اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری

اعتراض-به-رای-کمیسیون-ماده-۷۷-شهرداری

در کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها، به اعتراضات و اختلافات مودیان پرداخت عوارض با شهرداری رسیدگی می شود. قسمت عمده درآمد شهرداری ها برای اجرای طرح های شهری و خدمات عمومی، از طریق دریافت عوارض از مودیان تامین می شود.

عوارض قانونی و مصوب که شهرداری اقدام به دریافت آنها می نماید عبارتند از: عوارض خودرو ، عوارض بر پروانه های ساختمانی، عوارض بر حمل و نقل مسافر از طریق پایانه های مسافربری، عوارض بر حامل های انرژی مانند بنزین، عوارض بر مشاغل شهری و…

مودیان پرداخت عوارض در صورت اعتراض و شکایت از ملاک و میزان عوارض مقرر شده، باید درخواست کتبی خود مبنی بر تقاضای رسیدگی به اختلاف با شهرداری را به کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها ارائه نمایند، کمیسیون مذکور ضمن بررسی مدارک و دلایل ابرازی مودی، اقدام به تصمیم گیری و صدور رای می نماید.

رای صادره از کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها، می تواند مبنی بر تصویب عوارض مصوب شهرداری و یا کم کردن ( تقلیل) میزان عوارض مورد اعتراض باشد. شهرداری نمی تواند راسا” اقدام به تقسیط نمودن عوارض برای مودیان نماید، این اقدام فقط توسط کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها امکان پذیر است.

با توجه به اینکه رسیدگی در کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها فقط برای یک بار انجام می شود، و مرحله بعدی برای رسیدگی در کمیسیون ماده ۷۷ وجود ندارد، به همین سبب رای صادره از کمیسیون مذکور قطعی و لازم الاجرا است.

قطعی و لازم الاجرا بودن آرای صادره از کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها، موجب می شود تا عوارض مصوب شده در کمیسیون مذکور در حکم اسناد رسمی لازم الاجرا باشند، اخذ عوارض تصویب شده در کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها، از طریق واحد اجرای اداره ثبت اسناد و املاک انجام می گیرد.

عدم وجود مرحله تجدید نظر در کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها، باعث شده است تا اعتراضات مودیان پرداخت عوارض نسبت به رای صادر شده از کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری، قابل طرح و رسیدگی در دیوان عدالت اداری باشد، مهلت اعتراض برای افرادی که در داخل کشور اقامت دارند ۳ ماه است، و برای افراد مقیم خارج از کشور، مهلت اعتراض به رای صادره ۶ ماه از تاریخ ابلاغ رای کمیسیون ماده ۷۷ در نظر گرفته شده است.

نکته قابل ذکر در این خصوص این است که: امکان اعتراض و طرح شکایت از آرای صادره از کمیسیون ماده ۷۷  قانون شهرداری ها، برای اشخاص حقیقی و یا حقوقی فراهم است. کلیه ارگانها، سازمانهای دولتی و نهادهای وابسته به دولت نمی توانند از آرای کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها، در دیوان عدالت اداری شکایت نمایند.

مرجع رسیدگی به شکایات و اعتراضات سازمانهای دولتی، از رای کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها، مراجع قضایی دادگستری هستند. اما با توجه به رای وحدت رویه هیات عمومی دیوان عالی کشور به شماره ۶۹۹ مورخ ۲۳/۳/۱۳۸۶، امکان شکایت سازمان های دولتی از آرای کمیسیون ماده ۷۷ در دیوان عدالت اداری فراهم شده است، هرچند که در عمل شاهد ابهاماتی در این زمینه هستیم.

مودی برای اعتراض و شکایت از رای کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها، باید ابتدا از طریق دفتر خدمات قضایی در سامانه ثنا ثبت نام نماید، پس از تنظیم دادخواست مخصوص دیوان عدالت اداری و ثبت آن در سامانه ساجد مربوط به دیوان عدالت اداری، برای ارسال دادخواست به دیوان عدالت اداری از طریق دفاتر اداری دیوان که در مراکز استان ها هستند اقدام نماید.

کلیه شعب دیوان عدالت اداری اعم از شعب بدوی و تجدید نظر، در تهران مستقر می باشند، رسیدگی در دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری انجام می گیرد، چنانچه شعب دیوان عدالت اداری جهت رسیدگی به موضوع مطرح شده، اظهارات طرفین را لازم بداند ضمن دعوت از آنان جلسه رسیدگی را به صورت حضوری برگزار خواهند کرد.

تخصصی بودن و نحوه رسیدگی در دیوان عدالت اداری، موجب شده است تا طرح شکایت در دیوان مستلزم آگاهی به قوانین و مقررات مربوطه، مدارک و مستندات موثر باشد. در اینجا نقش وکیل دیوان عدالت اداری مشخص می شود، تا با اقدامات قانونی و موثر بتواند مقدمات شکایت در دیوان عدالت اداری را فراهم نماید.

وکیل دیوان عدالت اداری ضمن داشتن اطلاعات و آگاهی مناسب به کلیه قوانین و مقررات مربوطه، با بررسی دقیق موضوع و انتخاب مدارک و ادله مناسب، اقدام به شکایت در دیوان عدالت اداری می نماید.

دادخواست مربوط به شکایت در دیوان عدالت اداری، مورد بررسی و اقدامات اداری قرار می گیرد و در صورت قبول دادخواست، پرونده جهت رسیدگی از طریق رئیس دیوان عدالت اداری به شعب بدوی ارجاع می شود. شعب مذکور ضمن رسیدگی چنانچه صحت رای کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها را محرز بداند، اقدام به تایید رای صادر شده می نماید، چنانچه نظر شعب بدوی دیوان بر صحیح نبودن رای کمیسیون ماده ۷۷ باشد، آنرا نقض می نماید.

چنانچه رای شعب بدوی در مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ رای مورد اعتراض قرار نگیرد قطعی می شوند. اگر رای شعبه بدوی قطعی شده باشد و مبنی بر تایید رای کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها باشد، پرودن جهت اجرای عوارض مصوب به کمیسیون ماده ۷۷ ارجاع می شود، اگر رای شعبه بدوی دیوان عدالت اداری قطعی شده باشد و مبنی بر نقض رای کمیسیون ماده ۷۷ باشد، ایرادات پرونده ذکر گردیده و برای رسیدگی و صدور رای به کمیسیون ماده ۷۷ ارجاع داده می شود.

بهترین وکیل کمیسیون ماده ۷۷ دیوان عدالت اداری، با استناد به مدارک موثر و ارائه آنها به دیوان عدالت اداری، موجب تسریع در روند رسیدگی می شود، اقدامات قانونی وکیل دیوان عدالت اداری موجب می شود تا پرونده روند رسیدگی مطلوب و کوتاه تری را طی نماید.

مودی می تواند در مهلت مقرر ۲۰ روزه، به رای شعب بدوی دیوان عدالت اداری اعتراض نماید، تجدید نظر خواهی از کلیه آرای صادره شعب بدوی در مرحله تجدید نظر دیوان عدالت اداری امکان پذیر است.

تنظیم دادخواست مخصوص مرحله تجدید نظر دیوان عدالت اداری، و ارسال دادخواست مذکور از طریق دبیرخانه شعب تجدید نظر دیوان در تهران، ودر سایر شهر ها از طریق دفاتر اداری دیوان مستقر در مراکز استانها، در بر گیرنده اعتراض و شکایت از رای بدوی دیوان است، لذا شعب تجدید نظر دیوان پس از وصول دادخواست اقدام به بررسی های لازم می نمایند.

تائید رای بدوی دیوان عدالت اداری توسط شعب تجدید نظر دیوان، در برگیرنده رد دعوای مودی بوده و پرونده جهت اجرای عوارض مصوب، به کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها ارجاع می شود، در صورت نقض رای بدوی توسط شعب تجدید نظر دیوان، شعب مذکور رسیدگی به صورت ماهیتی انجام داده و اقدام به صدور رای می نماید.

تسلط به قوانین و مقررات مختص به کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها، و شناخت کافی و مناسب از قانون آیین دادرسی و تشکیلات دیوان عدالت اداری، بهترین وکیل تضمینی متخصص دیوان عدالت اداری را در جایی قرار داده که بتواند، با انتخاب صحیح مدارک و ادله قانونی و با طرح شکایت به موقع در دیوان عدالت اداری، ضمن بهره گیری از تجارب و دانش مناسب حقوقی، در روند رسیدگی در دیوان عدالت اداری تسریع به عمل آورده و نتیجه مطلوبی کسب نماید.

گروه وکلای پایتخت در طول سالهای فعالیت حرفه ای خود در زمینه دعاوی مرتبط با دیوان عدالت اداری، ضمن بهره مندی از حضور وکلای با سابقه همواره در کسب نتیجه و موفقیت بی نظیر بوده است.اعتماد به کار گروه وکلای پایتخت تضمین کننده موفقیت برای شما خواهد بود.

 

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان