دانلود فرم اعتراض به رای هیات حل اختلاف اداره کار

دانلود-فرم-اعتراض-به-رای-هیات-حل-اختلاف-اداره-کار+هیات-تشخیص

در هر جامعه ای کارگران نقش بسیار مهمی در اقتصاد و وضعیت توسعه آن جامعه دارند برای همین دلیل بسیاری از کشورها قوانین سفت و سختی را برای محافظت از حقوق کارگران ایجاد نموده اند. در بسیاری از کشورها کارگران دارای اتحادیه های مربوط به خود بوده و در صورت وجود هر گونه مشکلی برای حقوق خود اعتراض می کنند.

قبل از هر چیز لازم به ذکر است که به وجود امدن اختلاف بین کارگر و کارفرما امری بسیار عادی و روزمره می باشد.  و اکثرا اختلافات وقتی به وجود می آید که هر یک از کارگر و کار فرما امورات مربوط به خود را در قبال دیگری انجام ندهند.

 در ایران نیز وضعیت به همین منوال می باشد و برای پیگیری حقوق کارگران قوانین بسیار عالی وضع شده است.

قانون حمایت از حقوق کارگر و مارفرما در ایران قانون کار نامیده می شود که دارای چندین بخش مختلف می باشد که به بررسی وظایف کارگر و کارفرما در مورد کار پرداخته شده است.

در بسیاری از موارد کارگران که به دلیل شرایط مختلف قادر به دریافت حقوق قانونی خود از کارفرما نمی باشند و به همین دلیل براساس قوانین اداره کار علیه کارفرما طرح شکایت می نمایند.

شیوه طرح شکایت در اداره کار :

برای طرح شکایت در اداره کار کارگر باید ابتدا با در دست داشتن مدارک شناسایی یا هر چیزی که موید هویت قانونی وی باشد به دفاتر خدمات دولتی مراجعه و در سامانه اداره کار ثبت نام می نماید.

 بعد از دریافت رمز و پسورد ورود به سامانه با مراجعه به سایت اداره کار به نشانی https://taavoni.mcls.gov.ir/home.php?r=login  مراجعه و شکایت خود را به همراه دلائل و مدارک خود ثبت می نماید .

 بعد از ثبت شکایت طی پیامکی که بعداً برای کارگر ارسال می شود زمان و تاریخ حضور در اداره کار برای رسیدگی به کارگر داده می شود . در این مورد برای کارفرما به صورت فیزیکی ابلاغیه ارسال می شود که حاوی یک رمز می باشد که کارفرما با استفاده از آن می تواند به سامانه مراجعه نماید ئو اطلاعات تکمیلی در مورد ابلاغیه را در یافت نماید.

دفاع در اداره کار هم به صورت حضوری و هم به صورت غیابی می باشد بدین صورت که هریک از کارگر و کارفرما می توانند به صورت حضوری در دادگاه حضور داشته باشند و هم می توانند به صورت غیابی لایحه خود را تقدیم هیئت تشخیص  نمایند .

البته در مواردی که هیئت تشخیص حضور طرفین را لازم بداند باید در آنجا حضور پیدا نمایند .

شکایات اولیه در اداره کار به هیئت تشخیص ارجاع می شوند. هیئت تشخیص در اداره کار مرکب از یک نفر نماینده اداره کار و ماور اجتماعی ، یک نفر از نمایندگان کارگران و یک نفر از مدیران صنایع در شهرستان می باشد .

هیئت های تشخیص به طور کلی برای رسیدگی به اختلافات کارگران و کارفرما تشکیل می شوند و هر استان بستگی به نیاز خود ممکن است دارای یک یا بیشتر هیئت تشخیص باشد.

بعد از حضور طرفین یا ارسال لایحه دفاعیه  اداره کار اقدام به صدور حکم می نماید .

احکام صادره اداره کار به سه روش مختلف صادر می شوند.

قسمت مربوط به امور مالی

قسمت مربوط به بیمه

 در انتها اجرای رای صادره

نحوه اجرای رای صادره اداره کار :

رای صادره اداره کار که صادر می شود به کارگر و کارفرما ابلاغ می شود.

در صورتی کارفرما به پرداخت عیدی و حقوق چند ماه کارگر به همراه پرداخت حق بیمه وی محکوم شود کارفرما موظف به این امر می شود ولی در صورتی که حاضر به اجرای رای صدره نباشد کارگر می تواند رای صادره  را به اجرای احکام دادگستری برده و در آنجا تقاضای اجرای ان را بنماید.

البته حکم صادره در هیئت تشخیص اداره کار  قابل اعتراض در هیئت حل اختلاف بوده و مدت زمان این امر نیز به مدت ۱۵ روز می باشد.

بعه موجب ماده ۱۶۰ قانون کار که مقرر می دارد « هیات حل اختلاف استان از سه نفر نماینده کارگران به انتخاب کانون هماهنگی شورا های اسلامی کار استان یا کانون انجمن های صنفی‌کارگران و یا مجمع نمایندگان کارگران واحد های منطقه و سه نفر نماینده کارفرمایان به انتخاب مدیران واحد های منطقه و سه نفر نماینده کارفرمایان به ‌انتخاب مدیران واحد های منطقه و سه نفر نماینده دولت (‌مدیر کل کار و امور اجتماعی، فرماندار و رییس دادگستری محل و یا نمایندگان آن ها) برای ‌مدت ۲ سال تشکیل می گردد. در صورت نیاز و باتوجه  به سطح و اندازه کار هیئتها ، وزارت کار و امور اجتماعی می توانند چند هیئت حل اختلاف دیگر را در سطح  استان  مورد نظرتشکیل دهند.»

طرح شکایت در هیئت حل اختلاف نیز مانند هیئت تشخیص دارای شرایط مربوط به خود می باشد .دین صورت که شروع شکایت در هیئت حل اختلاف باید با دادخواست شاکی یا وکیل وی انجام گیرد و مطابق قانون به زبان فارسی و بر روی برگه های مخصوص بله خود نوشته شود.

برگه دادخواست باید شامل نام نام خانوادگی ، نشانی فرد شاکی و همچنین اطلاعات کارفرما و در صورت داشتن وکیل نام وکیل انها باشد.

بعد از طرح دادخواست و در صورتی که فاقد هرگونه نقصی باشد ، طی ابلاغیه ای به طرفین زمان و مکان رسیدگی اعلام می گردد.  در جلسات هیئت رسیدگی حضور طرفین الزامی می باشد و در صورت لزوم طرفین باید در جلسه حضور پیذدا نمایند و یا وکیل و نماینده قانونی انها حضور یابد.

«  به طور کلی شکایت در اداره کار و امور  اجتماعی دارای قوانین مختص به خود می باشد و در بسیار از موارد افراد به دلیل عدم آشنایی با حقوق قانونی خود قادر به احقاق حقوق خود نمی باشند.

در این موارد مشاوره با وکیل متخصص  دیوان عدالت اداری یک امر بسیار مهم و ضروری می باشد . اکثریت وکلای دادگستری به دلیل اینکه اکثرا مشغول به وکالت در پرونده های دادگستری می باشند  حاضر به قبول پرونده های این چنینی نبوده و اطلاعات کامل و جامعی نیز در این مورد دارند.

یکی از بهترین گروهای وکالت در این زمینه گروه تخصصی وکلای پایتخت می باشد که باتوجه به سابقه خود در این زمینه به صورت بسیار حرفه ای قادر به دفاع از حقوق شما در برابر کارفرما بوده و شما می توانید با اطمینان در این زمینه پرونده های خود را به انها بسپارید.

نمونه فرم اعتراض به رای هیئت حل اختلاف اداره کار :

اعتراض به رای حل اختلاف اداره کار در دیوان عدالت اداری می باشد و فرم آن به شرح ذیل می باشد.

فرم مذکور باید به طور کامل و مطابق قوانین موجود تکمیل و در سامانه دیوان عدالت اداری به شیوه قانونی ثبت گردد. مطابق قانون فرم مذکور نیز باید به زبان فارسی و در فرمهای مخصوص که نمونه آتن در بالا می باشد باید  نوشته شود و به همراه دلائل و مدارک مروئبطه به دیوان ارجاع شود.

دیوان نیز بعد از بعد ابررسی دادخواست و عدم هرگونه نقص در ان اقدام به رسیدگی می نماید. رسیدگی در دیو.ان عدالت اداری به صورت غیر حضوری بوده و هر یک از طرفین در صورتی دفاعیه ای در این زمینه د می تواند لوایح خود را برای جلسه رسیدگی ازسال نمایند .

 در دیوان عدالت اداری در صورتی که حضور طرفین لازم باشد دیوان اقدام به ابلاع امر  به انها برای  حضور می نماید.

همیچین در دیوان در صورتی که در هنگام رسیدگی مشخص شود که تحقیقاتی لازم است آنها را نیز از طریق ظایطان قضائی و همچین نیابت به مراجعان دادگستری انجام می دهد.

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان