اعتراض به رأي بدوي يا تجديدنظر هيات مالياتی

اعتراض-به-رأي-بدوي-يا-تجديدنظر-هيات-مالياتی

تماس با وکلای پایتخت

ما اینجا هستیم تا با مشاوره تخصصی رایگان به شما کمک کنیم ، همین حالا با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 09199353470

قبل از توضیح در مورد نحوه شکایت و رسیدگی در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی لازم است گفته شود قانونگذار برای این که سریعتر به اعتراض مودیان رسیدگی شود اعتراض به صورت اداری را پیش بینی کرده است که در این حالت نیاز به تشریفات تشکیل هیاتهای عمومی نیست. در این حالت مودی می تواند در مورد برگه تشخیص مالیات ظرف ۳۰ روز پس از ابلاغ آن اعتراض کند و این اعتراض به صورت اداری یعنی خارج از هیات حل اختلاف مورد رسیددگی قرار می گیرد. مسئول مربوطه می بایست ظرف مهلتی که نباید بیش از ۳۰ روز از ثبت درخواست اعتراض باشد به موضوع رسیدگی کند و در صورتی که دلایل مودی را برای رد برگه تشخیص یا تعدیل درآمد کافی نداند یا توافقی حاصل نشود باید مراتب را مستدلا در ظهر برگ تشخیص منعکس و پرونده امر را برای رسیدگی به هیات حل اخلاف ارجاع نماید.

 رسیدگی در هیاتهای حل اختلاف مالیاتی دو مرحله ای است. رسیدگی ابتدایی در هیات حل اختلاف بدوی و در صورت اعتراض رسیدگی بعدی در هیات حل اختلاف تجدید نظر صورت می گیرد.تعداد اعضا در هیاتهای حل اختلاف بدوی و تجدیدنظر ۳ نفر می باشد و از این حیث با هم تفاوتی ندارند.

اعضای هیاتهای مالیاتی از قرار زیر است :

۱-یک نفر نماینده سازمان امور مالیاتی کشور.

۲- یک قاضی که فرقی ندارد شاغل یا غیرشاغل باشد.

۳- یک نفر نماینده از اتاق بازرگانی و صنایع و معادن یا اتاق تعاون یا جامعه حسابداران رسمی ایران یا مجامع حرفه ای یا تشکلهای صنفی یا شورای اسلامی شهر به انتخاب معترض و در صورتی که در مهلت مورد نظر در قانون نماینده خود را انتخاب نکند سازمان امور مالیاتی کشورنماینده ای را انتخاب خواهد کرد.

باید توجه داشت که حضور هر ۳ عضو برای تشکیل جلسات هیاتهای حل اختلاف مالیاتی الزامی است و رای هیاتهای مزبور با اکثریت آرا قطعی و لازم الاجراست ولی نظر اقلیت باید در متن رای قید گردد.

نمایندگان سازمان امور مالیاتی کشور عضو هیات از بین کارمندان سازمان مذکور که دارای حداقل ۱۰سال سابقه خدمت بوده و لااقل ۶ سال آن را در امور مالیاتی الشتغال داشته و در کارهای مربوط به مسایل مالیاتی آکاه و توانا باشد.

در مورد اعتراض به آرای هیات بدوی حل خلاف باید توجه داشت که اصل بر قطعی بودن آرای این هیات است مگر آنکه ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ رای به مودی از طرف ماموران مالیاتی مربوط یا مودیان مورد اعتراض کتبی قرار گیرد.

در مورد رسیدگی در هیاتهای حل اختلاف تجدیدنظر نمایندگان عضو نباید قبلا نسبت به موضوع مطروحه اظهار نظر یا رای داده باشند.

قانونگذار در قانون  مالیاتهای مستقیم برای شکایت از آرای قطعی علاوه بر اعتراض در دیوان عدالت اداری راههای دیگری را پیش بینی کرده که یکی از این روشها اعتراض در شورای عالی مالیاتی و دیگری اعتراض در هیات ۳نفره ای به انتخاب وزیر امور اقصادی  و دارایی می باشد. بنابراین شورای عالی مالیاتی و هیات ۳ نفره مذکور در این قانون مراجعی هستند که به صورت فوق العاده به موضوع رسیدگی کرده و صلاحیت آنان منحصر به ماده ۱۵۷ و ۱۵۷ مکرر می باشد.

شورای عالی مالیاتی

تعداد اعضای شورای عالی مالیاتی ۲۵ نفر از اشخاص مطلع و مجرب در امور حقوقی – اقتصادی – مالی- حسابداری و حسابرسی می باشد که با پیشنهاد رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور و حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی انتخاب می شوند.تشکیل جلسات این شورا برخلاف تشکیل جلسات هیاتهای حل اختلاف که با حضور همه اعضا رسمیت  می یافت با حضور حداقل دوسوم اعضا رسمیت می یابد و تصمیمات آن با رای حداقل نصف به علاوه یک حاضرین معتبر خواهد بود. شورای عالی مالیاتی فقط نسبت به آرای قطعی صادره از هیاتهای حل اختلاف بدوی و تجدیدنظر صلاحیت رسیدگی دارد. به عبارت دیگر تا زمانی که رای در هیاتهای حل اختلاف اعم از بدوی یا تجدیدنظر قطعی نشده قابل اعتراض در شورای عالی مالیاتی نمی باشد.شورای عالی مالیاتی فقط در صورت عدم رعایت قوانین و مقررات موضوعه یا نقص رسیدگی صلاحیت رسیدگی به پرونده را دارد و به زبان ساده باید گفت که شورای عالی مالیاتی فقط رعایت قوانین از حیث شکلی را بررسی می کند و وارد ماهیت موضوع نخواهد شد. رسیدگی در شورای عالی مالیاتی می تواند با اعتراض مودی یا اداره مالیات صورت گیرد در مورذ نقض رای مورد شکایت در شورای عالی ثبت باید گفت که پرونده امر جهت رسیدگی مجدد به هیات حل اختلاق مالیاتی دیگر ارجاع می شود و این رای با نظر شورای عالی ثبت رسیدگی و رای مقتضی را صادر می کند و این رای قطعی و لازم الاجراست. باید توجه داشت که طرفی که این رای را به ضرر خود می داند نمی تواند مجددا در شورای عالی ثبت شکایت کند بلکه می بایست این بار در دیوان عدالت اداری اقدام لازم را انجام دهد و طرفین یا وکلای آنان باید این موضوع را مد نظر داشته باشند.

هیات ۳نفره ماده ۲۵۱ قانون مالیاتهای مستقیم

در مورد طرح شکایت در هیاتهای موضوع ماده ۲۵۱ مکرر باید توجه داشت که این هیات فقط مخصوص اعتراض مودیا ن به غیرعادلانه بودن مالیات می باشد و درنتیجه اداره مالیات اجازه طرح شکایت در این مرجع را ندارد و در صورت اعتراض می بایست شکایت خود را در دیوان عدالت اداری مطرح کند.

شرایط شکایت در هیات ماده ۲۵۱ مکرر از قرار زیر است:

 اولا مالیات می بایست قطعی شده باشد  دوما در هیچ مرجعی شکایت قابل طرح نباشد   سوما مودی برای ادعای غیرعادلانه بودن مالیات مدارک و دلایل کافی داشته باشد  چهارما  وزیر اقتصاد با طرح شکایت در این هیات موافقت کند

از آرای هیات ماده ۲۵۱ مکرر میتوان در دیوان عدالت اداری شکایت کرد.

گروه وکلای پایتخت با ارائه مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه امور اعتراض به رأي بدوي يا تجديدنظر هيات مالياتی  به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری همراه شما در تمامی مراحل رسیدگی و پیگیری می باشد . این گروه با داشتن کادری مجرب آماده ارائه خدمات مشاوره ای به صورت تلفنی و حضوری می باشد .جهت دریافت مشاوره در زمینه های مالیاتی با ما تماس بگیرید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان