اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه

اعتراض-به-نتیجه-آزمون-سراسری-دانشگاه

دیوان عدالت اداری از مجموعه های قضائی تخصصی و زیر مجموعه قوه قضائیه مجسوب می شود. این نهاد دارای  کارکردهای فراوانی در سطح اداری کشور می باشد . به طوری که رسیدگی به اعترضات مردم در خصوص تخلفات سازمانهای اداری و دولتی ، سازمان تامین اجتماعی ، شکایت از آرای کمیسیونهای حل اختلاف مالیاتی و …..از وظایف این نهاد محسوب می شود. در ادامه این نوشتار به یک بررسی کلی از دیوان عدالت اداری می پردازیم  و در انتها یک فایل از یک نمونه شکوائیه دیوان را می آوریم.

 همانطور که در بالا گفتیم دیوان عدالت اداری یکی از نهادهای تخصصی قضائی و زیر مجموعه قوه قضائیه محسوب می شود. مطابق قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری  رئیس دیوان عدالت اداری توسط ریاست قوه قضائیه انتخاب می شود و همچنین رئیس دیوان عدالت اداری می تواند به تعداد لازم معاون و منشی داشته باشد که با تایید رئیس قوه قضائیه انجام می شود.

قانون دیوان عدالت اداری در سال ۱۳۸۹ به تصویب مجلس خبرگان رسیده  و مشتمل بر ۱۲۴ ماده و ۳۳ تبصره می باشد . در این قانون به همه موضوعات مورد نیاز در خصوص یک دادرسی عادلانه اشاره شده است.

به طور کلی در ماده ۱ قانون تشکیلات  و آیین دادرسی  دیوان عدالت اداری به موضوعات مختلفی پرداخته شده است که در ماده یک اعتراض و شکایت علیه اقدامات و تخلفات دستگاههای اداری و دولتی از جمله وظایف این نهاد براورد شده است.سازمان سنجش نیز که در ایران متولی برگزاری آزمونهای سراسری مانند کنکور سراسر ورود به دانشگاه ، ارشد ، دکتری و غیره می باشد و همچنین جزی از سازماهای وابسته با دولت می باشد . لذا برای شکایت از نتیجه کنکور سراسری در خصوص تخلف در نتیجه کنکور می توان  به این سازمان یا همان دیوان عدالت اداری طرح شکایت نمود.

البته یک نکته لازم به ذکر است و آن این است که قبل از طرح شکایت در دیوان عدالت اداری می توان در سایت سازمان سنجش به نتیجه کنکور سراسری اعتراض نمود.اعتراض به نتیجه کنکور سراسری  درسایت سازمان سنجش در قسمت پاسخگوئی اعتراض خود را ثبت نمایند و در خواست بررسی دوباره نتیجه کنکور را بنمایند.

البته در مواردی که سازمان سنجش در این مورد حاضر به پاسخگوئی نباشد می توان  اقدام به طرح شکایت در این زمینه نمود.طرح شکایت در دیوان عدالت اداری دارای شرایط و ضوابط مختص به خود می باشد و فرد بدون رعایت آنها در این زمینه به زبان عامه اگر بگوییم راه به جائی نمی برد.

برای شروع طرح شکایت در دیوان عدالت اداری قبل از هر چیز باید به این موضوع پرداخته شود که فرد باید دادخواست خود را مطابق ماده ۱۶ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری تنظیم نماید. بر اساس ماده ۱۶ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری  دادخواست باید به زبان فارسی و  همچنین روی فرمهای مخصوص این سازمان نوشته شود.

 در این مورد فرد باید در دادخواست مورد نظر اطلاعات کامل خود که شامل نام ، نام خانوادگی ، کد ملی ، آدرس  محل اقامت خود و سایر موارد را به طور کامل یادداشت نماید. مورد دیگر  که در دادخواست   لازم به ذکر است  که با توجه به موضوع نوشته اعلام  شکایت در خصوص عدم رعایت قانون در مورد کنکور سراسری به طرفیت سازمان سنجش می باشد و

 علاوه بر موارد فوق دادخواست باید دارای توضیحات و موضوع شکایت باشد .موضع شکایت نیز براساس مشکلی که یک شهروند با یک سازمان یا اداره دولتی دارد معین می گردد.در توضیحات نیر فرد باید با استناد به دلائل و مدارک خود اقدام به توضیح علت شکایت خود در دیوان را بنماید.

 بعد از نوشتن دادخواست نوبت به ارسال دادخواست و مدارک پیوستی به دیوان می رسد. بدین صورت که فرد می تواند دادخواست خود را  به دو طریق یعنی ارسال دادخواست از طریق مراکز استانی دیوان که در همه شهرهای مراکز استان وجود دارند به دیوان ارسال نماید و یا می توان درد سامانه ساجد دادخواست خود را ثبت و به دیوان ارسال نماید.

موضوع بسیار مهمی که در مورد ثبت دادخواست در سامانه ساجد وجود دارد این است که فرد باید قبل از انجام هر اقدامی به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی  که در همه شهرهای کشور احداث شده اند مراجعه نماید و دو حساب کاربری در سامانه های ثنا و همچنین سامانه دیوان عدالت اداری یا همان سامانه ساجد  ایجاد نماید. بعد از ایجاد حساب کاربری از طریق نام عبور و رمز کاربری خود اقدام به  ثبت دادخواست به همراه ضمائم و مستندات شکایت خود بنماید.

بعد از ارسال دادخواست و ضمائم آن به دیوان عدالت اداری  دادخواست به دبیرخانه دیوان رفته و در انجا به جهت نقایص احتمالی بررسی می شود . در صورتی دادخواست فاقد هرگونه نقصی باشد به  نزد رئیس دیوان فردستاد شده و رئیس دیوان نیز می تواند دادخواست مذکور را به نزد یکی از شعب بدوی ارسال نماید.

اما در مواردی که دادخواست دارای نقص باشد طی یک ابلاغیه به فرد اعلام می گردد که در مهلت زمانی معینه سبت به رفع نقص دادخواست اقدام شود. در صورتی  نقصهای دادخواست رفع گردد دادخواست به دیوان برگشته و مسیر خود را طی می نماید ولی اگر رفع نقص نگردد دادخواست با قرار توقف رسیدگ روبرو خواهد شد و بایگانی خواهد شد.

بعد از رفع نقص دادخواست ، از طریق رئیس دیوان به یکی از شعبات بدوی ارسال می گردد. دفتر شعبه طی یک ابلاغیه به طرف شکایت اعلام می نماید که در مدت ۱۰ روز به موضوع شکایت پاسخ بدهد.

 اگر طرف شکایت که همان سازمان سنجش است به موضوع شکایت پاسخ داد رسیدگی دبه جریا می افتد. الیته عدم پاسخ طرف شکایت نیز مشکلی در رسیدگی ایجاد نمی نماید و فقط مسئول سازمان مربوطه به انفصال از خدمت به موجب قانون محکوم خواهد شد. در دیوان در صورتی که در خصوص موضوع شکایت انجام تحقیقات لازم باشد دیوان از طریق ظابطین قضائی اقدام به انجام می نماید.

 مورد دیگری که در اینجا لازم به بیان است این است  که کلیه رسیدگی ها در دیوان جز در مواردی که لازم باشد به صورت غیر حضوری انجام خواهد شد . در مواردی که رسیدگی به صورت حضوری در دیوان لازم باشد  دیوان از طریق ابلاغیه به طرفین یا وکلای انها ابلاغ می نماید که در مورخه مورد نظر به شعبه رسیدگی گننده مراجعه نمایند.

