الزام به صدور پروانه کسب

الزام-به-صدور-پروانه-کسب

برای شروع کسب و کار در بازار علاوه بر تامین کالا و خدمات و محلی برای عرضه آنها، مهمترین اقدام قانونی  در این زمینه، مراجعه به مراجع ذیصلاح برای اخذ پروانه کسب است. پروانه کسب برای افراد متقاضی در واحد های صنفی و…  به دو صورت صادر می شود: ۱- بصورت دائم برای مدت ۵ سال ۲- بصورت موقت یک ساله .

پروانه کسب برای فعالیت فرد یا افراد متقاضی، در محل مشخصی که نوع فعالیت و کسب آن مشخص باشد صادر می شود. پروانه کسب توسط اتحادیه های صنفی صادر می گردند، هرنوع فعالیت و کسب، اتحادیه مربوط و مختص به خود را دارد. تمامی اصناف دارای اتحادیه هستند، و کلیه اتحادیه ها زیر نظر اداره اصناف فعالیت می کنند.

متقاضیان اخذ پروانه کسب، ابتدا باید در سامانه الکترونیکی صدور پروانه کسب به نشانی  Iranianasnaf.ir) ) سامانه اصناف ثبت نام نمایند. پذیرش تقاضا در سامانه مذکور موجب می شود که کد رهگیری به متقاضی اختصاص داده شود.

 اتحادیه مربوط به نوع فعالیت شغلی افراد که مجری صدور پروانه کسب است، وظیفه دارد که ظرف مدت حداکثر ۱۵ روز از تاریخ دریافت تقاضای صدور پروانه کسب، پاسخ تقاضای ارائه شده را مبنی بر پذیرش و یا رد تقاضا به متقاضی اعلام نماید. عدم اعلام نظر رد یا قبول تقاضا به متقاضی، به معنی پذیرش و قبول تقاضا توسط اتحادیه مربوطه خواهد بود.

اقدامات اداری و قانونی از طرف اتحادیه برای صدور پروانه، شامل اخذ استعلام از ادارت و سازمان های ذیصلاح می شود، این مراجع موظف خواهند بود تا ظرف حداکثر ۱۵ روز پاسخ استعلامات را بصورت قطعی اعلام نمایند. در صورتی که مراجع استعلام شونده در مهلت مقرر ۱۵ روزه اقدام به ارائه پاسخ ننمایند، این اقدام از طرف آنها به منزله قبولی در استعلامات تلقی می شود.

سازمان ها و ارگان هایی که از آنها استعلام می شود، پاسخ خارج از مهلت مقرر و قانونی آنها هرچند رد استعلام هم باشد، تاثیری بر صدور پروانه کسب نخواهد داشت، رعایت کلیه شرایط و دستورالعمل ها و ارائه مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه کسب از طرف متقاضی، موجب می شود تا اتحادیه مربوطه ظرف مدت ۱۵ روز نسبت به صدور پروانه کسب و تحویل آن به متقاضی اقدام نماید.

رعایت شرایط و دستوالعمل های مربوط به صدور پروانه کسب شامل: ارائه اجاره نامه محل فعالیت و یا سند رسمی و مالکیتی محل مورد نظر، ارائه گواهی سلامت صادره از مراکز بهداشتی، ارائه کارت پایان خدمت و یا معافیت، ارائه مدرک تحصیلی و گواهی آموزش فنی و حرفه ای در مواردی که فعالیت مورد تقاضا در حوزه امورات فنی باشد، ارائه گواهی مالیاتی مبنی بر عدم بدهی مالیاتی، ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری، ارائه مدارک شناسایی معتبر و قانونی متقاضی و… می شود.

متقاضی اخذ پروانه کسب در صورتی که درخواست وی از طرف اتحادیه مربوطه رد شود، و اتحادیه کتبا” نظریه خود را مبنی بر عدم پذیرش تقاضای ایشان اعلام نماید، متقاضی می تواند ظرف مدت ۲۰ روز پس از دریافت پاسخ کتبی اتحادیه، اعتراض نسبت به نظریه اتحادیه را در اتاق اصناف شهرستان مطرح نماید. اتاق اصناف ضمن بررسی مدارک و مستندات و با توجه به درخواست متقاضی، می بایست حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز به موضوع رسیدگی نموده و نظریه نهایی خود را برای اجرا به اتحادیه ارسال نماید.

اعتراض به نظریه اتاق اصناف مختص به شخص متقاضی نیست، اتحادیه نیز می تواند به نظریه نهایی اتاق اصناف اعتراض نماید، اعتراض از نظریه اتاق اصناف باید در مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ آن باشد، مرجع صالح برای رسیدگی به اعتراض از نظریه اتاق اصناف، کمیسیون نظارت می باشد.

کمیسیون نظارت در شهرستان های هر استان تشکیل می شود، اما تعداد اعضای کمیسیون شهرستان مرکز استان باسایر شهرستانها متفاوت است.

در شهرستان مرکز استان اعضای کمیسیون عبارتند از: نماینده وزارت صنعت معدن تجارت، نماینده اداره امور مالیاتی، نماینده بهداشت و درمان، نماینده سازمان تعزیرات، نماینده نیروی انتظامی، نماینده استانداری، نماینده انجمن حمایت از مصرف کنندگان، نماینده اتاق بسیج اصناف، نماینده اداره کشاورزی، نماینده اتاق تعاون، نماینده شورای اسلامی استان، رئیس و نایب رئیس اتاق اصناف، نماینده فرماندار و نماینده شورای اسلامی شهرستان.

جلسات کمیسیون نظارت با حضور هفت نفر از اعضاء رسمیت می یابد. تصمیم گیری در کمیسیون مذکور بر مبنای رای اکثریت است. کمیسیون نظارت در صورت صلاحدید می تواند از افراد مطلع و صاحب نظر، برای کمک و هم فکری در رسیدگی به موضوعات مطرح شده در کمیسیون استفاده نماید. اعضای دعوت شده به کمیسیون نظارت حق رای نخواهند داشت. کمیسیون نظارت مراکزاستان دارای دبیرخانه ای می باشند که در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قراردارد.

کمیسیون نظارت ضمن بررسی اعتراض و مدارک مربوطه، موظف است در مدت یک ماه نظریه خود را نسبت به رد یا تایید نظریه اتاق اصناف اعلام نماید. نظریه کمیسیون نظارت قابل اعتراض از جانب متقاضی و اتحادیه مربوطه است، اعتراض به نظریه کمیسیون نظارت باید در هیات عالی نظارت مطرح شود.

اعضای هیات عالی نظارت عبارتند از:  نماینده وزیر صنعت معدن تجارت به عنوان رئیس هیات عالی نظارت، نماینده ارشاد اسلامی دراستان، نماینده وزیر کشور، نماینده وزیر بهداشت، نماینده وزیر دادگستری ، نماینده وزیر امور اقتصادی و دارائی، نماینده ریاست شورای عالی استان ها، نماینده فرمانده نیروی انتظامی، نماینده اتاق اصناف، نماینده اداره کشاورزی و نماینده بسیج اتاق اصناف. جلسات هیات عالی نظارت با حضور حداکثری اعضاء تشکیل می شود و رسمیت می یابد.

هیات عالی نظارت می تواند برای رسیدگی، از حضور افراد مطلع و خبره برای کمک و هم فکری استفاده نماید. افراد مذکور علی رغم حضور در جلسه هیات عالی نظارت حق رای نخواهند داشت.

هیات عالی نظارت دارای دبیرخانه ای است که در محل وزارت بازرگانی قرار دارد.

اعتراض به نظریه کمیسیون نظارت در هیات عالی نظارت مورد رسیدگی قرار می گیرد، هیات عالی نظارت به عنوان مرجع صالح برای بیان اعتراض از نظریه کمیسیون نظارت شناخته می شود، هیات مذکور موظف خواهد بود تا در مدت یک ماه به موضوع اعتراض رسیدگی نموده و رای صادر نماید.

رای صادره از هیات عالی نظارت قابل اعتراض است، اعتراض به رای مذکور در هیات تجدید نظر نظارت مورد بررسی و رسیدگی قرار می گیرد. مهلت اعتراض به رای صادره از هیات عالی نظارت ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ رای است.

آرای صادره از هیات عالی نظارت چنانچه در مهلت مقرر قانونی مورد اعتراض قرار نگیرند، قطعی می شوند و آرای قطعی شده هیات عالی نظارت قابلیت اعرتاض و رسیدگی در دیوان عدالت اداری را دارند.

رای صادره از هیات تجدید نظر نظارت به صورت قطعی صادر می شود، رای مذکور به دلیل قطعیت مانند سایر آرای قطعی هیات نظارت، قابل اعتراض دردیوان عدالت اداری است.

اعتراض به آرای قطعی شده از هیات عالی نظارت و هیات تجدید نظر نظارت، می بایست در دیوان عدالت اداری مطرح شود. فرد متقاضی می بایست ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام نماید، دفاتر خدمات قضایی الکترونیکی ثبت نام مربوطه را انجام خواهند داد.

اعتراض به رای قطعی شده باید در قالب دادخواست تنظیم شود، فرم مخصوص دادخواست دیوان عدالت اداری پس از تنظیم، می بایست در سامانه ساجد که مختص به امورات دیوان عدالت اداری است ثبت شود، ارسال دادخواست مذکور از طریق دفاتر اداری دیوان عدالت اداری در مرکز استان ها، و یا از طریق دبیرخانه مرکزی دیوان عدالت اداری به دیوان عدالت اداری انجام می شود.

رئیس دیوان عدالت اداری دادخواست را پس از طی مراحل اداری و پذیرش، به شعب بدوی دیوان عدالت اداری ارجاع می نماید. شعب مذکور بررسی های لازم و مقتضی در خصوص موضوع مطرح شده و اسناد و مدارک موجود در پرونده را انجام داده، و چنانچه رای صادره از هیات عالی نظارت یا هیات تجدید نظر نظارت را صحیح بدانند آنرا تایید می نمایند.

نقض رای صادره از هیات عالی نظارت و یا هیات تجدید نظر نظارت، به دلیل تشخیص عدم صحت رای صادره خواهد بود، و شعب بدوی دیوان عدالت اداری پس از نقض رای وارد رسیدگی شکلی شده و نهایتا” رای صادر می نمایند. کلیه آرای صادره از شعب بدوی دیوان عدالت اداری قابل اعتراض و درخواست تجدید نظر خواهی هستند.

اعتراض به رای بدوی دیوان عدالت اداری باید در مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ رای صورت گیرد، عدم اقدام برای اعتراض به رای مذکور در مهلت مقرر و قانونی موجب می شود تا این آرا قطعی شده و قابل تجدید نظر نباشند. رای قطعی شده بدوی چنانچه مبنی بر تایید رای هیات عالی نظارت و یا هیات تجدید نظر نظارت باشد، پرونده برای اجرای رای صادره از هیات های مذکور به دبیرخانه آنها ارجاع داده می شود.

چنانچه رای قطعی شعب بدوی دیوان، مبنی بر نقض رای صادره از هیات های عالی یا تجدید نظر نظارت باشد، پرونده جهت اجرای دستورات شعب بدوی به دبیرخانه هایت های مذکور ارسال می شود.

اعتراض به رای صادره از شعب بدوی دیوان عدالت اداری در مهلت ۲۰ روز پس از ابلاغ رای، موجب می شود که امکان تجدید نظر خواهی از این آراء در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری فراهم شود. درخواست تجدید نظر خواهی از رای بدوی دیوان، باید در فرم دادخواست مخصوص مرحله تجدید نظر دیوان عدالت اداری تهیه و ارائه شود. دادخواست مذکور از طریق دبیرخانه شعبات تجدید نظر دیوان و یا از طریق دفاتر اداری دیوان در مرکز استان ها ارسال می شوند.

رسیدگی به دادخواست تجدید نظر خواهی در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری و با ارجاع از جانب رئیس دیوان عدالت اداری انجام می شود، رسیدگی در مرحله تجدید نظر همانند مرحله بدوی به صورت غیر حضوری می باشد، برگزاری جلسات حضوری در دیوان عدالت اداری در صورت صلاحدید شعب دیوان عدالت اداری است. تایید رای بدوی در مرحله تجدید نظر دیوان، موجب می شود تا پرونده جهت اجرای رای هیات های عالی یا تجدید نظر نظارت، به دبیرخانه هیات های مذکور ارسال شود.

نقض رای بدوی دیوان توسط شعبات تجدید نظر موجب می شود، تا شعبات مذکور وارد رسیدگی ماهیتی شوند و رای صادر نمایند. رای صادره از شعبات تجدید نظر دیوان عدالت اداری قطعی هستند. رای قطعی شعبات تجدید نظر دیوان عدالت اداری موجب می شود، تا پرونده جهت اجرای دستورات به دبیرخانه هیات های عالی یا تجدید نظر نظارت ارسال شود.

گروه وکلای پایتخت به عنوان وکلای تخصصی دیوان اعدالت اداری، آمادگی دارند تا امورات مربوط به شکایت و اعتراض در دیوان عدالت اداری را به نحو احسن اجرا نمایند.

وکلای این مجموعه ضمن برخورداری از تجربه و سابقه در طرح دعاوی دیوان عدالت اداری، به دلیل آشنایی با قوانین و مقررات هیات های عالی نظارت و …. همواره در پرونده های مطرح شده بهترین نتیجه را کسب نموده اند.

با آسودگی و اطمینان امورات مرتبط با هیات های عالی نظارت و دیوان عدالت اداری را به وکلای ما بسپارید. کسب موفقیت در سایه اعتماد شما به گروه وکلای پایتخت دست یافتنی خواهد بود.

گروه وکلای پایتخت با ارائه مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه الزام به صدور پروانه کسب به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری همراه  شما در تمامی مراحل رسیدگی و پیگیری پرونده تا رسیدن به موفقیت می باشد .این گروه با داشتن کادری مجرب آماده ارائه خدمات مشاوره ای  می باشد .

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان