هزینه بهترین وکیل برای دیوان عدالت اداری

هزینه-بهترین-وکیل-برای-دیوان-عدالت-اداری

 

در تعیین هزینه بهترین وکیل برای دیوان عدالت اداری، موارد بسیاری در نظر گرفته می‌شود که در ادامه با آن آشنا خواهید شد. یادتان باشد که همیشه برای بهره مندی از تخصص و تجربه یک وکیل لازم نیست هزینه گزاف بپردازید. بلکه قانون چهارچوب‌هایی را برای این موضوع در نظر گرفته که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید.

 

وکیل دیوان عدالت اداری را بشناسیم

 

دیوان عدالت اداری، مرجع رسیدگی به شکایات مردمی بوده که می‌خواهند اعتراض خود را نسبت به عملکرد سیستم‌های اداری کشور ثبت نمایند. اگر دیوان عدالت اداری، به درستی وظائف خود را انجام دهد، جامعه یک قدم به عدالت اجتماعی نزدیک خواهد شد؛ زیرا برخی از سیستم‌های اجرایی در کشور که همواره با زور و اجحاف، اهداف خود را پیش می‌بردند، دیگر نمی‌توانند به این ظلم ادامه دهند و دیوان عدالت اداری، مجازات سختی را برای مجرمین در نظر می‌گیرد. براساس قانون دیوان عدالت اداری زیر نظر شخص رئیس قوه قضائیه اداره می‌شود.

البته وظیفه دیگری که دیوان عدالت اداری دارد، مقابله با آیین نامه‌هایی است که برخلاف قوانین کشور تصویب شده اند. این دیوان حق باطل اعلام کردن این آیین نامه‌ها را نیز دارد.

زمانی که یک شخص با ادعای پایمال شدن حقوق خود توسط یک سیستم اداری و اجرایی شکایت خود را در دیوان عدالت اداری ثبت می‌کند، نیازمند وکیلی ماهر است که در پیشبرد دادخواست تنظیم شده به او کمک کند. این شخص وکیل دیوان عدالت اداری می‌باشد.

همواره گفته شده که وکیل دیوان عدالت اداری در قیاس با وکیل پایه یک دادگستری، از تخصص، مهارت، تجربه و توانایی بیشتری برخوردار است. در دیوان عدالت اداری، رسیدگی به اعتراضات به صورت غیرحضوری صورت می‌گیرد و فرصت دفاع کاملاً محدود است و تنها یک وکیل کاردان و با تجربه که تسلط کامل به دستگاه‌ها و نهادهای دولتی داشته باشد، می‌تواند از موکل خود دفاع نماید.

در این دیوان، تصمیم گیری بر مبنای مندرجات درخواست و لایحه طرفین صورت می‌پذیرد. زمانی که وکیل دیوان عدالت اداری عهده دار وکالت فرد معترض می‌شود، تنها پس از ثبت دادخواست لایحه طرف دعوی می‌تواند لایحه تکمیلی خود را ارائه دهد.

 

درباره حق الوکاله وکیل دیوان عدالت اداری بیشتر بدانیم

 

وکیل دیوان عدالت اداری، با راهنمایی و مشاوره‌ای که به شما میدهد، کمک می‌کند تا پرونده‌های خود را به بهترین شکل ممکن پیش ببرید. در واقع با اطلاعاتی که وکیل دیوان اداری به شما میدهد متوجه می‌شوید که حد و حدود حقوق شما چیست و چگونه می‌توان به آن دست پیدا کرد. البته بهره مندی از تجربه و تخصص وکیل بی‌هزینه نیست بلکه شما ملزم به پرداخت حق الوکاله هستید. اما آیا می‌دانید این هزینه بر چه اساسی تعیین شده است؟ در پاسخ باید گفت تعرفه‌ای مشخص برای مشخص کردن حق الوکاله وجود دارد که موکل مطابق با آن باید هزینه مورد نظر را بپردازد. این تعرفه بر مبنای قوانین مالیاتی همه‌ساله مشخص می‌شود و در قراردادی که مابین وکیل و موکل بسته شده، درج خواهد شد. در این قرارداد که به منظور رسیدگی به پرونده و شکایت منعقد شده، باید به صورت دقیق بیان شود که هزینه دریافتی از موکل چقدر بوده و برای تعیین آن، کدام تعرفه نامه مد نظر قرار گرفته است.

قوانین مالیاتی، در خصوص تعرفه و هزینه وکیل دیوان عدالت اداری به صورت دقیق تنظیم شده اند. براساس این قوانین وکیل موظف است رقم حق الوکاله را در قرارداد وکالت خود قید کرده و ۵ درصد از آن را به عنوان مبلغ علی الحساب مالیاتی تمبر الصاق نماید.

 

هزینه بهترین وکیل برای دیوان عدالت اداری چگونه تعیین می‌شود؟

 

اگر شما با تضییع حق خود در اداره‌ها و دستگاه‌های اجرایی روبرو شده‌اید و قصد دارید از آن‌ها شکایت کنید، باید وکیلی مجرب و حرفه‌ای را انتخاب کنید تا پیگیر حقوق شما باشد. با توجه به اینکه این روزها تعداد وکلای دیوان عدالت اداری کم نیست، ممکن است انتخاب از بین وکلا، سخت به نظر برسد. اگر می‌خواهید احتمال موفقیت شما در پرونده شکایت از سیستم‌های اجرایی و اداری افزایش یابد، به دنبال بهترین وکیل باشید.

ما صفت بهتری را به وکیلی می‌دهیم که ضمن تسلط کامل به قوانین مالیاتی، استخدامی، شهرداری وصاحب تجربه کافی در این زمینه باشد و هزینه مناسبی را برای ارائه خدمات لحاظ کند. شاید فکر کنید هزینه استخدام چنین وکیلی باید بی‌نهایت بالا و خارج از توان شما باشد، در صورتی که اینطور نیست و این هزینه به صورت توافقی تعیین می‌شود. در واقع وکیل دیوان اداری براساس تعرفه‌ای که مشخص شده و با در نظر گرفتن کاری که می‌خواهد انجام دهد، هزینه را به موکل اعلام می‌کند.

البته یکی از مهمترین مواردی که در تعیین این هزینه مورد توجه قرار می‌گیرد، نوع پرونده است. برای مثال وکیل متوجه می‌شود که در خلال این پرونده نیاز چندانی به مراجعه مکرر به دادگاه و دادسرا ندارد و لذا نیازی نیست هزینه زیادی به عنوان حق الوکاله در نظر بگیرند.

 

نحوه پرداخت حق الوکاله به وکیل دیوان عدالت اداری

 

آیا می‌دانید حق الوکاله‌ای که برای بهره مندی از یک وکیل می‌بایست بپردازید، چگونه پرداخت می‌شود؟ و آیا برنده بودن در پرونده نقشی در کاهش یا افزایش این هزینه دارد یا خیر؟ این دو سوال مهم شاید در ذهن شما نیز ایجاد شده باشد. در پاسخ به آن باید بگوییم شما به عنوان کسی که پیگیری پرونده خود را به وکیلی مجرب سپرده اید، باید حق الوکاله وکیل خود را در آغاز روند بررسی پرونده پرداخت کنید و این یک اصل است.

اما اگر دادگاه شما را به عنوان برنده پرونده اعلام کند و حکمی بدهد که به سود شما باشد، شما می‌توانید هزینه‌های پرداختی تا تا میزان مطابق با تعرفه نامه از خوانده را دریافت کنید. البته دادگاه در این باره اظهار نظر خواهد کرد؛ اما این موضوع یک قانون است و باید مطابق با آن تصمیم گرفته شود.

                                                                                                                                                    

همانطور که اشاره شد، هزینه بهترین وکیل برای دیوان عدالت اداری، در پرونده ثبت می‌شود. اما اگر قراردادی از قبل به ثبت نرسیده باشد، برای محاسبه هزینه چه باید کرد؟ در چنین شرایطی معمولاً با در نظر گرفتن موارد ذیل در این باره تصمیم گیری می‌شود:

       اگر وکیل با درنظر گرفتن پرونده مبلغی بیش از تعرفه وکالتی به عنوان هزینه در نظر بگیرد، باید در وکالت نامه به این موضوع پرداخته و آن را تشریح نماید. در غیر این صورت دریافت هزینه بیشتر قانونی نخواهد بود.

 

       اگر حق الوکاله از تعرفه وکالتی کمتر باشد، برای محکوم علیه مبلغ کمتر لحاظ می‌گردد.

 

       در مواردی که وکیل و موکل با اختلاف مالی روبرو می‌شوند، حق الوکاله بر اساس تعرفه‌ای مشخص تعریف خواهد شد. براین اساس، اگر حکم دادگاه مطابق با بهایی که وکیل درخواست کرده باشد، به شکل ۱۰٪ از این نرخ تعیین می‌شود.

 

فهرست
کلیک جهت مشاوره رایگان