بعد از انجام همه این موارد دیوان اقدام به رسیدگی پایانی و صدور حکم می نماید . صدور حکم در دیوان بدین صورت می باشد که قاضی رای را نوشته و به دفتر دیوان می فرستد دفتر دیوان نیز موظف است که طی پنج روز کاری رای صادره را به طرفین ابلاغ نماید.در صورتی که هر کدام از ظرفین شکایت به رای صادره اعتراض داشته باشد می تواند در شعب تجدید نظر دیوان به رای صادره اعتراض نماید.

مراحل تجدید نظر نیز در دیوان مشابه طرح شکایت  می باشد. در صورتی که یکی از افرادی که در ازمون کنکور سراسری شرکت نموده و به هر نوع تخلفی در رابطه اعلام رتبه کنکور و یا نتیجه انجام شده است و نمی داند در این خصوص چگونه اقدام نماید می تواند با تماس با وکلای مجرب گروه تخصصی وکلای پایتخت موضوع را به ما سپرده و  ضمن اطمینان از رسیدن به نتیجه مطلوب مورد نظر ، در کمترین زمان ممکن نیز می تواند به این موضوع برسد.

وکیل هیات رسیدگی به تخلفات در آزمون های سراسری سازمان سنجش آموزش کشورایران در دیوان عدالت اداری با تجربه فراوان آماده قبول وکالت شما بصورت تضمینی و تخصصی و به شرط موفقیت در خصوص اعتراض به رای هیات رسیدگی به تخلفات در آزمون های سراسری، نتایج کنکور و نتیجه آزمون  و تقلب در کنکور سراسری می باشد. ما بصورت تضمینی و به شرط موفقیت در اعتراض به آرای بدوی و تجدید نظر هیات تخلفات در آزمون های سراسری را در دیوان عدالت اداری به انجام خواهیم رساند.

هیات‌های بدوی رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها با حکم و مسٔولیت بالا ترین مقام اجرایی دستگاه برگزار کننده آزمون و با ترکیب زیر تشکیل می گردد :

۱-معاون ذی ربط دستگاه یعنی رییس هیات بدوی

۲-مسٔول اجرایی آزمون های دستگاه ذی‌ربط

۳- مدیر کل حقوقی دستگاه ذی‌ربط

۴- ۲ نفر حقوق دان به انتخاب بالاترین مقام اجرایی دستگاه  برگزار کننده آزمون .

ماده ۴:

هیات تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها با ترکیب زیر تشکیل می‌شود :

۱-رییس سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان رییس‌هیات

۲-یکی از معاون ها یا مدیران کل وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی با معرفی وزیر

۳- یکی از معاونین یا مدیران کل وزارت آموزش و پرورش با معرفی وزیرکشور

۴-یکی از معاونین یا مدیران کل دانشگاه آزاد اسلامی با معرفی رییس دانشگاه مربوطه

۵-۱ نفر حقوق دادن با معرفی قوه قضاییه

ماده ۵ :

تخلفات و جرایم در این قانون مشتمل بر موارد زیر می باشد:

الف) ارتکاب هرعملی که سبب بی نظمی در برگزاری جلسه آزمون بگردد یا به همراه داشتن هر گونه وسیله غیرمجاز از جمله وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه های حافظه دار .

ب) مرتکب شدن هر گونه عمل خلاف مقررات که آزمون داوطلب را از نظر علمی خدشه دار کند از جمله:

۱-ارایٔه مدرک یا گواهی جعلی یا تصویر گواهی مجعول برای شرکت در آزمون

۲-تبانی کردن داوطلبان با افراد خارج از حوزه امتحانی یا دست‌اندر کاران آزمون از قبیل عوامل اجرایی و طراح های سوال برای تخلف در آزمون

۳-ثبت نام در آزمون با هویت مجعول یا شرکت در جلسه آزمون به جای داوطلب اصلی

ج)استفاده از هرگونه وسیله غیر مجاز از جمله وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه های دارای حافظه

د) کمک به داوطلبین خارج از ضوابط برگزاری آزمون برای پاسخ به سوال ها

ه) – دسترسی غیرمجاز به اطلاعات مربوط به داوطلبان یا استفاده غیر مجاز از آن‌ها

و)هر گونه تغیر مجاز سوالات، اوراق و پاسخنامه‌های داوطلبان یا سایرمدارک و دفاتر مربوط به آزمون

ز)فاش کردن سوالات آزمون یا تلاش در جهت دستیابی و افشای آن یا شرکت یا معاونت در این امر قبل یا درحال برگزاری آزمون به هر نحوی

ح)خرید یا فروش سوالات آزمون یا پاسخ آن ها یا شرکت یا معاونت در این امر پیش یا حین برگزاری آزمون اعم از این که سوالات با پاسخ آن ها واقعی یا غیر واقعی باشد

ماده ۶:

هیات‌های رسیدگی به تخلفات، صلاحیت صدور حکم به مجازاتهای زیر را درباره متخلفین:

الف) درموردمشمولان بند  (الف) ماده (۵) : اخطار کتبی با درج نمودن در پرونده داوطلب و اعلام به مراجع ذی‌ربط یا محرومیت از گزینش در آزمون همان سال  مربوطه

در مورد مشمولان بند (ب) یا بند (ج) ماده (۵) :محرومیت از گزینش علمی در آزمون همان سال مربوطه و ابطال قبولی داوطلب در همان سال و محرومیت از شرکت در آزمون ازیک تا ده سال بعد .

تبصره : آرای هیات‌های بدوی جز در مورد مشمولان بند (الف) ماده (۶) این قانون قابل تجدیدنظرخواهی در هیات تجدید نظر رسیدگی به تخلفات در آزمون ها می باشد

ماده ۷ـ

در مورد مشمولان بندهای (د) ، (ه) ، (و) ، (ز) و (ح) ماده (۵) هیات های رسیدگی متهم را برای رسیدگی به اعمال جزای نقدی از ده میلیون (۱۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا یک میلیارد (۱۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا حبس از ۱ تا ۵ سال یا هر ۲  مجازات به محاکم داد گستری معرفی می نمایند .

ماده ۸:

ارتکاب هرکدام از اعمال موضوع ماده (۵) چنان چه در قالب عضویت در یک گروه با شبکه باشد، باعث تشدید مجازات می شود و تشکیل دهنده و سرکرده گروه یا شبکه به اشد مجازات محکوم گردد .مجازات هر یک از اعضا که در ارتکاب تخلفات و جرایم بالا دخالتی نداشته باشند،  حداقل مجازات ذکر شده برای مرتکبین می باشد .

ماده ۹:

راه اندازی کمپین، در هیات های رسیدگی به تخلفات در آزمون ها مانع از رسیدگی برابر سایر قوانین جزایی یا رسیدگی در هیات های رسیدگی به تخلفات اداری یا هیات های انتظامی اعضای هیات علمی یا کمیته انضباطی دانشجویان نمی باشد و مرتکب علاوه بر مجازات مندرج در مواد (۶) و(۷) این قانون به مجازات مقرر در سایر قوانین و مقررات محکوم می شود.

ماده ۱۰:

درصورت محکومیت قطعی شخصی به یکی از مجازات‌های مندرج در این قانون، به استثنای مجازات مندرج در بند (الف) ماده (۶) هیات رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها، قبولی او در آزمون را ابطال می نماید. در این صورت موسسه آموزشی مربوط از صدور و اعطای هرگونه گواهی یا مدارک به وی خودداری خوداری خواهد کرد و چنان چه گواهی فارغ‌التحصیلی به او اعطا شده‌باشد، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، یا وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی یا وزارت آموزش و پرورش یا دانشگاه آزاد اسلامی ملزم به ابطال آن گواهی می باشد.

ماده ۱۱:

چنان چه بابررسی‌های فنی و علمی، بین نمرات و رتبه اکتسابی داوطلبی و سوابق تحصیلی وی مغایرت های غیرمتعارف مشهود و اساسی از جمله عدم تطابق معدل دیپلم و دوره پیش دانشگاهی با نمره و رتبه اکتسابی درآزمون وجودداشته باشد. با تایید هیات‌های بدوی رسیدگی به تخلفات در آزمون ها از داوطلب از یک یا چند درس عمومی و اختصاصی امتحان مجدد به عمل می‌آید، تعیین و ضعیت نهایی آزمون این داوطلب، بر اساس نتایج حاصل از امتحان مجدد بر عهده هیات‌های بدوی می باشد.

ماده ۱۲:

هر موسسه و یا آموزشگاه علمی و آموزشی که برای افزایش آمادگی داوطلبان شرکت در آزمون‌های مورد بحث این قانون فعالیت می کنند چنانچه در تخلفات ماده (۵) مشارکت داشته باشد، مجوز تاسیس آن لغو می شود و مدیر و مسٔولین آن ها علاوه بر محرومیت دایمی از تاسیس و اداره این گونه مراکز به مجازات های پیشبینی شده در این قانون و سایر قوانین محکوم می شوند و چنان چه موسسه یا آموزشگاه فاقد مجوز باشد، مجازات مدیران مسٔولین آن ها حداکثر مجازات مندرج در ماده (۶) می باشد .

تبصره : در مورد آموزشگاهایی که فاقد مجوز باشندعلاوه بر اقدام مراجع قانونی ذی ربط مدعی العموم نیز میتواند راسا نسبت به اعلام جرم و پیگیری تخلفات آنان اقدام نمایند.

بهترین وکیل اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه توسط مجموعه وکلای پایتخت

اگر شما هیچکدام از این ماده ها و تبصره ها شاملتان نمی شوئد و بدون دلیل و علت به شما بهتان زده شده، می توانید از طریق وکیل مربوطه از موسسه پایتخت به دیوان عدالت اداری اقدام کنید. اگر شما به نتیجه آزمون اعتراض دارید، می توانید همین حالا اقدام کنید. در اکثر مواقع زمانی که شما به سازمان سنجش اقدام می کنید، نتیجه ای نیز دریافت نمی کنید و علت اصلی آن عدم آگاهی و دانش شما نسبت به مسائل و موضوعات مربوط به سازمان سنجش است. اما می توانید با کمک یک وکیل از مجموعه پایتخت تمامی کارهایتان را به ما سپرده تا در اسرع وقت و بدون فوت زمان تمامی مراحل پرونده شما را مو به مو و با دقت فراوان پیش ببرند.

آزمون سراسری و تخلفات

” آزمون سراسری ” عبارت است از تمامی ی آزمون‎هایی که جنبه همگانی دارند و به وسیله وزارت علوم و تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی یا وزارت آموزش و پرورش یا دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می گرند. از جمله آزمون ورودی دانشگاه ها و موسسات آموزشی عالی کشور .

تبصره : چنان چه در ملی بودن و همگانی بودن یک آزمون اختلاف و ابهام ایجاد شده باشد، اشخاص گغته شده شده در ماده ۱ قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون‌های سراسری _ مصوب سال ۱۳۸۴ _ که در آیین نامه به اختصار قانون نامیده می شود، نسبت به رفع ابهام اظهار نظر می کند .

بهترین وکیل اعتراض به نتیجه ازمون سراسری دانشگاه ها و مراکز اموزش عالی تهران در مجموعه پایتخت

در سامانه تخصصی پایتخت، وکلای متخصص اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی برای ارائه خدمات در شهر تهران حضور دارند. در مجموعه وکلای پایتخت شما می توانید با چندین وکیل اعتراض به نتیجه ازمون سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی از وکلای حرفه‌ای تهران که طیف گسترده‌ای از خدمات حقوقی مربوط به اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را در تهران را دارند، ارائه می‌دهند، ارتباط برقرار نمایید. وکلای پایتخت با ارائه فهرستی از وکلای اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی متخصص در تهران به فعالیت می‌پردازند، امکان بررسی توانمندی‌های این اشخاص را به شما می‌دهد تا از این طریق مناسب ترین وکیل اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را که در نزدیک ترین فاصله‌ی جغرافیایی با شما در تهران حضور دارد را انتخاب نمایید. وکلای اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تهران در سایت وکلای پایتخت با نیازهای قانونی اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کاملا آشنایی داشته و به شما در این زمینه کمک می‌نمایند. وکلای متخصص اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در تهران با دانش به روز خود در خصوص مسائل جدید حقوقی و قراردادی قادرمی باشند تا شما را به بهترین نحو راهنمایی بدهمد. شما با دریافت بهترین خدمات از وکلای حقوقی پایتخت می توانید به سادگی و راحتی راه حل مناسب برای مشکل اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خود را بیابید. امکان بررسی امتیاز وکلای حرفه‌ای اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی حقوقی پایتخت برای شما فراهم است. شما می‌توانید با ثبت درخواست در سایت وکلای پایتخت، رزومه و شرح سوابق وکلای متخصص اعتراض به نتیجه ازمون سراسری دانشگاه ها و مراکز اموزش عالی تهران را دریافت کنید و بعد از بررسی تمامی موارد با توجه به بودجه ی مورد نظر خود وکیل مربوطه را انتخاب و در کمترین  زمان ممکن خدمات مورد نیاز خود را از وکیل اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی خود در تهران دریافت کنید. مجموعه حقوقی وکلای پایتخت در مرحله پایانی نیز از خدمات وکلای اعتراض به نتیجه آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مراکز اموزش عالی تهران ، پیگیر رضایت شما خواهندشد و همین امر باعث تلاش بیشتر وکلای پایتخت برای جلب رضایت شما می باشد.

تکلیف موارد شبه دار در آزمون سراسری

در مورد رسیدگی به موارد  شبهه دار در آزمون سراسری با توجه به فرآیندی که در قانون و آئین نامه اجرایی آن پیش بینی شده می باشد و همچنین دریافت گزارشات زیاد در زمان‌های مختلف، رسیدگی به مشابهت‌ها و انطباق با سوابق آزمونی و عدم اعلام نتیجه از سوی سازمان امکان پذیر نیست و گاهی بررسی تمامی آن ها در هیات ماه‌ها طول می کشد. ضمن آن که قانون در عین تکلیف هیات‌ها به رسیدگی، الزامی در رابطه با جلوگیری از اعلام نتیجه یا جلوگیری از ادامه فرآیند تحصیلی ندارد و در این مورد سازمان به تشخیص و رأی هیأت بدوی و بر اساس بررسی شرایط و وضعیت متقاضی ها مطابق با مستندات در اختیار، اقدام می نماید. بنابراین در صورت تدارک مستندات و تشکیل پرونده و بررسی‌های کارشناسی و ابلاغ هیأت، سازمان ملزم می باشد از اعلام نتایج متقاضیان تا تعیین تکلیف آن ها و رفع شبهه اقدام کند. شما می توانید با کمک مجموعه پایتخت تمامی فرایند های مربوطه را طی کنید.

بهترین وکیل

مجموعه وکلای پایتخت یکی از بهترین و مورد اعتمادترین مجموعه های حقوقی می باشد که می توانید شما با اعتماد به ما، پروندتان را به دست بهترین وکیلان بسپارید تا در اسرع وقت حل شود. این مجموعه با سابقه زیادی که در زمینه رسیدگی به پرونده های دیوان عدالت دارد می تواند به شما کمک زیادی کند. تنها لازم است که در صورت صلاح دید ابتدا با مشاورین ما یک تماس گرفته و شمورت کنید، سپس اگر نیاز داشتید می توانید در طی یک جلسه حضوری مسائل را بیشتر باز کنید. همین حالا با مجموعه حقوقی پایتخت تماس حاصل کنید.

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان