وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری

وکیل-اعتراض-به-مالیات-در-دیوان-عدالت

 امروزه مالیات تقریبا در تمامی جهان و حتی کشورهای تک محصوله از مهمترین منابع  درآمدی دولتها می باشد . اهمیت مالیات بقدری زیاد می باشد که دولتها در سراسر جهان قوانین خاصی را برای وصول مالیات از شهروندان ، تولید کنندگان و وارد کنندگان وضع نموده اند .معمولا شهروندان به روشهای تعددی مالیات خود را پرداخت می نمایند و یا دولتها بدون آنکه حتی خود شهروندان از این موضوع مطلع باشند از آنها مالیات می گیرند.

انواع مالیاتها :

مالیاتها به طور کلی به دو دسته مالیاتهای عادی و ارزش افزوده تقسیم می شوند. منظور از مالیاتهای عادی همان مالیاتی می باشد که مردم در عوض دریافت خدمات دولتی پرداخت می نمایند مانند مالیات بر حقوق ، مالیات بر مصرف برق ، گاز و غیره .دسته دوم مالیاتهای ارزش افزوده می باشند این مالیاتها فرد به ازای مصرف کالا و خدمات خاصی باید پرداخت نماید و گاهی حتی خود فرد نیز از این امر مطلع نمی باشد.

مالیات بر حقوق و درآمد

در این میان گاهی در خصوص پرداخت مالیات از تولید کنندگان ، توزیع کنندگان ، صاحبان کسب و کار و… با اداره مالیات اختلافاتی ایجاد می شود برای مثال تولیدکنندگان یا توزیع کنندگان به میزان مالیات پرداختی خود و یا میزان مالیات معینه در اداره مالیات معترض می شوند و به آن اعتراض می نمایند .دلیل آن هم ممکن از تعیین مالیات بیشتر از میزان درآمد باشد و یا هر دلیل دیگری که فرد حاضر به پرداخت آن میزان از مالیات باتوجه به درآمد خود نمی باشد.

 در صورتی که این موضوع پیش بیاید و فرد به میزان مالیات معینه برای خود اعتراض داشته باشد چگونه می تواند اقدام نامید؟

برای این امر فرد ابتدا باید طی درخواستی به کمیسیون مالیاتی به میزان مالیات معینه اعتراض می نماید. این اعتراض در کمیسیون حل اختلافات مالیاتی در شعبه بدوی تحت بررسی قرار می گیرد .در این کمیسیون فرد می تواند طی یک لایحه و یا شخصا حضور پیدا نموده و به میزان مالیات معینه اعتراض نماید. همچنین فرد می تواند از وکیل استفاده نماید. استفاده از وکیل به دلیل آشنایی این قشر با قوانین می تواند بسیار تاثیر گذار باشد .

بعد از جلسه شعبه بدوی کمیسیون حل اختلافات مالیاتی اقدام به صدور رای می نماید که ظرف ۲۰ روز قابل تجدید نظر در شعبه تجدید نظر هیئت حل اختلافات مالیاتی می باشد .در صورتی فرد در این مدت به رای صادره معترض نباشد حکم قطعی شده و غیر قابل تجدید نظر می باشد. اما در موردی که به حکم صادره اعتراض نماید پرونده مالیاتی به کمیسیون حل اختلافات در مرجع تجدید نظر ارسال شده و دوباره تحت رسیدگی قرار می گیرد .

نحوه اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی در دیوان عدالت اداری :

برای شکایت در دیوان عدالت اداری باید فرد ابتدا در سایت دیوان عدالت اداری یا همان سامانه ساجد ثبت نام نماید.برای ثبت نام در سایت سامانه ساجد فرد می تواند به دفاتر خدمات الکترونیک قضائی در سراسر کشور یا محل طرح شکایت مراجعه و همزمان با ثبت نام در سامانه ثنا در سامانه ساجد نیز ثبت نام نماید.فرد بعد از ثبت نام در سامانه ساجد با مراجعه به  این سایت دادخواست تجدید نظر خود را به همراه دلائل و مستندات ثبت نموده و پرونده را به دیوان عدالت اداری ارسال بنماید. رای صادره در مرحله تجدید نظر در صورتی رای را صادر نماید و فرد به رای صادره اعتراض داشته باشد می تواند به دیوان عدالت اداری اعتراض نماید .

شرایط اعترض و نحوه نوشتن دادخواست :

اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی در دیوان عدالت اداری دارای شرایط مخصوص به خود می باشد بدین صورت که فرد باید مسیر قانونی را در این مورد طی نماید .نحوه اعتراض به رای حل اختلاف مالیاتی در دیوان عدالت داری بدین شیوه می باشد که فرد براساس ماده ۱۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری اقدام به طرح دادخواست نماید .طرح دادخواست در دیوان عدالت اداری بدین شیوه می باشد که فرد در هنگام کتابت دادخواست تمامی شرایط موجود در ماده ۱۸ را رعایت نماید .شرایط قانونی بدین صورت می باشد که دادخواست باید حتما به زیان فارسی و کلیه مشخصات خود و سازمان مربوطه به همراه آدرس را در نوشته خود به طور کامل ذکر نماید.

نکته مهمی که در دادخواست باید حتما وجود داشته باشد این است که امضا یا اثر انگشت فرد حتما در زیر دادخواست به طور کامل ذکر گردد .بعد از ثبت دادخواست پرونده به شعبه بدوی دیوان ارسال می شود. در دفتر شعبه بدوی دادخواست بررسی می شود و در صورتی که دارای نقص باشد طی یک ابلاغیه به فرد اطلاعداده می شود که در طی ده روز رفع نقص نماید و اگر این اقدام را انجام ندهد ، طی یک قرار رد دادخواست صادر می شود .

اما در صورتی که رفع نقص نماید و یا دادخواست به طور کلی فاقد هرگونه مشکلی باشد داخواست به شعبه بدوی دیوان برای رسیدگی ارسال می شود . شعبه بودی برای رسیدگی زمان مشخصی را تعیین می نماید و آن را برای پیگیری پرونده به فرد ابلاغ  می کند.در دیوان عدالت اداری به طور کلی رسیدگی به صورت غیر حضوری می باشد و نیازی به حضور طرفین رسیدگی نمی باشد. اما در مواردی که برای صدور حکم حضور طرفین لازم باشد آنها را احضار می نماید تا بیانات خود را اظهار نمایند .

در مورد اعتراض به رای هیئت حل اختلاف مالیاتی ، دیوان عدالت اداری تنها به صورت شکلی قادر به رسیدگی بوده و رای صادره را از نظر مطابقت با قانون و مققرات تحت بررسی قرار می دهد و حق رسیدگی ماهوی را ندارد . بدین صورت که بعد از بررسی رای دو نوع رای صادر می نماید یا رای  صادره را تایید نموده که به طور کلی غیر قابل تجدید نظر است و یا رای را نقض نموده که در این صورت موارد نقض آرا را به همراه حکم صادره به شعبه صادر کننده آخرین رای ارسال می نماید و یا در صورت اعتراض  به شعبه همعرض می فرستد.

 شعبه ای که رای را دریافت می نماید ملزم به تایید نظر دیوان و اعمال موادرد نقض در حکم صادره خود می باشد .در مورد بالا هم رای قطعی شده و دیگر در این موضوع غیر قابل تجدید نظر می باشد.باتوجه به اینکه در دیوان عدالت اداری قوانین صادره به طور کلی قوانین بسیار اختصاصی و مربوط به خود دیوان می باشند لذا بهترین راه در این مورد استفاده از وکالای مجرب دیوان می باشد . گروه تخصصی وکلای پایتخت  یکی از این گروههای وکلا می باشد که می توانند در این زمینه نقشی مهم را ایفا نمایند و پرونده شما را همراه با احقاق حق شما به نتیجه برسانند.

گروه وکلای پایتخت با ارائه مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه های دیوان عدالت اداری به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری همراه  شما در تمامی مراحل رسیدگی و پیگیری پرونده تا رسیدن به موفقیت می باشد .این گروه با داشتن کادری مجرب آماده ارائه خدمات مشاوره ای  می باشد .

طبق ماده ۲۵۱ قانون مالیات مستقیم، مودی و اداره امور مالیات بعد از مشخص شدن تاریخ ابلاغ رأی قطعی تا یک ماه فرصت دارند شکایت خود را به شورای عالی مالیاتی ارسال کرده و خواستار نقض رأی و رسیدگی مجدد شوند. در صورتی که فرصت مشخص شده به پایان برسد، مودی می تواند در یک نامه رسمی به وزیر اقتصاد و دارایی شکایت و درخواست تجدید رسیدگی را ارسال نماید. که در این صورت اگر وزیر درخواست را پذیرفت، آن را به یک هیات سه نفره برای رسیدگی ارجاع می دهد. رسیدگی به این درخواست‌ها ضوابط خاصی دارد که یک وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری در این راستا دانش و تجربه دارد.

وکلای پایتخت در این مطلب سعی در بررسی روش های ارسال شکایت مالیاتی به کمک وکیل اعتراض به مالیات به دیوان عدالت می پردازد.

هیأت‌های حل اختلاف دعاوی مالیاتی

بر اساس ماده ۲۴۴ قانون اصلاح مالیات های مستقیم که در سال ۱۳۹۴ هیات حل اختلاف مالیاتی به عنوان مرجعی برای رسیدگی به دعاوی مالیاتی و حل و فصل آن‌ها تعیین شد. این مرجعه به عنوان یک ارگان اداری اختصاصی خارج از حیطه دادگستری فعالیت می کند. همچنین نحوه مراجعه مالیات دهنده به این هیات و ثبت شکایت در آن نیاز به رعایت شروط خاصی دارد که وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری در رسیدگی به آن آگاه می‌باشد.

گروه تخصصی وکلای پایتخت با بررسی دقیق موضوع شکایت با ارائه مشاوره‌های کاربردی در این راستا به شما کمک می کنند تا با وکیل متخصص در این حوزه آشنا شده و به درستی دادخواست خود را تنظیم و ارسال نمایید.

تجدید نظر در شورای عالی مالیاتی

شورای عالی مالیاتی یک مرجع معتبر برای درخواست تجدید نظر پیرامون آرای صادر شده در هیات حل اختلاف می‌باشد. طبق قوانین مالیات مستقیم پرداخت کننده مالیات یا اداره امور مالیات تا یک ماه فرصت ثبت شکایت عدم رعایت قوانین شورای عالی مالیاتی را دارند تا درخواست تجدید نظر در رای صادر شده شده را ارسال نمایند.

نحوه رسیدگی به شکایات و طی کردن مراحل آن در دیوان عدالت سازو کار متفاوت و پیچیده ای دارد که برای انجام درست مراحل آن بهتر از یک وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری کمک بگیرید.

نحوه شکایت به رأی قطعی صادر شده در دیوان عدالت اداری

اشخاصی که به رای قطی صادر شده پیرامون میزان مالیات پرداختی اعتراض دارند، می‌توانند در دیوان عدالت اداری شکایت خود را پیگیری کرده و دستور موقت توقف اجرای حکم مالیاتی را از شعب رسیدگی کننده دریافت نمایند. حکم دستور موقت زمانی صادر می‌‌شود که امکان وارد شدن خسارت به شخص حقوقی یا حقیقی بر اثر اجرای حکم قطعی وجود داشته باشد که صدور حکم دستور موقت نیز بر عهده شعب رسیدگی کننده به شکایت اصلی می‌باشد.

تعیین زمان اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری

با توجه به ماده ۱۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت، شاکی پرونده در صورتی که مقیم ایران باشد می تواند در مدت زمان ۳ ماهه شکایت خود را در دیوان عدالت اداری مطرح نماید. در صورتی که شاکی پرونده خارج از ایران باشد می تواند با کمک وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری در مدت زمان ۶ ماه شکایت خود را در این ارگان مطرح کند. با توجه به شرایط  پیچیده شیوه طرح دعوی در دیوان بهتر است به وکیل متخصص در این زمینه مراجعه نمایید تا با خیال آسوده تا صادر شدن رای نهایی از اقدام خود اطمینان داشته باشید.

موسسه‌ی وکلای پایتخت با بهترین وکلای با سابقه در حیطه اعتراض به مالیات در دیوان عدالت همکاره کرده و با ارائه مشاوره‌های کاربردی در این راستا شما را به سمت گرفتن نتیجه مطلوب راهنمایی می کند.

مراحل شکایت مالیاتی با کمک وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری

در خصوص ارسال دادخواست در دیوان باید طبق ماده ۱۶ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری باید درخواست را به زبان فارسی تنظیم کرده و بر اساس ماده ۱۸ قانون تشکیلات با شرایط زیر ثبت نمایید.

  • درج کامل مشخصات شاکی پرونده: این مشخصات شامل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، نام پدر، شغل، کد ملی، اقامتگاه و تابعیت برای اشخاص حقیقی می‌باشد. همچنین مشخصات اشخاص حقوقی نیز شامل اقامتگاه اصلی، شماره ثبت و شماره تماس می‌شوند.
  • مشخصات کسی که از او شکایت شده: شامل نام و نام خانوادگی، نشانی دقیق محل کار، سمت و نام دستگاه مطبوع می‌شود.
  • مشخصات وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری: شامل نام و نام خانوادگی و اقامتگاه قائم مقام شاکی می‌شود.
  • درج موضوع شکایت و دادخواست
  • شرح کامل شکایت مالیاتی
  • اسناک و مدارک ضمیمه
  • اثر انگشت یا امضا وکیل یا خود شاکی پرونده در زیر برگه دادخواست

اگر دادخواست خود را از طریق سامانه قضایی به ثبت برسانید باید امضا الکترونیکی را زیر دادخواست درج نمایید. همچنین در ابتدا باید در سامانه ثبت نام کرده باشید و اطلاعات حقوقی خود را پیش از ارائه دادخواست به ثبت رسانده باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با موسسه‌ی حقوقی وکلای پایتخت تماس گرفته و با مطرح کردن عنوان شکایت خود از مشاوره‌های کاربردی کارشناسان ما بهرمند شوید. همچنین موسسه‌ی  ما با معرفی بهترین وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری در به نتیجه رسیدن پرونده شما را همراهی خواهد کرد.

نحوه رسیدگی به شکایات مالیاتی در دیوان عدالت اداری

پس از ارسال دادخواست  و رسیدن آن به شعب دیوان عدالت اداری، شکایت از دو حالت خارج نیست:

  • دادخواست کامل باشد: در این شرایط دستور یک نسخه از شکایت تنظیم شده و ضمیمه‌های آن به طرف شکایت ارسال می‌شود. پس از رسیدن دادخواست به کسی که از او شکایت شده است، رسیدگی به پرونده شروع می‌شود. همچنین طرف شکایت وظیفه دارد در مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ دادخواست، پاسخ خود را ارسال نماید و اگر پاسخی ندهد دیوان خودش رسیدگی را انجام می دهد.
  • دادخواست ناقص باشد: اگر دادخواست ارسال شده ناقص باشد، مدیر دفتر نواقص گزارش آن را به شاکی اعلام می کند تا او در یک مدت ۱۰ روزه به رفع نواقص اقدام نماید. اگر شاکی در مدت مشخص شده نواقص را برطرف کرد، دادخواست به جریان می‌افتد و در صورتی که نواقص رفع نشدند، مدیر دفتر ان را رد می کند.

اگر در پیگیری دادخواست خود عجله دارید بهتر است پیش از هر گونه اقدامی با یک وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری مشورت کرده و تمامی موراد تنظیم دادخواست را به درستی ثبت نمایید تا درگیر نقصی‌های پرونده و رد شکایت نشوید. همچنین از آنجایی که رسیدگی به شکایت در دیوان عدالت اداری غیر حضوری می‌باشد بهتر است دادخواست خود را به طور کامل و بدون هیج نقصی تنظیم نمایید تا نتیجه رای دادگاه به علت کم کاری در تنظیم دادخواست به ضرر شما نباشد.

نحوه رسیدگی به درخواست تجدید نظر به کمک وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری

همه‌ی آرایی که در شعب دیوان عدالت اداری صادر می‌شوند، قابلیت تجدید نظر خواهی در شعب تجدید نظر  در صورتی که یکی از طرفین شکایت یا وکیل آن‌ها درخواست آن را ارسال کند، دارند. مهلتی که به طرفین شکایت برای ارسال درخواست تجدید نظر داده می‌شود، برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه و برای اشخاص مقیم ایران بیست روز بعد از تاریخ ابلاغ حکم می‌باشد. برای درخواست تجدید نظر باید دادخواست را به دفر شعبه صادر کننده رای دادگاه، دبیرخانه یا دفاتر اداری دیوان عدالت اداری ارسال نمایید. همچنین رسیدگی به تجدید نظر نیز به صورت غیر حضوری با تبادل لوایح صورت می‌گیرد.

خصوصیات وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری

برای صرفه جویی در هزینه‌، وقت و گرفتن نتیجه مطلوب در پایان رسیدگی به دعاوی مالیاتی، باید با وکیلی مشورت کنید که در امور دیوان عدالت توانایی کافی داشته باشد تا هزینه و وقتی که صرف می‌شود، بی نتیجه نماند. همچنین یک وکیل باسابقه در امور مالیاتی به علت تفاوت و پیچیدگی‌ موجود در قوانین دیوان عدالت اداری در خصوص دعاوی مالیاتی باید اطلاعات کافی در رسیدگی به تمام پرونده‌های مورد بررسی در دیوان را داشته باشد. وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری باید تمام تلاش خود را برای گرفتن حق موکل خود بکند و برای این کار نیاز است از سازوکار حاکم بر قوانین مالیاتی و همه قواعد حاکم در آن آگاه باشد. برای اطلاع از وظایفی که به عهده وکیل متخصص در این حیطه در اینجا به چند مورد آن اشاره می‌کنیم.

  • توانایی در بررسی اصالت اسناد و مدارک مالیاتی
  • تشخیص اسناد و مدارک رسمی حقوقی از اسناد عادی
  • قدرت تشخیص تأثیر اسناد و مدارک رسمی در دعاوی مالیاتی در مقایسه با تأثیر اسناد عادی
  • توانایی کافی در تشخیص لازم الاجرا بودن اسنادحقوقی عادی و مدارک رسمی
  • توانایی در فهم اینکه چه اسنادی نیاز به ثبت دارند و چه اسنادی نیاز به ثبت حقوقی ندارند
  • تونایی در ارائه‌‌ی مشاوره حقوقی کاربردی و هدایت پرونده مالیاتی به سمت نتیجه مطلوب

گروه حقوقی  وکلای پایتخت موسسه‌ا‌ی معتبر است که در تمامی این موارد شما را راهنمایی کرده و کمک می‌کند به طور دقیق از روند پیگیری روند دادرسی آگاه شوید.

شیوه‌ی درخواست دستور موقت در دیوان عدالت اداری

درخواست صدور دستور موقت از دیوان عدالت با توجه به آرای قطعی هیات‌های رسیدگی به حل اختلافات مالیاتی لازم الاجرا می‌باشد.  البته اقامه شکایت مانع عملیات اجزایی نخواهد شد مگر اینکه مالیات دهنده ضمن طرح شکایت یا پس از آن ادعا کند که اجرای رای قطعی صادر شده باعث به وجود آمدن خساراتی خواهد شد که جبران آن غیر ممکن است. وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری برای ارسال دادخواست دستور موقت اطلاعات کافی داشته و به شما کمک می‌کند در صورت امکان قانونی ثابت کنید اجرای حکم موجب به وجود آمدن خسارات جبران ناپذیر می‌شود. تنها در صورت صدور این دستور است که عملیات اجرایی متوقف خواهد شد.

آیا مشورت با وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری در پیگیری پرونده به صرفه است؟

پیرامون میزان مبلغی که باید برای بررسی پرونده و طی کردن روند حقوقی کنار بگذارید، نمی‌توان نظر قطعی صادر کرد چرا که هزینه هر وکیل متخصص با توجه به موارد مختلف موجود در هر پرونده متفاوت می‌باشد و موضوع شکایت، مدت زمان به نتیجه رسیدن آن، میزان تجربه وکیل در میزان هزینه، تأثیر گذار است اما مشاوره با یک موسسه‌ی مورد اطمینان می‌تواند در کوتاه کردن مسیر پیگیری پرونده مالیاتی، هموار کردن آن و در نتیجه کمتر شدن هزینه‌ای که باید صرف کنید، به شما کمک کند. پس مشورت با یک وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری باتوجه به همه این موارد یک عمل به صرفه محسوب می‌شود. موسسه‌ی حقوقی وکلای پایتخت در روند دادرسی با بررسی جزئیات پرونده مالیاتی سعی می‌کند وکیلی را به شما معرفی خواهد کرد که به بهترین شکل نتیجه بگیرید تا پولی که پرداخت می‌کنید بیهوده نباشد.

نحوه ثبت و تنظیم شکایت پیرامون مالیات تعیین شده در دیوان عدالت اداری

طرح شکایت در دیوان عدالت کشور به شکل غیر حضوری و آنلاین امکان پذیر است که وکیل متخصص می‌تواند شما را از جزئیات و مراحل تنظیم دادخواست آن آگاه کند. برای این کار ابتدا باید در سامانه ساجد ثبت نام کرده و پس از پرداخت تعرفه تعیین شده به ثبت شکایت مالیاتی بپردازید. همچنین این سامانه امکان ثبت درخواست پیرامون اعمال ماده ۷۹ عوارض شهرداری را نیز برای اشخاص ثالث فعال کرده است و نحوه رسیدگی به اعاده دادرسی هم در آن به صورت غیر حضوری و آنلاین امکان پذیر می‌باشد.

قبل از ورود به سایت دیوان حتما باید در سامانه ثنا احراز هویت خود را انجام دهید و پس از آن با استفاده از رمز عبوری که در سایت ثنا فعال کرده‌اید روند ثبت مشخصات در سامانه ساجد را تکمیل کنید. برای کسب اطلاعات دقیق در خصوص ثبت دادخواست حقوقی در این سامانه می توانید با وکلای پایتخت تماس بگیرید تا از توضیحات مشاورین باتجربه ما در حیطه نحوه ثبت شکایت مالیاتی به صورت آنلاین بهره‌مند شوید.

با توجه به موراد گفته شده در این مطلب به این نتیجه می‌رسیم که پیگیری شکایت‌های مالیاتی نیاز به اطلاعات و آگاهی فراوان در حیطه امور مالیاتی و قوانین حاکم بر دیوان عدالت دارد که وکیل اعتراض به مالیات در دیوان عدالت اداری می‌تواند شما را در رسیدن به نتیجه مطلوب در رای نهایی دادگاه کمک کند.

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان