اعاده خدمت به آنان اقدام نمايند.» علی رغم تكليف قانونی مقرر در اين زمینه، استحقاق و درخواست اينجانب،…………….(دستگاه متبوع) از انجام اين امر خودداري کرده است كه اين امر مغاير با مقررات و قوانین مربوطه می‌باشد که منجر به تضييع حقوق اينجانب شده است. بنا بر مراتب فوق و مطابق ادله و مدارک ابرازی، رسيدگی و صدور رأی مبنی بر الزام مشتكی عنه به اعاده به خدمت مورد استدعا است.

باتشكر”

برای تنظیم یک دادخواست حقوقی معتبر پیرامون اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته جانباز برای شکایت در دیوان عدالت اداری بهتر است با یک وکیل متخصص و با سابقه دیوان مشورت نمایید تا با توجه به شرایط شما دادخواست را تنظیم نماید. برای آشنایی با یک وکیل با سابقه در این حیطه می توانید با موسسه ی ما تماس بگیرید تا با بررسی نوع شکایت راهنماییتان کنیم.

قوانین مربوط به اعاده خدمت کارکنان بازنشسته آزاده

  • طبق حکم بند «ز» ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه «آزادگانی که به دلیل استفاده از دو برابر شدن سابقه اسارت خود زودتر از خدمت سی سال به بازنشستگی رسیده‌اند، می‌توانند برای یک بار و با رعایت شرط سنی زیر شصت و پنج سال سن با بازگشت به خدمت خود، حسب مورد سی یا سی و پنج سال خدمت خود را تکمیل نمایند و سپس با لحاظ عین سوابق اسارت به بازشستگی نائل شوند.»
  • طبق ماده ۱۳ قانون حمایت از آزادگان بعد از ورود به کشور «مدت زمان اسارت برای عموم آزادگان اعم از این که قبل از اسارت در دستگاه‌ها شاغل بوده‌اند و یا بعد از اسارت خود شاغل شوند با تمایل آن ها به ازاء هر یک سال اسارت دو سال به عنوان سابقه در خدمت رسمی و مرتبط تلقی می‌شود و از هر لحاظ مورد محاسبه قرار می‌گیرد، گرفت و دستگاه ذی نفع موظف می‌باشد کسورات بازنشستگی را در قانون بودجه سال بعد پیش بینی کرده و به صندوق‌های بازنشستگی ذی ربط پرداخت نماید». در همین راستا آزادگانی که با استفاده از سنوات ارفاقی ماده در قانون حمایت از آزادگان بازنشسته شده‌اند، می‌توانند حسب مورد با توجه به قانون برنامه ششم توسعه با لحاظ عین سوابق اسارت خود به عنوان سنوات خدمتی بازگشت به خدمت نمایند.
  • ذیل حکم بند «ز» در ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه مقرر داشته است: «حسب مورد سی یا سی و پنج سال خدمتشان را تکمیل کنند و سپس با لحاظ عین سوابق اسارت خود به بازنشستگی نائل آیند» عبارت حسب مورد ۳۰ یا ۳۵ را باید با لحاظ ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری و تبصره‌ی الحاقی آن، مورد تحلیل قرار داد.
  • بر اساس بند«الف» ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۰۷/۰۸، جهت بازنشستگی کارمندان نهادهای اجرایی داشتن حداقل ۳۰ سال سابقه خدمت برای شغل‌های غیرتخصصی و ۳۵ سال برای شغل‌های تخصصی با تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد و بالاتر با درخواست خود کارمند برای سنوات بالاتر از ۳۰  الزامی می‌باشد. همچنین تبصره الحاقی به بند الف ماده ۱۰۳ قانون مدیریت مقرر می‌دارد، ایثارگرانی که به دلیل قوانین و مقررات مربوط از امتیاز یک مقطع تحصیلی بالاتر برخوردار می‌باشند، با داشتن مدرک کارشناسی، مشمول حکم این ماده می‌‌شوند و می‌توانند تا سی و پنج سال خدمت کنند.  همچنین حکم موضوع تبصره الحاقی مزبور در بند (ر) ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه  هم  تکرار شده است.
  • بر همین اساس آزادگان فاقد مدرک لیسانس می‌توانند با لحاظ سال‌های اسارت خود به عنوان خدمت واقعی، بازگشت به خدمت نمایند و با تکمیل ۳۰ سال خدمتشان بازنشسته شوند و ادامه خدمت تا ۳۵ سال، الزاماً با داشتن مدرک تحصیلی لیسانس ممکن می‌باشد.

تأثیرپیگیری شکایت پیرامون اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته در وقت و هزینه

مشورت با یک وکیل متخصص درشکایت‌های مربوط به اعاده به خدمت در دیوان عدالت  امری اختیاری می‌باشد. اما پیگیری روند دادرسی و بررسی شکایت حقوقی فرد بازنشسته به وسیله یک وکیل باسابقه و متخصص امری اجتناب ناپذیر است چرا که وکیل خبره دیوان عدالت اداری با آگاهی کامل به مسائل و قوانین اعاده به خدمت مناسب‌ترین راه را برای رسیدن به نتیجه مطلوب در دیوان عدالت انتخاب می‌کند. همچنین این کار موجب سرعت بخشیدن به روند پیگیری شکایت و صرفه‌جویی در مبالغی می‌شود که در صورت طولانی شدن مسیر دادرسی به وجود می‌آیند.  همچنین مشاوره گرفتن از یک وکیل متخصص موسسه‌ی وکلای پایتخت درصد موفقیت در پرونده را افزایش می‌دهد چرا که او طی سالیان طولانی با قبول پرونده های مختلف و بررسی شکایت ‌های  متفاوت پیرامون اعاده به خدمت کارکنان بازنشسته از تمامی اصول حاکم  و قوانین آگاهی داشته و مسیری را انتخاب می‌کند که نزدیک ترین راه به سوی نتیجه مطلوب در رأی صادره از جانب قاضی است.

موسسه حقوقی وکلای پایتخت می‌تواند شما را با وکیل متخصص و با سابقه در دیوان عدالت اداری آشنا کند.

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان